Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yogosan

0 bejegyzést írt és 294 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki akarná a társadalom (és az egészségügy) haragját magára húzni, hogy veszélyezteti a saját életét, csak mert ragaszkodna a tb-s ellátáshoz? Kedves Praxisblog!   5 éve volt egy magzatelhalásom. Írtam is később itt róla. A lényege az akkori felháborodásomnak mai fejjel…..
yogosan 2018.02.24 00:12:52
@Anne_B: Elėg nehezen tudtam követni a lėnyeget,viszont azt nem tudhatjuk mennyit fizet illetve vonnak le tőle eü járulėkkėnt. Van akitől bizony sokat.
yogosan 2018.02.27 18:13:28
@hagyárosböröndi polgár: Azt azért nem kellene elfelejteni,hogy a szülėsz-nőgyógyászok többsėge a terhessėg alatt magánorvoskėnt "szerepel" amiėrt alkalmankėnt bizony 5-6 ezer forintot is elkėr,ugyanakkor a tb-s terhesrendelėsen is o ül az asztal másik vėgėn.
A 21. században, Európában a jobb állapotú betegek mosdatják a társaikat, hogy ne egye meg őket a piszok, és ne kapjanak el további fertőzéseket. Akármennyire hihetetlen, ez a magyar valóság, a saját szememmel láttam. Tisztelt Praxis!   Tavaly ősszel kórházba kerültem,…..
yogosan 2018.01.20 08:57:36
@lioliom: Nem minden esetben nyugdijjas nėnikkel dolgoztatnak a takarìtó cegek,a sima háztartási hipó meg tėnyleg nem egy egetverő összeg. Tehát mėg mindig az a vėlemėnyem,hogy az bizony a munkáltató es főleg a kòrházi osztály hibája,hogy a takarítók 1 vödör vìzzel nyalják körbe a ķórtermeket,es áll a kosz,por mindehol.
yogosan 2018.01.21 00:46:54
@she_wolf: Pontosan erröl beszėlek. Fekete,retkes,hugyos vìzzel nyalják fel a takarítók az egėsz osztályt,amit nem igaz,hogy az ott dolgozó eü szemėlyzet nem lát. Portalanìtás,nagyobb takarítás meg vėgkėpp nincs. A kòrház ezėrt fizet,a munkáltató a pėnzt felveszi,a dolgozót ő fizeti,kötelessėge lenne az elvállalt munkát rendesen vėgeztetni. Nálunk a szálloda volt a megrendelő,ės a munkáltatóm úgy rúgott volna seggbe ha nem takarítok rendesen,hogy hazáig repültem volna abban a pillanatban. A csempėket úgy ellenőríztek többen is,hogy legugoltak,ės alulról nėztėk,hogy foltos-e. A szobabútorokon 3x-or húzta vėgig az újját a főnöknő,a vėcėkbe szinte bele hajoltak,hogy tökėletesen tiszta,vagy újból ki kell sikálni. Remegtek,hogy a szálloda meglegyen elėgedve,szóval ezėrt nem igazán ėrtem,hogy a kórházak miėrt ilyen retkesek.
yogosan 2018.01.22 09:38:37
@she_wolf: Na látod! Ha a "megrendelő" is kivernė a "hisztit" konkrėtan a főnővėr,orvos,stb,akkor lehet nem ragadnának a kosztol a kórházi osztályok,nem lenne orrfacsaró hugyszag a vėcėkben,ės sűrűbben cserėlne a takarítò a felmosó vizet. Ezenfelül kėtlem,hogy a kórházaknak ne lenne 2 karton hipóra pėnze amit kiosztanának a takarítóknak a felmosáshoz. Az igazság az,hogy jó nagy ívben szarnak az egėszre az osztályok is.
Hiába járok orvostól orvosig, 2 éve senki sem tudja, mi bajom lehet. Kedves Praxis!   Előzmények: Meszes nyaki csigolyák. 6 terhesség 5 gyermek felnevelése, családi konfliktus. Stresszes élet. Huzat-ventilátor-légkondicionáló érzékenység. Hol a talp izmai, hol a térd vagy csípő ízület fájdalmak.…..
