Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxt

8 bejegyzést írt és 1330 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog egyik központi témája a génmódosítás és GMO-kérdés körüli viták, erre tettünk még rá egy lapáttal az utóbbi évben az újgenerációs genomszerkesztési technikákról szóló posztjainkkal. Mivel kevés olyan technológiát ismerünk, ami potenciálisan teljesen felforgathatja a jövőben mindazt, amit a…..
A felújításra váró ingatlanok ugyan első ránézésre nagy gondot jelentenek a leendő tulajdonosoknak, rendelkeznek viszont azzal a hatalmas előnnyel, hogy a lakók a saját ízlésük szerint, kedvükre alakíthatják annak burkolatait, tereit. Ebben az írásban az Otthontérképen…..
fregoli CENZÚRA! 2011.01.04 16:43:38
Magyarországon megszűnt a sajtószabadság!A szabad véleményt tíz és százmilliókkal büntethetik az új médiatörvény értelmében, a közmédiumok pedig az MTI által hamisított hírekk terítéséra kötelezik!Nekem, akinek az elmúlt 20 évben természetessé vált, hogy kimondhatom a…..
Kártyamanipulációt általában zenére mutatnak be, az orosz Buka egész máshogy közelít a kérdéshez: orosz-német-török-angol keveréknyelven halandzsázik a rutin közben. Zseniális...
w Aki hazudik, az lop 2010.10.21 12:00:00
A Fidesz rezsije magasabb a magánnyugdíjpénztáraknál. Ők is büdöset szarnak, és mi esszük meg...
Cigányokról Amerikai szemszög 2010.10.04 16:58:00
Érdekes írást találtam az interneten. Egy bizonyos Paul Polansky a szerzője, aki a wikipédia szerint költő, huszonhét kötet szerzője, és nem mellesleg a roma polgárjogok aktivistája. Tíz éven át Koszovóban dolgozott, mint a Társaság a Fenyegetett Emberekért vezetője. 2004-ben…..
maxt 2010.10.04 23:00:30
@kolbászoszsömle:
Én is ki tudok ragadni bármilyen szövegből olyan mondatokat ami engem igazol. Bízom benne, hogy a beidézett szövegeken kívül az írás többi része nem esett át a fejeden, mert akkor kár volt elolvasnod.

@Jerome P.:
A példám másról szólt, elsősorban az általánosítás ellen.

