Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zakarias

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal Klip koppintás 2008.12.16 11:15:00
A zenei koppintások cikkünk juttatta eszembe, hogy olyan is van, hogy klip-koppintás. Szokták rám mondani, hogy minden témára van egy kvínes linkem, gondoljátok, hogy most nincs?! Gondoltam egy merészet, mert a Queen "Breakthru" és a Bikini "Ki visz haza" klipje tűnik…..
Egészséges esetben az ember egyszer házasodik egy életében. Én ezt szombaton megtettem. Rálf atya kimondta a boldogító igent. Bár 6 éve szárnyal a szerelem, fél éves a kislányom, nem kell papír hozzá, hogy egyértelmű legyen a helyzet, megbeszéltük, hogy persze majd egyszer…..
zakarias 2008.12.15 14:48:14
Na a Scarborough Fairre visszatérve még egy pillanatra.

A háttérben a The Side of a Hill átírt változata megy. Torokszorító, főleg, ha van az embernek gyereke:

The Side of a Hill
(
www.youtube.com/watch?v=Rirhs8O88hU)

On the side of a hill
In a land called somewhere
A little boy lies asleep in the earth
While down in the valley a cruel war rages
And people forget what a childs life is worth

On the side of a hill a little cloud weeps
And waters the grave with its silent tears
While a soldier cleans and polishes a gun
That ended a life at the age of seven years

And the war rages on in a land called somewhere
And Generals order their men to kill
And to fight for a cause theyve long ago forgotten
While a little cloud weeps on the side of a hill

És akkor a...
Scarborough Fair
(www.youtube.com/watch?v=XEhAXQ5QQzs)

Are you going to scarborough fair
Parsley, sage, rosemary and thyme
Remember me to one who lives there
She once was a true love of mine

Tell her to make me a cambric shirt
(A hill in the deep forest green)
Parsley, sage, rosemary and thyme
(Tracing of sparrow
On snow-crested brown)
Without no seams nor needlework
(Blankets and bedclothes
The child of the mountain)
Then she'll be a true love of mine
(Sleeps unaware of the clarion call)

Tell her to find me an acre of land
(On the side of a hill
A sprinkling of leaves)
Parsley, sage, rosemary and thyme
(Washes the grave with silvery tears)
Between the salt water
And the sea strand
(A soldier cleans and polishes a gun)
Then she'll be a true love of mine

Tell her to reap it
With a sickle of leather
(War bellows blazing
In scarlet battallions)
Parsley, sage, rosemary and thyme
(Generals order their soldiers to kill)
And gather it all in a bunch of heather
(And to fight for a cause
They've long ago forgotten)
Then she'll be a true love of mine

{Repeat 1st verse}
 A hétvége oktatást érintő aktuális híre volt, hogy a Jézuska / gyegy maróz / Hiller Istvándecemberre meghozza a digitális táblákat az iskolákba:http://index.hu/kultur/blog/2008/11/15/karacsonyra_megerkeznek_az_elso_digitalis_tablak.A fenti linken található írás és a…..
zakarias 2008.11.17 12:20:09
Konegafi:
Szóval Te kezdetektől a rendszert kritizáltad? Jó duma, így menekülésnek, de bárki visszaolvassa, hogy azzal b*sztatod a sasikaféléket, hogy miért nem jut minden diáknak notebook (csak 60/70e/kopf), miért nem olvas fel egy ábrát egy 30 oldalas feladatsorból, vagy egy táblázatot, aztán azt mondod, hogy nem is őt kritizálod, hanem a rendszert, ahol ez a követelmény.

De ha most ez a szájbak*rt rendszer, és erre kell felkészíteni a diákokat, akkor miért a tanárt b*sztatod?

Amúgy: Te mit mondanál annak a tanárnak, aki nem az érettségire készíti fel a fiadat? Hogy bravó?

Elmentem egyyszer orvoshoz, az asszisztense meg bajlódott valami programmal. Egy mező inaktív volt és nem tudta, hogy mit csináljon, hogy beírhassa oda, amit kell. Hozzám fordult: azt modta, maga informatikus, ugye? Hát akkor jó lenne, ha ezt megcsinálná gyorsan! És különben is így szar, meg úgy szar...
Remélem kezded kapizsgálni, hogy milyen, ha nem a megfelelő embert b*sztatod.

A feleségem egyébként némettanár középiskolában. Az előző munkahelyén nem nézték jó szemmel, hogy rengeteget fénymásolt, csoportmunkához anyagokat, képeket, szituációs gyakorlatokat, dolgozatokhoz kérdéssorokat. Amikor tarthatatlan lett a helyzet, akkor vettünk egy lézernyomtatót. Ja, és az ágy alatt dobozokban most is megvan ezek nagyrésze, hogy újrahasználható legyen. De amíg az első évet bármely évfolyamból megcsinálod, elég sokat kell nyomtatni/másolni, mert addig nincs mit újrahasználni. És az az ideális, ha egy nyelvtanár tanítja végig az adott osztályt, tehát 4 évnyi anyagot kell nyomtatni 4 év alatt.
Nem krimi, nem is szappanopera, és mégis a Másfélmillió lépés Magyarországon az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar sorozat. 1996-ban Magyar Örökség-díjjal tüntették ki, de születése nem ment könnyen, és a forgatást is hosszú munka előzte meg. Az…..
Mégsem lesz kerékpárút a Margit híd mindkét oldalán, a kerékpáros civilszervezetekkel kidolgozott, és elfogadott terveket ugyanis egyoldalúan felmondta a főváros. Ez ráadásul véletlenül derült ki a Kerékpáros Klub számára. Így a jelenlegi tervek szerint a híd felújítása…..
Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bemenni az Isten országába (Máté 19,24)  Ki szeret jobban, ki szeret igazán? Aki naponta elmondja szép szavakkal kedvesének, mennyire szereti? Vagy aki ajándékokkal, virágokkal fejezi ezt ki, esetleg aki ölelésekkel? Vagy…..
Új, tematikus sorozatot indítok, mivel rengeteg félrefordítás érkezett a Jóbarátokból. Posztonként több félrefordítás is lesz mindegyikben, ezáltal is talán rövidül némileg a megjelenésre váró anyagok hosszú várólistája.Egy javaslat: a hozzászólásokban inkább magukat a…..
Na, ebből lesz vita. Nekem nem tűnt fel elsőre, de nem is vagyok Bond-rajongó.EUvonalas kolléga már szinte biztos volt benne, hogy ez másnak is feltűnt:Gondolom, többen elküldték az új Bond-film melléfordítását (A Quantum of Solace), ami, Isten tudja, miért lett a Kvantum…..
Nem csak a metró körül észlelhető a főváros töketlenkedése. Az egyszerűbb biciklis projekteket is sikerül eltolni. Esetleg végleg. Most a Nemzeti Fejelesztési Ügynökségen keresztül megítélt uniós támogatásból származó 650 millió forintot bukta el a főváros, mert nem…..
Nyaralás előtt kaptam meg tesztelni az univerzális napelemes töltőt. Azt reméltem, hogy a hosszú út alatt lemerülő iPodomat fel tudom majd tölteni még akkor is, amikor nem vagyok konnektor közelében. És tényleg ez történt. A töltőt ki kell tenni a napra (nem árt ezért napos…..
Selmeczi Roland tragikus halála sokkolta a fél országot, majd lassan megindultak a találgatások, hogy ki vagy kik veszik át szerepeit a futó sorozatokban. Mi is megpróbáltunk utánajárni a dolognak. A TV2-nél nagy a titkolódzás. Annyi biztos, hogy sem a Dr. House, sem a Született…..