Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atesza

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1       És végre itt van, elérkezett ez a nap!!!540 napja csak ezt a mait várom, 540 napomat adtam ezért az egyért.Ma van a leszerelés napja!Ma egyenként elszaggatjuk a szálakat, amik a katonasághoz kötnek.Ma este már civil leszek!Ma leszerelek!Ma véget ért…..
atesza 2014.10.08 17:44:22
@Dvorszky határőr:
Szia
A blogra úgy találtam, hogy rákerestem google-ban, nem e van valami régi "emlék" a ferihegyi határőrségről. Sokszor eszembe jut még az az egy év. Ezért is kerestem rá.
Mikor én vonultam, úgy emlékszem 23 éves voltam, de azért voltam már ilyen "öreg" mert kb. 2-3x halasztást kértem egy suli miatt. Bevonulás előtt, személyesen felkeresett a lakásunkon egy százados vagy ezredes, már nem tudom. Gondolod..... csak lestem mikor csengettek a lakásunkon. Aztán szépen, egy kávé mellett elmondta hogy hová fognak vinni. Persze áradozott róla,hogy milyen jó,és elitt hely lesz. Majd meg is jött a behívóm. És megtudtam, hogy amitől mindenki rettegett, sajnos valóra vált, a 2 hónap kiképzésem Nyírbátorban lesz. Állítólag a legrosszabb hely volt ami csak lehetett. De kibírtuk. Ezután vittek Ferihegyre.
23 évesen mondhatni én voltam a legöregebb. Igaz akkoriban már nem volt olyan nagy a szivatás. Igaz mi voltunk az első "egy éves bevonulók".
Az egy hét kiképzés?
Az azt jelentette, hogy bent a laktanya mellett, volt egy focipálya, vagy valami ilyesmi, és minden nap oda ment ki a szakasz. Ott volt aztán futás, meg ilyen apróságok, kúszás mászaás, stb. Elég laza volt, mivel csak a szakaszunk és a szakaszparancsnok volt velünk.
Utólag belegondolva, sok olyan dolog volt ami örökre megmarad. Pl. éjjeli szoliban a hajtóműben alvás, reggel pl. már a DELTA gépnél a kávé mindig ki volt készítve a lépcsőn, pl. éjjel a nagy lépcsőt visszatoltuk a géphez és bementünk szétnézni, pl. az F2-n a "kéteringes" autóról mindig akadt kaja, vagy az F1 en a csomagosnál a légitársaság kértyákat lopkodtuk a csomagokról.
Volt olyan is, hogy pont szilveszter előtti nap riccses voltam. Pont kivittek, mert elfogtak 2 "orosz szökevény örömlányt" akikre egész nap vigyázni kellet 2 külön szobában, mert kihalgatták őket. A csaj ott sírt a vállamon hogy most mi lesz vele.
Aztán volt olyan szoli is, amikor a laktanyánktól pár 100 m-re volt egy barakk, ahol a kitoloncoltak várták a sorsukat, és a körül kellett járőrözni. Ott aztán voltak gubancok.
Ha bármi kérésed van szólj, mert van sok emlékem. sajnos akikkel voltam, azokat azóta sem láttam.
Amógy Ózd mellett éltem, jelenleg Egri vagyok.