Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manwithbeard

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valójában létezik olyan étrend, amivel akár savasabbá tehetjük vérünk pH-ját egy rövid időre. Három nőnek ezt már sikerült is bemutatnia. Napi 20 grammnál kevesebb szénhidrátot ettek, lecsökkent a vérük pH-ja, ketoacidózist is kaptak. De lefogytak, az igaz...
manwithbeard 2016.09.15 09:18:18
@i.a.p.:
"A májnak nagyon is telítődve kell legyenek a glikogén raktárainak, ez a normális."
Ketogén étrend alatt nincs telítődve: "carbohydrate-poor normocaloric diet decreased the liver glycogen from a mean of 232 to 24–55 mmol glucosyl units per kg within 24 hours. During an additional period of up to 9 days on the carbohydrate-poor diet the liver glycogen remained at a low level." (www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/00365517309084355)
Igazából pontosan az indítja be a ketózist, hogy a máj glikogénraktárai kiürülnek.

"Ezekről a számokról van forrás? 25 mg az nagyon nagyon kevés"
"With measured cerebral blood flow of 45 ml/100 g of tissue per min, and assuming a brain size of 1400g the 24 hr glucose oxidation would approximate 24g"
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC292907/

"Ha már ketontesteket kell gyártani, az nem a normál állapot, hanem egy éhezéshez való adaptációs mechanizmus vagy hogy mondjam"
Igen, ugyanaz a folyamat játszódik le, mint éhezésnél. Viszont a szervezet (ha nincs kalóriadeficit), akkor táplálékkal megkap minden energiát amire szüksége van. Ha van kalóriadeficit, akkor pedig a saját zsírraktáraiból el tudja látni magát. Nyilván ez utóbbi folyamat nem folytatható a végtelenségig, de az előbbi igen (sajnos hosszú távú kutatás nincs, 1 éves a leghosszabb amit tudok, de tapasztalat van ennél sokkal hosszabb folyamatos ketózisról is).
A hirtelen fogyástól zsírmáj nekem elég paradoxonnak hangzik. Webmd nem sok magyarázatot fűz a dologhoz, kicsit rákerestem, ebben a cikkben: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2659893/ is említi a "rapid weight loss"-t, viszont ha a táblázatot megnézi az ember (www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2659893/table/t1-cjg200345/), akkor ott már nem magára a súlycsökkenésre hivatkozik, hanem az alultápláltságra (aminek persze nyilván súlycsökkenés a következménye). Ketogén étrenden pedig nincs alultápláltság sem energia, sem vitaminok / nyomelemek esetén (megfelelő étrenddel persze... )

"Én imádok enni, és élvezni az ételeket. Inkább odafigyelek mikor, mit, mivel eszek, de eszek mindent :)"
Ketogén étrend alatt nagyon jókat lehet enni :) És nagyon sok olyan dolgot lehet enni, amit szénhidrátdús étrenden csak nagyon minimálisan, úgy mint szalonna (bacon), tojás, vaj, tejszín, tepertő, oldalas, stb... cserébe vannak dologok amiből szénhidrátdús étrenden lehet sokat enni, ketogénen meg keveset, pl. keményítőt tartalmazó zöldségek vagy magas cukortartalmú gyümölcsök. Egyedül a finomított cukor ami teljesen kizárt, de arra aztán tényleg nincs szüksége a szervezetnek.
Ha már úgyis (megint) oldalba kapta a blogot egy retroszökőár, adjuk meg magunkat a sodrásnak, és következzen egy újabb videó, amitől a régi pc-tulajdonosok elmorzsolnak pár könnycseppet - főleg azok, akiknek mond valamit az, hogy Roland, Gravis UltraSound, esetleg Hangkártyacsata…..
