Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emzé Periksz

1 bejegyzést írt és 366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1945. augusztus 6-án és 9-én az amerikai légierő atomcsapást mért Hiroshimára és Nagaszakira. A vélemények megoszlanak arról, hogy szükség volt-e az atomfegyver bevetésére, mindenesetre Japán csak augusztus 14-én kapitulált. Vajon mi zajlott le a hatalmon lévők fejében abban az…..
Emzé Periksz 2022.11.04 22:42:34
@butyko: Coventry 1940-es bombázásában 568-an haltak meg, ami nagyságrendekkel kisebb a drezdai halottak számánál. A Coventry székesegyház sem pusztult el teljesen, csak direkt nem építették újra.
Mintegy 48 órával ezelőtt, február 24-én Oroszország hadserege hadüzenet nélkül megtámadta Ukrajnát és több irányból (északról, ÉK-ről, keletről és délről) földön, vízen, levegőben behatolt a szuverén Ukrajna területére. Az első 24 órában az orosz katonai erők szinte teljesen megsemmisítették az…..
Emzé Periksz 2022.04.27 20:00:46
@0rdas: 91-ben a SZU felbomlásakor 30 millió orosz került Oroszország határain kívül. Addig is az OSZSZK-n kívül volt, de országhatáron belül, az addigi belső határok országhatárokká váltak. Ez egy időzített bomba. Pl. az Észtországban élő kisemmizett, állampolgárság nélküli oroszok a lakosság negyedét teszik ki még mindig, bár vándorolnak ki Oroszországba és az észtek szívesen elüldöznék őket stb.
Emzé Periksz 2022.04.27 20:00:53
@0rdas: Putyin nem adhatja vissza Kárpátalját. A határtól 10-15 kilométeres majdnem színmagyar sáv visszajöhetne. Beregszász és Csap a két itteni kisváros, ahol egy kevés ruszin él.
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
Emzé Periksz 2022.04.07 04:39:45
@Kage kyōi: a valóságérzékelés teljes hiánya jellemez, így csak kapod a pofonokat, amíg nem számolsz le a hazugságaiddal.
Emzé Periksz 2022.04.07 04:42:37
@morph on deer: nincsenek pedofil papok, nincsenek műk-eresztények. Ez csak a vallásellenes valláslejárató jakobinusok hazug narratívája.
És akkor Brüsszelből lealázzák Orbánt, meg minket is…  Mindösszesen 2 napra volt szükség ehhez. Máris Elindult a jogállamisági eljárás Magyarországgal szemben.  Vígadja ki magát mindenki, de gyorsan. Terüljön az örömmámor, senki sem vitte el a fiainkat Ukrajnába golyófogónak, hurrá! (Amúgy sem…..
Emzé Periksz 2022.04.07 04:11:29
Az egyetlen angol király, akit bírósági tárgyalás után kivégeztek I. Károly volt, akit bő két évtizedes katasztrofális uralom után a parlament leváltott, majd a bíróság halálra ítélt. Jó száz évvel korábban akadt egy angol királynő is, Lady Jane Gray, akit I. Mária végeztetett ki...
asanisimasa El Greco (2007) 2010.06.26 10:20:00
El Greconak, a modern festészet egyik fontos korai előfutárának élete nem először tűnik fel a mozivásznon. Ez alkalommal Iannis Smaragdis görög filmes idézi meg a Görögnek nevezett, de spanyollá lett festő alakját jó adag nemzeti büszkeséggel, igényes kivitelezésben és a téma…..
Arról vitatkozni, hogy az Európai Unió tagországaiban be kell-e tartani a jogállamiság kritériumait, olyan, mintha arról folyna a diskurzus, hogy a fürdéshez szükség van-e vízre? Talán pont ez az abszurd helyzet akadályozta meg a tagállamok többségét, hogy nyílt vitába szálljanak az utóbbi években a…..
A középkori Szepesség kicsiben leképezi a korabeli Magyarország bonyolult közigazgatási viszonyait, sokszínűségét az etnikai és a partikuláris jogok viszonyában. Az egységes vármegyének sokáig nem is nevezhető terület betelepített, majd kitelepített szász őslakosairól már koránt sincs olyan „rossz”…..
Emzé Periksz 2020.11.12 19:51:32
A középkori Szepesség kicsiben leképezi a korabeli Magyarország bonyolult közigazgatási viszonyait, sokszínűségét az etnikai és a partikuláris jogok tekintetében. Az egységes vármegyének sokáig nem is nevezhető terület betelepített, majd kitelepített szász őslakosairól már koránt sincs olyan „rossz”…..