@Éhesló:
Irritál a "magyarkodás" szó? Talán nem véletlenül.
Másokat a cigánybűnözés és a zsidóskodás szavak zavarnak.
Az ország melybe születünk adottság, mint a bőrszín. Nem kell rá büszkének lenni, csak tudni kell milyen kötelességek és jogok járnak vele.
A normális ember elfogadja, ismeri és előre viszi az országát. (értsd: adózik, és betartja a törvényt, akkor is, ha rossz.)
Van ezzel szemben az az abnormális réteg, aki a magyarkodásának árpádsávos jelmeze alatt nemhogy helyesnek tartja a kollektív bűnösség elvét a társadalom egyes csoportjainál, hanem megengedhetetlen célokat is megfogalmaz ezzel kapcsolatban. Büszke adóelkerülő, mellesleg magyarságát a március15-én viselt kokárda átmérőjében tudja megadni.
Határozott véleményem az, hogy aki tisztában van vele honnan jött, annak nem kell, hogy a seggére is nagymagyarországot tetováltasson. Ez az olyan csökevényes világú emberek pótcselekvése, akik ezen keresztül próbálnak saját identitást teremteni, kevés sikerrel.
maxt 2010.10.05 08:28:28
@venszivar: igen. Nekem a magyarkodókkal több bajom van, mert egy cigány sem kérdőjelezte még meg magyarságomat, ellenben néhány szélsőséges barom már ajánlott ciánt is, csak mert nem preferálom az erőszakot és a kollektív bűnösség elvét elutasítom.
Imperial a remek példa hiszen megismétli azt a baromságot ami miatt vállalhatatlan a hozzáállás.
A bűnözés büntetendő. Ez nem kérdés. Nem csoport vagy bőrszín alapján, hanem tett alapján. Ezt az árnyalatot nem látják sokan.
@sidorovich: Ha nincs értelmes válasz jön a személyeskedés? Hiába támadsz engem, nem számít annak aki érti és érteni akarja miről írok. Mindenkit meg lehet ítélni a saját hozzászólásai alapján. Engem is, téged is. Kényszeredett minősítgetésed hiteltelenítésemet szolgálná. Ennyire talán nem veszélyes szabadon kimondanom a véleményem.
maxt 2010.10.05 10:29:45
@venszivar: Te gondolkozz a saját életeden ahelyett, hogy hülye tanácsokat osztogatsz.
A további fasisztoid szellemi maszturbálásra nem vagyok kíváncsi.
Az írásról beszélni nem lehetett a sok trolltól.
A véleményem elmondtam, ha valakik ilyen szellemi mélységben érzik jól magukat amit a hozzászólásaik tükröznek, az az ő bajuk.
A világért sem szeretnénk negatív képet festeni a Rádió Taxi 2777 forintos akciójáról, de újabb olvasónk levele szerint - aki persze lehet, hogy pont ugyanazzal a taxissal találkozott - a taxisok alternatív megoldásokat kénytelenek bevetni, hogy ne ők fizessék meg az akció…..
Kétfarkú Kutya Párt Bannerek 2010.08.05 16:08:51
Közkívánatra készítettem pár bannert, éljetek vele.És itt egy üres plakát, ha valakit megindítana.Tervezzetek nekünk plakátot és küldjétek el mélbe! ..
maxt 2010.08.05 22:45:15
@goldengiccs:
A Savanyú Szőlő díj napi jelöltje teccik lenni?
Volt ez a poszt, ahol a fényképen úgy tűnik, hogy a kisebbik székesfehérvári Tesco előtt a mozgáskorlátozott vásárlók számára fenntartott helyeken parkol a Quad Light két reklámkocsija. A cég vezetője szerint nem, hiszen nincs felfestve jelzés az aszfaltra, illetve szerinte a…..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
w Légy résen! 2010.06.30 06:15:00
Még nem tudhatjuk, mi mindent fognak elkúrni. Csak azt, hogy lesz bőven elkúrás; részben felkészületlenségből és kapkodásból, részben meg azért, mert nagyon is felkészültek a pusztításra. De semmi sem fekete vagy fehér: a voluntarista konzervatív kormányzás jó pár ügyben…..
Durva Fideszisztán 2010.06.10 10:52:00
Jogilag továbbra sem kérdőjelezhető meg a Fidesz tevékenysége, azonban bennem egyre inkább felvet bizonyos kérdéseket az ország irányításához való hozzáállásuk. Tudjuk, hogy a 2/3-os többség egy eszköz, és mint ilyen, több célra is felhasználható. A legszerencsésebben…..
maxt 2010.06.10 23:19:21
Mit is mondhatnék.
Én sosem szimpatizáltam velük, az utóbbi 8 év aknamunkájával pedig végképp elásták magukat előttem.
Eddig hozzák a papírformát, gyakorlatilag igazolják a velük kapcsolatos félelmeket, ahogy sorra ütik ki a demokratikus kontroll gátjait, támadják a jegybankot, a választási rendszer átalakításával pedig elehetetlenítik a kisebb pártok bejutását. Persze az új rendszer optimális az általuk alkalmazott és sokak, köztük általam is kifogásolt "porszívózás" esetén, de valahogy nem érzem jó dolognak, hogy a győzelem után az első lépések között a bebetonozás szerepel.

