Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csaba76

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 25-én jelenik meg az Iron Maiden Maiden England videója. A koncertvideó eredetileg 1989-ben jelent meg, viszont VHS-en kívül semmilyen formátumban nem volt eddig kapható. Természetesen a most megjelenő, hangban és képben is felújított változat bővebb lesz, mint az eredeti…..
 Mai Magyar Hírlap Bayer Zsolt álláspontja :  S hogy ilyenkor mindig felrémlik Bergman 1977-es Kígyótojásának egyik legrémesebb jelenete. Amikor a „híres” berlini kabarék egyikében nyílik az ajtó este, és belép néhány német ifjú. Nagyon szőkék, nagyon…..
csaba76 2012.05.19 15:16:24
@Vortumnus: Vagyis szerinted az antiszemitizmust a kedves nacionalista, illetve annak gondolt emberekből úgy kell kiváltani. Támadni kell őket, hogy antiszemiták legyenek. Ha békén hagynák őket, akkor meg minden frankó lenne. Tényleg?
Örülünk, Vincent? Hadiállapot 2012.05.05 00:22:00
Április 23-a óta hadiállapotban állónak tekintem magam Miskolc városával. Ezt a tájékoztatót azért írom, hogy ezt ők is tudhassák. Apait-anyait bevetve meg kívánom akadályozni, hogy Magyarországról ők vehessenek részt az európai iparvárosok talajszennyezettségét…..
csaba76 2012.05.07 13:49:58
@tollaszerge: Nem ismerem P/c-t, ha végignéztem volna a jelenetet, lehet másként látnám a rendőrös részt. Én minden következtetést abból az infóból vontam le, hogy a rendőr üvöltött (az, hogy marhaságot üvöltött, az már mindegy is). Ezt nem teheti, ez jogszerűtlen (adott esetben). Az a kötelessége, hogy elkéri az irataimat, felírja az adatokat, ami alapján polgári eljárás indítható ellenem, sőt elő is állíthat, ha nem tudom magam igazolni.
Ha pedig a rendőr kifejezetten és jogi értelemben állást foglalt a felek polgári jogvitájában "Az adásvétel az nem szerződés!!!", akkor az sem jogszerű, sőt szakmai hiba, függetlenül az állásfoglalás kinyilvánításnak módjától.
csaba76 2012.05.08 08:54:31
@bor sörmester: Csak röviden arra reagálok, hogy miért kell megköszönni. Azért, mert simán ki is fizethette volna a büntit, aztán egy szó nélkül, nyilvánosság nélkül betarthatott volna máshol. Nem is kell betartania, elég egy helyzetben a passzivitást választania, mert miért is legyen hálás? A szép emlékek miatt? Ki tudja, hogy hány ilyen történt már, hány embernek ment el a kedve szép csendben attól, hogy ebben az országban bármit is csináljanak. A problémák és lehetséges következményeik tudatosításáért én - ha már mást nem is teszek, legalább - köszönetet mondok.
csaba76 2012.05.08 11:00:07
@Zebrateve: Az ember, ha teheti, akkor nem megy perre, más eljárásra, pláne kis érték esetén, elvek védelmében. Ezt én is problémának tartom, mert ebből nem következik egészséges polgári mentalitás. De társadalmunk elvesztette a bürokrácia elleni harcot. Én is inkább fizetek, csak, hogy időt és idegeskedést takarítsak meg, mert lehet, hogy 3 év alatt bebizonyítom az igazam, de közben 6 évet öregszem. Pedig, ha a rendőrünket minden egyes ordibálásért felnyomták volna a parancsnokánál, akkor mostanra nyilván ez hatott volna rá. Miként a közlekedési cégre is, ha állandó jelleggel szembe kellene néznie a végigvitt és publicitást kapó eljárásokkal. Ilyen értelemben igazad van, helyesebb lenne mindenkinek így eljárni.