IDDQD Szereted ha kemény? 2012.05.12 15:14:33
Roppant vicces projektbe futottunk bele a Kickstarteren: a Pwnee Studios nevű New York-i csapat a világ legnehezebb platformjátékát tervezi összehozni, már ha a közösség megtámogatja őket pár zöldhasúval. Aki esetleg nem értene egyet az univerzum ősigazságával, miszerint régen…..
Mielőtt igazán belekezdenénk a nyertesek sorolásába, szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki szerint kicsit megkéstem az eredményhirdetéssel. Igen, volt egy olyan kósza ígéret, mely szerint karácsonyig oda is érnek majd a cd-k meg pólók, de az van, hogy a) hazudtam, b)…..
IDDQD Hasselhoff wins... AGAIN 2011.11.17 13:11:40
Én ugyan a magam részéről teljesen elfogadhatónak tartanám azt az utópiát, ahol univerzum egyik legviccesebb embere, az öreg David Hasselhoff a játékipar általános reklámarca, és groteszk humorforrása, de attól tartok, a társadalom még nem érett meg erre. A kiadók mindenesetre…..
manwithbeard 2011.11.17 23:08:00
@Csacsis:
A WoWos az elvileg így :) (mondjuk nem tudom eldönteni, ez valós vagy csak fake, de mindkettőnek jó)
www.youtube.com/watch?v=pyv4TeMlL8s
Nem elírás, MolyDeux, vagyis Peter Molyneux többszörös játékipari legenda twitteres viccparódia-alteregója. A forradalmi ötlet a műfajok extrém keverése, a hardcore és a casual játékosok egyszerre megszólítása (az új szakkifejezés erre a cascore). És hát mi más lenne…..
manwithbeard 2011.11.16 23:47:00
@Valandil:
+1
Az évezred ötlete :D
IDDQD A sárkányok nehéz élete 2011.11.09 14:38:00
Talán Süsü miatt gondoltam azt gyerekként, hogy a sárkányokat nem bántjuk. Később, a  különböző szerepjátékok szabályrendszereinek köszönhetően megtanultam, hogy már csak azért sem böködünk tüzet okádó, mágiával telt ősgyíkokat, mert tüzet okádnak, és nem utolsó…..
IDDQD Ha a Quake 1 ma készülne el 2011.11.02 22:17:35
Felülünk egy köre a régenmindenjobbvolt-vonatra, mert ez tényleg vicces.     ..
manwithbeard 2011.11.03 10:43:58
@Dzsini:
A Shenmue brutális módon megelőzte a korát... sajnos a platform miatt (még ha akkor máson nem is lehetett volna megvalósítani konzolok közül), és részben a megelőzés miatt csak a szakma elismerését nyerte el, nem lett világsiker... pedig 2 évvel a GTA3 előtt tudta már azt, ami miatt a GTA3-t agyon istenítették. Akkoriban hatalmas játék volt, sajnálom, hogy nem érte meg a befejezést. El se tudom képzelni miket tudna az a csapat összerakni egy mostani generációs konzolon / PC-n.
manwithbeard 2011.11.03 14:50:06
@Dzsini:
Nem szabadna addig senki játékfejlesztés közelébe engedni, amíg ezt a videót végig nem nézte.
Amúgy a Portal 1 is nagyon jó példa erre, ott sincs semmi instrukció, mégis mindig egyértelmű / könnyen ki lehet találni, hogy mit kell csinálni.
manwithbeard 2011.11.03 20:35:50
@feamatar:
Persze ez tény, és így is lehet nézni a dolgot, de... bárkivel beszélhettél, bemehettél a boltba, venni ezt azt, élt a világ, stb... ha az ember belemerült, akkor nem az volt a baja, hogy csak rohangál fel-alá, hanem hogy francba már megint este van :) Amúgy időt fel lehetett gyorsítani...
