Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SekLa

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remélem, emlékeztek még Móni két héttel ezelőtti posztjára, amelyben leírta, milyen volt a hatvanas évek végén Angliába emigrálni, és milyen volt az élet ott a következő évtizedekben. Akkor sokan kértétek, írja meg, miért döntöttek úgy angol férjével, hogy…..
SekLa 2014.10.15 12:49:13
@macamuca [IHUN]:
Kedves macamuca! Ha úgy érzitek, hogy menni kell én, ha csak gondolatban is, támogatlak! Egy előző hozzászólásomban írtam, hogy a boldogság egyik alapfeltétele az elégedettség és talán sokaknak, akik elhagyták az országot, megadatik ez az érzés majd külföldön. (Amúgy ez a meglátásom a mai posztból is nagyon jól kiolvasható)
A kérdésekről, amiket felvetettél nagyon szívesen beszélgetnék, mert engem is foglalkoztatnak és nem csak helyi, hanem globális problémának érzem, hiszen ami itt hiányozni fog azzal, hogy ti elmentek, az máshol meg komoly problémákat vet fel. Nem a magyar bevándorlókra gondolok elsősorban, mert innen, szerintem nagyon nagy százalékban szorgalmas, okos emberek mennek külföldre és úgy látom remekül megállják a helyüket. De itt is feszeget bevándorlókkal kapcsolatos kérdéseket néhány hozzászóló, aki maga is bevándorló és azt látom, hogy nagypolitikai szinten kell majd szembenéznünk ezzel Magyarországon is (a hiányotok miatt) és nyugaton is. Mert ahogy te is írtad:"a reális képhez hozzátartoznak azok is, akik nem elégedettek."
De a saját meglátásomról -az általad felvetett kérdésekre- itt nem szívesen írnék. Úgy tapasztaltam, hogy ez bánt másokat és nagyon nem ez a szándékom!
SekLa 2014.10.15 13:41:42
@macamuca [IHUN]:
De jót tudnánk beszélgetni :-D Talán majd egyszer! :-)
Sok sikert neked, nektek!
SekLa 2014.10.15 16:56:37
@bpetya75:
Én sokszor azt gondolom, hogy csak a hit segíthet nekünk megbékélni egymással. Mert a szeretetről szól. És én nem látok más kiutat, mint szeretni a másikat úgy, ahogy van. ( Valahol belül mély meggyőződésem, hogy minden, amit mással teszek, azt magammal teszem...ezért én inkább próbálok jót tenni....persze, ha a másik is akarja :-))

Mielőtt megbántanék bárkit: nem kell hinni ahhoz, hogy valaki szeressen! A szeretet megelőzi a hitet, szerintem.
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
SekLa 2014.10.13 10:52:37
@Határátkelő:
:-D és minden kérdésemre választ kaptam! Bocsi!!!
SekLa 2014.10.13 10:52:37
@Határátkelő:
Mégis kimoderáltál? Vagy lehet, hogy 2 hozzászólásom is elveszett? Nincs túl nagy gyakorlatom a kommentelésben (konkrétan csak pár napom :-)) Késhet egy hsz 30 percet?Vagy ilyenkor már biztosan eltűnt örökre?