Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laposhal

119 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Plakátfiú Vespák a mozikban. 2021.11.16 20:25:09
A Vespa robogó a háború utáni olasz gazdaság talpra állításának szimbóluma. A Netflixen látható az Olasz álom című film, mely a Vespa robogó születését és népszerűségének felfutását mutatja be, erősen koncentrálva a Római vakációban való megjelenésére. A plakát a November 18-án zajló Falra fel!…..
Bébi hova hoztalak? Az ország legnagyobb vászna van ebben a moziban kifeszítve és csak ránk vár. Itt csak a legmenőbb filmeket játsszák. Nézzük mit adnak kettőtől? Csilla-gok-Hábo-rúja.Tudományos, meg fantasztikus és kétrészes. Dupla perec adag azt most megmondom! Hát ebből nem sok derül ki, de nézz…..
Plakátfiú Hazai vizeken. 2020.11.16 10:55:49
A nagy gazdasági világválságot követő években az egész világon az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazattá vált az idegenforgalom, minek következtében  az idegenforgalmi propaganda is fellendült és nemzetközi pályázatok, kiállítások révén a kiváló magyar grafikusoknak is lehetőséget biztosított…..
Plakátfiú Alain Delon 85! 2020.11.08 15:15:06
Szerintem ma ők ketten a két legismertebb francia színész a világon. Persze az igazi fénykorszak a 60-70-80 évek volt, de nálam ez még mindig tart. Én mindig is Belmondo rajongó voltam de a szépfiú is nagy színész, aki mindent tudd a szakmáról, és arról is hogyan kell felépíteni egy igazi nimbuszt…..
    Akkor ezt most kifestem magamból. Menni fog, már eltelt egy kis idő és ezzel lezárom, ki tudja hányadszor utoljára." - határozta el a festő.   Soha nem fogja elfelejteni azt a november végi lucskos délutánt.  Már két hete nem látta. Azóta, hogy egy barátjánál húzta meg magát "csak…..
A válogatás szempontjai.   Falra fel! 4.0 plakátaukció és vásár      Sokszor felmerül, hogy hogyan és milyen szempontok alapján válogatjuk az árveréshez a plakátokat.     Mindig arra szeretnénk törekedni, hogy az aukciós anyag sokszínű, és persze vonzó legyen.     Vannak örök…..
Fidesz. Hátra a lenini úton!    A legelső asszociáción gyorsan lépjünk túl ! És keressük a Falra Fel! 4.0 plakátárverést!  Keressük meg a hozzánk legközelebb eső féreglyukat és zúzzunk vissza kicsivel több mint 30 évet ! 1990 kora tavasza, az úttesteken még a KGST autóparkja pompázik, az…..
Plakátfiú NÉGYNEGYED 2020.11.02 22:22:34
A  Múzeum antikvárium és Plakátfiú közös zenés, plakátolós rendezvénye a Próféta Galériában 2020. november 20., péntek, 19:00 Budapest 1111. Szent Gellért tér 3. https://www.facebook.com/events/804834683597220/     Minden árverésünkön kiemelt szerepet kaptak a koncertek, zenés filmek és zenei…..
Adunk még egy ütést a retinánknak.  Az újabb részben, megint válogatok a saját gyűjteményemből.  Szerencsére van miből keresgélni. Itt például rákerültek a főszereplők, ami a hivatalos MOKÉP plakátról lemaradt. Mert akkor még Mel Gibson neve nem mondott senkinek semmit.  A pénz, azért az…..
laposhal 2019.12.09 15:23:18
@Alick:
A Mad Max filmeket csak 1989 után mutatták be nálunk. Nálunk az első film, amiben Mr. Gibson játszott a Gallipoli volt 1983-ban. A szoban forgó Bounty-t 1987-ben . Mad Max filmek, hangalámondásal a feketepiacról voltak beszerezhetőek.
laposhal 2019.12.09 15:25:38
@CCnick:
Annyi szép és jó blog van, olvasd inkább azokat.
laposhal 2019.12.09 21:11:57
@fideSS a retardáltak gyűjtőhelye:
A firkász nyomdász ( magasnyomó gépmester), tehát valamelyest van erre arra rálátásom. Mivel 1965-ben születtem, hidd el a többire is. Ezek annyira rondák, hogy már szépek. Némelyiket a világ minden pénzéért sem adnám oda senkinek. Az ET zseniális. De ez akkor is , és most is gagyi, de az idő jót tesz nekik.
Apocalypse now. „This is the end, beautiful friend, …” helikopter kerregés, lángtenger, pálmafák, ventilátor, cigifüst, ez maga a pokol, itt a földön. Idén már 40 éves minden idők egyik legnagyobb és legkeményebb háborús (lélektani) drámája Francis Ford Coppolától. És semmit sem veszített…..
Sokat hallani, olvasni mostanában az ölelés jótékony hatásáról az ember lelki mentálhigiénéjére, de annak az ölelésnek az erejére, és történelmi hátterére melyet a fenti plakát ábrázol, sajnos már egyre kevesebben emlékeznek hiszen kies, földi árnyékvilágunkból lassan már az a generáció is elmenőben…..
