Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clyde Sandy

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány népszerűségének biztosan jót tesz, ám az inflációt egészen biztosan nem fogja érdemben mérsékelni a kormánynak az a döntése, hogy hat élelmiszer árát befagyasztják. Orbán Viktor most olyan módszerrel hajszolja a népszerűséget, amit néhány évtizede még olcsó kampányfogásnak minősített.…..
Mikor? Melyiket? Döntetlen 2021.06.19 21:55:02
Bravó, született egy döntetlen, amit most majd évekig lehet lobogtatni a hazai foci sikerének bizonyítékaként. Persze ez az eredmény is szép, akkor is, ha tudjuk, hogy a franciák ezt nagyon ellazázták, de ne ünnepeltessük magunkat úgy, mintha a végeredmény 1:0 maradt volna, és azt az ifista szintű…..
Clyde Sandy 2021.06.22 07:32:30
@kárárámaispj: Valóban, amíg meg nem születtél én abban a tévhitben éltem, hogy a sport, az nem képes fejlődni. Hol is írtam ezt ? Mert ha nem tudod idézni, addig tahó parasztgyerek maradsz, de jól van az neked......
Clyde Sandy 2021.06.22 11:53:45
@kárárámaispj: a grundról kiinduló Puskásék világklasszisok lettek,/ napi 10 óra foci / az általad csodált mai stadionokból, foci/ felcsúti akadémiákról nincs egy olyan világsztár se mint Puskás, Pelé, vagy Cruijff. És ha nem jön valamiféle csoda akkor nem is lesz. Akkor mire vagy büszke a sport / foci 70 éves fejlődéséből ?????
Clyde Sandy 2021.06.22 19:27:49
@kárárámaispj: Tudod tahóparasztgyerek, a mai hazai, pénzzel kitömött akadémiákból és stadionokból egy világklasszis se jött, és csoda kellene hogy valaha jöjjön. Ez volt az alapkérdés, amit a tahóparasztgyerek agyaddal nem vagy képes felfogni. Egyébként Sebes Gusztáv amikor először meglátta a tizenéves Puskást játszani azt mondta : a világ legjobb játékosa lesz !! A külföldi sztárokkal ne gyere, mert azokat akiket emlegetsz nem tahóparasztgyerekek nevelték, hanem szakemberek de főleg nem politikai propaganda célokra. A mai magyar focimodell a tahóparasztgyerekekből álló B-közép fanatizálását tűzte ki célul, és az láthatóan jól halad. A magyar foci egy ócska szerszám néhány aljas politikus kezében, és semmi köze a sport eszméjéhez. A grundon legalább az meg volt a maga szépségében, és eredményt is hozott, a mai soha nem fog. Hajrá akadémia, hajrá stadion....
Bajban lesz a Fidesz. Nagyobb bajban, mint gondolnánk. Mert, hát persze, hogy Karácsony Gergely lesz az összefogott ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Éppen azért lesz ő, mert komoly, sőt megoldhatatlan fejtörést okozhat a kormánypártoknak. Lehet-e vitázni? Karácsony zseniális…..
Kevesebb, mint egy évvel a parlamenti választások előtt egyértelművé vált, hogy a koronavírus-járvány kezelése lesz a kampány központi téméja. A Fidesz szokásához híven felépített egy hosszú távú stratégiát, melynek betetőzéseként megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy annál jobban nem is…..
Clyde Sandy 2021.05.16 09:10:56
@Tzp: Valóban, a szomorú halálozási rangsorban az elsők vagyunk, ugyanis senki nem hal meg a Covid vírustól, hanem a szövődményeitől. Tehát ha valaki pozitív és elhunyt, akkor azt a vírus számlájára kell írni, mert pld. a túlsúly és a magas vérnyomása miatt akár 10 évig is élhetett volna. És erre jön az egyéb kórházi ellátások megszűnése miatti sok ezer áldozat, akiket meg lehetett volna menteni egy járványmentes időszakban.
Most komolyan, miért finomkodunk itt? Nem kellene megnevezni azt, akinek ez az egész az érdekében állt? Minden ki van találva, de valamiért a kutyának se kell a kínai, meg az Astra. De az nem lehet, hogy ne legyen meg péntekre a négymillió. Üres lelátó előtt nem lehet bajnok a Fradi, a most…..
Meglepetésemre a regisztráció utáni héten már felhívott a háziorvosom, hogy van lehetőségem COVID-19 vakcinát kapni, élek-e vele? AstraZenecát kapnék...
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
  A helyzet az, hogy Gajdics Ottó nem tartozik a nagy kedvenceim közé. Néha azonban megfogalmaz lényeges gondolatokat, ahogyan azt a múlt hétfői Sajtóklubban is tette: "Miközben a magyar társadalom jelentős része, majdhogynem száz százaléka teljesen egyetért abban, hogy annak, ami a második…..
Olvasói kérdés: csak az a két alternatíva létezik, hogy vagy a Fidesz, vagy a ballibek? Más nincs? Attól tartok, nem nagyon van. Ezt nem én mondom, a valóság mondja, nézze meg mindenki a pártokat és a közvélemény-kutatásokat. Nagyon úgy néz ki, hogy jövőre a Fidesz és egy egyesült ellenzéki tömb…..
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
Clyde Sandy 2021.02.28 10:05:08
@MAXVAL birсaman közíró:

"
Az egész világon sokan meghalnak, ilyen egy halálos járvány. "

Hazugság !

A 100 milliós Vietnámban 35-en haltak meg.
A 6 milliós Szingapúrban 29-en.
Az 51 milliós Dél- Koreában 1600-an.
Az 5 milliós Új-Zélandon 26-an
A 25 milliós Ausztráliában 909-en.
A 70 milliós Thaiföldön 83-an.
A 24 milliós Tajvanon 9-en.
Az 5.5 milliós Finnországban 742-en.
Az 5.4 milliós Norvégiában 622-en.

A 10 milliós Svédországban 12826-an, és a Svéd király elismerte
a hibás védekezést !!!!!

Van kb. 10 ország ahol hasonlóan sokan haltak meg mint nálunk, de az nem azt jelenti : jól kezelték a járványt, inkább azt hogy gyalázatosan rosszul !!
Clyde Sandy 2021.02.28 15:07:45
@Az apokalipszis lovasa:

" Bocs de ezek egy része teljesen hihetetlen."

Legalábbis szerinted.

Ausztrália, Tajvan, Finnország, Norvégia, Új-Zéland nyílt demokratikus országok, nem sok lehetőség van a csalásra.
De a vírus laborunkban is fele annyian haltak meg mint nálunk, szerintem 1 élet is számít nem hogy a 15000 fele ami ugye 7500 olyan ember aki szeretett volna még élni. Ráadásul a lakosság számából nem vonják le a statisztikusok a tartósan külföldön élő és dolgozó pár százezret, és ha így nézzük akkor eléggé a dobogón vagyunk a járványkezelés totális csődje versenyben !!

Szándékosan nem hoztam ide Kínát, pedig nem egy esetben néhány tucat pozitív eset után napok alatt leteszteltek milliós városokat, és láss csodát se második, se harmadik hullám, az emberek szabadon élnek, és a gazdaság hasít. A vírus legyőzése máshol csalás, csak nálunk van fényes győzelem.......
"Magyarország a védekezés sikerét emberéletekben méri" - Orbán Viktor, 2020 szeptember 4. (koronavirus.gov.hu) "Nem csak a jó ízlést sérti, hogy politikai eszközként használja a Párbeszéd azt a kérdést, hogy mennyien halnak meg... hanem mérhetetlenül lebecsüli azoknak az orovosoknak és ápolónőknek…..
Clyde Sandy 2020.12.15 17:48:23
@Kivlov: Ez szép hasonlat volt, a több mint 7200 honfitársad halálával kapcsolatban az illemhelyre utalni.
Ne zavarjanak a tények, tavasszal még a saját szavai szerint is azért kapja a fizetését mert a jó munkája által alacsony volt a halálozás, most pedig semmi köze hozzá.

„Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”
Orbán Viktor annak köszönheti több mint 10 éve fennálló hatalmát, hogy átlátszó trükkjein a magyarok többsége a mai napig se lát át. Pedig kezd nagyon kiismerhető lenni a kormányfő, főleg mióta lépéshátrányba került a koronavírus elleni küzdelemben. Úgy tűnik, a Fidesz kommunikációs csapata még…..
Clyde Sandy 2020.11.14 18:22:29
@Visceroid: Az a nyugdíjas aki Orbánra szavaz az hülye. Ugyanis 10 év alatt %-ban a dupláját fizeti a létfenntartására.
Az elmúlt hetekben több jel is arra mutatott, Európa lassan reálisabb képet kezd alkotni Kínáról, és versenytársként mintsem egyértelmű partnerként fog rá tekinteni. A kérdés persze, hogy a részben a koronaívursnak köszönhető retorikai fordulat mennyiben fog valódi konfrontációhoz, esetleg egy…..
Clyde Sandy 2020.07.18 16:35:57
@rdos: A SzU összedőléséhez is csak két dolog kellett. Afganisztán és Csernobil.
Nem.
Kellett a néhány dollárra lenyomott világpiaci olaj ár is.
Oroszország lakossága 232-szer több, mint Luxemburgé, mégis harmadannyi azonosított koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak a kontinensnyi méretű országban, mint a nyugat-európai törpeállamban. Vajon ilyen hatékony a Putyin vezette ország védekezése, vagy csupán egy kiváló kozmetikázás…..
Clyde Sandy 2020.03.25 21:37:19
@Ekrü:
Mondom, mindig mindenben egyetértünk !
Például az is valótlanság, hogy az a hülye Kína, D-Korea, Japán, Szingapúr, Tajvan stb. a józan észt követve számolatlanul szűrt mindenhol, és mára megfogták a járványt, és újra indul az országuk működése.
Itt pedig vannak akik attól várják a csodát akikbe folyamatosan belerúgtak, köpködik
és a segítségét is másra költik - igaz csak néhány szabadon hazudozó újság szerint.
De mi a cél : erősíteni az EU ellenességet, vagy ésszel megállítani a járványt?
Jobb ha belenyugszol : rossz módszerrel nem lehet jól kijönni ebből a helyzetből, már
a Vezér is látja, de elkésett. Ma már nem lehetséges Napóleon trükkje amikor 2x is jól jött ki a vereségből. Itt az emberek egészségéről, életéről, vagyonáról van szó, és ha csak másra mutogatnak, külső bűnbakot keresnek akkor garantált a kudarc, ami sajna a kis-embereknek fog leginkább fájni, nem a NER lovagoknak.
Nekem mindegy, ha a Vezért istenné koronázzák és holnapra megalapítja az Anti-EU-t ami lőn világhatalom, de attól ez a gazdasági válság ami itt lesz még neked is fájni fog. Kivéve ha jó vagyont tettél meg a tőzsdén a dollár erősödésére.
Clyde Sandy 2020.03.25 22:35:04
@Ekrü:
Mondom, hogy mindenben egyetértünk !! :-))
Tök igaz, az EU nem segített eléggé.
De az is igaz, hogy a legfontosabbat nem tud adni sem az EU, se más : ÉSZT !
index.hu/kulfold/2020/03/25/romania_kijarasi_tilalom_bukarest_teszt_koronavirus/
Helyette van egy mindenható tiszti-főorvos aki falusi körzetiből avanzsált, de legalább megbízható káder / na jó presbiter /.
Szépen kihangsúlyozta : a teszt nem állítja meg a vírust. Pont.
Mintha az lenne a célja a tesztnek, és nem az, hogy a még tünetmentes fertőzőket izolálják.
Egy szónak is száz a vége, a magyar nép akkor járt jól, ha az oroszoktól távol tartotta magát, és most se a statisztikák fényezésével próbálkozzon mindkét autoriter cég,
amikor élő példák mutatnák a jobb megoldást. Jóccakát.
Clyde Sandy 2020.03.25 22:45:24
@Leslie Berger:
Sajnos ez igaz, lassan itt is belátják, de kénytelenek a gombhoz varrni a kabátot.
