Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yi

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis sétálós videó Xi'anból, 2017 októberéből.  Xi'an az egyik legkedveltebb turistacélpont, pár kulcsszó, hogy miért: Agyaghadsereg, császári temetkezési helyek, Muszlim negyed, kaja, kaja, kaja, kaja..... és még sok minden más, például ennivaló. Kétszer jártam itt, egyszer még az első kínai…..
Az úgy volt, hogy Szvetlána barátnőmmel kettecskén elmentünk egy csodálatos vietnami utazásra, 2018 januárjában, az utolsó Ázsiában töltött januárban. Minden fantasztikus volt, életem egyik kiemelkedő eseménye. Már három és fél év volt mögöttem Kínában. Eredetileg egynek indult, egy éves szerződést…..
Glanz, a daloló vezető Nos, nélküle nem jöhetett volna létre az én kínai életem, így ez a blog sem.  Ő az úgynevezett 外事办主任 , FAO, azaz Foreign Affairs Officer, azaz a külföldi vendégtanárok pásztora.  Vele esett meg az öt perces állásinterjúm Skype-on, ő jött elém a reptérre, mikor legelőször…..
Több, mint négy év telt el az utolsó bejegyzésem óta. Pont annyi idő, mint amennyit Kínában töltöttem. Akkor, számos racionális és érzelmi ok miatt döntöttem úgy, hogy hazajövök, bár adminisztratíve maradhattam volna. Reméltem, hogy még visszamehetek, és persze azóta is hiányoznak azok az élmények,…..
Helló Pakisztán! Panaszkodós 2019.12.23 06:50:09
Napok óta azon gondolkodom, mi legyen a következő poszt. Hezitáltam, hogy írjak-e egy panaszkodós posztot, mert mostanában elfáradtam, vagy folytassam-e északot. Aztán kb 10 perce leültem a gép elé és ismét megremegett a föld (Richter-skála szerint 6,4-es rengés, de jól vagyunk), úgyhogy a kérdés…..
Ismét eljött a Húsvét, és ugye a szellemiség a lényeg, nem számít, hol töltjük el az ünnepet, az a szívünkben lakik úgyis. De azért lehet egy kicsit a magunk képére alakítani, még akkor is, ha a világ másik végén vagyunk éppen, és ott esetleg nem is ismerik, nem ünneplik a számunkra oly fontos,…..
Ennek a bejegyzésnek az elindítója egy kedves barátom kérése volt, aki egy előadásához gyűjtött adatokat, és engem is megkérdezett pár dologról. A válaszaimat itt is közreadom. ..
Az éltető nedű, Vietnam a kávékedvelők paradicsoma. Ez itt az egyik specialitás, a tojásos kávé, cukorral habosra kikevert tojássárgájával.  Vietnam, a gyümölcsevők paradicsoma (amúgy a paradicsom is gyümölcs, csak mondom). Ez itt az egyik kedvenc, az egyik angol neve a custard apple. Magyarul…..
Egy szép csütörtök este békésen vacsorázgattunk néhány kínai kollégánkkal egy elegáns étteremben. Ez érdemelne külön posztot, de most csak annyit, hogy a kínaiak nem hívnak senkit vacsorázni elegáns étterembe csak úgy, még akkor sem, ha azt mondják. A történet szempontjából annyi a lényeg, hogy…..
 Hotpotevés diákokkal Tanár kollégákkal ebédelgetés, kéretik figyelni az elkapott arckifejezéseket :)  Az English Corner nyitóülése, a tortát a klub vezetője szervezte projektpénzből, 300 yuan volt, ezt mindenképpen a tudomásomra kellett hoznia, amúgy nem volt nagy szám, valami…..
Helló. Ha már ilyen sokáig hallgattam, most legalább előbányászok néhány képet, esetleg azok kedvéért, akik nem Facebook-pajtik, így nem láthatták becses szavaim vizuális bizonyítékait. Így most fogok random dobogatni ide képeket, már amennyiben elég széles a sáv.   Kezdetnek itt fönt ez a sztárság…..
Mint ígértem, pár szót a diákverbuváló projektről.   Minden évben tavasszal eljön a pillanat, amikor új diákokat kell szerezni, mivel ez itt magánfenntartású iskola, vagyis saját profitra dolgozik, minél több diák van, aki tandíjat fizessen, annál jobb. (ez kb évi 6-7000 RMB). Ez a színvonalon is…..
Mandarinkacsamesék Dr Ki Csi Bu Bo 2016.04.05 15:10:47
A kínai hagyományos orvoslás világhírű, még ha sokat vitatkoznak is rajta, legalább jókat lehet szórakozni a sok baromságon, amit itt-ott leírnak. Én szerencsére nem vagyok betegeskedő fajta, amióta itt vagyok, inkább javult az általános egészségi állapotom, pl. pár kiló lejött, a bőröm normálisabb,…..