Örülünk, Vincent? A tündér 2012.05.03 15:00:00
Bóbita, Bóbita táncol, Körben az angyalok ülnek, Béka-hadak fuvoláznak, Sáska-hadak hegedülnek. Az orbánizmus apologétáihoz és haszonélvezőihez szólnék most, röviden. Mondok egy vicceset: önből is lehet Ángyán. Ön erre most legyint, és én megértem önt. Megértem, hogy…..
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szőnyi Szilárd (Heti Válasz) írását olvashatják.     Bár személyes ízlésemtől fényévekre áll, tiszteletben tudom tartani, hogy egy kereszténydemokrata pártvezető a…..
csaba76 2012.05.01 22:25:13
@Sola Scriptura: Szerintem meg Neked nagyobb az esélyed pozitív dolgokra (negatív dolgok elkerülésére), ha úgy viselkedek veled, hogy nem számolok semmiféle halál utáni opciókkal. Csak azzal, hogy Neked is és nekem is ez az egyetlen életünk, ami a halállal totál véget ér, nincs feltámadás, feloldozás, stb. Ja, és persze egyes dolgokat nem azért nem teszek meg, mert "valaki" majd megbüntet érte, ha már meghaltam. A DNS-ünk alapján pedig testvérek vagyunk, nem bánom, sőt megtisztel, ha bárki így tekint rám. De az is megtisztelő, ha az istened teremtményének gondolsz (és így vagyunk "testvérek" közös teremtőnk által), amíg nem kötelező személyemben is megfelelnem ezen entitás elvárásainak.
Örülünk, Vincent? Kesudió 2012.04.27 22:45:00
   Egy Patay Vilmos nevű FIDESZ képviselőnek jutott eszébe, hogy azért jó a telefonadó, mert legalább nem fognak annyit telefonálni az emberek.  Nem ez az első eset Magyarországon, hogy az uralkodó rezsim egyik képviselője sokallja az emberek telefonálgatásait.…..
csaba76 2012.04.28 21:22:21
@Vortumnus: Szerintem Orbán nem játszott érdemi szerepet a rendszerváltás előkészítésében és megvalósításában. Szerintem legfeljebb érdekes figura volt, üde színfolt a fiatalsága és radikalizmusa miatt. 1992 előtt az egész fideszt nem vette senki komolyan, 1992 meg már nem a rendszerváltás ideje. Ma nyilván az a hivatalos, hogy egyetlen szavára kitakarodott a vörös hadsereg az országból.
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
    Gyerekkoromban az autók bűvöletében éltem, ha nyugati kocsit láttam (akkor azért annyi még nem volt Pesten), mindig megnéztem a sebességmérőjét. Kétszáz. A kétszáz volt a csúcs. Ugyanekkor persze a kubai labdarúgó válogatott (az 1938-as !) összeállítását is…..
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
A Haza és Haladás Alapítvány internetes oldalán 2011 decemberében jelent meg egy hosszabb lélegzetvételű elemzés a trianoni békéről, illetve annak politikai következményeiről a mai Magyarország számára. A tanulmány lényegében egy új, friss baloldali narratívát próbál…..
csaba76 2012.02.23 21:08:25
@Bloodscalp: Nos igen, egyetértek. Ahogy egy hozzászóló is megjegyezte (bár ő talán pozitívumként), süt belőle a Hóman-Szekfű "tankönyv". A Horthy-rendszer ideológiai megalapozása, ami megteremtette azt az értelmezési keretet, hogy a nemzeti=jobboldal + keresztény és konzervatív is természetesen. Ami nem ilyen, az nem lehet magyar (hazaáruló viszont igen, ami érdekes, ha egyszer nem is magyar). Innen egyenes az út máig, hogy "a nemzet nem lehet ellenzékben". Én ember vagyok, aztán európai, de azután viszont magyar. Nem a szerzőhöz hasonlók fogják megmondani, hogyan lehetek mindez.