Plakátfiú A Francia krémes. 2019.03.27 18:29:29
A Kis Valentino plakát. Az olcsó szójátékok békaperspektívájából tekintve úgy gondolom semmiképp sem túlzó állítás, hogy a 2. Falra fel válogatás  egyik legJelesebb darabja a Kis Valentino plakát. Ennél talán valamivel szórakoztatóbb és a film művészi kvalitásairól mindennél többet elárul az a…..
Mephisto (1981) Rendezte: Szabó István Az első Oscar-díjas magyar játékfilm, Szabó István Mephisto című alkotása 1981-ben készült Klaus Mann (1906–1949) azonos című regénye alapján. A könyv Mann exsógora, Gustaf Gründgens (1899–1963) életútját dolgozta fel. Gründgens a Harmadik Birodalom…..
SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE Ken Kesey (Kenneth Elton Kesey, 1935–2001) első és leghíresebb regénye, a Száll a kakukk fészkére 1962-ben jelent meg először. A szerző 1959-ben anyagi okok miatt részt vett egy CIA által finanszírozott gyógyszerkísérletben, amelyben az LSD, a kokain, a pszilocibin, az…..
Menekülés New Yorkból. (1981) Nem volt olyan házibuli a nyolcvanas évek végén, ahol az ember, nem láthatta ezt a filmet vhs-kazettán. Volt ebből szinkronizált, és iszonyat hangalámondással készült kalózverzió is. Két német plakát is lesz a pénteki aukción, ami a film forgalmazásához készült…..
Öt láda aranyrög (1983) A hatvanas évek egyik emlékezetes filmsikere volt Roberto Enrico romantikus kalandfilmje, a Kalandorok (1967), amely barátságról, szerelemről, szenvedélyről és az élet szeretetéről szólt a fiatal Alain Delon, az ereje teljében lévő Lino Ventura és egy bájos kanadai…..
  A központi diszkósítás végnapjai. A disco korszak lecsengését és az első, nagy punk vihar elvonulását követően, a klasszikus rockzene válsága mellett a nyolcvanas évek kezdetének zenei világát a kísérletezés, az új hangzások keresése jellemezte. Ebben a zenei térben jelenik meg az ipari…..
NYOLC ÉS FÉL Federico Fellini 1960-ban bemutatott nagyszabású drámája, Az édes élet világsikert aratott, a rendezőt 1962-ben Oscar-díjra is jelölték ezért a filmjéért. Két korábbi alkotása, az Országúton (1954) és a Cabiria éjszakái (1957) elnyerte ugyan az Oscart „a legjobb idegen nyelvű film”…..
Plakátfiú Az orosz burleszk! 2018.11.02 12:51:51
KÉT JACQUES TATI-FILM A francia filmművészetről a legtöbb embernek három dolog biztosan eszébe jut: a nouvelle vague (vagyis az új hullám), a francia bűnügyi filmek és a francia vígjátékok. Ez utóbbi kategória egyik legnagyobb klasszikusa az orosz származású Jacques Tati (1908–1982). Igazi neve:…..
1934-ben jelent meg először minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb ponyvaregénye, A postás mindig kétszer csenget. A szerző, az ír származású amerikai James Mallahan Cain (1892–1977) eredetileg újságíró szeretett volna lenni, és eleinte csak hobbiból írogatott rövidebb-hosszabb…..
Plakátfiú A csőtoll varázsló. 2018.10.29 20:36:54
Nem tudom, miért, engem valahogy egy kártyalapra emlékeztet ez a plakát. Alul a egyik szereplő, vélhetően negatív, felette pedig a pozitív figura, aki miatt ez egy erős lap a pakliban. Közöttük ez a tagolt fehér csík, ami egyszerre alkalmas elválasztani, és egyformává tenni is őket. Nagyon…..
Plakátfiú Az új embertípus. 2018.10.28 02:09:39
A Szovjetunió Minisztertanácsa 1950-ben rendelte el a Kaszpi-tengermenti síkság és a Volgán túli sztyeppés területek termőre fordítását valamint  állattenyésztésre alkalmassá tételét. Sztálin fantasztikus álmait tettek követték, bizonyítva, hogy az "új embertípus" nem ismer lehetetlent. A Kara-kum…..
Butitájm, butitájm! - Ford Fairlane kalandjai Falra fel! plakátaukció   „− Ezt kapjátok ki! Eszem-f@szom megáll! Rock-sztárok. Megőrülök ezektől a rock-sztároktól. Nem fizetnek, csak adakoznak. Hogy fizessem be az adómat víz alatt működő CD lemezjátszókból és dedikált dobverőkből? Nekem…..
Nagyon kevés film készült, készülhetett a 1956-os eseményekről. Ezek nagy része inkább dokumentumfilm volt. Minden politikai oldal másként látta az eseményeket, és annak történeti hátterét is másként ábrázolta. Természetesen hazánkban, ahogy a politikai és kulturális kormányzat puhult, engedékenyebb…..
Valaki a Rialto Pictures filmforgalmazó cégnél megunta, hogy a megrendelők állandóan panaszkodnak, a karcos kópiák miatt, és felújították Buñuel klasszikusát Egy szobalány naplóját. Egy teljesen új 35 mm filmet küldött New Yorkba. Valaki észbe kapott a marketingosztályon is, mert ha már új a film,…..