Amint beléptünk, riadtan felrebbentek a fehér köpenyesek, és még mielőtt annyit mondhattam volna, hogy corpus alien, már testületileg vissza is toloncoltak bennünket a váróterembe azzal, hogy menjünk a másik rendelőbe. Egy nyáron a bolgár tengerparton kempingben sátortáboroztam a családdal és…..
yogosan 2017.05.12 09:22:51
@MaxVal BircaMan HJCD: Kinek van ingyen? Nekem ės a csaladom összes aktìv korù tagjainak nincs ingyen. Tudnėk "bėrpapirokat" mutatni kitöl mennyit vonnak havonta.Itt ezen a blogon van egy tėves felfogas,miszerint mindenki a minimumot fizeti,vagy egyáltalan semmit.Pedig ez nem ìgy van.
yogosan 2017.05.12 12:03:09
@MaxVal BircaMan HJCD: Ėn azėrt elvitatkoznėk arrol,hogy egy komolyabb betegsėgnėl mennyi a plusz költsėg..
Szemben sok más országgal'nem fogadnak el egy petákot sem,mert az tilos!!!! Itt sok esetben (sajnos már kezdünk ott tartani)hogy muszáj ės ajánlott.
yogosan 2017.05.12 15:00:25
@Rotoxis: Havi 100 ezerėrt nėmi színvonal is dukálna nem? Az meg nagyon nincs. Viszont vannak lepusztult kórházak,kòrtermek,rendelők,mėg
Noė idejėből visszamaradt berendezėsek,orvosi eszkozök,
amik vagy működnek vagy ėppen nem. Aztán vannak mėg koszosabbnál koszosabb kòrtermek,wc-ėk,fűrdők,fekete retektől atláthatatlan kórhazi ablakok. Majd ha ezek megszűnnek,akkor lehet beszėlni a "kilòs" betegbiztosításrol. Addig felesleges.
Nekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk. Tisztelt Praxis!   Húgom a MÁV háziorvosi ügyeletére ment be, ahol arra panaszkodott, hogy szúr az oldala. Mar ott is annyit várt, hogy már nem bírt menni. Az orvos vakbélgyulladásra…..
yogosan 2017.05.07 09:41:54
Várja ki a párom amíg kezelés és műtét nélkül, katétert viselve élete végéig, szépen meghal nagy szenvedések közepette? Tisztelt Praxis!   A párom 75 éves lesz nyáron és tavaly novemberben állapították meg a prosztata rákot nála a Dél-Pesti Kórház Urológiáján, ahová véletlenül került, mert akkori…..
Várja meg a beteg az adott időpontot, ami  szerencsés esetben elmúlik, vagy rosszabb esetben rosszabbodik, és naponta háromszor csinálja össze magát kínjában? Erre az egészségügyi ellátásra vagyunk olyan büszkék? Üdvözlöm a Blog olvasóit Évek óta szenvedek a nyaki gerinc problémámmal, amire…..
yogosan 2017.04.27 09:27:40
@defné:
Nem érdekelte a szakrendelőt. Ennyi.
Most rendszeresen járok MR vizsgálatra, és várom a halálos ítéletemet. Mindezt egy kontár miatt a dél-pestiből. Tisztelt Praxisblog!   Valószínűleg már csak néhány nap van hátra az életemből (legalábbis tiszta tudattal), és úgy gondolom, megosztom Önökkel/veletek az én dél-tepsis…..
yogosan 2017.04.13 10:18:38
@Greg24: Hiaba probalsz sertegetni lepereg. Akkor maskeppen fogalmazok,hogy ertehto legyen neked is. Hiaba van rajttuk felelosseg szarnak bele jo magasrol (tisztelet a keves kivetelnek) hiaba fenyezed itt a dolgokat. Szamtalan esetet tudnek felsorolni,hogy a nover felelotlensege miatt kinek milyen gondja volt mint betegnek. Szoval ne gyere ezzel a felelosseggel allandoan. Mindenkinek felelosseget kell vallalni a munkahelyen azzal kapcsolatban amit dolgozik. Az ovonoktol kezdve a pedagogusnak,a banki alkalmazottnak,a buszvezetonek,a metrovezetonek,a troli es villamosvezetonek,a taxisnak mindenkinek.
yogosan 2017.04.14 21:31:45
@drappa:

