Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suhanó táj

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saját erőből talpon maradni egy idegen országban, ráadásul egy magánéleti csalódás után nem egyszerű, Annamáriának mégis sikerült, szóval szerintem méltán lehet büszke magára. Mai utunk Németország egy különleges helyére vezet. Kiskertem „Három és fél éve élek…..
Nem kell mindig a szenzáció, néha az átlagos hétköznapok sokkal jobban bemutatják egy ország életét, mint a nagy események. Így van ez Tamás esetében is, aki bő másfél év elteltével vette fel svájci életének fonalát. (A képeket természetesen köszönöm ezúton…..
Suhanó táj 2015.02.16 21:22:13
@geegee: Ezért szeretem a vezetés örömét átadni másnak. :D
Suhanó táj 2015.02.17 10:22:06
@geegee: Elhiszem, hogy nem volt nagy orom ugy utazni. :) Nem is tudom, hogy ehhez hozzaszokhat az ember egy ido utan? Vagy, aki ott nott fel, annak ez fel sem tunik?

Azt a kabriot lehet sik terepen jobban ki lehetne hasznalni, nem? :)
Cintia egyike azoknak, akik egészen fiatalon vágtak neki a világnak, ami az ő esetében az angliai Saint Ivest jelenti. A városka csodaszép, nem csoda, hogy az ország egyik látványossága. Ennél fontosabb szerzőnk hitvallása, amit én körülbelül úgy foglalnék össze, hogy…..
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
Suhanó táj 2015.02.12 11:31:19
@andaluzkutya:

Jó neked, hogy már akkor tudtad, tényleg. Az meg, hogy kitartottál mellette a szüleid véleménye ellenére még jobb. :)

Én még most sem tudom pontosan, mert túl sok úton akarok elindulni. Majd csak letisztul nekem is. :)
Suhanó táj 2015.02.12 11:31:19
@Shebelle: En is igy gondolom, teljesen egyetertek. Lehet nem jol fogalmaztam vagy nem fejtettem ki bovebben.
Suhanó táj 2015.02.12 11:31:19
@Klóros Pizza: Ok, majd kifejted, ha gondolod.
Ez nem az első írás lesz Iván tollából a blogon (aki kíváncsi a korábbiakra itt és itt olvashatja el), azt hiszem, azt el lehet mondani róluk, hogy minden esetben felkavarták az „állóvizet”. Most Ausztriáról, közelebbről Bécsről írta meg tapasztalatait, praktikus részekkel,…..
Az év vége – év eleje egy kicsit mindig a vissza- és az előretekintés jegyében telik, úgyhogy én is ezt tartottam szem előtt az év első blogajánlójának összeállításakor. Így aztán ellátogatunk Németországba, Angliába és Új-Zélandra is. Kezdjük akkor egy kis…..
Ilyenkor, ünnepek idején talán erősebben tör ránk a honvágy is, hiszen a karácsonynál szorosabb családi ünnep csak kevés akad. Úgyhogy arra gondoltam, ma beszélgethetnénk arról, ki hogyan éli meg az év végét, különösen azok, akik valami miatt nem tudtak (vagy akartak)…..
Eljött hát a nagy nap, amikor nem kevés munka után útjára indul a Határátkelő közösségi információs oldala, melyet a hataratkelo.com címen érhettek el. Egyelőre még csak béta verzióról beszélnék, mert nem tökéletes minden, de már van, ott van, olvasható, kommentelhető,…..
Az információs posztok sorában nemrégiben vettük sorra, mi mindenre érdemes figyelni, ha Ausztráliában szeretnénk folytatni az életünk. Akkor többen kifogásoltátok (jogosan, teszem hozzá), hogy a vízumrendszert nem sikerült elég bőven kifejteni. Ehhez jött most egy kiegészítés…..
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja az életét, hirtelen rengeteg teendő szakad rá, ügyintézések garmadája. A mai posztban megpróbáltam összeszedni, melyek a legfontosabb elintéznivalók mielőtt elindulunk – ha esetleg valami kimaradt volna, nyugodtan egészítsétek ki.…..
Suhanó táj 2014.12.02 11:31:34
@rezsöatya:
Tudom, hogy nem úszom meg. :)

Durva, hogy egy elkönyvelésből 2 éves per lett. Jó, hogy nem adtad fel. :)

Én a NAV-nál jártam így, hogy olyan tartozást kellett volna kifizetnem, ami nem volt jogos. Szépen bementem, vittem minden papírt, amivel alátámasztom az igazamat és kiderült, hogy tévesen küldték ki. Az ügyintéző rögtön törölte is a rendszerből a dolgot. Nem nagy összegről volt szó, de az elv miatt már csak azért sem hagytam annyiban.

