Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tervezzvelem

336 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakberendezés lényege, mozgatórugója szerintem az, amikor egyetlen kedvenc tárgy, szín vagy gondolat (ami elindítja a "vezérhangyát") köré tervezünk meg egy egész helyiséget, sőt lakást. Hiszen a lakásnak - ahhoz, hogy otthonos legyen - egységes stílust kell tükröznie. A címben szereplő szék…..
A címmel arra szeretnék utalni, hogy a fürdőszobát nem biztos, hogy kizárólag csempés-hidegburkolatos helynek lehet csak elképzelni. Sokkal barátságosabb lesz, ha a szoba jelleget is hangsúlyozzuk. Erre hozok ma egy példát a saját munkáim közül. Milyen kellékeket használj? Pontokba szedve foglalom…..
Unod a régi bútoraidat és nagyon vágysz már valami újdonságra, új környezetre? Legszívesebben mindent lecserélnél, de az rengeteg pénzbe kerülne? Mit kezd ezzel a helyzettel? Hogyan tudod eldönteni, hogy mi maradjon és mi menjen? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása nem egyszerű. Hagyj magadnak…..
Az utóbbi években egyre inkább teret hódítanak a lakberendezésben a természetes anyagok és mellettük a természetet idéző színek is, amelyek az ember egyensúly iránti vágyát fejezik ki. A Behr Paint 2020-as palettája friss és izgalmas színekkel nyitja meg az új évtizedet. Három kollekciót állítottak…..
Régen a kamra szerves része volt a háztartásoknak. Ide kerültek a télire eltett kerti kincsek, lekvárok, befőttek, szárított növények, bab, liszt, cukor, mák és dió és természetesen a disznóvágás hozadékai - hogy csak a legalapvetőbbeket említsem. Az utóbbi évtizedekben azonban sokszor lemondtak…..
Amikor berendezel egy helyiséget, jó ha van egy kiindulási alapod, egy meghatározó darabod. Ez lehet egy szép fotel, egy régi varrógépasztal, egy komód vagy éppen egy lámpa. Ez a tárgy lesz a fókuszpont, ami felhívja magára a figyelmet, meghatározza  a szoba karakterét. Ha azt szeretnéd, hogy az…..
Sokan élnek olyan lakásban, ahol annyira minimális hely jut az előszoba számára, hogy egyetlen falszakaszon kell pótolni ezt a funkciót. Vagy éppen rögtön a konyhába vagy a nappaliba lépünk és itt kell valamilyen megoldást keresni. Hogyan lehet ilyen kicsi hellyel praktikusan, ötletesen…..
Régi ajtó átalakításával csinos előszoba falat varázsolhatsz, amely garantáltan lakásod dísze lesz. Egy-egy szép, régi darab igazán mutatóssá és praktikussá alakítható polcokkal, asztallappal, fogasokkal, fiókokkal vagy ülőkével kiegészítve. Erről tanúskodnak az alábbi példák is. Neked melyik a…..
Kis lakásban az egyik legnagyobb probléma a tárolás kérdése. Különösen, ha ruhákról van szó. Azt mindenki tudja, hogy nem érdemes a felesleges holmikat felhalmozni, egyik helyről a másikra pakolni, de mi a helyzet, ha normál méretű a ruhatárad és még így is gond az elhelyezésük? Lássunk néhány…..
Mindig magával ragad, ha egy amúgy tucatbútort teljesen új szerepben látok újjászületni. Minden a fantázián, az ötleten múlik, ahogy valaki képes teljesen más szemmel nézni egy alap bútorra. Most csupa átalakított bútor ötletet gyűjtöttem. Az alap mindig egy egyszerű, általánosan ismert IKEA darab,…..
Sokszor egy aprócska házikó is elég a boldogsághoz. Végre itt a nyár, a nyaralás ideje, ehhez gyűjtöttem most inspiráló hétvégi házakat. Készülhet fából vagy éppen kiöregedett lakókocsi átalakításával. Közös jellemzőik a fantasztikus ötletek, a gyors kivitelezés, a végeredmény pedig egyszerűen…..
Amikor babát várunk, mindenből a legszebbet, a legjobbat szeretnénk számára. Nincs ez másképp a babaszobával sem. De mikor teszünk jó? Ha berendezünk egy olyan szobát, ahova a legcukibb bababútorokat vásároljuk, aztán pár év múlva próbáljuk eladni/elajándékozni vagy ha előre gondolkodunk és olyan…..
