Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gastroholic

24 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkban nem kellenek képzett hadseregek, konkvisztádorok, vagy épp vikinghajók ahhoz, hogy új területeket vonjunk távolról jött, idegen befolyások alá. Nem történt ez másképp a 'skandináv lázzal' sem, jóideje betört, és azóta is szárnyal, egyre több népet magával ragadva. Előbb beférkőzött a…..
Első emlékeim a tengeri sünről még 6-7 éves, felhőtlen gyerekkoromból rémlenek, amikor gondtalanul sütkéreztünk az olasz tengerparton, homokvárat építve, apró rákocskákat gyűjtögetve, lubickolva a sekély vízbe - ahol talpunkat a pihe-puha algácskák simogatták. Persze nem mindenki volt ilyen…..
A krémlevesek általában nem igényelnek túl sok törődést, 1-2 konyhai eszköz és alapanyag használatával megúszhatjuk a sokak számára elrettentő főzési - konyhában bomba robbanós- macerát, viszont ezzel fordított arányban mennyei, a zimankós évszakokban igencsak preferált fogást kerekíthetünk ki…..
Az előző blogbejegyzésemben ismertettem a Maaemoval kapcsolatos általános tudnivalókat, kisebb konyhai körképről olvashattatok. Most azonban megpróbálom kifejteni és szavakba önteni azt az érzést, amit belőlem az egész kiváltott, azt az örömódát, amit első maaemos napjaim után a családomnak,…..
Gyakran emlegetik Les Brown idézetét: "Célozd meg a Holdat, még ha elhibázod is a csillagok közt landolsz."  Nos, az én célkeresztemben nem a Hold, de az a bizonyos norvég csillagállás volt, minek a neve nem más: Maaemo. A 2016-os Michelin Guide megjelenése óta teljes a csillagkép, én pedig…..
Szupergyors, elronthatatlan, nyáriasan könnyed desszert, ami lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható a nap bármely órájában :)  Glutén és laktózmentes, hozzáadott cukor nélküli palacsinta-csoda. Hozzávalók: A palacsinta tésztához: 1 banán 2 tojás 1 ek kókuszliszt 0,5 dl mandulatej 1…..
A nyár nagy slágerei között minden évben dobogós helyen szerepelnek a tenger gyümölcsei, kagylók, rákok, halak fogyasztása, a toplistás éttermekben az év javarészében ki is elégíthetjük efféle vágyainkat, én viszont amondó vagyok, ha lehetőségünk adódik frissen beszerezni őket / mert ugye aki keres,…..
Gastroholic Homár kisokos 2016.05.27 14:20:13
"The cardinal of the sea" - így emlegetik azt a nem hétköznapi alapanyagot, mondhatni luxuscikket, amit az alábbiakban boncolgatok majd.  Legelőször úgy 2 éve, Bostonba tett látogatásom által kerültem úgymond homár közeli állapotba. Ez ugyanis a város egyik legjellegzetesebb szimbóluma. Itt a…..
gastroholic 2016.05.29 02:22:19
@odamondó: teljesen igazatok van, 3% ,köszi a figyelmességet, javítva :)
gastroholic 2016.05.29 02:30:56
@sby: nna igen, miből lesz a cserebogár...!? :) Érdekes olvasnivaló... és köszi az észrevételt, 3% javítva ;)
Ha a tavasz hírnökét díjaznom kellene, a konyhámban biztosan dobogós helyen szerepelne a spárga /díszes fejének köszönhetően még csak nem is koronázatlanul... Ki tudja, talán ő a zöldségek királya?! / Egy biztos: ilyenkor friss, zsenge, ízletes, vitaminokban gazdag, kalóriatartalomban alacsony,…..
Gastroholic Blog Restart 2016.04.03 20:10:35
Míg a medvék téli álmot aludtak, én nem tétlenkedve az életem egy új szakaszában próbáltam felvenni a mindennapok ütemét, asszimilálódni, megszokni az új környezet kínálta történéseket. Új vizekre eveztem. Lassan egy éve Norvégia fővárosában, Osloban "ébredezem", próbálgatom szárnyaimat,…..
Csokis, könnyed, lisztmentes, egyszerű, sokszínűen variálható desszert csoda! Elkészítése kezdőknek és haladóknak egyaránt melegen ajánlott!  Hozzávalók: 22 dkg porcukor 12,5 dkg vaj 6 db tojás 15 dkg csokoládé 200 g málna  1 csipet só 2 cl STROH rum…..
gastroholic 2015.04.14 15:17:49
@Aurélia Vadaszán: Elnézést a pontatlanságomért, igen, étcsokoládét értek, vagy esetleg főzőcsokit. Minél magasabb kakaótartalom, annál jobb :) Remélem ízleni fog! Hajrá :)
Fogyaszthatjuk könnyed vacsiként, edzés után, vagy mérhetetlenül nagy cukkini rajongásunk végett, de beilleszthetjük paleos étrendünkbe is. Egy biztos: evés után ízlelőbimbóink kielégülnek, lelkiismeretünk azonban patyolat tiszta marad! Hozzávalók: 4 db közepes méretű…..
