Regisztráció Blogot indítok
Adatok
engedélyes pinaellenőr

0 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, hogy az új korszak tényleg érkezik, bár annyira gyorsan nem, ahogy sokan tartanak az érkezésétől, de egyértelmű jelei vannak, hogy olyan változások vannak, amik tényleg azt erősítik, hogy ez egy hibrid rezsim...
engedélyes pinaellenőr 2020.05.16 09:46:02
@Megbolondoult V. Orbán pápa: Figyelj te idióta. Nem kellene itt diktatúra, egy laza féldiktatúrában levert vesével ücsörögnél egy hűs cellában már egy ideje a kommentjeid miatt. Ehelyett 0-24-ben leprázhatod a kormányt. Ez önmagában bizonyítéka annak, hogy nincs diktatúra.
engedélyes pinaellenőr 2020.05.16 09:48:05
@math0: Attól még nem fognak veled lefeküdni, hogy nem vagy alpári. Az kevés, hogy megpróbálsz udvarias grállovagnak tűnni.
engedélyes pinaellenőr 2020.05.16 09:49:31
@math0: A diktatúra ott kezdődik, hogy nem mondhatod el a véleményedet,és manipulált a sajtó Lásd nyugat-Európa.
   2009-ben Gyurcsány Ferenc lemondott miniszterelnöki posztjáról. A történetnek vége is, hiszen hogyan is térhetne bárki vissza nem, hogy a politikai elitbe, hanem a magyar közéletbe ilyen szégyenletes kormányzás után. Aztán mégsem így történt.    Az MSZP, vagyis az egykori kormánypárt soha többé…..
engedélyes pinaellenőr 2020.05.09 19:06:04
engedélyes pinaellenőr 2020.05.11 17:45:10
@élhetetlen: Persze. több mint tíz pontos egyezés a két dogában, valamint egy négy évvel később készült böszmedolgozatban is éppen addig szerepelnek az idősorok, mint a sógoréban. Ráadásul a böszme otthoni, és a főiskolára leadott példánya sincs meg. (A bírálatra a böszme nem gondolt, ezen csúszott el.:) Valamint a sógor elmondta azt is, hogy akkoriban a bószme a sógor szüleinél élt a sógor húgának párjaként, és a szülők nappalijában volt példány a sógordogából.
Ha te ezen egybeesések után még mindig komolyan gondolod, hogy nem koppintott doga volt, akkor nagyon naiv vagy , esetleg hazudsz.
engedélyes pinaellenőr 2020.05.11 17:46:09
@math0: A büdös kurva anyád a sarkon vadászik kuncsaftra, nem rendez az semmit. Böszme vezéred adott kormánygaranciákat az utolsó körbe jutott foci EB pályázathoz 2007-ben.
... azt vetik az emberiességi szempontokat érvényesíteni kívánó ellenzék szemére, hogy a vészhelyzetben is politikai szempontok vezérlik őket. Teszik mindezt (telj)hatalmi pozícióból, még a lélegzetüket is totálisan átpolitizálva, az ország ellenségeinek felcímkézett ellenfeleik megsemmisítésének…..
engedélyes pinaellenőr 2020.05.06 11:30:14
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ház az egy főre jutó halálozás tekintetében mindenképpen jól teljesít,és ez az igazán fontos adat. A svédek egyébként hány ezer halottnál tartanak, ha szabad érdeklődnöm? :)
engedélyes pinaellenőr 2020.05.06 11:31:44
@Tölgyes Péter: Ferencünk úgy hatszor járt Vladimir Vladimirovicsnál Moszkvában. Aztán eladta nekik a Mol-t.
engedélyes pinaellenőr 2020.05.06 11:38:23
@vélemény szabad??!Nem!: A 2006-os események az akkori balliberális kormány durva provokációi voltak. A saját maguk által gerjesztett káosz segítségével próbáltak szabadulni abból a szorult helyzetből, amelyet Ferenc vázolt fel Őszödön. A "mesterterv" nem jött be. Az őszi önkormányzati választáson még az 5. kerületet is elvesztették, ami beszédes tény.
És mi a helyzet Svédországban – ahol egészen másként próbálják megfékezni a járványt, mint Magyarországon. A mind nyíltabb diktatúrával szemben demokráciával és szabadsággal. Erről jelent meg egy interjú, amiről aztán megkérdeztem Svédországban élő orvos barátomat, dr. Makra Juditot. "A vírus…..
engedélyes pinaellenőr 2020.04.26 13:12:41
@Chang Beer: Ha nálunk kétezer halott lenne, akkor is drukkolnál Orbánnak?
Prémiumautó fogalma első körben. Olyan kocsi, aminek a minősége azt az érzést kelti bennünk, hogy megéri a pénzét. Egy mondatban így lehetne talán leírni. Hogy ez kinek mit jelent szintén megér pár gondolatot,..
A tiltakozás hatására egyelőre mégis meghátrál a kormánytöbbség...
engedélyes pinaellenőr 2020.04.02 23:37:10
@Sir Bates dö Hól: Privatizálgatott mindenki, a nagy falatok persze a fő elvtársaknak jutottak, vagy azoknak a nyugati tőkéscsoportoknak , akiknek ők közvetítettek. Az se volt mondjuk egy hátrány, ha valakinek Apró Piroska volt az anyósa...
engedélyes pinaellenőr 2020.04.02 23:44:02
@Sir Bates dö Hól: Vagyis akkor már ott tartunk, hogy valakire büszkének lehet lenni és valakire nem. Ez már egy módosult álláspont az előzőekhez képest.
A konkrét történelmi helyzet , amit írtál sem olyan egyértelmű, politikai oldalak szeretik látni pro és kontra..Vagyis a sámánhívők az árulót, a mindenkori progresszió hívei pedig az akkori nyugat nagy barátját látják Istvánban. Ehhez képest még István életében hadjáratot indított a magyarok ellen az új császár II. Konrád.
engedélyes pinaellenőr 2020.04.03 22:29:34
@Sir Bates dö Hól:

"Hunyadi vagy Zrínyi magyar volt? Radnóti vagy Petőfi?"

Radnóti maga nevezte magyar költőnek önmagát. Ugyanebben az írásában tisztázta a viszonyát a zsidóságához , amelyet másodlagos kérdésnek tartott. Petőfi identitása is egyértelműen magyar volt. ("Foglalod a kurva anyádat, de nem ám a mi hazánkat!")
Zrínyi kötődései, identitásai és lojalitásai jóval többfélék voltak, mint napjaink állampolgárainak. Egyfelől magyar és horvát anyanyelve mellett a Magyar Királyság akkori hivatalos nyelvét (a latint), a Habsburg Monarchia közvetítő nyelvét (a németet) is magas szinten bírta, ezenkívül még olaszul, sőt valamennyire törökül is tudott. Fő műveit viszont magyarul írta.
Hunyadi identitásának megítélése problémásabb kérdés.
1. nap Szinte hihetetlen, de egyik napról a másikra fenekestül felfordult az életünk. Itt a vírus, mindenki pánikol, de van ennek egy elképesztően jó oldala is: a vezetőség döntést hozott, és a dolgozók 90%-a home office-ban dolgozik mától! Hihetetlen, hogy évek óta könyörögtünk ezért, és csak a…..
engedélyes pinaellenőr 2020.03.30 14:04:34
engedélyes pinaellenőr 2020.04.02 15:48:40
@szánmonoxid: Hát az megnézem, hogy milyen kenyeret meg tortát sütne otthon bárki is. (Inkább ne próbáljuk ki..:) A pogácsa vagy a palacsinta több sikerrel kecsegtet és gyorsabb is.
Kilőtt a vírus Magyarországon, mióta a kormány azt állítja, hogy sikerült lelassítani...
engedélyes pinaellenőr 2020.03.31 13:11:55
@Nekoashi2005: Ezt a csendőr dédnagypapa dolgot már olvastam valahol (katpol blog?).
Nem ő volt az, aki figyelmeztette a zsidókat a deportálás előtti napon?
Az új koronavírus révén világszerte sok ember érthető módon aggódik egészsége és biztonsága miatt. Ebben a posztban megvizsgálom a különbséget a speciális maszkok szűrési standardjai között, mint például az N95 és az FFP2 / FFP3. Az írásom ezen cikk fordítása és rövidítése is, valamint a saját…..
engedélyes pinaellenőr 2020.03.30 15:46:57
@nikita: Azt tudod, hogy szemen keresztül is el lehet kapni? Szemüveg helyett inkább kontaktlencsét kombinálj úszószemüveggel..:)
A legtöbben nagyon is megbecsüljük az idős embereket és fontosak nekünk, a krónikus betegek szintúgy, a haláleseteket és a hosszú felépüléssel járó megbetegedéseket abszolút nem kívánta senki. Viszont ettől eltekintve, a járvány miatti átmeneti életmód változásunknak feltűnően sok olyan eleme van,…..
engedélyes pinaellenőr 2020.03.29 23:14:18
@MEDVE1978: Jöhet még ilyen is sajnos. A spanyolnátha első, tavaszi hulláma alacsony mortalitású volt, aztán kezdődött az igazi tánc ősszel..
Hiába cáfolja rendszeresen az óriás techcégek és szakértők armadája, hogy a telefonjaink nem hallgatnak le bennünket, ezt a saját tapasztalataink cáfolják nap mint nap...
engedélyes pinaellenőr 2019.10.22 12:05:29
Bár általában csak néhány másodperc jutott nekik, mégis a sorozat elmaradhatatlan szereplői voltak, többnyire lenge ruhában...
engedélyes pinaellenőr 2019.05.18 11:13:33
@Comte de Gippaud: Columbo,te barom..
  Ülök a metrón. Nyomogatom a mobilomat, a közösségi oldalon barangolok. Nem teremtek szemkontaktust, nem szoktam. Hirtelen két csaj vágódik be a szemközti ülésre. Egy pillantást vetek csak rájuk, aztán visszafordulok a telefonomhoz. De a hangjuk beszűrődik a tudatomba. Öntudatlanul figyelni…..
engedélyes pinaellenőr 2019.05.15 12:21:07
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
engedélyes pinaellenőr 2019.05.11 21:01:50
@ymel: Az antiszociális feszültséget,konfliktust generál maga körül,gyakran okoz érdeksérelmet másoknak.Míg az aszociális igyekszik elkerülni,vagy minimálisra csökkenteni a másokkal való érintkezést.Szomszéd példával élve,az állandóan balhézó szinte mindenkivel rosszban lévő,mindenbe bele kötő szomszéd antiszociális,míg az észrevehetelen,beszélgetést kerülő,másokkal nem szívesen érintkező szomszéd aszociális..
Állítólag a pesti Gerbeaud cukrászdában a 80-as években a kielégítetlen, tehetős, idős hölgyek pénzért fiatal fiúk szerelmét vásárolhatták meg.    ..
engedélyes pinaellenőr 2019.05.05 04:13:02
@sebi77: Nyilván sokkal több nő számára lehangoló fizetni a szexért, mint férfi számra, de vannak kivételek. Egyébként ebben a Gerbeaudos legendában egyfajta titkos jelrendszer volt, amellyel a néni jelezte, hogy nyitott az üzletre.Biztos volt néhány fiatal bájgúnár, aki beült, és várta ezeket a jeleket, de nem jöttek..:)
engedélyes pinaellenőr 2019.05.05 04:13:09
@Zsuzsi25: Mondjuk azért, mert 60 fölött van..
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
engedélyes pinaellenőr 2019.05.01 16:42:15
@élhetetlen: A szövegei jók többnyire.Csak a mikrofont kellett volna kerülnie,ha van egy minimális önkritikája.Azt meg nem állítottam,hogy szakértő vagyok,csak ellenőr.Téged viszont régen nem checkolt mán le senki,ahogy elnézem,hallgasd hát tinibát.Neked való: egy kiöregedett rocknagypapi hergel egy pókhálós,ódon kazamatát..)
engedélyes pinaellenőr 2019.05.02 19:33:30
@élhetetlen: Mert te olyan marha nagy szakértő vagy ugye? Egy pókhálós ballibsi fapina vagy, akit beindít a vén rokker nyekergése..
engedélyes pinaellenőr 2019.05.02 19:36:21
@élhetetlen: "és az ellenőrzés is csak a vágyálmod."

