Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ko.disszonancia (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Herman Hollerith, az amerikai népszámlálási iroda munkatársa 1884-ben szabadalmaztatta az általa feltalált lyukkártyás adatnyilvántartó gépet. Találmányának később jelentős szerepe lett a III. Birodalom nemzetiségi politikájában és az Endlösung - azaz a Végső Megoldás -  gyors és hatékony…..
ko.disszonancia (törölt) 2014.12.04 12:08:23
@tcom: értem, akkor ezt egy frappánsan megfogalmazott iróniának tekintem, mármint amit írtál, az egészet.

de azért, az is jó lenne, ha mindennap eljátszanánk, ahogy egy vörös katona csoport végig erőszakolja a család össze nő tagját, a 9 évestől az 50 évesig. Mit szólsz hozzá? Ez is azért ahhoz járulna hozzá, hogy ne legyen háború, nem?
Két fotó, rajtuk tíz év különbséggel két vezető – Orbán, illetve Gyurcsány –, de mögöttük ugyanaz a megvezethető és megvezetett ország. Csoportkép a szeptemberi walesi NATO-csúcson: Orbán Viktor nem a többiekre figyel. Ez az áthallásos aláírás olvasható a…..
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.29 13:14:13
@F.M.J.: Egyet értek, a net tényleg sok önkényes okfejtéseket tartalmaz. Maximum egy kérdés felszíni dolgait ismerhetjük meg a neten, vagy talán még annyit sem. Természetesen könyvek képezik a megismerésem alapjait, a net csak kiegészítés.
Azért, elég erős megjegyzés, hogy Isten materiális. Nem sértésből, de ha ezt egy, természettudományokban magasan képzett ember előtt mondaná XY, akkor a képzett ember frenetikus kacagásban törne ki. Ahogy sokan mások is. Amióta létezik filozófia, azóta a 'materializmus' alá azokat sorolják, akik az elméletükből nélkülözték Istent. A materialisták filozófiailag/történetileg/stb pontosan sz emben állnak bármiféle transzcendenssel. De persze te biztos másként értetted. De az tuti, hogy Ön egyéni véleményt képvisel, és nem egyezményes véleményt. Az Ön univerzumában vannak így a dolgok, nem pedig mindenki máséban. Márpedig, egy kérdésre adott válasz akkor a legmegbízhatóbb és a leghitelesebb/érvényesebb, ha több mindenki ugyanarra a pontra jut, más úton. Tehát Önnek egyéni véleménye van. Vagy abban az értelemben materiális az Ön Istene, mint Spinoza Istene materiális? Ezt viszont már némely szakemberek is osztják, bár, már az efféle istenfogalom sem "divat" manapság.

Az Ön által felsorolt könyvek címeit olvasva, szintén az egyéni ,vagy csak egy szűk csoport által, a világról kialakított vélemény/értelmezés rendszer produktumait érzem.
Persze ez a történelmi könyvekre nem vonatkozik, pl Horthy-ra, azt hiszem, valamilyen tőle származó emlékiratos könyvet olvastam, de az nem kizárólag az emlékiratairól szól.
Júdás evangéliuma pedig apokrif irat? Azért kérdem, mert van itthon vagy 6 biblia, mind különböző irányzatoktól van(Jehova Tanúi,katolikus,protestáns) és most néztem, van benne Júdás névvel illetett rész. Na mindegy.
Egyébként hobbi olvasmányaim gyanánt én általában az emberi viselkedéssel,filozófiával és ilyen jellegű olvasmányokkal kötöm le magam.Van pl a Richard Dawkins(a világ leghírhedtebb tudós ateistája, tőle származik a mém fogalma és jópár könyve bestseller), az Isteni téveszme című könyve, teljesen reális, érzelmektől mentes könyv. Ezt tudom ajánlani minden ezoterikus, spirituális embernek, kezdésként.
Igen, büszke és dicsőséges dolog, hogy mi álltuk a törökök súlyát, és még sok más, büszke esemény van a magyar történelemben. Egyébként nagyon frappánsan fogalmaz több helyen is,Ön.

