Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kálmán Rácz

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HÖHÖ téligumid van? Hangzik a kérdés, majd XY tovább kaparja a havat gépjárműve szélvédőjéről. Mire végez vele és kiparkol, addig én pont bent is vagyok a munkahelyemen. A kérdés vicces próbált lenni, de vegyük most komolyan. Hiszed vagy sem, tudok javasolni olyan külsőt, amivel nagyobb…..
Csütörtökön a Gellért-téren razziáztam a Kerékpárosklub rendezvényén a bicajokat. Az a tapasztalatom, hogy évek alatt - bár többen bicajoztok - de a bicajok általános állapota nem javult. Rozsdás lenyúlott láncok, lapos és kopott külső gumik. Legyen a mai az első nap, amikor…..
Ismered Murphy törvényét? Nem, nem úgy mondta, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Murphy azt mondta, hogy ami megtörténhet, az előbb vagy utóbb meg fog, akárcsak a Csillagok közt. . De az hogy ez a történet jó, vagy csak tanulságos véget ér, az rajtunk múlik.   Murphy vagy Murphylla, egy szép…..
Különleges helyen jártunk okt 21-23 között. Földi űrutazásunk célja a nép által csak Bécsnek nevezett városka volt, melyen belül rátaláltunk a bringás Gargantulára. Valami szuper üzemanyagot pumpálhattam a Roverbe hogy ilyen 5 dimenziós térbe repített minket.  Eredeti tervek szerint az első Bécsi…..
Egy szerelő naplója Ingyen fény 2015.10.23 13:57:04
Ha bicajozol, ha gyalogolsz, ha kocsikázol biztosan találkoztál már kivilágítatlan bringásokkal, népies nevükön Ninjákkal. Évről évre javul a helyzet, egyre menőbb világítási rendszereket lehet beszerezni és ami talán a legfontosabb, hogy egyre elérhetőbb áron juthatsz hozzá…..
Kálmán Rácz 2015.11.30 08:18:47
@wrstjnethn: Az agydinamó az elhelyezéséből adódóan fékezi kevésbé a kereket. A hagyományos dörzsgumis dinamó a külsőhöz tapadásból adódóan lassítja jobban a kereket. Az Axa többféle lámpatestet kínál, ezekben létezik olyan is ami kondenzálja az áramot, ezért álló helyzetben is tud világítani.
A tolvajok szerencséjére és a becsületes emberek pechére a lopást nem úgy büntetik manapság mint 1. Laci királyunk idejében. Ha tyúklopásért akasztás járna akkor bringalopásért is minimum halál és még legyen valami baja a gazembernek. Félre a tréfát, baromi rossz hírem van…..
Kálmán Rácz 2015.11.26 20:56:28
@Labasmaz: Ezért kell lezárni mindkét kereket, ahogy a képen is teszi a gazda. Kb 5 bringámat lopták el egészben, mire megtanultam.
A rendbe raktad a bringádat , fel is öltöztél alkalomhoz illően. Jöhet néhány megszívlelendő tanács ahhoz hogy nyugodt és biztonságos legyen az utad. Ebben a rovatban sok útközben észlelhető helyzetről fogok beszélni értem ezalatt a megváltozott útfelületet, az esetleges…..
Kalap Úrral megmondjuk a tutit.    ..
Én úgy vagyok ezzel az esős témával mióta beruháztam néhány praktikus ruhadarabba, hogy egyre jobban élvezem. Valahogy ilyenkor az autósok jobban figyelnek a bicajosokra. A kerékpárosok is jobban figyelnek mindenre körülöttük és óvatosabban manővereznek. Kicsit lelassul a forgalom, de még így is mi…..
Évről-évre sok hasznos tanácsot osztanak meg a bicajosok a világháló hasábjain a téli bicajozással kapcsolatban. Én most azokat a praktikákat mondom el, amivel a Hajti-Pajti futárhölgyei és urai védekeznek a hideg, nyálkás idő beköszöntekor. Meglátjátok, a sok apróság mennyi bosszúságtól ment majd…..
Ebben a cikkben is a BBM Bike N Nite rendezvényén elhangzottakat olvashatod részletesebben. Tippek a legideálisabb külső kiválasztásához.  Túrázol, úttalan utakon tekersz! Ez lehetne akár egy összevont kategória is, mivel sokan ugyanazt a bicajt használják túrázásra, amivel…..
A Bike N Nite sorozaton elhangzott témák közül, most a Városi bicajosoknak szóló részt olvashatjátok. Mivel keményen nyomod a pedált minden nap, reggel szeretnél minél később indulni, este is szeretnél izgalom nélkül minél előbb hazajutni. Arra már ráéreztél, hogy a…..
2015.szeptember 19-én zajlott le az első Bike N Nite ami a BBM adománygyűjtő bulisorozata. Ennek a sorozatnak a részeként tartottam egy nyitott műhely előadás is amit a Rocky Horror Defekt show névre kereszteltünk. Téma a gumi volt, azon belül is célja megtalálni a mindenki által…..
A nevem Rácz Kálmán, jelenleg a Pajtás bicikliboltban javítom a Hajtás-Pajtás futárok bringáját és mindenkiét aki betér hozzánk. A bátyám hatására 10 évesen kezdtem el szétszedni majd 15 évesen össze is rakni bringákat. Hivatásként Kb 1995-től kisebb megszakításokkal…..