Másik példa: egyik exkollégámat megbüntették, mert "rossz" helyen parkolt. Nem emlékszem a részletekre, mert több éve történt, a tábla kihelyezéssel volt valami talán, de a lényeg, hogy ő szabályosan parkolt.
Fényképeket csinált, utána nézett a szabályoknak és törvényeknek, hivatalos levelt írt. Igazat adtak neki és nem kellett fizetnie.

Tényleg több időbe és energiába kerül utána járni a dolgoknak, csak sokan inkább fizetnek, mert megrémülnek, hogy a feladó a NAV például. Én legalábbis ezt tapasztalom.
Nemrégiben olvashattátok Dávid történetét, amiben leírta, hogyan jutott el Leedstől Münchenen át Indiáig. Útközben egy évet eltöltött Moszkvában is, és mivel többen kértétek, hogy számoljon be kicsit részletesebben arról az időszakról is, megtette. Az eredményt itt…..
Suhanó táj 2014.11.27 13:33:39
@rezsöatya:

Én ott haltam volna meg. :D
De látom, az emberi leleményesség határtalan. :)
Suhanó táj 2014.11.27 13:33:39
@Herr Géza:

Erről én is tudnék mesélni. :D

Sokszor a lakástulajnak az igényesség "kicsit" más jelent, mint úgy általában. De albérleti díjnak olyan összegeket elkérnek, mintha az teljesen rendben lenne. És nem értik, hol a probléma.:)
A mai poszt inkább első benyomások összessége Ádámtól, aki három hónapot töltött szakmai gyakorlaton Spanyolországban, de feltett szándéka, hogy visszatér, már a cégét is megalapította. Lássuk, milyen, amikor valaki fél lábbal már átkelt a határon. „Ennek a blognak…..
Nehéz behatárolni a mai posztot, az biztos, hogy Ausztráliáról szól, nagyon élvezetes, és szerzője, O finoman szólva sem hagyományos módját választotta a határátkelésnek. Amiről egyébként most még nem is tudni, hogy meddig tart majd. Na, ennyi konkrétum talán elég is,…..
Még augusztus elején jelent meg mai szerzőnk, Kisvárosi írása, akkor még Magyarországról (ide kattintva olvashatjátok el), most pedig immár a folytatás következik, ami sajnos nem túl hosszú, de még csak a legelső benyomásokról szól – mégpedig Olaszországból,…..
Több mint 3 év és 1100 poszt, valamint jó pár áttöprengett óra után eljött az idő, hogy megosszam veletek egy nagy álmom, ami remélhetőleg a Ti segítségetekkel is hamarosan valósággá válik: a Határátkelő újabb lépést tesz a nagykorúság felé és saját oldallal lép a…..
Van az úgy, hogy az embert már egészen fiatalon megérinti egy ország, egy életstílus. Így történt ez mai posztunk szerzőjével, Évával is, aki Angliába szeretett bele már egyetemistaként. Aztán úgy hozta az élet (persze ő is tett érte), hogy immár több mint három éve ott is…..
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
Suhanó táj 2014.10.07 12:01:01
@Kriszta D:

Na, ezzel pont én is így vagyok. Mindig is vágytam a külföldi életre és nem csak egy országban. Végre valaki, aki szintén így van ezzel. :)

A cikkhez hozzászólva:
A személyiségem miatt sokszor érzem, hogy inkább az USA-ba kellett volna születnem, mint Magyarországra. Optimista, pozitív gondolkodású vagyok, nyitok a világ felé, nem szólom le mások álmait, hanem inkább támogatom, még ha lehetetlennek is tűnik. Ezt próbáltam/próbálom átadni a környezetemnek is, de egyre kevesebb sikerrel. A folytonos panaszáradat, rossz indulat, fásultság akkor is körbevesz, ha hozzám hasonló emberek vesznek körül. Ez pedig hatással van rám, akár mennyire küzdök ellene.
Nekem ez a fő indokom a külföldre költözés mellett. Persze számít a pénz is, de sokkal többet ér az, hogy olyan helyen él az ember, ahol tényleg otthon van.

Szóval szerintem menj, de csak egy kész tervvel és B opcióval. Családdal még is csak nehezebb.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..