Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laposhal

111 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adunk még egy ütést a retinánknak.  Az újabb részben, megint válogatok a saját gyűjteményemből.  Szerencsére van miből keresgélni. Itt például rákerültek a főszereplők, ami a hivatalos MOKÉP plakátról lemaradt. Mert akkor még Mel Gibson neve nem mondott senkinek semmit.  A pénz, azért az…..
laposhal 2019.12.09 15:23:18
@Alick:
A Mad Max filmeket csak 1989 után mutatták be nálunk. Nálunk az első film, amiben Mr. Gibson játszott a Gallipoli volt 1983-ban. A szoban forgó Bounty-t 1987-ben . Mad Max filmek, hangalámondásal a feketepiacról voltak beszerezhetőek.
laposhal 2019.12.09 15:25:38
@CCnick:
Annyi szép és jó blog van, olvasd inkább azokat.
laposhal 2019.12.09 21:11:57
@fideSS a retardáltak gyűjtőhelye:
A firkász nyomdász ( magasnyomó gépmester), tehát valamelyest van erre arra rálátásom. Mivel 1965-ben születtem, hidd el a többire is. Ezek annyira rondák, hogy már szépek. Némelyiket a világ minden pénzéért sem adnám oda senkinek. Az ET zseniális. De ez akkor is , és most is gagyi, de az idő jót tesz nekik.
Apocalypse now. „This is the end, beautiful friend, …” helikopter kerregés, lángtenger, pálmafák, ventilátor, cigifüst, ez maga a pokol, itt a földön. Idén már 40 éves minden idők egyik legnagyobb és legkeményebb háborús (lélektani) drámája Francis Ford Coppolától. És semmit sem veszített…..
Sokat hallani, olvasni mostanában az ölelés jótékony hatásáról az ember lelki mentálhigiénéjére, de annak az ölelésnek az erejére, és történelmi hátterére melyet a fenti plakát ábrázol, sajnos már egyre kevesebben emlékeznek hiszen kies, földi árnyékvilágunkból lassan már az a generáció is elmenőben…..
Plakátfiú A Francia krémes. 2019.03.27 18:29:29
A Kis Valentino plakát. Az olcsó szójátékok békaperspektívájából tekintve úgy gondolom semmiképp sem túlzó állítás, hogy a 2. Falra fel válogatás  egyik legJelesebb darabja a Kis Valentino plakát. Ennél talán valamivel szórakoztatóbb és a film művészi kvalitásairól mindennél többet elárul az a…..
Mephisto (1981) Rendezte: Szabó István Az első Oscar-díjas magyar játékfilm, Szabó István Mephisto című alkotása 1981-ben készült Klaus Mann (1906–1949) azonos című regénye alapján. A könyv Mann exsógora, Gustaf Gründgens (1899–1963) életútját dolgozta fel. Gründgens a Harmadik Birodalom…..
SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE Ken Kesey (Kenneth Elton Kesey, 1935–2001) első és leghíresebb regénye, a Száll a kakukk fészkére 1962-ben jelent meg először. A szerző 1959-ben anyagi okok miatt részt vett egy CIA által finanszírozott gyógyszerkísérletben, amelyben az LSD, a kokain, a pszilocibin, az…..
Menekülés New Yorkból. (1981) Nem volt olyan házibuli a nyolcvanas évek végén, ahol az ember, nem láthatta ezt a filmet vhs-kazettán. Volt ebből szinkronizált, és iszonyat hangalámondással készült kalózverzió is. Két német plakát is lesz a pénteki aukción, ami a film forgalmazásához készült…..
Öt láda aranyrög (1983) A hatvanas évek egyik emlékezetes filmsikere volt Roberto Enrico romantikus kalandfilmje, a Kalandorok (1967), amely barátságról, szerelemről, szenvedélyről és az élet szeretetéről szólt a fiatal Alain Delon, az ereje teljében lévő Lino Ventura és egy bájos kanadai…..
  A központi diszkósítás végnapjai. A disco korszak lecsengését és az első, nagy punk vihar elvonulását követően, a klasszikus rockzene válsága mellett a nyolcvanas évek kezdetének zenei világát a kísérletezés, az új hangzások keresése jellemezte. Ebben a zenei térben jelenik meg az ipari…..
