Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annol

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Albert Gleizes: Budapesti látkép, 1904, Musée Fondation Georges Bemberg, Toulouse, Hotel d' Assézat Albert Gleizes Vue de Budapest 1904 (C) ADAGP, Paris Photo (C) RMN-Grand Palais / Mathieu Rabeau Toulouse, Fondation…..
Vajon finomabb volt-e a zöld üveges sör vagy az egri cigaretta, és volt-e arany a 73-as kétforintosban? Utánajártunk a szóbeszédeknek...
Aki ismeri a Csillaghegyi strandot minden bizonnyal találkozott már azokkal a különleges gyermekfigurákkal, amelyek a strand nagy medencéje mellett állnak egymás melletti sorban. De kicsit feljebb, a vízesés sziklás részen is látható egy alkotás, amely egyben vízköpő is: a hal száját feszegető…..
  Érdekes kísérletet végeztem a Vaterán, amely jelenleg a legnagyobb látogatottságnak örvendő magyar internetes aukciós oldal. Ennek megfelelően itt található a leggazdagabb választéka a neves és kevésbé neves magyar művészeink hamisítványainak is. Persze nem minden kép…..
RumNapló BernáthBlog 3. - Riviera 2015.02.15 19:16:42
  Megkezdem a Bernáth-főművek közlését. Ezek a képek adják majd a monográfia gerincét. Ezekre fűzöm fel az életművet, hozzájuk kapcsolom annak apróbb ám fontos részleteit. A blogon nem időrendben haladok, hanem mindig azt a művet veszem sorra, amivel épp foglalkozom.…..
BernáthBlog 1. rész Felhívás! Kérés! Kiáltvány! Hirdetmény! Közlemény! Netragasz! Blogplakát! Felhívó a keringőre!   Bernáth Aurél: Csendélet palettával (A festő asztala; Festőszerszámok; Paletta ecsetekkel), 1941, vászon, olaj, 60,5 x 70,5 cm, jelzés lent jobbra:…..
  Avagy a fácán is madár, vagy éppen papagáj! Kieselbach Tamás múlt évet záró anyaga megérdemelte a kimerítő foglalkozást. A harmadik részre is igazi gyöngyszemek maradtak. Leo Putz: Hölgy papagájjal, vászon, olaj, 109 x 153 cm, jelzés lent jobbra: Leo Putz - Közölve:…..
RumNapló Diploma nélkül 2014.12.23 19:19:48
Diploma nélkül avagy coming out Rum-módra Ebben a hónapban úgy tűnik különös aktivitás észlelhető a rumellenességben. Az ellenem irányuló tisztességtelen (mert nem nyíltsisakos) támadások sorozatát december 10-én indította a blogomon a „bartam” (barta6312@gmail.com) álnevet használó kommentelő, a…..
Ezt a blogot talonba  tettem, mert ugyan minden szava igaz és vállalom, de túl személyesre sikeredett és ez nem szolgálja azt az ügyet, nem segíti azt a célt, amit kitűztem magam elé...
RumNapló Öngól 2014.11.23 16:34:41
Gondolkoztam, hogy mi legyen a címe ennek a bejegyzésnek. Felmerült a rögvest száraznak bizonyult „50+1; a sutácska „Megsúgom a neten”; a költői „Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” (Karinthy Frigyes, Előszó, 1926); az extrém „Most akasztják a hóhért”;…..
annol 2014.11.26 15:06:10
RumNapló Műhiba a Mű-Teremben 2014.11.20 23:27:19
Az erősen hatásvadász cím többszörös pontosításra szorul. Én így pontosítok: pont. - Viccet félretéve, valóban szükséges a korrekció, mivel egyrészt az egykori Mű-Terem Galéria ma már a Virág Judit Galéria és Aukciósház nevet viseli, másrészt pedig az alább következő,…..
2013. december 10. Kieselbach Galéria 2013 téli aukció Úgy tűnik, hogy Kieselbachéknál ez a hét a házikedvencek és az apró állatkák jegyében telik. Vannak itt nyuszik, cicák és mopszlik minden mennyiségben és édességben. Azért eszembe jutottak a Tündi-Bündi barátok…..