A drogtörvény módosításának múlt héten nyilvánosságra került tervezete alapján újabb ideológiai iszapbirkózásba keveredhet, és ismét szembe mehet a világgal a kormány. Miközben ma már szakmai közhely, hogy büntetőtörvényekkel a kábítószer-fogyasztást nem lehet…..
csaba76 2012.02.17 12:05:57
@lord_soth: És te melyik kocsmába jársz?
iftikharblog.co.ccSZEMLEBár Hollandiát a legliberálisabb európai országként tartjuk számon, napjainkban – a francia mintát követve – egy erősen korlátozó törvény megalkotásán és elfogadtatásán dolgoznak a királyság államférfijai. Az ország kormánya nemrég…..
csaba76 2012.02.13 22:31:01
@Gergő77: A magzati élettel kapcsolatban Carl Sagan javaslatát tudom elfogadni. Tehát ha a magzat "agya" még nem produkál EEG hullámokat, akkor nyilvánvalóan nem "ember", bár már a génjei javában építik jövőbeli túlélőgépüket. Agyhullámok nélkül nem beszélhetünk tudatról, személyiségről. Az később jön, de ő sem tudott erre pontos definíciót, ezért húzta ezt a biztonsági határt. Hittel (hitekkel) nem kívánok vitatkozni. Inkább Te hozz fel valami indokot arra, hogy miért NEM egyenlő minden ember.
csaba76 2012.02.13 22:40:27
@Gergő77: + a "genetikai határt" a faj fogalmával szokás megadni. Ebből gondolom, hogy minden fajtársam egyenlő velem. Más fajokra való kiterjesztése ezen fogalmaknak meghaladja egy ilyen vita kereteit, de izgalmas kérdés. Itt meg a kiterjesztés a kulcsszó.
csaba76 2012.02.13 22:47:03
@Zöldkabátos: Igen, alapvetően a jogi természetű egyenlőségre gondoltam. De ettől függetlenül nem látok ellentmondást, hiszen az egyenlőség nem feltétlenül egyformaság. Ajánlott irodalom: Kosztolányi Dezső - Halotti beszéd :)
A belátási képesség vizsgálata alapján vehetik el bárkitől a szavazati jogot – áll az új Alaptörvényben. Egy frissen egyeztetésre bocsátott kormányrendelet ezt a szabályozást adja: 2 szakorvosi véleményt vár el a választójogosultság megállapításához (általános…..
csaba76 2012.02.08 08:58:28
@Politizátor: "a szavazásból kizárandók akik nem képesek önállóan felfogni, hogy miről szavaznak"

Szerinted ma Magyarországon hányan képesek önállóan felfogni, hogy miről szavaznak? Ha tényleg ez lenne a kérdés, akkor jóval messzebbről kell indítani a vitát, és nem a gondnokoltak választási jogával.
Ezzel a címmel vigyorog rám a körúton fábrysanyi a Heti Nonszensz plakátjáról. A köztévé újonnan szerződtetett vérengzőmimózája sms-t küldött Parti Nagy Lajosnak,  aki letiltatta műveit a Magyar Rádióban, a Népszava „Egy mondat..." című sorozatában…..
Bemegy egy orbánviktor az orvoshoz. Illedelmesen köszön, leveszi a kalapját, oszt néddmá’, hát nem egy varangyos vona ül a fején! Orvos kellő értetlenkedéssel néz, szemmel láthatóan várna valami magyarázatfélét. Nosza, ezen fel is bátorodik a varangyos vona, és…..
csaba76 2012.02.07 17:17:04
  Válasz Majtényi László írására Előrebocsátom, egyetemi kutatóként nagy figyelemmel követtem Majtényi László professzor úr adatvédelmi jogi munkásságát; a Hírszerző tavaly még azt is megszámolta, hány alkalommal hivatkoztam meg könyvemben (állítólag tízszer). Ha a…..
