Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KaticA

67 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esszencia A nyár illata 2018.07.30 14:41:50
A kisfiam már az igazak álmát alussza, csend honol a lakásban. Szélesre tárom a nappaliból az udvarunkra nyíló hatalmas erkélyajtót, és beengedem a tücskök ciripelését, a fogyó hold fényét, és a nyár sűrű, nehézkes illatát. Már évek óta nem nézek tévéműsorokat, és most, hogy a kisfiam apukáját…..
Esszencia Júniusi kedvencek 2018.07.12 16:15:19
Nahát, még csak most posztoltam a májusi kedvenceimet, s máris itt az ideje, hogy újra megosszam veletek, június hónap legjeit. Fontos tudnotok, hogy semmit nem reklámozok! A bemutatott termékeket valóban szeretem, és nagy megelégedéssel használom, nem pedig annak szól a dicséret, hogy valakitől…..
Esszencia Dr. Konopka's 2018.07.04 11:03:52
Miután a fiam több mint egy teljes héten keresztül valami fránya megfázásos-köhögéses kórsággal küzdött, hogy is mondjam... az alvás tevékenysége, mint olyan, az elmúlt időszakban erősen háttérbe szorult az életemben.Azért valamire ez is jó, hiszen ilyenkor alvás helyett csak fekszem a sötét…..
Többen is jeleztétek felém, hogy osszam már meg veletek -legyek oly szíves- azokat a recepteket, melyeknek illusztrációját -hellyel-közzel nap mint nap- ország-világ elé tárok az Insta posztjaimban. Kértétek, hát megkapjátok. :)) Úgy döntöttem, első körben néhány finom és egészséges reggelim…..
Esszencia Májusi kedvencek 2018.06.11 18:49:05
Az utóbbi időben méltatlanul elhanyagoltam a kis blogocskámat, amit szánok-bánok. A miértre nincs magyarázat, csupán... valahogy nagyobb lelkesedést éreztem inkább az Insta felületen való tevékenykedéshez. Annak minden előnyével és hátrányával együtt. Mindenesetre létrejött ott egy szívemhez igazán…..
Esszencia Élet a húson túl. 2018.01.30 14:59:10
A vegán életmódra való áttérés gondolata nem új keletű dolog nálam. Senki ne az afféle szokásos "új év, új én" féle elhatározásokra gondoljon, melyek aztán a lelkesedésünkkel együtt hamarosan eltűnnek a süllyesztőben. Sokkal mélyebb, és sokkal komolyabb elhatározás volt ez, hogy kiiktatok minden…..
Esszencia A tél lehellete 2017.11.29 17:35:06
Éjszaka van. A nappaliban ücsörgöm, magam vagyok. Háttérben lágy jazz dúdol az egyik kedvenc lejátszási listámról. A sötét szobát néhány gyertya világítja be, előttem az asztalon egy tálkában füstölő parázslik, szétárasztva a levegőben bódító illatát. A kedvenc puha plédem már október közepén…..
Tegye fel a kezét az az édesanya, akinek habár igénye volna rá, még havi egyetlen alkalommal is problémát jelent számára, hogy eljusson a kozmetikusához némi renoválásra. Én sajnos ebbe a kategóriába tartozom. Jelenleg a munka-gyermeknevelés-háztartás triumvirátus tölti ki az életemet, és sem…..
Minden kétséget kizáróan ősz van. Miközben ezt a rövidke mondatot bepötyögöm, az az érzésem támad, mintha csupán néhány napja írtam volna ugyanezt e helyütt. Pedig közben lepergett egy kerek esztendő. A napocska még fitogtatja utolsó erőteljes sugarait, vidáman kukucskál kifelé a felhők mögül. A…..
Esszencia Casamorati 1888 Lira 2017.07.03 19:18:12
Úgy tűnik, így a nyár közepére elérkezett az ideje egy újabb bejegyzésnek. S ha már nyár: talán korábban már említettem, hogy nem rajongom különösebben a rekkenő hőségért. Nem vagyok az a napimádó, vízparton hasat süttető típus, és külsőleg sem mondhatnám magam afféle mediterrán jellegnek, a szinte…..
A minap azon agyaltam, vajon az információs társadalom kialakulása előtt is ennyi tökéletes, mindentudó minta-anyuci szaladgált széles e hazában (világban), és osztotta többnyire kéretlenül az észt, vagy mindez csupán a közösségi oldalak hozadéka? Ha valaki több információval rendelkezik ez ügyben,…..
Mindig örül a szívem, amikor magyar szépségápolási termékekre bukkanok. És persze a hab azon a bizonyos tortán, ha ezek a termékek ráadásul még jók is. Egy szürke tél után, amikor gyakran az ágyból kikelni sem igazán volt kedvem, nem még szépítkezni, jól esik a lelkemnek, hogy újra nyakig merülhetek…..
Amikor még gyermektelen voltam, úton útfélen azzal zaklattak gyakran egészen távoli embertársaim, hogy mikor lesz már gyerekem. A bátrabbak nem óckodtak előhozakodni a biológiai órámmal, s annak ketyegésével sem. De mivel alapvetően soha nem érintett érzékenyen ez a téma, lazán elbagatellizáltam a…..