"csomó idegbeteg magára tekeri valamelyik történelmi zászlónkat, még nem lesz magyar. Röhögnöm kell, amikor hülyegyerekek magyarkodnak"
Na ez az amitől én is ideges tudok lenni.
A buta, gondolkodni képtelen, ösztönlények teljesen lejáratják a nemzeti oldalt.
Pl, ha már az internetnél tartunk, párszor megesett velem, hogy az index.hu szokásához híven egy nem túl hazaszerető hangvételben hozott le cikket, és ugye ezt a facebookos oldalukra is kiteszik. Nos, oda rengetegen kommentelnek, és amikor, egy engem is sértő cikk alá a sok,hideg,intelligens (ámbár kb magyarellenes,balos,liberális,kozmopolita,hazátlan,"tudjuk kik")hozzászólás érkezik, és egy árpádsávos profilképes valaki, a Caps Lockot bekapcsolva, helyesírási hibák sorát ejtve tesz teljesen érzelmektől fűtött megjegyzéseket az utóbb jellemzett intelligens kommentek közé, na akkor fogom a fejem, mert pont az ilyenek minősítik a nemzetieket. Nem így kellene ezt. Én szégyenlem magam sokszor. Ma már gyakorlatilag az is szalonképtelen dolog, ha értelmesen megközelítve megkérdőjelezzük a tankönyvekben lévő, pl második világháborús leírt események realitását. és akkor még jön egy ilyen ordibáló fafej. Szép ha szereti a hazát, én is ilyen vagyok, de ahogy megnyilvánul, az engem is minősít. Najó, ilyen a csőcselék, a proletár nép, a nyájnép, a tömeg.
Na és az Ön blogjának mi a neve, elérhetősége?
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.28 22:18:04
@F.M.J.: Azért, nagyon vonzó az eszmecsere szempontjából, ha valaki oly intelligensen,változatosan és körültekintően tud bánni a szavakkal(hacsak írásban is), mint te. Van benned információ bőven és még gyönyörűen is adod közre. Én általában az ilyen személyeket preferálom, és igen, a való életben is szelektálok, nem csípem az ösztönös(ezáltal, gyakorlatilag kiszámítható),érzelmeire hagyatkozó és a gondolkodást mellőző, szűk látókörű nyájembereket.

Elgondolkodtató amit írsz, a konformizmusról. Oké. Azt mondod, hogy nem-e az a konformista, aki harc nélkül feladja és elmenekül? Igen, de a kérdésnek több árnyalata van azért. Pontosan tudom én is, hogy harc nélkül nem érhetünk el semmit. Én is egy "harcos fajta" vagyok, fanatizmus is van bennem. Csakhogy, ez nem egy jelenleg kialakult probléma, ez nem egy "akut" probléma, ami most van a magyarsággal, ne 50-10 éves időkeretben nézzük a dolgokat. Hanem mondjuk 200-300 és még távolabbi történelmi aspektusból. Idült beteg a magyar. "Sürgősségi beavatkozás" szükségeltetne. A magyarok, mi, oda jutottunk ma, hogy megtagadjuk a múltunkat, és akinek nincs múltja, annak nincs jövője sem.

És még egy érdekesség: valaki mondta ezt, már nem tudom pontosan ki, de abszolúte helytálló: Aki a múltat uralja, az a jövőt uralja. Aki pedig a jelent uralja, az a múltat uralja.---> ugye milyen igaz? És itt jönne a hun-magyar meg szkíta meg egyéb hitvallás, amit te is vallhatsz.(Legalábbis ezt vettem ki a szövegből)

