Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rebekababa

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy évvel ezelőtt kitört a járvány első hulláma, viszonylag sok, építőiparban dolgozó szakember tért vissza Magyarországra. Azonban a hazaköltözés sokak esetében nem volt tartós, persze akadnak kivételek is. A dilemma nem kicsi...
Rebekababa 2021.04.04 11:11:04
@vándor madár: Akkor jó szar lehet a helyzet az épitőiparban Németországban. A barátom Londonban daru mellet dolgozik, Ő köti be a load-ot, három napos tanfolyam után. Túlóra nélkül 3200 font körül keres havonta nettó, túlórával 4000 fontot. Ez átszámítva Euróba túlóra nélkül 3700 Euro, tùlórával 4700 Euro, és nem lakunk, és soha nem is laktunk konténerben. Annyi, hogy itt Angliàban magánvállalkozókènt tudsz csak èpitőiparban dolgozni. Kell egy jó könyvelő. Ha ilyen szar Európában az épitőipar akkor miért ment/megy ki sok magyar Németországba ilyen melókra? Ilyen fos pénzèrt Én nem törném magam!
A dilemma ebben az esetben a menni vagy maradni kérdésnek egy speciális változata. Most ugyanis nem arról van szó, hogy valaki az elmenetelt fontolgatja Magyarországról, éppen ellenkezőleg: vajon ezekben a járványos időkben érdemes-e megkockáztatni a hazalátogatást? A kérdés felmerült a Facebookon…..
"Az ország szekere megy, megy. Nem is szekér ez ma, hanem autó. Teherautó. Valaki ott ül a volánnál, s az autó arra megy, ahova ő viszi... Megy, ha megy. De minek menjen? Áll a garázsban. A sofőr pedig ül a bárban? Vagy elmegy vadászni? Mindegy." (Móricz: Rokonok) Igen én volnék az. A kormánypárti…..
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
Rebekababa 2018.04.12 18:44:07
@desw: Ott a pont. Csak tudod az a baj, hogy Magyar fordul Magyar ellen. Pl itt is, hogy mi mivel nem èlünk otthon akkor majdnem ellensèg vagyunk. Sőt, minden Magyar aki elment ugyanolyan. Ez is a Fidesz politikàjànak köszönhető, minden ami nyugaton van rossz ergo akkor mi is rossz oldalon àllunk. Azt leszàmìtva, hogy ez kurvàra nincs ìgy.
Rebekababa 2018.04.12 19:21:39
@desw: Angliàba menekült- ez sajnos igaz. A legtobben kimenekültek mert otthon amùgy màr hajlèktalanok lennènek. A legtobben akik kint vannak haza szeretnènek majd menni. Fontos különbsèget tenni, hogy itt nem pl az 56-os Magyarokròl beszèlünk hanem olyanokrol akik 2-3, 8-10 ève vannak kint ès csak ideiglanesen jöttek ki. Èn 2006- ban jöttem ki ès itt veszem igènybe az egèszsègügyi szolgàltatàsokat is, ès nagyon nem valoszinû, hogy valaha haza költözünk. Igazàbol egyik szavaddal csapod agyon a màsikat. Àltalànosìtasz ès ezzel csak megerősìted a vèlemènyem, miszerint mi vagyunk a mumusok ès mind be kellene, hogy fogjuk stb.. Pedig sok ember, sok különböző okbòl jött ide, ès èl itt nagyon különböző körülmènyek között. Van itt 55 èves is aki hotelben takarìt, hogy az otthoni hitelèt letörlessze, nem tud angolul ès haza akar menni. Stb. Vagy itt vagyok èn aki 25 evesen jöttem ide mert egy nap gondoltam egyet, hogy mièrt ne? Èn azèrt jöttem ide, hogy rendesen megtanuljak angolul. Itt ragadtam. Tudod mièrt?? Mert megvàltoztam. Ez elkerülhetetlen ha ilyen helyzetbe kerülsz. Szoval nem igaz, hogy ugyan azok az emberek maradtunk. A sok uj èlmèny, èlethelyzet sokat formàl az ember gondolkodàsàn. Aprìtod az otthoniakat, hogy nem gondolkodnak meg nem nèznek dolgoknak utàna, ugy nèzem te sem.