Három a magyar igazság*: az év első heteiben megnéztem a szegediek leendő 2-es villamosát, láttam tanulómenetet a miskolci 1-es vonal azóta már megnyitott hosszabbításán, és természetesen elmentem Debrecenbe is, ahol ugyan még kicsit távolabb állnak a megnyitástól, de itt-ott…..
  http://port.hu/pls/w/tv.channel?i_date=2012-01-22&i_ch=2&i_xday=520:35A LényegA legfontosabb, a legérdekesebb, a legképtelenebb!- Liberális indulatrohamok az Európai Parlamentben, higgadt, tárgyilagos és megállapodni kész magyar miniszterelnök. Az eredmény: erősödő…..
csaba76 2012.01.23 21:06:00
@jotunder: "én se le- sem meggyőzni nem akarom Orbán híveit. én csak azt szeretném, ha semmi közöm nem lenne hozzájuk, nem azonosítana senki velük. nem vagyok része semminek sem, amelynek ők. semmilyen közösség részének nem érzem magam, amelyhez ezek az emberek tartoznak. "
Pontosan így érzem, így gondolom én is.
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
"Kérdésünkre, hogy az el nem költött IMF-pénz visszafizetése miből történik majd, a minisztérium úgy válaszolt, hogy „történhet deviza állampapír kibocsátásával, piaci devizavásárlással vagy a devizatartalék csökkentésével. Egyszerű finanszírozási…..
      "Orbán Viktor nem közgazdász, nem hiszem, hogy a gazdaságpolitikai ballépések az ő számlájára írhatók. A miniszterelnök feladata nem az, hogy megmondja, milyen gazdaságpolitika legyen, hanem az, hogy kijelölje, milyen társadalompolitikát folytat a…..
csaba76 2012.01.16 21:41:56
@jotunder: Egy valódi konzervatív, jobboldali kormány jöhetne, akár szavaznék is rá. De könyörgök: egyetlen olyan ember se legyen benne, aki az elmúlt 10 évben bármilyen szinten Orbánnal kompromittálta magát. Ezek ugyanis mind tetteikkel és szavaikkal bizonyították, ahogyan alkalmasak Orbánt kiszolgálni, ugyanúgy alkalmatlanok demokratikus viszonyok között dolgozni. Az alattvalói attitűdöt nem tolerálhatjuk a társadalom egyetlen szegmensében sem.
(Ez eredetileg hozzászólás lett volna, csak túl hosszúra sikeredett.)Szorgos hozzászólók itten különböző rovatainkban egyre gyakrabban fogalmazzák meg igényüket arra, hogy mi, vincentek ("a Vincent") most már aztán tényleg rukkoljunk ki azzal a programmal, ami mentén kis…..
csaba76 2012.01.16 13:30:55
@Pásztörperc: A "mennyibe kerül" az csak egy szemléltetés, hogy legyen viszonyítás amikor a feladatok között válogatunk. Én pont nem erre helyeztem a hangsúlyt, hanem arra, hogy először azt találjuk ki, mit is várunk/várhatunk az államtól. Mert jelenleg mindent az államtól várunk. Ha nem így lenne, akkor talán nem kellene mindent "beszednie", amit a gazdaság megroppanása nélkül - esetleg azon túl is - be bír szedni.
Fülke Az idő urai 2012.01.10 07:00:00
Olvasd a Sárdobálót is!Előre szólok, hogy politizálni fogok, még ha messziről futok is neki. A gondolatok nem a sajátjaim, csak aktualizálom őket. Mékli Attila beszélt az időről az újévi misén, az ő gondolatmenetéből indulok ki. Azt gondolnánk, hogy az idő iránya…..
  Ez a sorozat egy kissé különbözik a többitől, hiszen itt nem csupán alternatívákról lesz szó, hanem a megtörtént események értelmezéséről, esetleg újraértelmezéséről is.  Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című eposzának alapgondolata, hogy dédapja, Zrínyi Miklós…..