Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Féderer Ágnes

55 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
avagy válasz Bojár Iván Andrásnak, aki a Facebook profiljában a következő kérdést tette fel: „kíváncsi lennék, vajon transzgenerációs terhes örökségként van-e jelentősége annak, hogy Szilágyi Liliána anyai nagymamája, Bara Margit? Akár abban a tekintetben, hogy Liliána most a nyilvánosság elé lépés…..
Eszünk ágában sincs versenyezni a nagy közvélemény kutató cégekkel, ám természetesen mi is lemodelleztük a 2019-es önkormányzati választások lehetséges kifutását. Az állítás 2019. 09. 21-én, Budapesten, a Rendszerakadémia családállítás képzése keretében történt. Oktató és állításvezető: Ifj. Csurgó…..
Van a családállítási csoportokban egy régi és fontos rituálé.  Mielőtt belelendülnénk a kérdések, problémák, sorsok boncolgatásába, körbemegyünk, és mindenki bemutatkozik, majd elmondja, hogy milyen céllal érkezett. Már ekkor kezdenek összecsiszolódni az egymás számára vadidegen emberek. Érzik az…..
A világ már nem olyan, amilyennek elképzeled. Változik – körülötted épp úgy, mint benned. Mindegy hogy címkézzük fel. Hívhatjuk klímaváltozásnak, az emberiség evolúciójának, valami nagyon átalakul. Várhatóan gyorsabban, mint ahogy azt reméltük...
MONDOM AZ ŐSZINTÉT... A REND 2019.05.18 17:03:55
Ijesztően kiszámoltam, hogy húsz év után járok újra a Mányoki úti uszodába. Imádom, ahogy itt megállt az élet. Biztonságot ad, hogy szinte minden ugyanúgy van, mint annak idején, amikor a szomszéd házban laktam és nyáron majdnem csak fürdőruhában baktattam át néhány hosszra...
Van, ami változott, persze. :) "A csengő hangjára riadok, ki lehet ez, szilveszter délben. Kimászom a fotelből, megyek a másik szobába, onnan lelátni ugyanis a ház bejáratához. A szomszéd kislányok ácsorognak ott három kismacskával a kezükben, és keresik a kispasit, a féltizenegy évest, ahogy ő…..
A minap, amikor Budapest felé tartottam, eszembe jutott egy régi emlék. Nagyon sok évvel ezelőtt leugrottunk a Balatonra egy barátnőmmel, annyi minden belefért abba a napba: rokonlátogatás, jó ebéd, vízibiciklizés, rengeteg nevetés. Odafele épp a balatonakarattyai benzinkútnál álltunk meg, valami…..
Lassan pakolok, a napi rutin most felborul, holnap reggel már üresen maradnak a bögrék, poharak. Csend van, de valahogy mégis vibrál a levegő. Itt maradt és egy kicsit még él megannyi energia, beszélgetések lenyomata. Amikor a kapu bezárul, nagyot sóhajtok, aztán leülök egy székre, nem arra, amiből…..
Mi lehet a választásokkal kapcsolatos állítássorozat legfurcsább ellentmondásának hátterében? Most azt próbáltuk felderíteni, az általunk folyamatosan megjelenített olykor kívülálló, senkihez nem kötődő, vagy épp elgyengülő választási eredmény és a valóságban létrejött kétharmados győzelem milyen…..
Tavaly szeptemberben és az idén március 14-én is megkíséreltük a magunk eszközével – amely rendszerek rejtett háttérfolyamatait átvilágító módszer – megvizsgálni, vajon ki nyeri majd a 2018-as országgyűlési választásokat. Nem ez volt az első politikai állítási kísérletünk. (Az állítás szó az…..
 Leválni, a saját utat megtalálni, nem könnyű. Most megint integetek, megy, én maradok, ez a dolgom. Van, aki dühös, haragszik, aki hálás, akik korrekt, aki kötődik, aki tétovázik, mindegy is, eljön a perc, menni kell. Erre mondják, az egyik szemem sír, a másik nevet, Levelet kaptam, egy nagyon…..
A választások tétje az, hogy mennyire lesz stabil a miniszterelnöki szék? Bevezetés: a Rendszerakadémián régóta kísérletezünk politikai állításokkal, amelyeket mindig dokumentáltunk. A politikai állításokban olyan általánosabb folyamatokat modellezünk le, amelyek mindenkit - még a politikát…..
Már nagyon utálod, amit csinálsz, le akarod rázni magadról a kötöttségeket, harmóniára, sikerre, jó bevételre vágysz. Ideje váltanod, legyél, mondjuk, tanácsadó. Hiszen bírod a kiszámíthatatlanságot, a 24 órás szolgálatot, azt, hogy nem számít a saját komfortérzeted, bárkire tudsz mosolyogni, és…..
Lehet, hogy most még úgy hiszed, az ismert „rossz” kevésbé félelmetes, mint az ismeretlen jó, ám a változtatás mindig lehetőséget kínál a jobb minőségű életre. Ha bízol magadban, túl fogod élni azt a fájdalmas szakaszt, amely sajnos nem spórolható meg a válásnál. Nézd a jó oldalát, végre…..