Még mindig tél... kezd már nagyon sok lenni belőle. Kinézek az ablakon: ma végre kisütött a nap, de gyakorlatilag hónapok óta, csak némi szűrt fényt lehetett látni, a napok pedig olyan sötétségben teltek, mintha naphosszat épp szürkülne. A házból kilépvén összébb húzom magamon a kabátomat. A levegőt…..
Esszencia 2017 - Az első 2017.01.19 14:54:48
Úgy akartam kezdeni ezt a bejegyzésemet, hogy Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! Aztán eszembe jutott, hogy már több, mint  két hete átléptük az Óév küszöbét. Na de ilyen ez a január: fél lábbal még a régi cipőben... Nehezemre esik leírni az új évszámot, de ezt is majdcsak megszokom, így van ez…..
December van. Fura ezt így kimondani, hiszen még csak most tavaszodott, aztán jött az ólomlábakon járó nyár... s most, egyszer csak megérkezett Karácsony hava. Szelíden besompolygott, mint egy lusta, kövér  cica a meleg házba. Vártam már nagyon. Szeretem, mert az év legrejtélyesebb, legmeghittebb…..
Esszencia Illatok bűvöletében 2016.11.16 17:55:27
Ma reggel a tél szelíden bekopogtatott az ablakunkon. Korán keltem, s nem ám ébresztőórára, de még csak nem is a kisfiam ébresztgetésére, hanem magamtól. Frissen és kipihenten, óvatosan surrantam ki a puha, meleg ágyból. Mosolyogva vetettem egy pillantást életem békésen szendergő pasi duójára, és…..
Esszencia Na, ki a szuperanya? 2016.10.20 13:56:21
Rég jártam már erre. Illetve ha egészen őszinte akarok lenni, nem volt ihletem. Gyakran belekezdtem egy-egy bejegyzésbe, aztán ugyanazzal a lendülettel ki is töröltem azokat. Pedig bőven volna mondanivalóm, hiszen nem unatkozom: írhatnék a csodás új otthonunkról, a kisfiamról, és arról, milyen…..
Aki ismer tudja, hogy imádom az egyedi, kézműves darabokat. No, nem a közismert kézműves márkákra gondolok, hanem azokra a valóban kézműves alkotásokra, amelyekben benne van a teremtőjük keze munkája, szíve és lelke. A sors úgy akarta, hogy néhány hónapja tagja lettem egy különleges illatos…..
Valamikor késő tavasszal történt, hogy halálosan beleszerelmesedtem a rózsaillatba. Nem is értettem, mi történt velem, hiszen ezidáig tökéletesen hidegen hagyott ez a fajta illatfelhő. Talán azért sem érdeklődtem különösebben soha a rózsás illatok iránt, mivel igen élénken élt emlékezetemben a…..
Esszencia Natura Siberica 2016.07.14 16:52:04
Nem állítom, hogy a Natura Siberica termékek felfedezésével feltaláltam volna a spanyolviaszt, egyvalami mégis biztos: azon kevés általam ismert márkák közé tartozik, ami nem csupán kitűnő minőségű alapanyagokkal dolgozik, hanem kifogástalan minőségű termékeiket ráadásul rendkívül kedvező áron…..
Esszencia Cocoon Manufaktúra 2016.07.03 16:49:39
Hallottatok már a Cocoon Manufaktúráról? Nem? Akkor engedjétek meg, hogy bemutassam Nektek. Előre szólok, hogy nem fogok tudni elragadtatás nélkül beszélni róluk, mivel az egész értékrendjük rendkívül közel áll a szívemhez. A Cocoon Manufaktúra szíve és lelke, egy fiatal pár. Ők maguk a…..
Esszencia L'Erbolario-Ortensia 2016.06.17 21:59:05
Oh, milyen régóta kacérkodtam már a L'Erbolario csodaszép, csábító kozmetikumaival! Sosem próbáltam ezelőtt tőlük semmit, és magam sem értem, mi tartott vissza, hiszen imádok mindent, ami olasz. Általában engem már ennyivel is rendkívül egyszerű lekenyerezni. Aki netalán nem ismeri a márkát, annak…..
Esszencia Így élünk mi 2016.05.04 12:50:17
Rég volt már, hogy babás bejegyzés született tőlem, azonban egy ideje gyűjtögetem a gondolataimat, az élményeket, a tapasztalatokat, amiket megoszthatok Veletek az életemből. Először is kezdjük a legfontosabb újsággal: augusztus elején egy újabb költözés vár ránk. Igen, igen... alig egy éve…..
Korábban már született tőlem egy dicsérő bejegyzés a Schüssler kozmetikumokról, és jelentem: lelkesedésem azóta is töretlen a márka kencéi iránt. Folyamatosan használok tőlük több arckrémet és a testápolóit is imádom. Összességében úgy vélem, igazán nagyszerű kis bőrápolóik vannak, ár-érték arányban…..