  Így év vége felé tényleg illene pár sorban hírt adnom magamról, nemde?  Kezdjük onnan, hogy szeptemberben visszajöttem. Isteni volt éjjel egykor a két hónapja gazdátlan lakásba belépni, levegő nincs, ujjnyi por van, viszont, minden növényem túlélte a gazdátlanságot. Két…..
Az eddig itt töltött bruttó egy év alatt a következőket gyilkoltam meg: 32 házilégy 15 szúnyog (közvetlen gyilok, a füstölt áldozatok számát nem tudom) 9 százlábú 4 kaszáspók egy család ismeretlen származású és felekezetű fekete bogár (itt csak felbujtó) 1 kígyó - nem volt mérges, csak én…..
Mandarinkacsamesék 06.06. 2015.06.07 10:06:42
  Két hónapos jubileuma annak, hogy semmit sem írtam, egészségünkre! Először is, néhány szó az iskoláról, amiért itt vagyok. Ebben a félévben eggyel kevesebb csoportom volt, ami 16 órát jelentene hetente, ha nem lenne minden csoportnak szakmai gyakorlata egy, két vagy három…..
Mivel szégyenletesen régen nem írtam, itt az ideje leporolni néhány régebbi emléket, amit megosztásra érdemesnek tartok. A vizsgák és az értékelések adminisztrálása után már sok érdemleges nem történt, az utolsó előtti napon Angie kollégával együtt mentünk Zhengzhouba, ő…..
Boldogságos újesztendőt mindenkinek. El voltam jó messzire megint. Gyakorlatilag december 15-étől vizsgaidőszak volt nekünk, külföldieknek. Úgy nézett ki a dolog, hogy volt kb. 2 hét a vizsgák lebonyolítására, és két hét a jegybeírásokra. Én nagyon profi voltam, a 900+…..
Mandarinkacsamesék Kaifeng 2014.12.29 04:21:41
 Hát kellemes ünnepeket mindenkinek, még időben vagyok, nem? Igyekszem apdételni, csak a rend kedvéért is. Most a kaifengi túra egy-két emlékszilánkját rögzíteném. Magáról a helyről sokat nem írnék, ott az internet, utána lehet nézni. Lényeg, hogy az iskola még a…..
Hát, kedveseim, a következő fontos dolgok történtek az elmúlt időszakban: a laptopom merevlemezének elmúlt a merevedése. Próbálkoztam ginzenggel, zellerrel, osztrigával, mocskosul obszcén szavakat ordítottam neki, állítólag van, amikor az jön be, de most nem. És persze ennek…..
Mandarinkacsamesék Barcogó 2. 2014.11.24 08:00:00
Ő is a WeChaten jelölt be, és ugyan visszajelöltem, de nem válaszoltam neki, csak másnap reggel, amikor újra rám köszönt. Az ő adatlapján semmi nem volt, egy kép, se semmi. Aztán vele is elkezdődött a beszélgetés, és érdekes módon kb. a tizedik mondat után nagyon pozitív…..
Mandarinkacsamesék Barcogó bika 1 2014.11.23 07:59:39
Az első, akivel szóba elegyedtem, mint kiderült, tanár egy nagyon közeli általános iskolában. Megvoltak a szokásos körök, hunnénst gyüssz, micsinyász, minekvagyitt stb. Aztán kb 1 nap múlva, mondja bika, gyere menjünk vacsizni. Namost, az érzékenyebb olvasók vegyék elő horgolásaikat és inkább azzal…..
Mandarinkacsamesék Őszi mese 2014.11.07 04:49:55
  Xinmibe is beköszöntött az ősz, gyönyörű idő van, most kezdtek el színesedni a levelek, a rózsák pedig még mindig ott pompáznak az utak mellett. A fű is zöld még, mostanában sok-sok kis szorgos diák nyesegeti, ápolgatja a növénytakarót a kampuszon. A dámszarvasbikák is…..
Mandarinkacsamesék Hóforduló 2014.10.28 14:15:10
Egy hava vagyok itt Nos, mostanában nem írtam valami sokat, szomjazzatok csak. Lényegileg: most az útlevelemre várok, benne a tartózkodási engedéllyel, ami elméletileg 13-án lesz meg. Múlt héten már rinyákoltam Glanznak, hogy mikor jön a pénzem, mondta, megkérdezi. Pénteken jött,…..
Ennek a hétnek megvolt a fele, egész jó, ahhoz képest. Csak a sodromból ne jönnék ki néha. Ma beült Wang tanszékvezető az órámra, jegyzetelt, majd a végén megkérdezte, hogy ezek elsőévesek-e, és milyen őket tanítani. Mondom, nehéz. Jó, akkor majd egyszer ad egy időpontot,…..