NYOLC ÉS FÉL Federico Fellini 1960-ban bemutatott nagyszabású drámája, Az édes élet világsikert aratott, a rendezőt 1962-ben Oscar-díjra is jelölték ezért a filmjéért. Két korábbi alkotása, az Országúton (1954) és a Cabiria éjszakái (1957) elnyerte ugyan az Oscart „a legjobb idegen nyelvű film”…..
Plakátfiú Az orosz burleszk! 2018.11.02 12:51:51
KÉT JACQUES TATI-FILM A francia filmművészetről a legtöbb embernek három dolog biztosan eszébe jut: a nouvelle vague (vagyis az új hullám), a francia bűnügyi filmek és a francia vígjátékok. Ez utóbbi kategória egyik legnagyobb klasszikusa az orosz származású Jacques Tati (1908–1982). Igazi neve:…..
1934-ben jelent meg először minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb ponyvaregénye, A postás mindig kétszer csenget. A szerző, az ír származású amerikai James Mallahan Cain (1892–1977) eredetileg újságíró szeretett volna lenni, és eleinte csak hobbiból írogatott rövidebb-hosszabb…..
Plakátfiú A csőtoll varázsló. 2018.10.29 20:36:54
Nem tudom, miért, engem valahogy egy kártyalapra emlékeztet ez a plakát. Alul a egyik szereplő, vélhetően negatív, felette pedig a pozitív figura, aki miatt ez egy erős lap a pakliban. Közöttük ez a tagolt fehér csík, ami egyszerre alkalmas elválasztani, és egyformává tenni is őket. Nagyon…..
Plakátfiú Az új embertípus. 2018.10.28 02:09:39
A Szovjetunió Minisztertanácsa 1950-ben rendelte el a Kaszpi-tengermenti síkság és a Volgán túli sztyeppés területek termőre fordítását valamint  állattenyésztésre alkalmassá tételét. Sztálin fantasztikus álmait tettek követték, bizonyítva, hogy az "új embertípus" nem ismer lehetetlent. A Kara-kum…..
Butitájm, butitájm! - Ford Fairlane kalandjai Falra fel! plakátaukció   „− Ezt kapjátok ki! Eszem-f@szom megáll! Rock-sztárok. Megőrülök ezektől a rock-sztároktól. Nem fizetnek, csak adakoznak. Hogy fizessem be az adómat víz alatt működő CD lemezjátszókból és dedikált dobverőkből? Nekem…..
Nagyon kevés film készült, készülhetett a 1956-os eseményekről. Ezek nagy része inkább dokumentumfilm volt. Minden politikai oldal másként látta az eseményeket, és annak történeti hátterét is másként ábrázolta. Természetesen hazánkban, ahogy a politikai és kulturális kormányzat puhult, engedékenyebb…..
Valaki a Rialto Pictures filmforgalmazó cégnél megunta, hogy a megrendelők állandóan panaszkodnak, a karcos kópiák miatt, és felújították Buñuel klasszikusát Egy szobalány naplóját. Egy teljesen új 35 mm filmet küldött New Yorkba. Valaki észbe kapott a marketingosztályon is, mert ha már új a film,…..
Az ifjúság édes madara (1962) Az ifjúság édes madarát a MOKÉP először 1964-ben mutatta be a hazai mozikban hatalmas sikerrel. Ez a siker élénken élt még valakiben a cégnél, mert újra megvásárolták a forgalmazás jogait, és 1982. megint elkezdték vetíteni a mozik. Az november 9. Falra fel…..
ORSZÁGÚTON A filmtörténet egyik meghatározó mozzanata volt, amikor a falusi fiatalember hóna alá csapta az érettségijét, megszökött hazulról és felcsapott újságírónak, nyomdásznak, képregény- és karikatúrarajzolónak Firenzében, majd „The funny face shop” néven szuvenír boltot nyitott Rómában és…..
Plakátfiú Minden kedden háború 2018.10.12 11:14:28
Nem emlékszem, hány filmklubban jártunk, de ha nem volt normális film a mozikban, mindig ez lett a vége. Persze, ha sikerült bejutnunk, egy jobb Buñuel filmért mindig ment a csatározás. Ugyanis a legcsinosabb nők valahogy mindig itt kötöttek ki. Bevallom, néha ez döntőbb érv volt, mint a film…..