Én rettentő szkeptikus,tárgyilagos,materiális vagyok. Ki nem állhatom, ha becsapnak, ha ámítanak, vagy épp én ámítom magam. Így vagyok Istennel, halállal, homeopátiával,kineziológiával, Intelligens-tervezettséggel, stb-vel. Az eredetünkről én magam nem tudok kinek "hinni"(mert ugye ez nem hit kérdése kellene legyen, hisz tudományos kérdés). Az akadémia finnugorista, néhány nemzeti pedig hun-magyar-avar-szkíta, a vakmerők pedig sumér-magyar rokonságban hisznek. Sajnos nem vagyok ezen a téren dolgozó kutató, nem tudom, nem látom a bizonyítékokat. Így nehéz ítélni. Azért nehéz, mivel még mindig szeretem a hazámat, valamelyest nemzeti vagyok, de a csoportomon(hazafiak,nemzetiek, stb)belül,kisebb kivételektől eltekintve kvázi konszenzuson alapuló hit/vélemény a hun-avar-szkíta származás. Csak hogy ez nem egy tudományos konszenzus, hanem a nemzeti érzelmű emberek (etnocentrikus,bár lehet erős kifejezés, mégis csak magyar vagyok, ez a szó pedig pejoratív) tudományos kérdésben megnyilvánuló tudományos vagy tudománytalan véleménye. Nem lehet ezt eldönteni. Az akadémikusok pedig nyilvánvalóan szakértelemmel rendelkeznek, még ha többségük "tudjukkik" csoportjába is tartoznak. Persze ott van a cím, hogy akadémia, tudós,kutató, DR., nyilván ez bennünket arra ösztönöz, hogy higgyük is el amit mondanak, hisz kompetensek a témában meg stb. Tehát az akadémikusok/tudományos szakemberek fémjelezte emberek véleménye áll szemben a nemzet keménymagjának érzelmi/vagy nem érzelmi, tudományos,bizonyítékokon alapuló/vagy ezek hiányán alapuló véleményekkel. Egy felelősségteljes átlagember nem tud egykönnyen dönteni. Mert nem hinnünk kell, hanem tudnunk, a tudás pedig (Darwin óta tudjuk) nem demokratikus. Vagy tudsz, vagy nem, és akkor ne is szólj bele.

Nem tudom, én, 20 esztendősként nem tudom eldönteni ezt még. Nem hiszek az önámításban, sem az önhipnózisban. Csak a tényekben, azok pedig makacsok, te is tudhatod.

