Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miutcánk

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapesti fiatalok! Készítsetek KREATÍV, MEGHÖKKENTŐ, PROVOKATÍV kisfilmeket, hogy felhívjuk a figyelmet a felelősségteljes hulladékkezelésre! Film hossza ? Minimum 30 másodperc, maximum 3 perc Inspirálódj! Témaötletek: Szeméttermelés csökkentése Fenntarthatóság Szelektív…..
A közelmúltban egymás után két esetben is vétlen, kerékpárutakon szabályosan kerékpározókat öltek meg Budapesten. Úgy gondoljuk, hogy sokkal határozottabb lépésekre van szükség a legvédtelenebb közlekedők biztonságáért. Számos Európai város sikeres intézkedésekkel közelít a halálos balesetek…..
Közlekedéssel, urbanisztikával és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezeteink azért fogtak össze és kezdeményezték tavaly ősszel, hogy a Lánchíd - a teljes felújítást követően - dugómentes és a fenntartható közlekedési eszközök számára átjárható terület maradjon. Szakmai szervezeteink szerint…..
Két éves munka után elkészült a szociokratikus szomszédsági körök kézikönyve.Letöltheted a kézikönyvet közvetlenül innen:https://sonec.org/wp-content/uploads/SoNeC-Concept-Layout-Hungarian.pdf Angol, német, görög és olasz nyelvű kézikönyv itt érhető el: https://sonec.org/sonec-handbook/..
A Lánchíd Budapest és Magyarország egyik legismertebb, szimbolikus értékű építménye, így szükségesnek tartjuk, hogy végre történelmi értékéhez méltó szerepet kaphasson, ahogyan az hasonló belvárosi hidak esetén már számos másik európai városban is megtörtént. Ennek érdekében a felújítás előtti,…..
Július 25-én lezárult a Jóbuda Közösségi Alapítvány első támogatási pályázata. A Jó JÓbudán címen kiírt pályázat olyan helyi kezdeményezéseket támogat, amelyek hozzájárulnak az óbudaikörnyezet javításához, a közösségek erősödéséhez, Óbuda civil életének gazdagításához, a helyi erőforrások civil…..
Rohanó világban élünk, ahol elképesztő az információdömping és nehéz a szelektálás. Éppen ezért nagy kihívás eljuttatni az igazán fontos, a mindennapi életünkre is hatást gyakorló híreket a címzettekhez, több önkormányzat is küzd ezzel a problémával. A III. kerület lakosai azonban mostantól a…..
A Miutcánk.hu közösségépítő platform városi játékokkal és kihívásokkal, beszélgetésekkel és online workshopokkal, családi és gyerekprogramokkal vár mindenkit, akinek hiányoznak a közösségi élmények, aki szeretné feldobni a város életét és felfedezni a szomszédságban és az otthonlétben rejlő…..
Kísérleti jelleggel, augusztus 10-e és október 31-e között, 3 hónapos próbaidőre forgalomcsillapítást vezet be Belső-Erzsébetvárosban az önkormányzat. Egyes utcák forgalmi rendje megváltozott. Ehhez kapcsolódóan az Erzsébetvárosi Önkormányzat megbízásából augusztus során a Miutcánk platformon…..
A Miutcánknál célul tűztük ki a környékbeliek összekötését. Ezen, ezért dolgozunk minden nap. Néhány évvel az indulásunk után sikerült elérnünk, hogy már nem csak a szomszédokat és környékbelieket tudjuk összekötni, hanem a városvezetést is a kerületek lakóival!..
A covid szépen “megkoronázta” az idei nyarat: Ugrott a tengerpart, lőttek a backpackes terveknek. Mivel sokáig bizonytalanság volt, ezért az ember fia/ lánya nem tudott idejében tervezni sem, így sokan állunk még mindig bénultan, hogy akkor most végül is merre kéne menni. Mert menni mindenképpen…..
Újabb mérföldkőhöz érkeztünk, elkészült a Miben számíthatsz rám funkció!   ….szükséged lett volna egy pici segítségre, mondjuk a biciklid kerekének felpumpálására, de nem volt kéznél segítség? Nyilván ilyennel nem megy az ember fia/lánya szervizbe, meg hát lapos kerékkel hogyan is…..
Miutcánk Blog Fogadjak örökbe? 2020.05.27 14:25:02
Mindig is volt kutyám. Pontosabban kutyánk. A két mondat közti különbség nagyon is fontos, mert a család közös kutyája meg a veled egy háztartásban élő kutya, aki a nővéredé, de azért a tiéd is, az nem a te kutyád. Tehát nem volt még kutyám. ..