Nem vagyok egy kárörvendő típus, de a nyilvánosságra került adatok alapján számolgattam egy kicsit, és amennyiben nem lesz változás az "adócsökkentés" kb 14000 Ft-ot vesz ki a zsebemből, és 300ezres fizetés alatt mindenki zsebéből.
A csodaváró ismerősök a hírre elég rosszul reagáltak. Pocsék ébredés....
A fanatikusok viszont a legutóbbi tényleges adócsökkentést képesek voltak ez alatt a rövid idő alatt kommunista trükké konvertálni, amit a vezér most számol fel. (ilyenkor helyettük is szégyen fog el)

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy az ország irányításá olyanok kezében legyen, akik a lényegi társadalmi és gazdasági problémákra koncentrálva, de a demokrácia szabályait és okkal elhelyezett korlátait tiszteletben tartva végzik munkájukat.
Eddig úgy tűnik túlzott remény volt a Fidesz felé, hogy úgy használja a rá ruházott jogokat, ahogy azokat kitalálták, hogy éljen a lehetőségekkel, és ne visszaéljen.
maxt 2010.06.17 22:57:20
@tesz-vesz:
Egy szóval sem mondtam, hogy a jegybank tökéletes lenne, sőt merem állítani, hogy a válság idején a lehető legroszabb döntéseket hozták meg.
Nem ezért kell békén hagyni őket, hanem azért, mert ez is egyfajta gazdasági kontroll, biztonság a befektetőknek, akiktől szinte minden magyar állás függ.
Ha ez nincs meg, akkor nem csak 290ig szalad az euró (ez is rossz viszinyítás, hiszen ilyenkor gyakorlatilag értéktelenedik a forint)

Nem kell a jegybankot szeretni (én sem kedvelem) de tudomásul kell venni, hogy a nemzetközi gazdasági szereplők számára komoly tényező egy valóban független nemzeti bank, amelytől így közvetett módon az egész gazdaság működőképessége függ.
Néhány hasonlóság:Mindkettő fegyveres erővel foglal el fegyvertelen hajókat nemzetközi vizeken.Egyiket sem érdekli, hogy milyen nemzetiségű a hajó, milyen szövetség tagja, mert tudja, hogy nem kell félnie semmilyen retorziótól.Néhány jelentéktelen különbség:A szomáli kalóz…..
maxt 2010.06.05 16:25:36
@Bemmbemm:
Érdekes logika! Ha valakit megválasztanak és hülyeséget csinál, az kollektív bűnösséget jelent a teljes lakosságra nézve? (valami Beneš név dereng fel, de biztos csak képzelődöm...)
Szóval az általam legkisebb mértében sem támogatott (és eddig csak a félelmeimet igazoló) jelenlegi magyar kormány amellett, hogy romba dönti a gazdaságot a hibbant nyilatkozataival, valójában az én felelőségem is?
Ez nonszensz, mégis én iszom meg a levét az utolsó cseppig, és a várható megaláztatások miatt (amihez persze partner kell, de megoldották a hatalomban tartását) a határon túli magyarság nagyrésze....
Durva Köszönöm 2010.05.26 10:36:00
Köszönöm az Országgyűlésnek, hogy 20 évvel a rendszerváltoztatás után végre erős kezet nyújtottunk a határainkon kívül élő, magyar identitásukat 90 éve megalkuvást nem tűrve örző embertársainknak. Köszönöm, hogy végre szakítottunk a kádári örökséggel.…..
Minden jel arra utal, hogy kakukktojás került a turul fészkébe. Rendőrrugdosó Gárdista Nikiről kiderült, hogy számos pornófilmben vállalt szerepet, és a filmek címei bizony arról árulkodnak, hogy a művésznő nem volt válogatós a szerepek tekintetében... A választások…..
Mostanában számos panasz látott napvilágot az Artisjus tevékenységével kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületet a Bünti blog ítélőtáblája elé idézzük. A vád: haszonszerzésből elkövetett rosszhiszeműség. Az egyenlő esélyek…..
maxt 2010.03.24 13:06:43
@Bárzongorista:
Az előadás és átdolgozás joga teljesen más dolog, bár a nickedből azt gondoltam ezzel tisztában vagy.
Egyébként ha hozzáférhető egy koncert és tényleg érdekel, nem sajnálom rá a pénzt.
maxt 2010.03.25 08:33:35
@Rob67:
Olvasd el mégegyszer amire reagáltál.
A fenti példában a dalok szerzője és előadója is ugyanaz, akik egy fellépés után vadidegeneknek kell jogdíjat fizetni a saját produktumuk után, mintha lopták volna.
Egy zenekar nem adhatja elő nyilvánosan a saját szerzeményeit, csak ha abból részesedik ez a hologram maffia.
Sehol sincs szó védett mű előadásáról.
(ráadásul megállapodás kérdése egy mű felhasználhatósága, amihez csak a szerzőnek és az előadónak van köze)
maxt 2010.03.30 14:52:02
@Nazca:
Minden mű felhasználhatóságát az alkotó határozza meg.
Az, hogy a Jeszenszky família sarcolni akar, az az ő maffiamódszereiket minősíti.
A múltkor már összeszedtük azokat a hazai reklámkampányokat, amelyek láttán a legtöbb embernek ökölbe szorul a keze és tikkelni kezd a szeme. A negatívumokat persze sokkal könnyebb meglátni a dolgokban, így nem csoda hogy annyi példát hoztatok fel az Algopirin reklámoktól kezdve…..
Közelednek a választások s egyre-másra jelennek meg a különböző politológusi, politikai elemzői és egyéb címkével rendelkező tollforgatók írásai, hogy a 2002-es és a 2006-os országgyűlési választásokhoz képest – valószínűleg – alacsonyabb lesz a részvételi…..
maxt 2010.03.25 15:48:47
@az igazi Sipi:
Kifizettem.
Kifizette minden adófizető magyar állampolgár, az autósokkal együtt, akik soha a környékére nem mennek egy összehányt járműnek sem.