Látszólag minden rendben van közöttetek, valami mégis nyugtalanít? Lehet, hogy tudattalanul már észleled a küszöbön álló változást? Hallgass a megérzéseidre, ha ki akar lépni valaki egy párkapcsolatból, általában már jóval korábban jelzi ezt, mintsem, hogy kimondaná: részemről vége.    ..
Az a baj az ilyen történetekkel, hogy az érzelmi viszonyulás elfedi a tényeket. Viszont csak az utóbbiakból rekonstruálhatnánk a társadalmi megítéléshez és netán jogi lépésekhez szükséges adatokat. Az ilyen helyzetek azonban elsősorban lélekszinten hatnak: ezzel él (vissza) az, aki túlmegy…..
Lehet, hogy sok kudarc után már úgy gondolod, nincs esélyed egy egészséges párkapcsolatra. Előfordulhat az is, nem tartod magad szerethetőnek. Ne dobd be a törölközőt ilyen könnyen. A lelked ugyanis soha nem adja fel, csak egy kis segítségre van szüksége. Próbálj ki néhány oldó mondatot – ezek a…..
Van egy olyan pillanat a családfelállításoknál, amikor hirtelen döbbent csend lesz a teremben. A résztvevők által alkotott körben az apa képviselője szorosan összeölelkezik a lányát képviselő csoporttaggal. Már a kép önmagáért beszél, ám az apa képviselője legtöbbször ki is mondja zavart mosollyal:…..
Féderer Ágnes 2017.10.04 16:06:44
@Punxsutawney Mormota: Ott van a különbség, hogy ha a lányod gyerek minőségben, azaz az életkorának megfelelően bújik hozzád, mint szülőhöz, akkor minden rendben. Ám ha a gyereked eltéveszti a minőséget, azt hiszi, hogy az anyját kell érzelmileg helyettesítenie, azaz nem saját jogon, az anyja nevében bújik hozzád, akkor összekeverednek benne az érzések. Ugyanez előfordulhat fordítva, hogy a szülő tudattalanul várja el a gyerektől, hogy felnőtt lélekkel álljon helyet: például elvált anyák, akik a fiukba kapaszkodnak...
Féderer Ágnes 2017.10.04 16:08:19
@csacskó: Én azért nem onnan tájékozódnék:-)
Féderer Ágnes 2017.10.04 16:10:25
@Macskond: A molesztálás szó nem a szexuális erőszak szinonimája. Molesztálás: valaki másvalakit zavar, zaklat, tolakodó módon közeledik hozzá, a terhére van.
A párkapcsolatok többsége a tényleges szakítás előtt véget ér. Szükség van erre a holtidőre, a szétválásra fel kell ugyanis készülni. Nagyon nehéz azt kimondani, hogy nincs együtt tovább. Nézz szembe őszintén azokkal a jelekkel, amik már a közeledő lezárásra mutatnak. ..
Mielőtt igent mondasz, ismerkedj meg a párod hozzátartozóival. Őket is megkapod ugyanis a „csomagban”. Fontos, hogy milyen viszonyban van a társad a szüleivel, ám a párkapcsolatotok sikere azon is múlhat, hány gyerek született abban a családban. Olykor nem mindegy ugyanis, hogy egykéhez kötöd az…..
Minden életre szóló kapcsolat az első randevúval kezdődik. Az, hogy tényleg az utolsó szívdobbanásodig tartott, majd az életed legvégén válik bizonyossá. Ha pedig nem ő volt a számodra valóban megfelelő társ, hamarabb kiderül. Ám létezik néhány jel, amivel biztosabbra mehetsz...
A Fidesz-KDNP szavazótábora dönthet... Az állítás 2017. 09. 09-én, Budapesten, a Rendszerakadémia családállítás képzése keretében történt. Oktató és állításvezető: Ifj. Csurgó Sándor. A részvevőknek (iskolánk 2016/2017-es évfolyamának hallgatói) nem kellett nyilatkozniuk a politikai…..
Van kivel és mégsem jön igazán össze? Nem biztos, hogy frigid vagy. Több olyan rejtett lelki ok is meghúzódhat a háttérben, amely tudattalanul akadályozza meg, hogy élvezd a szexet. Útmutató azoknak a nőknek, akik szenvednek az ágyban...
A közösen megoldott feladatok, és az intenzív együttlét olyan bizalmas viszonyt alakíthatnak ki kollégák között, amelybe olykor testi, lelki vonzalom is belecsúszik. Mit tegyél, ha nehezen állsz ellent a kísértésnek?..
Hasonló ízlés nagyon gyakori két barátnő között. Bizony előfordulhat, hogy mindkettőnek ugyanaz a férfi jön be. Vajon az kap szabad utat ilyenkor, aki hamarabb kiszúrta az illetőt, és másiknak kötelessége félreállni az útból? De mi van akkor, ha a férfi netán mindkettőnek csapja a szelet?..