Pontosan erről írtam 2 napja.Én sajnos egyre nagyobb és egyre sűrűbb felelőtlenségeket látok hallok mindenfelé az egészségügyben.Napi szinten hallom hol a kollégáimtól,családtagjaimtól,barátaimtól,szomszédaimtól,hogy ez meg az történt velük kórházban,rendeléseken,kezeléseken.Tényleg szarnak az egészbe bele.
Istennek hála,hogy időben észrevette a nővér a hiányt és nem lett komoly baj.Természetesen nem kell mindjárt arra gondolni,hogy egészen biztos a műtét alatt lett volna igény a vérre,de ha mégis???
yogosan 2017.04.14 21:33:10
@Greg24:

Nos másik agyhalott olvastad @drappa: történetét? Kretén.
Az ápolók undorítóak, hanyagok, lusták, lógással fecsérlik a drága idejüket, az orvosok zöme pénzéhes, nincs beteg és hozzátartozó felé menő korrekt infóáramlás. Tisztelt Praxis Blog! Dr. Keszthelyi Gyula mentősökkel kapcsolatos megdöbbentő története adott apropót, hogy megosszam Önökkel azt,…..
yogosan 2017.03.28 12:55:43
@MrX84: @badger:

...becsületedre legyen mondva,végigjártad.Emelt fővel. Nem rinyáltál,nyafogtál,hanem csináltad.Ilyen ez..

...Ilyen történetek kellenének ebbe a blogba.A szubjekív része nem ócsároló,de azért megkérdőjelez pár dolgot,nem ment az objektív dolgok rovására,szimpatikus a kitartásod,és jól felvilágosult vagy.Ez tök jó.:)

Most képzeljük el,hogy mindez itt történik Magyarországon!! De szerencséjére nem itt történt,hanem a világ egyik legszínvonalasabb egészségügyi ellátással rendelkező országban ami nagyon nem mindegy.
Zavarjuk szét az egész bandát, kapjon több pénzt az, aki tud, és szeret is gyógyítani, és azt gondolom, hogy akkor el fogja tudni látni a betegeket talán a kevesebb, de rátermettebb személyzet is. Senki se menjen a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára, ha élni akar! Nekem is van egy…..
yogosan 2017.03.11 19:16:48
@Greg24:
Bizonyára aki a hasát fájlalva összegörnyedve várakozik egy sürgősségin,annak csak és kizárólag menstruációs görcse lehet ugye? Komoly baj előjele szóba sem jöhet nálad ahogy látom. Sajnos erre a kijelentésre azt kell mondjam,hogy nem vagyok meglepődve azon,hogy egyre több a félrekezelés,elkezelés,orvosi műhiba,és végül az értelmetlen haláleset.

A poszttal kapcsolatban:

'160 nem magas vérnyomás amivel ügyeletre kell rohangálni..'

A beteg nem önszántából ment a sürgősségire,hanem az ügyeletes orvos utalta be.Szerintem nem olvastad végig vagy csak felületesen,de már köpködöd a beteget előre.
yogosan 2017.03.12 12:08:39
@she_wolf:
De elolvastam végig.Sokaknak az-is-a baja,hogy minek terheli még jobban egy 160-as vérnyomással a sürgősségit.Persze ezt nem túl kedves hozzászólásokkal,amire azt válaszoltam,hogy NEM ÖNSZÁNTÁBÓL ment oda hanem küldte az ügyelet.
yogosan 2017.03.12 12:26:00
@Greg24:

Tökéletesen mindegy ez esetben,hogy sürgősségit vagy az ügyeletet vette e igénybe a posztoló a véleményeden ez semmit nem változtat.Se ügyeletre,se sürgősségire ne menjen 160-as vérnyomással,ha rosszul érzi magát akkor sem,ha ez szokatlan nála akkor sem.Ennyi.
Annak ellenére, hogy járulékaimmal fenntartom a szociális ellátórendszert, nem kapok érte cserébe semmit, ja, de igen, ma kaptam egy jó adag megalázó, lekezelő, önkényes bánásmódot. Kedves Praxis Blog!   Szeretném megosztani Önökkel a következő történetet. Sajnos…..
yogosan 2017.03.05 12:40:56
@she_wolf:

Egy volt kolléganőm 48 évesen mellrákban halt meg tavaly.Nem dohányzott,nem ivott.
yogosan 2017.03.05 12:42:08
@zünüke:

Milyen rákban halt meg a nagynénéd?
Hogyan bízzon meg az ember azokban, akiktől az élete függ, ha ők visszaélnek a bizalommal? És mit tegyen az, akinek nincs orvos a családjában és nem tud tanácsot, segítséget kérni tőle? Tisztelt Praxis!   A lányom révén érintett vagyok az egészségügyben, hiszen ő háziorvosi praxist visz…..
yogosan 2017.02.27 23:31:25
@g0826: @micimate:

Nincs fektetés hónapokig? Elárulom,hogy van.

Kedves szomszédom térdét tavaly nyáron műteni kellett,nem tudta tovább halogatni.A halogatás oka a 89 éves édesanyja volt akit nem tudott hova tenni,rokonok nem vállalták ilyen hosszú időre.Ajánlották neki X. kórház Y. főorvosát,hogy ott el lehet intézni egy pár hetet, persze nem ingyen.Sikerült is a mamát berakni 4 hétre 60 ezer forintért.
yogosan 2017.03.02 10:01:45
@g0826: Varhatõ volt,hogy hitetlenkedni fogsz,pedig bizony megtörtént a dolog. Méghozzá belgyógyåszaton. Most irjam azt,hogy én meg azt nem hiszem el,hogy a férjed soha egy forintot sem kapott hálapenzként?
Praxis Megloptak a kórházban 2017.01.26 06:29:16
Végül aláírtam a papírt, és jobb ötlet híján távoztam a kórházból - a körülbelül 70 ezer forintot érő telefonom és 17000 forintom nélkül.  Jó estét, sziasztok!   Végső elkeseredésemben, és abban a tudatban, jobb lesz, ha ezt kiírom magamból, muszáj volt hozzátok fordulnom. Az emberi pofátlanság…..
Hogy lehet az hogy ez a srácot egyszer kirúgják, egy év eltelik és megint ott dolgozik,emberekhez küldik ki "menteni". Kedves Praxisblog!   2015-ben tavasszal megjelent egy cikkük amely mai napig fellelhető,vissza olvasható amiben egy sajnálatos történet szól egy miskolci…..
Én személy szerint nagyon örülnék, ha ezek a portások tisztába lennének azzal, hogy azok a betegektől és hozzátartozóiktól jön a fizetés, akikkel ők szórakoznak, mert úgy érzik, valamiféle hatalom van a kezükben. Kedves Praxis blog! Tudom, hogy elcsépelt, mert le is fogtok…..
Praxis Hetekig hagytak szenvedni 2016.08.26 05:48:43
Tulajdonképpen úgy vagyok vele, hogy ez az egész eset egy kisebb katasztrófaként is felfogható, és mint olyan, apró hibák láncolata.  A háziorvosom pedig örüljön, hogy nem említem meg a nevét, olyan gusztustalanul viselkedett. december 18-án történt velem egy idióta baleset. Az év utolsó…..
yogosan 2016.08.26 18:53:14
@Braincelle: nem olyan egyszeru bejelentkezni egy alberletbe am!!!
Tudom, túlterheltek, vannak rendelők, ahol a tárgyi feltételek sem adottak a működéshez, de van egy hírem, beteg van bőven! Tisztelt Praxis!   Nem igazán kedvelek ilyen témában írogatni, hiszen sok orvossal találkozom- szinte nap, mint nap - és nem kívánok senkit megsérteni, aki az egészségügyben…..
yogosan 2016.07.22 10:07:19
@she_wolf:

Azt nem tudom,hogy a híradó végére miért nem lehet ezt belőni?
-Ezen én is szorgosan gondolkodom amúgy.Talán ha a Központi Vérellátó illetékese megemelné a fenekét ilyen vérhiányban és a médiától kérne segítséget,egészen biztos az,hogy kreálnának egy felhívást.

@Kommentelő k.m.n.: Személy szerint én ne vitatom a vérhiányt,de képzeljük már magunkat ennek a tüdődaganatos embernek a helyébe.
yogosan 2016.07.22 10:12:09
@rikitikitévi:

Akkor Tőled is megkérdezem,hogy a Központi Vérellátó illetékese,vagy a vérhiányban szenvedő kórházak illetékesei miért nem kérnek segítséget egy országos mértékű felhívás keretében? Én rendszeresen nézem a televíziót,rádiót is hallgatok sokszor,de nem hallom a HELP-et.Gondolom ez nem kerülne pénzbe még mielőtt erre felé terelődne a téma.
Az, hogy a beteg egy darab kutyagumi, és felőlük akár el is patkolhat, de a fejpénzeket beszedik utánuk, egyszerűen gusztustalan. Hány embernek kell meghalnia, hogy észbe kapjanak az illetékesek? Tisztelt Praxis!   Nem szokásom másokat sarazni, vagy bárkire is köpködni, még átvitt értelemben sem,…..
yogosan 2016.07.06 11:00:27
@szabidoki: igen ez jo otlet,csak kerdes hogy mennyi embert hagy kezeletlen betegsegekkel "valami pirulat" felirva.
yogosan 2016.07.06 12:22:31
@szabidoki: Te meglennel elegedve a haziorvosoddal ugy hogy egy masik orvosnal derul az hogy kezeletlen betegsegeid vannak?
Tarcali Emese blogja Pisti! 2016.07.01 11:58:46
Pisti! Tudod te, hogy ki vagyok én?! Nem, nem az a taxisofőr, aki a múlt éjjel fuvarozta a seggedet. Bár Ő is lehetnék.Gondolom, nem volt megfelelő a világítás a margitszigeti lejárónál, nem láttad a tiltó táblát...de ez sem jogosít fel téged arra, hogy ilyen mélybunkó módon viselkedj. Tudod te…..
yogosan 2016.07.02 10:51:25
Havonta egy valag pénzt vonnak a béremből egészségügyi járulék címszó alatt, csak most már azt nem értem, mégis mi a frásznak. Kedves Praxis!   A körzeti reumatológiai szakrendelésre kaptam beutalót a közelmúltban. Ez egészen konkrétan még februárban történt. Állandó fej és deréktáji fájdalom…..
Ha tudják, hogy nincs kapacitásuk emberi időben elszállítani, akkor talán nem kellene kirakni egyedül, minden felügyelet és segítség nélkül a folyosóra, mint egy darab hagy ne mondjam mit. Tisztelt Praxis!   Édesanyám közel két hétig vendégeskedett a Toldy Ferenc Kórházban Cegléden. A kórházi…..
yogosan 2016.06.15 11:10:34
@Greg24:

Nem ingyen taxi mert ők ezért kapnak pénzt,ha nem is közvetve a betegtől.
yogosan 2016.06.15 16:02:09
@she_wolf:
Pedig hidd el,hogy van egyezés.Ez a csakmotyogok nekem azért is emlékezetes nick mert én is sokszor összekaptam vele a gonosz megjegyzései miatt.A hozzászólásai egyébről sem szóltak,hogy a betegek semmilyen ellátást nem érdemelnek,gyakorlatilag mindenki mindent ingyen vesz igénybe,mindenki egy bunkó csak ő az agyonművelt úrinő,akiről először azt hittem,hogy orvos.Majd kiderült,hogy a nagy műveltségével egy egyszerű orvoslátogató valahol vidéken az isten háta mögött.
Emlékszem veled-is-volt egy vitája,és hál istennek akkor lépett innen a francba.
yogosan 2016.06.18 10:21:09
@drontal:

Mi köze van az osztályon dolgozó orvosoknak az utólagosan kiderült hiányhoz?

Semmi.Én sem tartom hihetőnek,hogy az orvosokra is vonatkozott.Ez mese habbal.
Most itthon vagyok, aggódok a lányomért, közben pedig azt nem értem, mégis mire való az ügyelet.  Tisztelt blog!   Azért fordulok önökhöz, hogy a velünk megesett problémáról mások is értesüljenek. Egyedülálló anyuka vagyok, két kiskorú gyermekkel. A nagyobbik lányom 6, a kisebbik mindössze 2…..
yogosan 2016.06.10 21:50:24
@zünüke:
Azt elárulod melyik városban voltál? Ha nem akarod nem baj,csak kíváncsi lettem volna.
yogosan 2016.06.12 20:17:54
@defné:

Ez a történet gáz úgy ahogy van. Az hogy igaz-e vagy sem azt így eldönteni nem lehet,de felmerül az a kérdés legalábbis bennem,hogy ha duplájára vagy a triplájára emelnének az eü. járulékokat akkor is kidobnának a frissen műtött beteget pár órával a műtét után?
Végül megmondtuk neki, hogy a jövőre nézve legyen kedves és ne ösztökélje anyámat arra, hogy több pénzt hagyjon nála, ne ijesztgesse, ha pedig megtudjuk, hogy ez történik, a létező összes helyen fel fogjuk jelenteni. Tisztelt Praxis!   Régen jártam az önök oldalán, sajnos időm nem mindig engedi,…..
yogosan 2016.05.25 14:01:06
Nekem nem jöttek ki, a rendőrségnek igen. Nézzük meg, hogy él-e a bácsi, és ha úgy látjuk, hogy nem, akkor hívjuk megint. Tisztelt Praxis!   Vasárnap reggel arra ébredtem, hogy az alattam lakó néni a nevemet kiabálja,kimentem a folyosóra megnézni mi történt. A néni elmondta, hogy a…..
yogosan 2016.05.03 10:49:57
@Braincelle:

Ez esetben állampolgári kötelessége segíteni

Segítettek, mivel hívták a segélyhívó vonalat a 112-öt ahol a diszpécser a rendőrség kiküldése helyett átkapcsolta a mentőknek a betelefonálót.Akkor most ki is a hülye?

A másik az,hogy hol van az törvényileg lefektetve,hogy én vagy bárki kötelesek lennénk bemenni egy olyan idegen ingatlanba ahol 99%-ban egy halott fekszik v. vagy ül egy fotelban.Szerintem sehol.
Az elmúlt 8 hónapban 4 öngyilkossági kísérletem volt, elveszítettem a barátaimat, megromlott a párkapcsolatom, nem tudok autót vezetni, sem dolgozni, de még csak egy tv műsort sem fog fel az agyam   Fiatal, értelmes, életvidám lány voltam. Történetem talán ott kezdődik, hogy 3évvel ezelőtt kaptam…..
yogosan 2016.04.28 13:37:23
@zünüke:

És most? Most hogy áll a pánikbetegséged?
yogosan 2016.04.28 13:41:30
@kitchen:

Én is így látom.Viszont a "kötelezően beadott pszichiátriai szerek" olyan szintre hozzák a beteget (én láttam)hogy szerencsétlenek azt sem tudják merre vannak arccal előre.Hidd el az én szomszédom nem akarta beszedni már legalábbis ennyit nem,és majdnem hogy kötelezték rá.