Regisztráció Blogot indítok
Adatok
civilutopia

47 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Los Angelesi hajléktalan központ számára készült figyelemfelhívó kampány. A szoktlan kampány üzenete, ha csak egy pillanatra is, képzeld magad egy hajléktalan helyébe. A forgalmas köztereken kihelyezett életnagyságú képek valós hajléktalan emberkről készültek.    ..
Volt már olyan, hogy a partnered nem akarta a szexet, de Te rábeszélted? Vagy olyan, hogy nem volt kedved a szexhez, és a végén valahogy még is belementél?  Ismerősek ezek a mondatok? “Iszonyúan beindít, ha megcsókolsz, persze, hogy nem bírok magammal.” “Látom, már nem is…..
A 2014-es amszterdami Klik! fesztivél ezüstérmese gender témában. https://www.facebook.com/KLIKAmsterdam ..
Csodás felvételek, interjúk a legkülönbözőbb életkörülmények között élő emberekkel a világ 45 országából. Bővebben: http://www.human-themovie.org/blog/en/ ..
       ..
A brit választási kampánnyal egy időben 400 metróállomáson és 550 vonatállomáson tűntek fel az "I am a migrant" poszterek. A plakátokon többek között lengyel tűzoltó, kenyai tanár, Trinidad és Tobagoból érkező nővér és pakisztáni diák is látható. A kampány…..
Forrás: https://www.facebook.com/GayMarriageUSA   ..
Sztárok is kampányoltak amellett, hogy az emberek adójuk 1%-át ajánlják fel civil szervezeteknek. Április 26-án rendezték meg az emberi jogi civil szervezetek által életre hívott Nagy Civil Futás jótékonysági futóversenyt a szentendrei Skanzenben. Az ingyenes esemény arra…..
Az ismert televíziós régóta segíti a civil szervezeteket önkéntes munkával, konferálással, fellépésekkel. Legtöbbször az arcát adja egy-egy kampányhoz, de gyűjtött már ruhákat, cipőket is. Blogunknak adott interjút Hajós András. Szerinted mi a szerepük Magyarországon…..
D. Tóth Kriszta bele sem szeretne gondolni abba, hogy mi lenne, ha nem lennének Magyarországon civil szervezetek. Hajós András még önkéntes munkát is vállal, hogy felhívja a figyelmet a civilek munkájának fontosságára. Till Attila, a TV2 műsorvezetője úgy véli, nem szabad, hogy…..
Valaki azt mondta az otthonszülésről, hogy...., az újságban azt írták a családon belüli erőszakról..., úgy hallottad, a meleg párok...? Válaszolj tíz kérdésre, és tudd meg, hogy jól tudtad-e?  A kvíz indításához kattints a képre! Hogy hány kérdésre…..
Egy steril tű 25 Ft-ba kerül, egy hepatitis C vírussal fertőzött vagy HIV-pozitív ember gyógykezelése pedig több millió forint évente. A drog terjedése ellen nem lehet csak tiltással és rendőrökkel fellépni. A tűcseréhez hasonló ártalomcsökkentő programok nem csak a…..
Az álnéven írt kommentek és blogok miatt is felelősségre vonható vagy. A magyar jog szerint blogbejegyzés vagy névtelen internetes komment szerzője is büntethető. A blogger nem védekezhet azzal,hogy a blog nem sajtótermék, ellene is indítható személyiségi jogi és…..
Bizonyos bűncselekmények esetén választható a közvetítői eljárás, ami az elkövető és az áldozat peren kívüli megegyezését jelenti.   Sokan nem tudnak róla, hogy számos kevésbé súlyos bűncselekményeknél a bíróság helyett az áldozat "szabhatja ki a büntetést". A…..
    A többféle súlyos fogyatékossággal élő gyerekek családjai a legszegényebbek közé tartoznak. Az állandó ápolás és gondozás az év 365 napján 24 órás felügyeletet jelent, így az egyik szülő biztosan nem tud dolgozni, miközben a gyógyszerek, a segédeszközök és…..
Tudtad-e? Történetesen roma 2015.03.20 08:15:00
A tudomány különböző csoportokra osztja őket, ennek jelentősége körülbelül annyi, mint, hogy valaki jász, palóc, vagy kun.   Elvis Presley és Charlie Chaplin  felmenői között is voltak cigányok. A romákról zavaros információk keverednek a köztudatban, a…..
Tudtad-e? Az otthon, ami betegít 2015.03.19 08:00:00
Ma Magyarországon 620 000 gyermek otthona nedves, penészes, egészségtelen.   Minden harmadik gyerek az egészségre ártalmas körülmények között él. Közülük 170 ezren olyan lakásban, ahol WC sincs, és ennél is többen vannak, akiknek még a hivatalos adatok szerint is…..
Tudtad-e? Vannak egyenlőbbek 2015.03.18 08:36:00
Ma Magyarországon a nők, azonos munkakörben, akár 25%-kal is kevesebbet keresnek, mint a férfiak.     Minél menőbb az állásod, annál keményebben ütközöl bele az üvegplafonba.A nők jövedelme átlagosan 13-18 %-kal alacsonyabb a férfiakénál, a különbség a…..
Országos szinten az elmúlt öt évben legalább 100 000 embert érintett a hajléktalanság.        Az aluljárók „megtisztítása”, a turistaútvonalak hajléktalanmentesítése csak a lelkiismeretedet próbálja elaltatni, de attól még nem lesz melegebb, hogy nem nézel oda. A…..
Tudtad-e? Nem mindenki hetero! 2015.03.16 08:20:00
Százból akár nyolc ismerősöd meleg, leszbikus vagy biszexuális, de sokuk rejtőzködni kényszerül.   Általában az emberek azt feltételezik, mindenki heteroszexuális. Ám a leszbikus, meleg és biszexuális (LMB) személyek arányát a társadalomban a kutatók 4-10 %-ra becsülik.…..