Ja és amit nem is említettem, hogy az utolsó utcaszéli koldusnak is szinkronhangja volt... SW:ToR valaki? :)
Hoppá, jól átaludtuk a születésnapunkat. Az úgy volt, hogy tavaly október 4-én ünnepeltük, hogy egyévesek lettünk, mert ekkor született az első poszt a blogban. Aztán később rájöttünk, hogy ez a poszt még csak próbaposzt volt, amin a dizájnt reszelgettük, majd az IDDQD…..
Hetek óta áll a bál a Sonynál, mióta pár kósza hekker lenyúlta százmillió ügyfél személyes adatait az egyik adatbázisukból, benne többek között egy rakás hitelkártyaadattal. Az mmo játékokat futtató SOE már tíz napja áll a botrány miatt, a játékosok viszont tömegével…..
manwithbeard 2011.05.13 22:44:18
@Toalettduck:
Authenticator az ég világon semmit nem véd az ellen, ha feltörik a Blizz szerverét.
IDDQD Eközben a Valve-nál... 2011.02.06 13:00:00
És ha már a Steam sikere kétszer is szóba jött a héten: a nap képe, avagy Gabe Newell, korunk Dagobert bácsija. (innen valójában ez az eredeti)..
Tegnap megvolt a Pixelhősök parti, ahol egyedülálló produkciót láthattak a nézők: egy asztalnál olyan veterán gamer újságírókat, mint CoVboy, Martin és Shy. Volt velük egy kicsit szétesett kerekasztalbeszélgetés is, ebből következik egy részlet. A kérdés az volt,…..
manwithbeard 2010.12.05 21:12:50
Tényleg az a probléma manapság az offline médiával, hogy egyszerűen mire ki tudnának jönni az anyaggal, addigra nem hogy már mindenki tud az adott játékról, hanem már végig is tolta. Régen egyrészt volt idő kivárni azt, hogy 1 hónap múlva megjelenjen az újság, és akkor majd abban megnézem mit írnak XY játékról, és akkor eldöntöm megveszem-e. Manapság? Megjelenés előtt pár héttel már tele van a net leírásokkal, videókkal, demókkal. Adott esetben már le is lehet szedni warezben, ki lehet próbálni. Erre rá 1,5 hónap késéssel mikor megjelenik a nyomtatott lapban... igazából már senkit sem érdekel. Exkluzív "csak itt, csak nálunk" dolgokkal meg csak világszinten lehet foglalkozni. Egy pár ezer példányszámú lapnak semmilyen kiadó nem fog exkluzív anyagot adni. Hozzáadott értékkel lehetne talán növelni a dolgot, de egyszerűen az internet világához képest többet nem lehet már kitalálni.
Amivel manapság sikert el lehet érni, az az információk összegyűjtése és rendezése, amit tulajdonképpen ez a blog is tesz: adott tematika és érdeklődési kör alapján összegyűjti a netről a különböző dolgokat, így akit érdekelnek ezek, azoknak nem kell 30 oldalt végigjárniuk (és számukra 90%-ban érdektelen dolgokat átfutni), elég ezt az egyet. De ez megint totálisan értelmetlen nyomtatott sajtóban egy olyan témakör esetén, aminek szerves része a számítógépes, online tartalom (videók, demók, stb).
Két napja írtuk meg, hogy a Microsoft egy kisebb ország éves GDP-jét félmilliárd dollárt költ a Kinect reklámkampányára. Nem tudom, ebből mennyi ment el a tegnapi Oprah-adásra, de biztosan sok nullával végződő összeg. Oprahnál a reklámszünetbe is százezres nagyságrendű a…..