Azaz a szűkös egészségügyi ellátórendszer meghatározza hány fertőzöttet képes ellátni. Egy általános iskolás is ki tudja számolni ehhez hány teszt kell.
Két dolog van : átlag 3%-os halálozási arány, és a 80 % enyhe tünetes beteg.
Ezzel sakkoznak, hátha majd úgy lehet beállítani : a vezetőség jól dolgozott.
Egy ellaposított, azaz elhúzódó járvány egészségügyileg kezelhető, gazdaságilag viszont sokkal károsabb, mert később indulhat újra a normális élet. Nagyobbat bukunk.
Vajon kell-e félnie Orbánnak az őszi önkormányzati választások után, ahol az ellenzéki oldal közös jelöltjei több nagyvárosban, de elsősorban Budapesten megragadták a hatalmat? Vagy a jobb félni, mint megijedni elv alapján félelmeit legyőzve át kell gondolnia politikai stratégiáját, hogy a 2022-es…..
Clyde Sandy 2020.03.19 21:14:15
@ben2:
Reménykedik a franc, de a tény az : kétszer annyit költök havonta élelmiszerre mint 5 éve
Tegnap este óta azon töröm a fejem, mi legyen ezzel a cikkel. Ha maradt volna még olyan ismert vallás, amiről írni szeretnék, egyszerűen kicserélném a heteket és most azt mutatnám be, de sajnos már az összeset ellőttem. A judaizmus és az iszlám nem lesz porondon, mert azokról ebben az országban…..
Clyde Sandy 2019.04.18 11:34:48
@Terézágyú:
Megint csak ugyan ott vagyunk : mivel jutsz el, és melyik istenhez?
Mert a kvantumfizika meg-nemismerésével nem lehet eljutni sehová, ha valaki hisz valami létében, ahhoz nem kell a kvantumfizika réseit keresni, akkor is hittek amikor még azt se tudták vannak kvantumok.
Egyébként a szakirodalom a " rések istenének " nevezi mit említesz, hisz elindult a villámoktól, az Olümposz csúcsán át a Michelengelo felhőjéig, és most a kvantumokig. Ez gyenge és nevetséges hátrálás a világunk megismerése elől.
Egyébként a világunk megismerése éppen azt mutatja, amit már tudunk azok közül semmi nem igazolja az ókori mítoszok világképeit.
Clyde Sandy 2019.04.18 14:14:01
@pussydestroyer69:
Most akkor el kellene dönteni : isten egy érzés / szerintem is / vagy a pohár feneke?
Persze a hívők szerint egy élő entitás, amelyik okos, bölcs, igazságos, és mindenható, az első kettő kategória nehezen tudna egy világot és embereket teremteni :-))
A világ film- és mozirajongó közössége (több millió ember) szereti maga eldönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem. Ugyanakkor létezik olyan, hogy közönségsiker, közízlés, jegyeladási rekord, szavazatszám illetve nézettségi csúcs, melyek számokban meghatározható módon jelzik nekünk, hogy a többség…..
Nincs pozitív összefüggés világméretekben a vallásosság mértéke és az erkölcsösség között. Számos afrikai és ázsiai országban a lakosság közel 100%-a vallásosnak mondja magát (feltételezhetően gyakorolja a vallását) - azonban ezek kivétel nélkül elmaradott, szegény országok. A legkevésbé vallásosak…..
A BBC felkérésére 209 kritikus 43 országból összeállította minden idők 100 legjobb idegennyelvű (vagyis nem angol) filmjét. Magyar kritikus nem vett részt a projektben, és magyar film nem került fel a listára. (Az egyéni listák itt böngészhetők.) 100. Táj a ködben (Theo Angelopoulos, 1988) 99. Hamu…..
Blogadó Kötelező hittanra fel! 2018.09.29 16:12:16
Nos, Hajnal Gabriella után nem nagyon gondoltam volna hogy van lejjebb. Hogy őszinte legyek, nem tudom mi volt a szobi Szent László gimnázium ebédjében, de Rétvárinak sikerült alulmúlnia, még a Klebelsberg Központ vezetőjének nyilatkozatait is. Egy kis emlékeztető:Hajnal Gabriella azt állította…..
