Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cpt Balu

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A lény ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett. A fenti érv levezetése röviden; I. A biblia szerint Isten…..
Cpt Balu 2014.11.09 14:44:21
No, beállok én is a sorba, bár lehet inkább az én szégyenem, az egész blog egy elmebeteget diagnosztizál, de itt sikerült alulmúlnod még magadat is. Lássuk csak:
"I. A biblia szerint Isten előtt nem volt Sátán"
A biblia sehol nem állít ilyent, már csak azért is, mert az "Isten előtt" nem értelmezhető kifejezés, Isten mindig létezett (ezt állítja), nincs se előtte, se utána. De ha lett volna, tényleg nem előtte, mivel ő teremtette meg (ld. II.)

"II. A Sátánt Isten teremtette a biblia szerint"
Igen, ahogy mindenki mást, de nem Sátánnak teremtette...

"III. A bibliai Isten akármilyen mindenható, állítólag a Sátánt nem tudja legyőzni. Ez csak akkor lehetséges logikailag ha a Sátán Önmagában rejlik, hiszen csak önmagát lehet képtelen legyőzni. Különben egy csettintéssel kinyírhatná a Sátánt"
Ha az életben csak egy percig normális közöd lett volna a valláshoz, tudhatnád, hogy nem ez a vallások lényege. Nem tudom, érdemes-e egy South Park Jézus-karikatúráján nevelkedett hülyegyereknek magyarázni, de azért megpróbálom: A vallás lényege a szabad akarat, az önátadás és az elfogadás. Így, dióhéjban, már ez is megfekszi a gyomrodat gondolom. De visszatérve, sehol nincs említve, hogy ne tudná legyőzni. Megint csak ha ismernéd kicsit a dolgokat, tudhatnád hogy igenis le tudja, és le is fogja győzni. Az hogy mikor, miért akkor, hogyan, és miért úgy, már haladóbb szint, lehet hinni és elfogadni vagy nem hinni, és... majd megtudod. De ez az arrogancia amivel okosabbnak hiszed magad, már tényleg brutális :-)

"IV. Az elmélet magyarázatot ad a SátánIsten tömeggyilkosságaira és rémtetteire is."
Azon felül, hogy cáfolva az elmélet, Istennek két tette volt az emberek ellen: a kiűzetés, és az özönvíz. Az elsőt megérdemeltük, és a második... nos a másodikat is. Az emberek elfordultak Istentől, miért lepődsz meg, ha Isten is elfordult tőlük? De erre ott van utána az első szövetség stb. csak ezeket mind ismerni kellene ahhoz, hogy a valósághoz kicsit közelebb járjon a feltűnési viszketegséged...

Jajj, a poént majdnem elfelejtettem: iSTeN = SáTáN
Tényleg ennyit akarsz felmutatni? Ennél szánalmasabb dolgot még ateistáktól se hallottam :-) Összehasonlításképp: zot-djalli, god-seytan, mungu-shetani, bog-hudič, atua-rewera ezeknek nem kellene stimmelnie? Még az angol God-Devil vagy német Gott-Teufel se akar összejönni, de a bibliai időkben még nem is létezett magyar nyelv a kulcsa mindennek, leleplezted a transzcendentális világot, gratulálok! :-)