Na, és azt a Hitleres forrást pedig megkeresem, nem tudom már hol olvastam/láttam, de a következő hozzászólásaimban megpróbálom bemásolni(addigra megkeresni).
Egyébként ne haragudj, ha esetleg makacs/figyelmetlen/heves embernek tűnnék, dolgozik bennem még a fiatalság.Elnézést.
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.28 22:21:44
@ko.disszonancia: * ne 50-100 éves időkeretben nézzük a dolgokat.
ELírtam
Hiába kértek segítséget a BKK elsősegélynyújtó helyiségénél az utasok, a bent tartózkodó férfi nem nyitott ajtót, csak állt és végignézte, ahogy mások mentőt hívnak a ki tudja mióta eszméletlenül fekvő lányhoz. Metróval akartak hazamenni ismerőseim. Lyukasztottak a…..
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.13 11:46:03
@szepi79, első ezen a néven: Tűcsere ide vagy oda, a dekadenseknek nehogy már többletjoga legyen... azért álljon már meg a menet...
nehogymár, a nyúl vigye a puskát...
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.13 13:35:24
@szepi79, első ezen a néven: Eü kiadás? Na itt a gordiuszi csomó, a véleményeinket illetően... én nem támogatok semmiféle EÜ kiadást a drogosokkal kapcsolatban..
persze, ez látszólag drasztikus megoldás, de igen hatékony is szerintem
Eü kiadás? a betegséget terjesztőknek/delikvenseknek? kész vicc...
persze, az én elképzelésemből aligha lesz valóság a közeljövőben, tekintve a nemzetközi és világpolitikai helyzetet...
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.13 20:20:03
@szepi79, első ezen a néven: nyilván,, nem rendelkezem szakpolitikai ismerettel, hogy megalkossak egy jól működő rendszert. Annyi viszont bizonyos, hogy egy feltörekvő párt nem a liberális eszközökben hisz, hiába a világpolitikai helyzet.
Damir Zlatar Frey (60) színházi rendező őszintén és bátran beszél legszörnyűbb gyermekkori traumájáról, amikor egy pap megerőszakolta. Megerőszakolójának megbocsát és elismeri, hogy részben ő is élvezte az abúzust. Mindezt a Kristálybíboros című önéletrajzi regényében…..
Jobbegyenes Ébredések 2014.10.10 16:20:47
Kedvenc belvárosi kocsmámba tartva erre megdöbbentő jelenségre lettem figyelmes: a Jobbik-közeli Barikád óriásplakáton hirdeti magát! Erre a hetilap alapítása óta eltelt lassan öt esztendőben egyszer sem volt példa. Valamikor az elmúlt hetekben Habony Árpád szelleme…..
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.11 17:48:08
@Gerilgfx: Már elnézést kedves magyar állampolgárságú felebarátom, nem kellene ilyen "depresszíven" hozzáállni az életkörülményekhez és az élethez. Ez a " ha hatalomra kerülnek is, akkor sem lesz jobb semmi" tünete a céltalan,elvtelen,mértéktelenül szabados, "laissez faire, laissez passer"
szindrómának. Vagy esetleg szerény személyednek mindegy, hogy itt, ahol(feltételezem)te is éled életed, háború/"proletárdiktatúra"/anarchia/bűnözés/szenvedés/megalkuvás/mértéktelen individualizmus,ezáltal közösségnek a bomlása,hanyatlása/esetleg magyarellenesség/és még megannyi averzív esemény,történés zajlik(és most némely szélsőséges példákkal éltem,amelyek esedékessége nem kizárt a jelen helyzetben)?
A másik, hogy mégis milyen kinyilatkoztatás ez részedről, hogy "akkor csak a magyar etnikumot segélyeznék"? Ez a mondat azt kelti bennem, mintha személyed nem tartaná magát magyarnak,hisz, ha magyarnak tartanád magad(és az is lennél, feltételezzük), nyilván nem tennél ilyen kategorizáló kijelentést, hogy "magyar etnikum", és annak "segélyezése". Látod felebarát, itt a probléma, ennek az országnak és ennek a népnek a lélektani erejét,az egészséges lélektani struktúráját(normákkal és attitűdökkel együtt és főként azokat érintve) teljesen tönkre vágta az 1945 utáni maffia-állam által kivitelezett "népnevelés". És mi a produktum? A produktum az például, ahogy személyed teszi a megjegyzését, és ez csak egy parányi és nüansznyi példa a több millióból. Lélektan. Először itt kéne kezdeni a magyarok konszolidálást. Viszont sajnos, amíg gyerekeinket az RTL klub és a TV2, vagy esetleg a csapból is folyó "bűnös nép", "rasszizmus", "sokszínűség", Budapest Pride,"roma holokauszt" neveli(néhány példa a ma már közhelynek számító dolgokból), továbbá ha pedagógusaink mellőzik megtanítani gyerekeinknek, hogy ők honnan származnak, honnan jöttek, kik ők, mik a szimbólumaink, mit kell tennünk bizonyos helyzetekben,mik az értékeink stb, akkor biza nem lesz változás.
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.11 18:11:42
@Gerilgfx: Egyébként még annyi, hogy beolvastam a blogodba,ahol a Jobbikról írsz, hát, érdekes érzelmek kerítettek hatalmukba. Egyszerűen én nem tudom elképzelni, hogy a Jobbikon belül(és most értsük ez alatt azt a tízezernél is több tagot, akik valóban maguk a JObbik nevű szervezet)feminista és liberális irányvonal uralkodna..Ez így nem lehetséges. Szerintem egyébként, a nemi erőszakolók sterlilizálást kifejezetten és burkoltan egy bizonyos népcsoportra szabták..már ha most jóhiszemű akarok lenni. És valószínűleg így is van. Kizárt és abszurd, hogy bármiféle romlott feminista vonal lenne a Jobbikon belül. Ez egyszerűen valószínűtlen, hisz, ha ez így lenne, akkor a Jobbik meghazudtolná önmagát, a saját norma/attitúd rendszerét, a saját szemléletét és elképzeléseit, a tízezer tag identitását.
ko.disszonancia (törölt) 2014.10.12 12:08:47
@Gerilgfx: Most lehet hogy látszólag nagyon elfogult és egyoldalú leszek, de tudod az a helyzet, hogy egy egészséges magyar ember érzületével és értékrendjével a Jobbik által deklarált elképzelések konvergálnak a leginkább...egy típusos Jobbik szimpatizánst(és most nem a kopasz/bakancsos idiótákra vagy a fogatlan,proli "mi is utáljuk a cigányokat ezért rátok szavazunk" emberekre gondolok)képvisel olyan értékeket és attitűdöket, akit az egészséges, "tudja honnan jött, tudja ki ő, tudja hová tart" magyar,azaz magyar(és nem magyar állampolgárságú,ahogy manapság bárki lehet magyar, aki magyar állampolgár, akár egy török,arab,afrikai stb, kíváncsi lennék fordítva) emberrel lehet azonosítani.