Persze lehet így is élni.
Félrenézni, és a kialakított pénzpumpák áldozatait tolvalyozni, hiszen jog szerint valóban ők a bűnözők.
De csak a jog szerint...

Nem várom, hogy bármelyikünk is feloldja ezt a helyzetet.
A joggal élni kell és nem visszaélni, a visszaélések ellen pedig minden erőnkkel fellépni.
Hatás - ellenhatás....
Úgy hozni jogszabályt, hogy irreális elvonásokat követeljen meg egy szolgáltatásnak alig nevezhető valamiért.... (És lehetőséget a pénz eltüntetésére...Ez a joggal való visszaélés....
Innentől kezdve tyúk-tojás dilemma...
maxt 2010.03.25 19:40:29
@az igazi Sipi:
Patkány hozzáállás, és épp a gerinchez van a legkevesebb köz, de élj ebben a hamis illúzióban, a látszólagos erkölcsi felhődön.

Az álláspontod irreális, és kizárólag a maffia pénzelésének propagandája azzal, hogy másokban bűntudatot akarsz kelteni.

Pontosan ugyanezen állásponton voltam egészen Szalainé ügyéig, pedig akkor már mindenhol folyt a szar a cégből. Akkor betelt a pohár, de ha nagyon szeretnéd legalább 20 évre visszamenőleg tudom igazolni, hogy érvényes bérlettel közlekedtem.
Ennyit arról, hogy ki lop, és ki az elmebeteg pártpropaandista.
maxt 2010.03.26 11:34:35
@az igazi Sipi:
Fejet hajtok a korrupció apostola előtt!
A jelenlegi gazdaságpolitika mellett Magyarország az adósságspirálból nem tud kitörni. A Bajnai-kormány sok kemény intézkedést hozott, de csak elodázta a csődöt. Akkor mi szükség volt rá? (Fotó: MeH) Az Európai Bizottság lehúzta a magyar konvergenciaprogramot.…..
Itt van, elkészült, nem kis büszkeséggel jelentem... :) Tartalmilag nem kommentálnám különösképpen a 11 perces kisfilmet, úgy érzem, magáért beszél, a hivatalos honlap pedig minden esetleges kétséget eloszlat. Igen, itt tart Magyarország 2010-ben, megcsinálták - a hétszázát!…..
maxt 2010.03.25 09:42:29
@civilkontrol:
Egy anyázás még nem negligálja az idézet valóságtartalmát!

