Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morpet

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában ritkán járok Bécsbe, de azt természetesen figyelemmel kísértem, hogy az osztrák főváros vasúti (és pályaudvari) hálózata igen komoly átalakuláson megy át. Konkrétan az utóbbi tíz évben mindig volt valami kis változás abban, hogy a pesti vonat hogyan futott be a…..
Elsőként a Google+-ban, majd a kereső oldalán debütált - Andy Hertzfeld közreműködésével készült - átgondolt, következetes, funkcionalitásában is szép dizájnja. Majd ma reggel megkaptuk a Gmailbe (sűrűbb és ritkásabb verzióban is) és a Calendarba is az új külalakot.…..
Eredetileg nem tűnt olyan érdekesnek ez a téma, ám lett pár olyan aspektusa is idő közben, ami miatt mégis úgy gondolom, hogy érdemes foglalkozni ezen a blogon is pár szóban az üggyel. Mi az ügy?A CEMP úgy döntött, hogy a tulajdonában lévő egyik online újságból átemel egy…..
morpet 2010.10.17 15:09:15
@szerkesztő: Ugyanez jutott eszembe, az Indexnek igazán tudnia kéne, hogy a szerkesztő-olvasó kapcsolatba felülről belenyúlni milyen kockázattal jár, hiszen maga is pont egy ilyen konfliktusból jött létre.
Az persze igaz, hogy miután a Velvet női magazinból átpozícionálták bulvárba, a Poronty tartalmilag már nem igazán oda való volt. Talán ha a Díványra való átemelés nem egyidejűleg a tartalom és a szerkesztő változtatásával történik, akkor a közösség (szerkesztő, szerző, kommentelő, olvasó) is belement volna az áthelyezésbe (Dívánnyal kapcsolatos vélt és valós ellenérzéseik ellenére).
Ahol emberek vannak, pláne közösségek, ott persze nehéz előrelátni a következő lépés hatását...
Azt leszögezhetjük, hogy Epikurosz már csak azért sem lehet sikeres ember, mert megjárta a biztosítási díjak poklának legmélyebb bugyrát, a malus 04-et, de szerencsétlent ezek után még jól meg is szívatta a biztosító és az alkusz azért, mert rosszabb bonus-malus szintet adott meg…..
Bár a keddi Google-bejelentéskor újságírói kérdése már megerősítették, hogy a Buzz felhasználóinak aktivitásai alapból publikusak lesznek, azt azonban elfelejtették hangsúlyozni a Google vezetői, hogy a Buzz élesítésével láthatóvá válik a felhasználók kapcsolati hálója…..
morpet 2010.02.15 18:56:53
@◄ViZion: Ott van az, a Buzz meghirdetése óta, a képernyő alján: "turn off buzz". Működik.
Múltkori felhívásunkra sok kép érkezett. Sőt, egy vidám videót is találtunk az internetes világhálózaton. Íme:  A feladat az, hogy a Google-autó rendszámának első két betűjét kell követni a Twitteren. Vagyis: "twitter.com/<a rendszám első két…..
morpet 2009.05.09 00:36:55
@Furamadár: Egy autóval elég sokái tartana egész Budapest, lehet, hogy csak a Belvárost (Hungária körúton belül) tervezik lefényképezni?
Hosszas késlekedés után végre Budapestre is megérkeztek a Google utcákat fotózó autói. Akik lencsevégre kapják az Opel Astrákat, tolják fel az Indafotóra a képeiket. Játsszunk együtt. Kapjuk el a panorámaképeket kattintgató mozgó célpontokat. És ne felejtsetek integetni az…..
morpet 2009.05.08 12:29:06
@morpet: Bocs, meggyógyult éppen. 23 perc kimaradás volt. De vajon merre jár most a Google autó? És vajon csak 1 van Budapesten?
A budapesti közlekedésért felelős káosz vállalat megelégelte, hogy az utasoknak csak azzal a napi feladattal kell megküzdeni, hogy néhány esetben a menetrend csak tájékoztató jellegű. Ezért teljes átszervezésen esett át a közlekedés, és ma már a gyakorlott budapestiek is…..