A konyha tipikusan az a hely, ahol nagyon gyorsan kialakul a rendetlenség, hogy ne mondjam, káosz. Hiszen rengeteg eszközt használunk egyszerre is és ha nem figyelünk, hogy ezek használat után a helyükre kerüljenek, rövidesen semmit sem találunk.  A probléma gyakran ott kezdődik, hogy a rossz…..
Nagy divattá vált a régi tárgyak felújítása. Ami nem is csoda, hiszen attól, hogy valami öreg, még számos dologra használható. Most olyan ötleteket gyűjtöttem össze, ahol egy kis csavar is van: a régi tárgy új funkciót is kap, sokszor egészen váratlan módon. Teniszütőből tükör Nekem ez a…..
Ha szeretnél egy igazán egyedi látványelemet a lakásodba, elég ha egyetlen falra koncentrálsz. Ha a többi falfelület fehér vagy semleges színű marad, jobban tudod a barátságos hatást hangsúlyozni, nem válik nyomasztóvá. Válaszd ki a legszembetűnőbb felületet, fesd eltérő színűre, de még jobb, ha…..
Egy helyiség megjelenésén, hangulatán a legtöbbet a fényekkel változtathatsz, ami a természetes megvilágításon túl a jól megválasztott központi világítótesteket és mellette a helyi, koncentrált világítás helyes arányát és fényerejét jelenti. Nézzük meg, mit tehetünk ennek érdekében! Helyi…..
A nappali egyik fő darabja a legtöbb lakásban a TV. Van, aki szereti, van, aki inkább eltakarná, de mindenképpen érdemes valamit kezdeni a környezetével, hogy a lehető legesztétikusabb legyen és szervesen illeszkedjen a helyiség hangulatához. Nézzük, hogyan teheted kicsit látványosabbá, izgalmasabbá…..
A letisztult formák, áttekinthető terek, természetes anyagok, felületek eleve otthonosságot sugároznak. Nem kell erről lemondanod akkor sem, ha városban élsz. Meríts ihletet a természetből, ahol gazdag mintavilág, formák, felületek közül választhatod ki a számodra legszimpatikusabbat. Most ehhez…..
Nagy előny, és kényelmes is, ha rendelkezésünkre áll egy szép nagy, átlátható tér, azonban mégis úgy érezhetjük, hogy hiányzik belőle az intimitás, az elkülönülés lehetősége. Hiszen nagyobb helyiségben általában érdemes több funkciót elhelyezni és jó, ha ezeket valamilyen módon el is szeparálhatjuk…..
Színekről azért is nehéz beszélni, mert általában az ízlés, a tetszik vagy nem tetszik kérdése jut eszünkbe, holott bizonyos szabályok, viszonyítási alapok itt is érvényesek. Mielőtt lakásátalakításba kezdesz, nem árt ezekkel tisztában lenni és szem előtt tartani. Helyiségek és funkciók Attól…..
Egy régi utazóláda vagy ruhás láda különleges hangulatot visz az otthonunkba. Ha sikerül szert tenni egy szép darabra, kis átalakítással, festéssel, felújítással a nappali szemet gyönyörködtető fókuszpontjává válhat. Minden lakásban jól mutat egy-egy régi darab, bátran illesszük modern környezetbe…..
A nappali meghatározó bútora a kanapé. Sok időt töltünk rajta beszélgetéssel, tévézéssel, olvasással. Éppen ezért teljes mértékben igényeinkhez kell igazítani. A választás sokszor nem egyszerű, mert a kínálat hatalmas, nehéz eligazodni. Nézzük, melyek azok a szempontok, amelyek alapján könnyebben…..
Sokszor úgy tűnik, ha a berendezés, a színek kitalálása során egyetlen stílust követünk, a végeredmény kissé modoros, merev és kevésbé egyedi lesz. Hiszen minden "ki van találva" és olyan érzésünk támad, mintha egy szép bútorboltban járnánk. Viszont a lakásnak a saját igényeinket, vágyainkat, sőt…..
Nappalinak pont megfelelne 33 négyzetméter, itt viszont ez a lakás teljes területe. Egy-két embernek mégis abszolút élhető, legalábbis első lakásnak és természetesen sok kompromisszummal együtt. Nézzük meg, mi kell ehhez? Előnyök Teljes mértékben a lakás javára írható, hogy az előszobában elfér…..
A fürdőszoba a lakás egyik legfontosabb helyisége, ahol kényelemre és nyugalomra vágyunk. Épp a kényelem miatt gondolják sokan, hogy a fürdőnek nagyobb méretűnek kell lenni. Azonban praktikus helykihasználással egy kisebb fürdőt is vonzóvá tehetünk. Kis alapterületnél általában az okozza a…..