Rebekababa 2018.04.12 20:55:28
@desw: Ez az, hogy tèves àltalànosìtani. Szerintem aki csak pàr ève van kint ès haza szeretne menni a jövőben annak minden oka megvan mèltatlankodni ès akàr köpködni is. Làtjàk, hogy az elmùlt 8 èv alatt semmivel sem lett jobb a helyzet ès pont ugyan olyan minden mint amikor " kimenekültek". Az emberek legnagyobb szàzalèka haza akar menni, ès lehet, hogy ledolgozott 20 evet otthon es csak aztan jött ki. Akkor mièrt nincs joga beleszolni a dolgokba?? Èn csak 5 èvet dolgoztam otthon, itt 12-t. Nem is azèrt fejezem ki a vèlemènyem mert bele akarok ugatni csak otthon vannak a szüleim, a testvèrem.. Az anyagiakat leszàmìtva, nekem Magyarkènt nem mindegy, hogy mi törtènik a hazàmban ès nem èrzem magam kevèsbè Magyarnak mint az aki otthon èl. Nagyon lesarkìtod ezt adòfizetèsre meg jàrulèkokra, pedig annyi fèle màs emberi oldala is van az egèsznek. A blog ìroja valoszinû haza akart települni ès nagyon el van keseredve, hogy a következô 4 èvben sem lesz olyan vàltozàs otthon, hogy ez az opcio ott legyen szàmàra. Egyszeruen elragadtàk az indulatai, èrzelmei. Emberek vagyunk. Te is az vagy es parszor te is elragadtattad magad a kommentjeidben.
  A tegnapi választások eredménye után sokan csalódottak vagyunk. Angliában élő magyarként is rossz nézni, ami otthon történik, és bevallom, egy kis részem egyszer szeretne hazamenni - de nem addig, amíg ilyen helyzetek uralkodnak. A tegnap történtek alapján sajnos nincs rá sok esély, hogy…..
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
Rebekababa 2014.10.07 14:34:46
Nehéz eldönteni, de valahogy azt érzem az íràsodból, hogy màr eldöntötted és menni akarsz. Én lassan 9- éve élek Angliàban, akkoriban huszonévesen még kalandvàgyból jöttem ki. Tudom, hogy mostanàban màr mindenki inkàbb az otthoni rossz körülmények miatt teszi. A szomorú az, hogy én màr ugyanezen okok miatt nem tudnék otthon élni többé. Egyrészt, 9 év túl hosszú idô ahhoz, hogy vissza tudjon az ember ràzódni az otthoni életbe màsrészt addigra màr kialakul egy itteni élet, megszokod és ez vàlik természetessé. Azt mondod, hogy nem politikai okok miatt döntenél a kivàndorlàs mellett. Én pedig pontosan ezért nem tudnék haza költözni. El kéne gondolkodnod rajta, hogy szeretnéd-e ha a gyermekeid szabadon élhetnék majd azt az életet amit vàlasztanak maguknak? Sajnos Magyarorszàgon erre egyre kevesebb az esélyed. Egy un. Illiberàlis "demokràciàban" egyéni szabadsàgod, véleményed abszolút nem szàmít.. Ha azt akarod, hogy gyermekeidbôl nyitott gondolkodàsú, elfogadó, sikeres emberek legyenek, akkor megmutatod neki a vilàgot, hogy làssàk màshogy is lehet élni, gondolkodni. A hazalàtogatàssal kapcsolatban, nekem nincs semmilyen un. divatos szakmàm, csak egy viszonylag jólfizetô àllàsom Londonban. Én évente hàromszor-négyszer haza tudok menni kb 2- hetekre. Persze, azért Anglia közelebb van, mint az USA. Azt írod, hogy nincsenek természeti kincseink, de bizony vannak. Tudta, hogy ennyi termàl víz egyetlen màsik orszàg alatt sincs ha figyelembe vesszük az orszàg területét? A baj az, hogy nem kezdünk vele semmit, néhàny fürdôn kívûl. Pontosan ez az egyik baj, a hozzààllàsunk a dolgokhoz.
Rebekababa 2014.10.07 16:44:15
@Réka ‎: 4 napot dolgozom, utàna 4 szabadnapom van, aztàn újra 4 nap munka, aztàn 4 szabad.. Összesen 28 nap szabadsàgom van. Ha el akarok menni mondjuk 10 napra, csak négy napot kell kivennem. Ez a munkarendem miatt ilyen szerencsés, de tisztàban vagyok vele, hogy heti ötnapos munkàval màs a helyzet. Csak arra akartam célozni, hogy megengedhetem magamnak a gyakori hazautazàst még így is, hogy nincs "divatos" szakmàm. Segíteni szerettem volna a kommentemmel. A hozzàszólàsod elég szarkasztikusra sikerült. Hadd kérdezzem meg, kint vagy vagy Magyarorszàgon?