Clyde Sandy 2018.09.30 21:32:32
@TanNé:
Az ateizmus, azaz a vallástalanság hogyan lehetne vallás ? Egy antialkoholista mitől lenne részeg ?
A nem bélyeggyüjtés mitől lenne szenvedély ? Milyen vallás lehetséges istenhit nélkül ?
Már mondom: a buddhizmus inkább élet-filozófia a szakértők szerint.
Egy vallás akkor az, ha a következőkkel bír : tévedhetetlen mindenható entitás, szent dogmatikus könyv,
pontos liturgia, erkölcsi doktrína, igehirdetők, és lehetőleg hitéleti helység, épület. Ezt mondja a teológus.
Az ateizmusnak ezekből egy sincs.
Valahogy nem értem miért van mindenki felháborodva Orbán Viktor Izraeli utazásán, ahova a honvédség gépén ment.  Már a vásárláskor lehetett tudni, a gép nem a Honvédség kötelékében fog sebesülteket menteni, hanem a kormány úri hóbortjának a kielégítésére fog repdesni szerte az világban. Mert mi egy…..
A közelmúltban a kezembe akadt (mindjárt meg is vettem) egy könyv, Egyedül vagyunk! címmel, John Gribbin tollából (illetve gondolom inkább billentyűzetéről). A könyv - bár a címében szereplő összegzett megállapításával nem értek egyet - összességében nagyon jó, egyrészt…..
     A hívő azt vallja: Isten a képére és hasonlatosságára teremtette az embert. A szkeptikus szerint az ember teremtette a saját képére és hasonlatosságára a különböző isteneket. Ebben a vitában algha lehet igazságot tenni, azon viszont érdemes elmorfondírozni, hogy az istenhitnek van-e…..
Clyde Sandy 2018.04.25 17:20:31
@Rettegek mert ballib vagyok:
Az ateizmus a hit hiánya, úgy mint az antialkoholizmus, vagy a nem bélyeggyűjtés. Aki mégis a vallásos istenhiteket kritizálja az olyan mintha a Lapos Föld hirdetését tartja valótlannak. Jogos kritika, de nem hit mert ismeret alapú. Ma már ugye senki nem meri azt hirdetni, a villámlást valaki csinálja. Csak sajnos lassan halad a világ, és még vannak akik pld. az ősrobbanást tartják isteni cselekedetnek.
Clyde Sandy 2018.04.25 18:38:00
@Rettegek mert ballib vagyok: Ok, azt hiszel amit csak akarsz, és úgy magyarázol dolgokat. Csak megjegyzem, hogy az ősrobbanás ma is megfigyelhető következménye a mikrohullámú háttérsugárzás, amiért Nobel-díjat kaptak a felfedezők. gondolom te mindenkinél okosabb vagy, ezért nem is kívánok veled vitatkozni, még az ateizmusról sem nemhogy tudományos ismereti dolgokról.
Clyde Sandy 2018.04.25 18:44:35
@vakapad: Ne haragudj, de a sokezer isten-féleség nemlétét eléggé szemléletesen igazolja, hogy a bennük hívők semmit nem tudnak róla, hiszen ettől hívők. Ha bármi igazolható tudásanyag lenne bármelyik istenről, abban a pillanatban megszűnne vallás lenni. Ennek csak látszólag mond ellen Sztálin és Hitler akik államvallást alapítottak, mint mindenható és tévedhetetlen istenekként funkcionáltak, amíg meg nem haltak. Az ősi vallások isteneivel ez elő nem fordulhat, mert örökké élnek. :-)) A hívők képzeletében. Aki ezzel a ténnyel vitatkozni akar, az előbb definiálja és igazolja öröklét fogalmát és tényállását. !! :-)) Mert ugye az istenek ÉLNEK ??..../ tényleg vicces /
Érdemes egy picit hátralépve megvizsgálni a helyzetet most, hogy a lassú méregnek is nevezett "Korrupció" bizony elérte a Miniszterelnök családját. Ha a Fidesz veszít, akkor Orbán és a vezérkar valóban mindent elveszíthet, sőt még annál is többet. Eljárások indulhatnak és tekintettel arra, hogy a…..