Van jópár ismerősöm aki már adogatja el a cuccait, mert pár éve egyszerre kellett neki a házimozi, a két gyereknek a notebook, meg egy új autó is, miközben egyikre sem volt pénze.
Felvette a hitelt, most meg anyázza a kormányt.
Elképesztően szerény értelmi színvonal.

Én meg itt vagyok autó és notebook nélkül, ráadásul némi tartalékkal.
Nem vagyok eladósodva, mert nem dőltem be a sok hírdetésnek és ajánlatnak, ami látszólag ingyen és azonnal ígérte az áhított eszközöket.

Én visszavettem a fogyasztásból, a szórakozásból, mert rajtam (és szakmai tapasztalatból mondom, hogy a kormányon) kívül álló okok miatt erre volt szükség.

Anyázhatsz, de az eladósodottak jelentős része a saját figyelmetlensége miatt került ebbe a helyzetbe (nem mondom, hogy hülyeségéből, mert a szerződéseket megfelelően értelmezni nem egyszerű)
zamat A Kosok sem mindig kecsesek 2010.03.22 09:00:00
Sok volt a szalonna télen? Nem fér bele a tavaszi gatyába? Semmi pánik, módszerünkkel egy hét alatt hét kilót fogyhat! Ha szőke, térjen át a zabra, ha barna, napnyugtával egyen utoljára, ha pedig vörös, kerülje a sört. Hitelesnek hangzik, nem igaz?  Az ember mindig szeretett…..
maxt 2010.03.22 15:50:59
@Rékuc:
Ez az a pont, ahol leszarom mit illik.
Nem fogok hangosan böfögni, mert valahol azt illik, nem fogok a földre köpködni, mert valahol azt illik, és ha elfogadja a sok hisztis anyuka, ha nem, igenis ez egy komoly nevelési hiba, amivel felülírják a szervezet igényeit, egy elvárással.
Hidd el, a gyerek megtanulja az igényeihez igazítani az adagot, de ehhez az kell, hogy magának mérhesse azt ki.
Ameddig a szülő szed, az esetleges elhízás felelőse is ő!
maxt 2010.03.22 22:51:01
@Rékuc:
Valóban! De a felnőtt is valahol szocializálódott, ennélfogva a dolog hosszú távon hat.
Engem is így neveltek, de meg kellett tanulnom, hogy az egészségem fontosabb az illemnél.
A pazarlást persze rosszul viselem, de inkább egy fél tányér étel bánja, mint a jó közérzet.
maxt 2010.03.25 09:26:23
@magyar bucó:
Egy két generációval ezelőtt az emberek súlyát a háborúk, az élelemhiány a pocsék életkörülmények és a haláltáborok alakították.
Szuper példa tényleg!

A tányért legtöbbször nem magának szedi az ember. Hiba, de ez inkább szociológia már, mint táplálkozástudomány, mindemellett kihat a testsúlyra.

És hogy ne legyen félreértés:
Nem állítom, hogy nincs felelőssége az esetek nagy részében az elhízottnak is, azt viszont tartom, hogy az adottságok hatását aránytalanul alábecsülik a szerencsésebb testalkatúak, és az önértékelési zavarokkal kűzdő mazochista fittnessfüggők, akik abba élik ki a szenvedésüket, hogy másoknak (egyébként egészséges testsúllyal rendelkező, de értelem szerűen nem csonra éheztetett embereknek) beszólhatnak.
Ez nekem elég undorító.