Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alkyon

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SERTEPERTE A sörforradalom vége 2014.10.06 20:02:00
  Már akkor gyanítottam, hogy a dolgok rossz irányt vettek, amikor a Főzdefeszt kinőtte a Mikszáth teret. Arra, hogy vége, még nem gondoltam, de azt éreztem, hogy alábbhagyott a forradalmi lendület, a résztvevők elérték céljaikat, integrálódtak a rendszerbe. A forradalmi sörök megkapták a kellő…..
Alkyon 2014.10.07 09:51:59
Igen, van egy tendencia az "elüzletiesedésre", de ezek a sörfőzők erre tették fel az életüket (és sok pénzüket). Te sem gondolhatod komolyan, hogy jókedvből csinálják majd a minőségi söröket. Szeretik csinálni és meg is éri nekik. Ez nem baj, ettől még jó emberek. Nekem nincs főzdém, de időt, energiát és pénzt nem kíméltem, hogy kijöjjünk az Indián sörrel. Igaz aztán nem sokan kóstolták, de aki megtette, az örült neki. Megérte...de nekem van állásom, el tudom tartani a gyerekem. De ha nem lenne más, akkor persze hogy arra törekednék, hogy megérje anyagilag.
Én is utálom a kézműves szót, mert tákolmánynak tartom. Persze rá lehet húzni, hogy a malátát a két kezemmel rakom bele, meg én szedtem a komlót wazze, de akkor sem a nagymami malátasört főz a kredencen esete ami tényleg HC kézműves.
Pécsen lakom és igen, a sörforradalom eme végvárában keveset érzünk a nagy budapesti csodából, legfeljebb, hogy itt is drága a jó sör, csak kevesebb a fizu, ezért hazamegyek és főzök egyet, aztán leülök a barátaimmal és jól lefikáznak, pedig jól esik nekik, meg jobb is mint a pécsi. Nekem is jól esik, mert őszinték. Ezt az őszinteséget kell megtartani. Szerintem ettől lesz forradalmi a dolog. Semmi nyalifali. Tisztelem a másik sörfőzőt annyira, hogy őszinte vagyok. Aki meg ennek ellenére is folytatja a rossz irányon, annak az idő úgyis választ ad. Minden forradalmat konszolidáció követ. Most talán ennek a kora köszönt be, ha már történelmi kifejezésekkel dobálózunk...és igen ihatsz kisüzemi sört, csak dupla áron, hogy haza kelljen menned és megfőznöd a sajátodat, hogy aztán örülj neki, mert valami forradalmit alkottál, pedig csak egy igazi kézműves sört főztél és nem kisüzemit...
Üdv,
Tamás