A Damjanich utca, ahol lakom, a környék egyik legrendezettebb, csinos, hangulatos útja, melyen nagyon kellemes végigsétálni. Mivel nemrég költöztem a hetedik kerületbe (éles környezeti váltás: a másodikból), szépen lassan elkezdtem felfedezni az utcában lévő üzleteket, éttermeket, és élveztem a…..
Miutcánk Blog ELEGED VAN? 2020.05.25 18:58:19
Én is szerettem volna sok mindent csinálni a karantén alatt. De nem ment. Rossz érzéseim támadtak. Aztán elkezdtem röhögni magamon, az mindig jót tesz...
Miutcánk Blog Kutyás karantén 2020.05.25 18:47:15
Ha össze kéne foglalnom az életem egy szóban, az a várás lenne. Várok. Várom, hogy haza gyere, hogy enni kapjak, hogy végre pisilhessek, hogy hátha leejtessz valamit főzés közben, hogy megvakard a hasam, vagy éppen a fülem tövét, hogy szólj hozzám, hogy nézz rám. Már megszoktam, jó így. De…..
Hogy vagytok? Gyertek picit közelebb! 10 NAPOS ONLINE SZOMSZÉDFESZTIVÁLRA VÁRUNK BENNETEKET MÁJUS 22-TŐL!   Annyi minden történt az elmúlt két hónapban! A sok nehézség mellett rengeteg jó dologgal is találkoztunk: az otthonunk közvetlen környezetében eltöltött szabadidő, a segítő szándék, a…..
A helyzet az, hogy azt a tendenciát látom, hogy kezdünk a napi rutin szempontjából egyre inkább hozzászokni ehhez az új helyzethez. Sikerült átalakítanunk a szokásainkat, az időbeosztásunkat és szép lassan megtanulunk segítséget kérni és elfogadni is, ami a napi intézendőket illeti.Viszont… viszont…..
Egy átlagos háztartás a felhasznált összes energia csaknem háromnegyedét a fűtésre fordítja. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen csökkenthetjük a fűtési költségeinket. 1. Megfelelő hőmérséklet a megfelelő szobára A kellemes közérzethez, a nappaliban 20, a gyerekszobában 22, míg a hálóban 18ºC…..
  1. Ne hagyd a kulcsot a lábtörlő alatt! Talán magától értetődőnek tűnik, hogy nem szabad a kulcsot az ablakpárkányon, a lábtörlő alatt vagy egy virágcserépben hagyni, azonban sokaknál az egyszerűség felülírja az észszerűséget. Hiába gondolnánk, hogy ott nem lelhet rá más, egy rutinos betörő…..
A #helybenveszem kezdeményezés arról szól, hogy ha vásárolsz azt tedd a közvetlen lakó vagy munkakörnyezetedben, 10 perc séta távolságon belül. Október végéig tartó kihívásunkhoz csatlakozva próbáld ki hogy mi mindent lehet megtalálni otthonod közelében! Benne vagy? Mutasd meg! Használd büszkén a…..
Nincsenek könnyű helyzetben a kisboltok a kereskedelmi versenyben, az azonban mindenképpen örömteli hír számukra, hogy a vásárlók nagyon is érdeklődnek irántuk. Az emberek elsöprő többsége, csaknem 95 százaléka ugyanis kíváncsi arra, hogy milyen kisebb üzlet vagy piac található a közvetlen…..
A magyarok és elsősorban a miutcánkosok szerint egy szomszéd legfontosabb tulajdonsága, ha barátságos – derül ki augusztusi felmérésünkből. Mindeközben az Egyesült Államokban leginkább a megbízhatóságot preferálják, ha új lakó költözik a szomszédba. Itthon az emberek szinte mindegyike elvárná, hogy…..
Kerestünk pár fotót rendhagyó lakógyűlésekről, amik szinte biztosan izgalmasabbak, mint a megszokott lépcsőházi megbeszélések . A Miutcánk csapattal megpróbáltuk kitalálni, hogy mik lehettek a fő napirendi pontok: 1. Szavazás a biciklitároló bővítésről 2. Döntés a lépcsőház…..
  Kedves Miutcánk Lakók!  Örömmel jelentjük, hogy mostantól még egyszerűbben fogjátok tudni megadni, hogy milyen tárgyakat, eszközöket osztotok meg egymással.A Miutcánk mobil alkalmazás fejlesztésekor a kezdetektől fogva folyamatosanarra törekszünk, hogy a lehető legkönnyebben tudjatok kapcsolatba…..