Az előző írásomban Siklós várának történetéről volt szó a XIII. századi építésétől egészen a XVIII. századig, amikor a törököktől 1686-ban visszafoglalt erősség a Batthyány család kezébe került. A vár középkori történetében fontos szerepet játszott a Garai család – melyből több nádor is kikerült –,…..
Emzé Periksz 2020.09.07 19:50:39
@Lobo Marunga:
A gótikus erkély megvolt, nem rekonstrukció.
A mai technikai ismeretek nem is tennék lehetővé megépítését.
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Az ötödik posztban a magyar szecessziós építészet húsz (szerintem) legszebb épületét nézzük meg. A poszt végén te is elmondhatod, melyik a kedvenced. A szecesszió (Jugendstil, art nouveau)…..
A Hotel Nimród, fénykorában Nem a mezopotámiai királyról szeretnék megemlékezni, különben is talán csak legenda. Hanem a Nimród Szállóról Dobogókőn, kis túlzással mondhatnám egykori törzshelyünkről...
Kanári-szigetek Magyarországon mindig is népszerű célpontnak számított. Kezdetben legtöbben Gran Canaria-ra utaztak, későbbiekben aztán Tenerife szigetének turisztikai felfutása is megfigyelhető volt, azonban a magyar tömegturizmus térképére a Kanári-szigetek igazából akkor került fel, amikor a Wizz…..
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Emzé Periksz 2020.08.04 22:45:44
@Az EU a népek börtöne:
Trump cipőjére egyszer ráragadt egy wécépapírszerű papír. Az indexen ez egy napig vezető hír volt a címoldalon, gúnyos szöveg kíséretében.
Arról nem olvashattunk, hogy karácsonygergő előretolakodott a bicikliszerelőnél. Ha ilyet tesz egy kormánypárti, akkor onnantól kezdve minden róla szóló hírben egy bekezdésen utalnának a történetre.
Mint ahogyan Papp Dánielt mindig hírhamisítónak nevezték, mert a bíróság szerint egy közszereplőnek tűrnie kell az ilyen véleményt. Tehát nem az volt a bírósági végzés, hogy Papp meghamisította a hírt, hanem az, hogy tűrnie kell.
A múlt héten a faszáról videót küldő Gréczy pert nyert,mert a faszküldős képek a bíróság szerint köznapi értelemben nem zaklatás. Tehát a tény megtörtént, a faszáról fotókat küldött, de azt nem szabadott volna írni, hogy ez zaklatás. A bíróság alkalmatlan.
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
Emzé Periksz 2020.07.31 12:21:53
@élhetetlen: Jól (pontosabban rosszul) próbálsz terelni.
Leírtam, miért mutattad be a szellemi toprongyizmus mélypontját, az változatlanul érvényes.
Ha azt mondtam volna, hogy "igazad van, utána kellett volna néznem", valamit jóvá tettél volna szellemi toprongyizmusodból.
Másrészt, előre nem írhatok figyelmeztetést a hozzászólásodhoz, mert nem tudom, mi fog szerepelni benne. egészen primitív az erre vonatkozó megjegyzésed. Ezért írtam meg utólag. Feltevésem szerint az indexolvasás súlyos agysejtrombolást okozott nálad.
Emzé Periksz 2020.08.04 13:52:22
@élhetetlen:
Rongy ember vagy, amellett buta is.
Emzé Periksz 2020.08.04 22:28:33
@élhetetlen: Nem kell érvelnem, égeted magad egyfolytában.
A magyar miniszterelnök ismét megvillantotta legendás lavírozó képességét, amikor Igor Matovič szlovák miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót. Egyrészt nem feszegette a szlovák-magyar viszony problémás fejezeteit, ugyanakkor ismét emlékeztetett arra, hogy a sztyeppék népe vagyunk…..
Már többször leírtam, hogy gyermekkoromban azt utáltam az Állatkertben, a Vajdahunyadvárban, a budai Várban, meg úgy általában mindenhol, hogy épp a legklasszabb helyekre nem lehetett soha felmenni.  Egyszerűen nem értettem, hogy minek vannak az izgalmas gyilokjárók, kanyargós lépcsők, tornyok és…..
Emzé Periksz 2020.07.26 19:49:31
@Zubreczki Dávid:
Akkor félreértettem. A zárójeles részt nem a torony teteje is csak dísz volt mögé kellett volna tenned.