Ötszáz. Millió. Dollárt. Nem vicc. Tényleg nem. Ez mai árfolyamon számolva kábé 99 milliárd forint. Igazán nem szeretnénk itt politizálni, de mivel a "rohadt sok pénz" mérőszáma a mai magyar valóságban a most kivetett második számú válságadó, muszáj ahhoz…..
manwithbeard 2010.10.19 00:33:34
@rootshaper:
Szerintem itt arról lehet szó, hogy az "egyszeri ember" (azaz aki sose került konzol közelébe) is összefusson a reklámokkal. Ezzel az MS presztízsét növelje, hiszen így róla fog elterjedni széles körben, hogy tud ilyet is. Miközben mind a Sony mind a Nintendo tud, amit konzolos körökben tudni is fognak, de a Farmville Mancikát ez nem nagyon fogja érdekelni, mert ő csak azt láttá a tévében, hogy az MS hú meg há.
A mai napot az egzotikumnak szenteljük, és a Resident Evil 5 keménycsaját, Sheva Alomart állítjuk ki középre. Lépjünk gyorsan át magán a neven, mert attól még, hogy kezdő kalandmesterek alapfokú névadási képességével született meg ez a borzalom (Alomar, most komolyan),…..
manwithbeard 2010.10.15 18:57:00
@algi: Ebben csak az a poén, hogy az "északi féltekén" meg szoliba járnak ezerrel, hogy sötétebb legyen a bőrük...
A lényeglátás eme kikristályosodott példájához semmit sem tennénk hozzá. Döljünk hátra, és élvezzük, hogy a jövő mindig tartogat meglepetéseket. (Kattintásra nagyobb lesz.) Hevenyészett fordítás az angolul nem beszélőknek:1: 1998: Haver, ha a Duke Nukem Forever…..
IDDQD Így klikkol egy gosu 2010.07.08 09:37:00
Gosu a koreai gémerszlengben a profi játékos neve, a videó meg a The Hax Life című dokumentumfilmből való, egy SC- és egy WC3-játékos demózza benne, hogyan csinálják a 300-as APM-et. APM, mint action per minute, vagyis ennyi billentyűnyomás és egérkattintás egy perc alatt. 300 az…..
manwithbeard 2010.07.08 11:12:35
@Látnokzsálya:
Nem nolifer, hanem élsportoló. Profi focisok sem (csak) azért játszanak, mert élvezik, és tovább is kinyújtják a határaikat mint élvezik. Mert ezért fizetik őket. Ezeket az Sc/Wc3 játékosokat is.
Mert erősítik azt az illúziónkat, hogy mi viszont legalább hellyel-közzel normálisak vagyunk. Ennek jegyében elegánsan eltekintünk attól, hogy a Gundam elsősorban egy anime sorozat, és csak másodrészben videojáték (sőt: több tucatnyi videojáték), és bemutatjuk az embert, aki…..
Az E3 után, csütörtök este megnéztem a Video Games Live koncertet Los Angeles belvárosában, a Lakers-stadion mellett levő Nokia Theaterben. Majdnem kihagytam, mert a jegy nem volt olcsó (60 dollár), de országos cimboráim, Grath és Sasa hatására végül rábeszéltem magam. És milyen…..
IDDQD Egyszerűen képtelenség 2010.06.18 20:37:35
...leállni a vuvuzelás-videojátékos poénokkal. Szóviccblog-crossover, vagy amit akartok. Bocs...
manwithbeard 2010.06.19 00:58:56
Pár napja járta körbe a szaksajtót a játékpiacon elég alapos felméréseket készítő NPD Group elemzőcég új, Gamer Segmentation 2010 című tanulmánya. A majdnem 19 ezer játékos megkérdezésével készült felmérés leginkább meghökkentő eredménye az, hogy a játékosok 4…..
manwithbeard 2010.06.06 19:59:38
@rootshaper:
Feltételezem, ha valaki rendszeresen mondjuk páros teniszezni jár, és mindig meg van beszélve, hogy heti 3x mennek, ekkor ekkor meg ekkor, és ha esetleg nem megy el, akkor beszólnak neki, mert nincs meg elég ember, az nem "lamerseg". Ha bármi csapatjátékot játszik az ember, állandó partnerekkel, akkor teljesen reális elvárás, hogy amikor a többség menni akar, akkor ő is ott legyen.