A narancs, gyömbér, méz és chili harmóniájával melengető, egzotikus ízhatást érhetünk el, amivel könnyedén feldobhatjuk szárnyasokból készített ételeinket.  Hozzávalók: 4 db fürj 2 db narancs gyömbér 2 ek méz kakukkfű chili 0.5 dl étolaj só 20 dkg polenta…..
Ahogy az már az előző írásomból kiderült, nagy örömömre alkalmam adódott együtt főzni a végtelenül szimpatikus Bereznay Tamással, aki ezt az egyszerű, de mégis különleges és ínycsiklandó receptet mutatta be nekünk, majd együtt készítettük el a profin felszerelt…..
gastroholic 2015.02.23 22:01:15
@Takács Gyuláné Erzsike: Nagyon örülök! Nem csak jól néz ki, de finom is :) Köszönöm!
Gastroholic A konyha ördöge 2015.02.21 18:04:55
Február 27.én indul a TV2 új gasztro-reality műsora A konyha ördöge Bereznay Tamás műsorvezetésével. A cím sokaknak ismerős lehet, hisz ez a Kitchen Nightmares magyar adaptációja, amit a megosztó személyiségű, fölényes hangnemben káromkodó, F-betűs szavak királya, Gordon…..
Hamvazószerdán elkezdődik a 40 napos nagyböjt, így akik a farsangi időszakban degeszre ették magukat fánkkal, azoknak most itt egy fantasztikus húsmentes recept, ami véleményem szerint az év 365 napjából bármelyiken nagy figyelmet érdemelne. Őszinte leszek: elkészítése elég…..
Gastroholic Ámorváró falatok 2015.02.12 18:06:43
A lazac egy igazi klasszikus, elegáns étel, a Valentin napi menüsorba is bátran beilleszthetjük (így garantáltan rózsaszínebben látjuk majd a világot)! A zöldborsó köretbe ezúttal egy kis csavart vittem, szifon segítségével lágy habbá alakítottam. Kínálhatjuk kisebb adagokban…..
Roppant egyszerű, kevés alapanyagot igénylő, időtakarékos, low-budget desszert. Ha nincs kedvünk sütéssel bíbelődni, de mégis valami édeskésre füllik a fogunk, bátran dobjuk össze, hisz meggyőződésem, hogy még egy óvodásnak sem lenne kihívás. Ízvilágban nem túl…..
Gastroholic egyem a csülköd...! 2015.02.07 15:56:34
Bár elkészítése majd' egy egész délelőttöt igényelt, minden bizonnyal megérte! Húsban, kalóriában, ízekben és persze élvezeti értékben fogyasztója garantáltan nem szenved majd hiányt! Egy igazi kiadós, pasis étel, amit (valljuk be) -mi, nők is imádunk!  Hozzávalók:(4-6…..
Hozzávalók: (4 adagra) 1,5 kg csirkeszárny 1 dl sűrű, jó minőségű szójaszósz 0.5 dl Teriyaki szósz 0.5 dl rizsborecet szárzeller (kb 2 szár, vékonyra szeletelve) 4-5 fej gomba 3 gerezd fokhagyma (reszelve) gyömbér (kb, egy ujjnyi darab, lereszelve) chili (ízlés…..
Gastroholic Bundáskenyér RETRO 2015.02.05 10:43:43
Elkészítése pofonegyszerű, a család minden tagja imádja! Úgy vélem nem árt, ha egy gasztroblog tartalmaz könnyebb/összetettebb recepteket egyaránt, s mivel a mai reggelim EZ az örök klasszikus volt, miért ne oszthatnám meg Veletek az Evi-féle változatot?  Tálkában villával…..
Gastroholic #foodies 2015.01.26 17:48:59
Az ember alapjáraton társas lény, így szereti megosztani örömeit másokkal. Mivel a táplálkozás napi szinten többszörös boldogság forrás, érthető, hogy a közösségi oldalak falain torlódnak az elfogyasztani kívánt ételekről készült képek - persze csakis a legkívánatosabb…..
Gastroholic Tagliatelle verde 2014.12.15 18:41:39
Ha szeretnél valami gyorsat, finomat, pénztárcakímélőt, vagy csak itt az ideje kiüríteni a hűtő tartalmát (mint esetemben), esetleg ráuntál a szokványos bolognaira - uccu neki, láss hozzá ehhez a végtelen egyszerű tésztaétel elkészítéséhez, akár vacsorára, akár…..
Gastroholic Csillagos ötös! 2014.12.06 21:14:18
Nagy örömünkre, ma a Michelin-csillagos Borkonyhába adódott alkalmunk bejutni, s betekinteni a kulisszák mögé a GasztroWerkes csoportunkkal karöltve. Az étterem egyik tulaja, Kalocsai Zoltán fogadott bennünket, amire délután 4-6 óra között tudtak sort keríteni, amikor a konyha a…..