Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MRodrigó

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016 karácsonya óta városunknak van egy farkasa. Nem szokványos állatról van szó, hanem egy jelmezbe bújt úriemberről, aki így próbál mosolyt csalni a miskolciak arcára. De ki ő? Miért öltözik be farkasnak? Mi a fontos számára? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a következő pár percben.…..
Álhírek / fake news – nagyjából két éve, az amerikai elnökválasztási kampány alatt került (ismét) fókuszba a fogalom, holott a műfaj a nyomtatott sajtóval egyidős. A szándékos félretájékoztatást szolgáló hamis hírek a villámgyors online kommunikáció és közösségi média korában nagyon gyorsan…..
Mondd el nekem, mi az amire figyelsz és megmondom ki vagy. - José Ortega y Gasset Értékeink, világnézetünk, alapelveink határozzák meg azt, hogy milyen emberek vagyunk. Azt, hogy mit tartunk fontosnak, hogy kit tartunk fontosnak, és nem utolsó sorban, hogy milyen sorrendet állítunk fel az…..
A híres francia filozófus egész életében szegénységben élt, mígnem 1765-ben minden megváltozott. A lánya férjhez menni készült, amikor Denis Diderot 52 évesen ráeszmélt arra, hogy hozománya meglehetősen ingatag lábakon áll. Elismert filozófus volt már akkoriban, így pár hónap múlva Nagy Katalin,…..
MRodrigó 2018.02.14 19:46:26
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi Terror! Tegnap felmondtak a munkahelyemen. Indoklásként az szerepelt, hogy nem teljesítettem az üz.vezető utasításban kiadott feladatokat, a működés fenntartásához szükséges…..
MRodrigó 2018.02.09 08:53:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kérlek nézzz utána mert a macskás példamondat csak simán rossz, a szenvedé szerkezet ez lenne: a fa meg van mászva a macska által. A magyrban pedig a szocialista nyelvracionáló törekvésekkel szemben sok esetben létezik és helyénvaló a szenvedő szerkezet, például: Az ki van zárva, a kisbolt viszont hattól van nyitva. Értve vagyok?
"A tehetség csendben alakul ki, de a jellem a világ viharaiban." (Johann Wolfgang von Goethe) Korunk médiájában gyakran felbukkan a jellemtelen szó. Szinonimái, erkölcstelen, elvtelen, romlott, gerinctelen. Elég hatásvadász kifejezések ezért figyelemfelkeltő szalagcímnek kiválóak. Az ellentétes…..
Tudásunk nem attól lesz hatalmas, hogy tudást tudásra halmozunk, úgy hogy igazából fel sem fogjuk a tanítások jelentőségét, hanem attól ha velejéig megértjük Földi létünk egyetlen okát.Visszajutni az Én-hez. Az egységhez. A kezdet és végnélküliséghez. Hogy megleljük a…..
Legyünk produktívak! De hogyan? Az alábbi illusztrációból megtudhatod, hogyan zárd a napod annak érdekében, hogy korán és kipihenten ébredj, hogyan kezdik a sikeres emberek a reggelt, hogyan gondolkodj és dolgozz gyorsabban, illetve végül de nem utolsó sorban, hogyan tedd egyszerűbbé a…..
Írta Shaun Burnie, a németországi Greenpeace egyik vezető nukleáris szakértője. Öt évvel ezelőtt a Greenpeace Rainbow Warrior hajója a sugárzási szinteket mérte végig a fukusimai partvonal mentén. A hajó most visszatért – fedélzetén Japán volt miniszterelnökével. A Rainbow Warrior a megsemmisült…..
Az alábbi véleményt Kumi Naidoo, a Greenpeace ügyvezető igazgatója írta a New York Times/International Herald Tribune részéreTizenkét nap közel sem elegendő megérteni a katasztrófa nagyságát, ami Japánt sújtotta március 11-től. A gyerekektől kezdve, akik szüleiket veszítették…..
Mindenki tudja, hogy házilag szinte mindent elő lehet állítani olcsóbban, és még finomabb, egészségesebb is, mint a bolti termékek. A házilag készített termékekre épp ezért egyre nagyobb kereslet is van, mert nem mindenkinek van ideje bíbelődni otthon. Pedig akár egy jó hobbinak…..