Mint a legtöbb ország esetében, így Törökország kapcsán is rengeteg a tévhit, illetve a magyar szemmel különös szokás, legyen szó a furcsa tisztaságmániáról, a szőnyegek és a nyár bizarr kapcsolatáról és a különös árképzésről. Mindezeket Mercedes gyűjtötte csokorba...
Emzé Periksz 2020.07.25 20:50:40
@blasiusii: Azért elég patologikus eset vagy, hogy orbánfóbiádat még egy ilyen témába is beleszövöd.
A miniszterelnök fellendíti a belföldi turizmust A magyar miniszterelnök kiadta a nyaralási ajánlást: több Balatont, kevesebb Adriát!A jónép persze mindenféle következtetést levon ebből a szövegből.Egyesek nem röstellik azzal támadni Orbán Viktort, hogy ezzel a jelszóval Mészáros Lőrinc és a…..
Emzé Periksz 2020.07.20 11:24:25
Nagypénteken a BBC egyik showműsorában szerepelt Ferenc pápa. A műsor keretében brit celebritások zarándokoltak el Rómába, ahol személyesen találkoztak a Szentatyával. A szereplők egyike, a "meleg brit humorista" Stephen K. Amos (a képen balra) a találkozást megelőzően kritikát juttatott el a…..
Ha hazánk északi határán Komáromra, vagy Sátoraljaújhelyre gondolunk, szinte az első ami eszünkbe jut, a városok természetellenes és brutális kettévágása a határral. Ugyanakkor nem is olyan messze innen van egy másik régió, ahol települések tömegét sikerült mindenféle etnikai elvet mellőzve, pusztán…..
Emzé Periksz 2020.06.06 01:22:23
@Rothstein: A tescheni hercegség 180033 lakosából 12,4% volt csak német anyanyelvű az 1910-es népszámlálás szerint. Relatív többségben csak Teschen városában voltak a németek. Számomra fontos a város.
Kiemelt kormányberuházás keretén belül visszaépülhet pár lebontott épület a Citadella körül. A gellérthegyi Kioszk fénykorában. (Forrás: Falanszter.blog.hu)..
A jelenlegi helyzetben, amikor a határok átjárhatósága a járványkrízis miatt kérdésessé vált, az országhatáron átívelő szuburbanizáció egyébként is összetett kérdésköre sajátos felhangot kap. Az utóbbi években a hazai sajtóban jelentős publicitást kapott, hogy Rajka a határon túlról beköltözők révén…..
Van az a realista, ámde egyre népszerűbb nézet, miszerint minden nép megérdemli a kormányát (vegyük itt az "érdemnek" abszolút értékmentes felfogását, kb. mint a "képesség" következményét, ebben az esetben közösségi méretekben). Aztán van az a lelkesült, "nemzeti" álláspont, miszerint (esetünkben) a…..
Emzé Periksz 2020.05.30 22:33:32
@chrisred: Nem, a saját tévedésedből következtettél arra, hogy én mit gondolok.
Emzé Periksz 2020.05.30 22:36:06
@chrisred: Mindig elképesztenek az olyan másokat kioktató és más gondolatait kitaláló okoskodók, mint te, akik összekeverik a tények ismeretét a saját értelmezéseikkel.
Emzé Periksz 2020.05.31 16:26:40
@chrisred: Összekevered a történelmi tényeket a történelmi értelmezéseiddel, majd az értelmezéseid alapján próbálsz meg másokat kioktatni.

"a magyar nemesek ellenállási joga egy leírt szó volt minden tartalom és számonkérhetőség nélkül" Ez pl. egy értelmezésed volt, amit tényként akartál eladni.

Ezt is írtad, ami a tényekkel ellentétes értelmezés, hazugság, kitaláció: "A Zsigmond elleni puccsot semmilyen jogszokás vagy hagyomány nem tette törvényessé. És az hiúsította meg, hogy jó magyar nemesi hagyomány szerint az összeesküvő klikkek egymással sem tudtak megegyezni, és a végére kiderült, hogy egymást jobban utálják, mint a királyt."
A valóságban megegyezés született a király és a főurak között.
Elképesztő, hogy mennyit összehazudoztál már másokat kioktató módon, ez csak egy példa volt.
Figyelem: nagyon súlyos téma következik, de szólunk: minden, amit leírunk, tényeken alapszik. Az antsz.hu honlapon május 6-án és 7-én utólag módosították az eredetileg március 11. és 26. között feltöltött heti járványügyi jelentéseket az influenzaszerű megbetegedésekkel kapcsolatban. Ugyanekkor -…..