Hihi, lehet, hogy a kislányodat is épp ellenőrzi valaki a távoli Londonban, izzadt, koszos papírfontokért cserébe..;) (Kiváltva egy 1 órás engedély..;)
1872. Hill End, Ausztrália az aranyláz idején. Korabeli, kézzel színezett kép..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.29 12:35:49
@Gretzky99: Te két roma család közti ingatlanba költöznél szívesebben, vagy két fehér család közti ingatlanba? (Nem kell válaszolni..)
engedélyes pinaellenőr 2019.04.30 15:42:29
@Terézágyú: Tudod, ez mostanában az Európába behurcolt iszlám fanatizmus reszortja..:)
Érzékeny pontján bökték meg a miniszterelnököt azok a diákok, akik a rossz színvonalú nyelvoktatás és az egyetemi felvételihez kötelezővé tett nyelvvizsga-követelmény ellen tüntettek. A több száz tiltakozó fiatal ugyanis ultimátumot adott Orbán Viktornak: 2019. szeptember elsejéig tegyen le egy…..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.30 09:33:33
@morph on deer: Egyrészt nem volt párttitkár az apja, ez egy hülye legenda, másrészt az osztályalapú származás nemcsak nála számított, hanem mondjuk Dobrev Klárikánál is, meg nagyjából mindenkinél, aki abban az időben egyetemre jelentkezett..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.30 09:36:54
@Pop40: Hogyha Orbán tevékenységének kritizálása során "megemlíted" a cigány származást, az pontosan ugyanolyan rasszizmus, mint hogyha valaki Soros kritizálása kapcsán "megemlíti" annak zsidó származását.
engedélyes pinaellenőr 2019.04.30 09:39:08
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Ostobaság, de legalább nem vagy rasszista. Én már ennek is tudok örülni ! :)
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.29 12:06:23
@Larrikin: A Kalibr manőverező robotrepülőgép rendszert is sokan blöffnek tartották, ami a hatótávolságát illeti, aztán csak néztek mint a moziban:

index.hu/tech/2015/10/15/a_kaszpi-tengerrol_szeretettel/

---
engedélyes pinaellenőr 2019.04.29 12:37:01
@Fánkevő Fáncsi: Mégis meghekkelték az amerikai elnökválasztást Hillaryék szerint. Nem érzel ellentmondást?
engedélyes pinaellenőr 2019.04.29 12:39:15
@Magyarulaszlo: "A világ nagy szarkavarója perpillanat Putyin, a felcsúti mentora,"

Ehhez képest Gyurcsány járt úgy hatszor Vladimir Vladimirovicsnál, és az ő időszakában világították át ruszkik az NBH-t..
   Mottó- Le tud futni 5 mp alatt 100 métert?- Nem- És ha megfizetem?..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.28 17:53:50
@csentecsa1: Bangóné alaposan megszopatta Karigeri kampánycsapatát..:))) Köszönjük Emese ! (Bocsánat..Ildikó:)
engedélyes pinaellenőr 2019.04.29 11:19:19
@Tarlós elvtárs patkányos városa: Ezt nagyon megszoptátok. Patkányinváziós kampánytéma kilőve..;)
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.28 16:12:09
@Indi8686: De nem azért történik, mert a Fiat értelmét látná az elektromos autó fejlesztésnek. Az EU hozott egy szabályt, amelynek negatív hatását a Fiat csökkenteni tudja a Tesla forgalmazásával. A Tesla pedig talált egy partnert ,amelynek Európában bejáratott értékesítési hálózata van. Win-win szitu..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.28 21:56:08
@Tomi1.8VTI: Nyilván a cukorrépa felváltása más növénnyel volt a javaslat.Nekem volt akkoriban újhartyáni svábgyerek haverom,aki már arról ábrándozott,hogy milyen jó lesz majd nemsokára.Nem kell krumplit,paprikát paradicsomot szedni,és hajnalban vinni a Nagybanira,hanem betakarítja a repcét oszt kész..:)
Ma délután (04.26) a diákok tüntetést tartottak a Kossuth-téren, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a diákoknak milyen követelményekkel lesz lehetősége jövő évtől felsőoktatási tanulmányokat folytatni. A követelmények nem egy bonyolult rendszert rajzolnak…..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.27 17:45:55
@csentecsa1: No igen, a "kosz-kvártélyt" még alaposan ki is kellene takarítani..:)
engedélyes pinaellenőr 2019.04.27 17:47:11
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: No igen, Einsteinnek épp a latinnal meg az ógöröggel gyűlt meg a baja. Emiatt is nem Németországban, hanem Svájcban járt egyetemre..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.28 13:11:53
@élhetetlen: Lehet, hogy nem házvezetőséggel, meg a Subwayben kereste a pénzt, csak neked mondta azt..?;) Sok egyetemista csaj néz hatékonyabb pénzkereseti tevékenység után, aztán otthon ilyesmikkel szédíti anyut..:)
Orbán Viktor rezsimje biztosan nem maradhatna működőképes még évekig olyan ellenszélben, amilyenben a Fidesz vezetői most próbálják egyensúlyban tartani a NER-t. Ezért létfontosságú számukra, hogy valamiféle áttörést érjenek el a populista politikai erők a közelgő EP választásokon. Amennyiben ez nem…..
engedélyes pinaellenőr 2019.04.18 10:49:42
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Seggfejkém! Hogyha összeadod a jelenlegi parlamenti ellenzék eredményeit, alig 44% jön ki a Fidesz 49%-os eredményével szemben. Szóval, jobb ha kussolsz..:)
engedélyes pinaellenőr 2019.04.18 10:53:25
@s: Várjál, várjál! Tehát akkor tisztázzuk.:miután seggbe toltad anyádat-cserébe a napi krumplifőzelékért, meg a bűzös patkánylyukért, amiben laksz-ezután felszop a lányod a második menetért.Megízlelheti a nagyi kakiját..:) Pfejj kutya, de gusztustalan vagy! Minden libsi féreg családi élete ilyen undormány??
engedélyes pinaellenőr 2019.04.24 19:06:27
@s: A szaros farkaddal eteted a saját lányodat..Biztos férges szegényke..:(
A magyar kormányfő az európai jobboldali populisták, valamint a szélsőjobbosok példaképe;  Orbán csak a magyarok egy részét tudta behülyíteni a migrációval, az európaiak nagy részét komolyabb gondok kötik le, semmint az állítólagos újabb népvándorlás rémképe; A magyarok már a divatlapokban sem…..