Heti 8 kötelező raidnap szerintem is gáz, de itt pont az ellenkezőjéről volt szó.
manwithbeard 2010.06.06 20:01:09
@clfo:
Ez baromság, átlag napi 4 óra wowwal már elérhetsz mindent, nem kell több ahhoz, hogy "komolyan gondold". Ha nem akarsz mindent elérni, csak jól szórakozni, meg a dolgok nagy részét látni, akkor heti 8-10 óra is elég.
Legalábbis a „Sajnálom, szeretlek” című koreai szappanopera egyik szereplője, Szo Csi-Joung szerint. Többször írtunk már arról, hogy a Starcraft mennyire népszerű Dél-Koreában, tessék, itt az újabb bizonyíték. Azért az analógia bővebb kifejtésére kíváncsi…..
manwithbeard 2010.05.31 18:52:58
@bruTe:
bnet2-n meg fent van 10millió vásárlójuk. Szerinted melyiknek fog nagyobb prioritást adni?
Főleg, hogy kimondatlanul, de, szvsz elég egyértelműen, a bnet1-es játékokat le akarja építeni. Nem áll érdekében sem az hogy SC1-vel, sem az, hogy D2-vel játszanak az emberek, ellenben az igen, hogy ezekről áttérjenek az újakra.
Vannak olyan megalázó helyzetek multiplayer játékokban, amikért az ember legszívesebben a való életben vette revansot; azt hiszem, mind találkoztunk már ilyenekkel. Persze ezek a helyzetek az esetek 99,99 százalékában pont azon a szinten maradnak, mint amikor az ember úgy gondolja,…..
manwithbeard 2010.05.28 16:55:38
@Limrasson:
Ha hirtelen felindulásból történt volna (értsd: konyhakés bal kéznél, idegesítő gyerek jobb kéznél, majd konyhakés a gyerekben), akkor azt mondom rendben van a két év, talán sok is, de fél év tervezgetés után, szándékos emberölési kisérlet?
Aki szerint az a két év sok, az gondoljon bele, hogy ha játszik, akkor biztos vele is előfordult olyan, hogy valaki elkezdte anyázni... mit szólna ha pár hónap múlva egyszercsak csöngetnének, kinyitná az ajtót és legközelebb arra ébredne, hogy mondja az orvos hogy épp kiszedtünk egy kést magából?
Megint öngyilkos lett egy dolgozó a kínai Shenzen tartományban levő Foxconn gyárban, a 23 éves férfi hetedik emeleti szállásáról ugrott ki szerdán. A héten volt még két öngyilkossági kísérlet, egy fiatal nő is kiugrott az ablakon, egy másik munkás pedig megpróbálta felvágni…..
manwithbeard 2010.05.28 12:56:08
@lobelt_ledfold:
Érdekes ám az a második cikk. Mert ha túllépünk azon, hogy Magyarország a második, akkor érdemes megnézni a többi toplistást:
Japán: japán mentilást, ottani követelményeket, morált nézve érthető
Finnország: hmm várjunk nem itt van az egyik legnagyobb jólét Eu-ban?
Svájc: hoppá, ez se egy szegénységéről és nyomorúságáról ismert ország
Ausztria: hasonló a helyzet, magyar ember az osztrákokra se úgy gondol, mint hogy szegény nyomorúságban élők, akiket halálra dolgoztatnak

És akkor nézzük az érem másik oldalát hol kicsit:
Görögország: nem itt volt valami államcsőd szerűség? Annyira nem lehetnek gazdagok az emberek, meg nem lehet fejlett a gazdagság
Mexikó: azt hiszem ide komment se kell

Összeségében amit ki akarok hozni az egészből, hogy könnyen lehet ám, hogy nincs egyenes arányosság a "jólét-kihasználtság-gazdagság" trió és az öngyilkosságok aránya között...