Büszke Manhattan Portage-tulajdonosként persze nem szívesen javasolnék más táskát. (Ok, esetleg a Rickshaw vagy a Timbuk2 jöhet még szóba nálam.) Egy negyedik cég, a MobileEdge viszont meglátta a lehetőséget a sok unott képű reptéri geekben, és olyan laptoptáskákat dobtak…..
A LatLong írta meg a napokban, hogy a Google Earth megint frissített műholdfelvétel-adatbázisán. És ezúttal egész Magyarország belekerült a szórásba: The following is a more complete list of the areas we've updated in this data push: New 2.5m base imagery for: The Czech Republic,…..
Mindössze 15 órára volt szükség ahhoz, hogy 5 milliószor töltsék le a netezők a Mozilla Foundation böngészőjének új verzióját. (A rivális Opera új böngészőjét 5 nap alatt 4,7 millióan töltötték le a gépükre.) A rekordkísérlet célja az volt, hogy 24 óra leforgása…..
Nem volt elég, hogy verőfényben, ellenszélben kellett végigbringáznom a rakparton, a regisztrációnál ráadásul egyből közölték velem, hogy "biztonsági okokból" nem vihetem be a laptopot. Kérdeztem, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent a laptopom, mikor még repülőn…..
Blumi asztalán Kis Vakondék is az új blog.hu címlapot várják, akárcsak ti. Lássuk is, mi változik. Legelsősorban a dizájn. Amin egyelőre idebent még hatalmas viták, csatározások mennek. De melyik redizájn projekt nem ilyen? A lényegi változások közül talán a legfontosabb,…..
Itt a Google Earth 4.3-as verziója. A fő újítások a hírek szerint a következők lesznek: új navigációs gombok (nekem bejön) a navigáció folyamatosabb lesz (ok) érkezik a "look" funkció, ami kábé egy odapillantó készség lesz (jó ötlet)…..
Túlvagyunk az Index rovatoldalak revampján. Pontosabban a Belföldtől a Sportig szabtuk kicsit át a layoutot. A blogok ajánlóval, uccsó kommenttel kerülnek ki, van képes rovatvezető anyag, a dobozok sorrendiségét frissülésük határozza meg. A cikkajánlókhoz hozzápasszintottuk a…..
A különféle tudományok törvényeiből szedte össze egy blog azokat, amelyek a web fejlesztésre is érvényesek.Az iromány tökéletes olvasmány az ebéd utáni szendergős időszakra. Olyan törvények olvashatók, mint például a Kilencven-kilencven törvény:"A kód 90…..
És akkor, ahogy ígértem: családfaszájtok... Egyik, Németországban élő olvasónk hívta fel a figyelmünket a hazai és német családfaépítő oldalakra. Ő két magyar szájtot - az Őseim.hu-t és a Családfalu.hu-t - említi. Annak rendje-módja szerint reggeltem, és próbálkoztam, de…..
morpet 2008.02.03 18:08:39
Ne legyetek nevetségesek. Semmilyen kommentet nem töröltek: webisztan.blog.hu/2008/01/26/szunet_48

Az meg, hogy egy adott bejegyzéshez bizonyos idő után nem lehet kommentelni, eddig is jellemző volt a Webisztánra.

Inkább olvassátok a friss szolgálati közleményt. Ebből úgy tűnik, HH szünetel, ez pedig teljesen a magánügye szerintem. De lesznek posztok, méghozzá továbbra sem "írjon mindenki a blogjára, és ha elég jó, belinkeljük ide" módon, hanem fix szerzőkkel. Ez jelzés értékű talán.
Nagyban zajlik az új Velvet tesztelése. Amúgy meg igaz a pletyka, így fog kinézni az új Velvet. Miként a júliusi Index-dizájnváltáskor, úgy most is számítok egy adag non-konstruktív ízlésalapon fikázó kommentre. De azért abban ugyanennyire reménykedem én is, meg mindenki, aki…..