Valaki még emlékszik erre a dátumra? 1986. július 27. Akkor lépett fel a legendás Queen zenekar a Népstadionban, a szocialista vasfüggöny mögött. Teli torokból énekeltük 70 ezer rajongóval a slágereket és a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt Freddie Mercuryval. A Bohemian rhapsody fotóként is…..
Az Afrikai földrész vándormozisainak, kézzel készült beharangozó plakátjaival bombáztak meg a minap. Egyszerre vállalhatatlanok, gagyik és viccesek is. 2012-ben már szenteltem ennek egy kedves bejegyzést. Csendben jegyezném meg, hogy ezeknek a plakátoknak már komoly gyűjtői is vannak, és mivel elég…..
laposhal 2018.10.03 20:11:32
@victor vacendak: Nem bukik itt semmi A Tű a szénakazalban is festve van, az Óz kézi rajz, a Csodálatos asztalos is. Mindegyikbe van grafikai munka, bármilyen is legyen az.
laposhal 2018.10.04 09:12:41
@Ches Desmond: Az Óz is rajz, meg a mű McekkElek is. Van itt minden kollázs, blamázs, és egyéb ámítás.
laposhal 2018.10.04 16:03:11
@Fotósképző: Inkább nem kéne ide tenni a filmek eredeti, vagy akár MOKÉP plakátját se, mert akkor még jobban lehetne látni a borzalmat. Azzal teljesen egyetértek, hogy nehéz volt akkoriban kevés hozzávalóval minőséget előállítani. De ott van a tökéletes ellenpélda a Tű a... , ami maga nemében, egy remek plakát. Az is hasonló körülmények közt született. A plakátok 80% saját tulajdonomban van, és szeretem őket, de ettől még ezek az akkori szemmel is vállalhatatlanok. Ez természetesen mint minden blogbejegyzésem a magánvéleményem. A Fanni és Alexander plakáttal bármelyik CIA börtönben vallomásokat lehetne kicsikarni, olyan rusnya. Az Ózt pedig nem engedném gyerek közelébe, mert évekig éjszakai vizelet visszatartási problémákat okozna. De nagyon sok dologgal, a leírtakból egyetértek, és köszönöm a véleményét. Nem mennék abba bele hányban dolgoztam a MAFILM-nél és HUNGAROFILM-nél, mert lényegtelen. Nekem ezekről ez a véleményem. Ha találok annyit a vidéki nyomdás dolgokból, amivel egy szép bejegyzést is össze tudok hozni, ígérem megteszem.
Egy borongós téli nap volt, 1968 november 15. A Báthory utcai épület harmadik emeletén gyülekezett már az átvételi bizottság. A nagy érdeklődést mi sem bizonyította jobban, hogy 20 ember ült be a vetítőbe. Stirlitz akkor még nem sejtette. Belecsaptak, és egyöntetűen elmeszelték a filmet. Pontosan…..
laposhal 2018.03.10 08:09:07
@AntiChrist: Köszönöm szerzőtársam nevében (field64) is. Én még a második részt valahogy végi ültem, ahol ilyen koton szerű ruhába öltözött túlélők imádtak egy hatalmas töltényt. Super 8 filmen láttuk Csengery utcai postás klubban. Még az előtérben fájerező menő arcok is belekezdtek, de amikor a furcsa ruhások megjelentek a filmben lassan visszamentek kártyázni. Ez ott egy kritika volt. Ha kint kártyáztak, rossz volt a film. Bezzeg a A new york-i hasfelmetszőn (1982) egy gombostűt se tudtál volna elrejteni.
laposhal 2018.03.31 10:52:00
@M. móki: Aztán jön M és jól lebuktatja a gonoszokat.
Ez is csak pár alternatív majomkodás. Újragondolt filmplakátok a fél évszázados Majmok bolygója filmhez.     A Majmok bolygója film hatása azon látszik a legjobban, hogy majd egy napig válogattam az újragondolt plakátok közt. És ez nem azért van mert lusta vagyok mint az állat. De. Nagyon kevés…..
1982. június 23-27., a hónap utolsó előtti hete A pálmonostori Keleti Fény Termelőszövetkezetben kétszáznegyven hektáron megkezdték az árpa aratását..