Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Troják Edvárd

43 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: Törvény) 1. § 17. és 17a. pontjai alapján az államigazgatási szervek - beleértve a Kormányhivatalokat - elektronikus ügyintézés biztosítására kötelezett állami szervek. A…..
Minden síszezonban ezrek terveznek téli utat hófödte lejtőkre. Annak érdekében, hogy a legtöbb móka mellett boldogan, épen és egészségesen térjünk haza, ismernünk kell a közkedvelt téli sportok veszélyeit, a leggyakoribb baleseteket, illetve hogy ezek kialakulási esélyeit hogyan csökkenthetjük...
A nemzetgazdasági miniszter tájékoztatása szerint idén nyáron ilyen kiemelt munkaügyi célellenőrzési cél a munkavállalók jogviszonyának rendezettsége érdekében a foglalkoztatásra vonatkozó alapvető szabályok érvényre juttatásának vizsgálata. A Munkajog.hu cikke rámutat, hogy ide tartozik a…..
Szabadtéri munkahelyeken az időjárási viszonyok közvetlenül hatnak. A természetes és mesterséges hideg környezetben végzett fizikai munka veszélyét a szövetek lehűlése jelenti, illetve az ebből következő diszkomfort és hidegsérülés...
A tartósan nulla fok alatti hőmérséklet következményeként megkezdődött az állóvizeken a jégképződés, azonban ezek felülete még nem eléggé szilárd, nem bír el nagy súlyt...
Munkavégzés közben 16-an haltak meg az év első három hónapjában. A súlyos csonkolásos balesetek száma 51-re ugrott, ami 125%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest...
Korábban, 2015. november 20. napján kelt cikkemben az elsők között pedzegettem egy várható törvénymódosítást, ami ma már a törvényalkotók asztalán fekszik...
A foglalkoztatás biztonságának elősegítése az elsődleges szakmai feladat minden résztvevő partner számára...
Hosszú évekig a dohányzás tilalmára figyelmeztető jelzések vizuális követelményeit a 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet a munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről rendelet határozta meg...
Kezdjük a lényeggel: a bírság 30-10.000.000 Ft-ig terjedhet! De nem lényegtelen az sem, hogy miért kaphatjuk, illetve a leges-legfontosabb kérdés, hogy miként kerülhető el?..
A hatóság igen aktív lesz a 2016. évben is. Az ellenőrzés célja, hogy könnyítsék a legálisan, jogszerűen működő vállalkozások működését, illetve a munkavállalók számára biztosítsák az alapvető jogaik érvényesülését. Szimpatikus az irányelv, miszerint a…..
Itt megmutatjuk Önnek, akár ki is számíthatja munkavállaló vagy munkáltatóként a munkavédelmi hiányosságaiért, mulasztásokért mekkora bírságokra számíthat.De ne fájjon a feje! A cikk végén tanácsot adok, hogyan ússza meg a hatóság ellenőrzését egy forint kifizetése…..
Alább pontos válaszokat adunk a szakvizsga kérdéseivel kapcsolatban a vonatkozó jogszabálytól kezdve a kiszabható bírságig. Megoldást is adunk!..
Az év végével a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény változása várható, mert két olyan törvény módosí­tásának tervezetét fogja tárgyalni a Parlament, amelyekkel összefüggésben az Mvt. is módosításra kerül. A Munka törvénykönyve (Mt.) a jogalkalmazás…..
A munkáltatók 81,4 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök az év első kilenc hónapjában, a felügyelők 363 esetben 85,66 millió forint értékben szabtak ki munkavédelmi bírságot - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti…..
A munkahelyen jelen lévő, illetve a munkavégzéshez felhasznált rákkeltő vagy mutagén anyagok okozta foglalkozási eredetű egészségkárosodásokkal kapcsolatos kockázatok kezelésével kapcsolatos munkáltatói intézkedésekről a 26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet (továbbiakban: R)…..
Újabb csalásokat talált a VGF Szaklap a CO vészjelzőknél. Az olcsó, életveszélyes készülékeket drágán árusítják, hogy megfelelőnek tűnjenek. Az interneten kapható 45-féle CO-vészjelzőből 34 kétes minőségű, 26-ot senki sem vizsgált, és egyes termékek a tiltott és a…..
A vegyi termékek címkézése megváltozott. Ismerkedjen meg a veszélyes vegyi anyagokat jelző piktogramokkal, és előzze meg a munkahelyi sérüléseket és betegségeket!..
 Hőálló kesztyűjét és hegesztő kesztyűjét vásárolja meg a TroBolt Webáruházban!..
A tervek szerint 2016 januárjától változások lépnek életbe. Ezek érintik a Munka törvénykönyvét, a  munkavédelmemről, valamint a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényt is. Erősödik a munkavédelem, szigorodnak a felmondási szabályok. 88 oldalas törvénymódosítást…..
Ha nem tudnánk semmit az egykori Szovjetunióról, az alábbi munkavédelmi plakátok megtekintése után azt hihetnénk, hogy valamiféle Muppet-show-szerű államalakulat volt. A már-már a Targoncás Klaus-féle klasszikus kisfilm színvonalát súroló - olykor véresen realisztikus - plakátok készítői…..
TroBolt Blog Hallotta? 2015.09.28 10:50:47
Zajos világban élünk. A bennünket körülvevő állandó zajforrásokat munkahelyünkön gyakran már nem is érzékeljük. Tévedés azonban azt gondolni, hogy a zaj megszokható. A tompábbnak érzékelt hanghatások halláskárosulásra utalnak. A halláskárosulás pedig nem áll meg, hanem…..
A mustgáz a szüreti időszakban minden évben több, akár halállal végződő baleset előidézője, pedig a tragédiák megfelelő körültekintéssel és elővigyázatossággal megelőzhetők lennének. Közismert tény, hogy a must erjedése közben mustgáz, vagyis szén-dioxid (CO2)…..
A 3M magas minőségű, stílusos védőoverallokat kínál, melyek kényelmesek, jól szellőznek és megbízható védelmet nyújtanak. A speciális anyagszerkezetnek köszönhetően az overallok kényelmesek és könnyűek, ugyanakkor hatásosan védenek számos, iparban előforduló veszély…..
A munkabalesetek száma az elmúlt három évtizedben negyedére csökkent, 2014-ben azonban 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Tavaly 19 661 munkahelyi baleset volt Magyarországon, közülük 78 halálos – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium adataiból - tudtuk meg az MNO…..