Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schmetterlingi

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pillangóúszás kemény műfaj   Mivel a jobb eredménye által Hosszú Katinka indulhatott Magyarországról az olimpián, Tokióban Jakabos nem állhatott a rajtkőre a 200 méteres pillangóúszáson. De Hosszú, immár a második olimpián lépett vissza közvetlenül a rajtot jelző dudaszó felharsanása előtt,…..
Schmetterlingi 2021.07.31 19:37:34
@zenitó: nem hozta volna Jakabos. Maga a férje/edzöje nyilatkozta, hogy nincs olyan formában Jakabos és hogy Hosszú semmitöl nem fosztotta meg. Szerintem higyjük el neki.
Schmetterlingi 2021.07.31 19:37:34
@Bambano: nem, nem lehet elöre tudni.
Schmetterlingi 2021.07.31 19:37:34
@slowMotion: viszont azóta se tud felmutatni semmit pedig próbálkozott... Tusup jó idöben volt jó helyen Katinkánál, azért azt sokan elfelejtik, hogy már a jóisten se tudná ugyanazt kihozni Katinkából, közben 5 évvel idösebb lett.... Semmi más okot nem kell itt keresni.
Amikor először kezdtem el csak vizet inni egy hónapon át, hamar rájöttem, hogy sokkal több vízre van szükségem, mint amit addig megittam egy nap. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha megvesszük a palackos ásványvizet, azt tudjuk otthon is inni, és magunkkal is vihetjük.  Na de PET palackos megoldás…..
Schmetterlingi 2018.12.08 05:38:45
@Androsz: én 2 okból iszom otthon is a csapvizet palackból (nem ásványvizest töltök újra, hanem az itteni fotón lévö BPA mentes palackom van nekem is).
Egyrészt, mert ha abból iszom, akkor pontosan tudom a nap végén is, hogy mennyit ittam, a poharakat nem számolgatom, igyekszem figyelni a megfelelö folyadékbevitelre.
Másrészt, nem tudom az okát, ha palackból iszom, akkor eleget iszok, míg ha poharanként, és nincs szem elött az üevegem, akkor egyszerüen elfelejtek inni, és néha a nap végén jut eszembe, hogy hoppá, ma alig ittam valamit....
Mivel napi szinten látom, hogy mennyi vesekárosodott idös ember van, próbálok nem arra a sorsara jutni.´
A 3 Liter akkor van meg, ha aznap sportoltam is, egyébként megragadok a 2-2,5 liternél, de persze a mennyiséget sok minden befolyásolja még ezen kívül is, pl. nyáron nyilván jobban csúszik.
Na remélem kaptál választ pár miértedre.

A probléma az, hogy a legtöbb ember csak akkor iszik, ha szomjas, már pedig akkor böven alatta marad az ajánlott folyadékbevitelnek....
Mindig örülök, amikor egy blog hosszú hallgatás után életjelet ad magáról. Pláne, amikor egy olyan érdekes összeállítással teszi, mint a Müncheni kisokos, melyben részletes leírást olvashatunk arról, mi is történt az elmúlt időszakban. Emellett autót veszünk Luxemburgban és felelevenítjük DJ Bobo…..
Ahogy öregszünk egyre többet és többet morgunk azon, hogy milyen gyorsan is múlik az idő. Már Vergilius római költő megírta Georgikon című költeményében hogy: „fugit inreparibile tempus” ami azt jelenti, „visszahozhatatlanul röpül az idő”...
Schmetterlingi 2018.01.22 15:20:10
@karandash: gondolom a te anyád se gondolta hogy egy ostoba fajankó lesz a gyereke... Én inkább hagyom beszáradni a petefészkemet meg méhemet, mint hogy egy hozzád hasonló szardarabot hozzak a világra.
Keresztszalag szakadásra kenőcsöt ajánlottak a balesetin.  Tiszteletem!   Mesém főszereplőre egy akadály, amit átugrottam, de a földet érést követően kattanást éreztem, hallottam a térdemből. Azonnal jelentkezett a tünet, nem tudtam mozgatni, fájt, dagadt. Ezt követően…..
Még ki sem hevertétek az esküvő utáni másnapot, a fodrásztól a postásig mindenki fel fogja tenni ezt a kérdést, hiszen a házasságot már kipipáltátok, jöhet a következő szint, ugye. Gondolja mindenki más, mert hát a társadalom minimum furcsa szemöldökráncolással konstatálja, ha házas vagy ÉS…..
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
Praxis Élt 43 évet... 2017.12.02 11:38:45
Ki a felelős mindezért? Tudom, hogy az orvosok nem istenek, de hogy emberek se legyenek, az rendjén van? Fog-e felelni ezért valaki? “Egy kicsit zizzent, egy kicsit zseni!!! Mély érzésű, empatikus személyiség, nem volt a világon olyan dolog amihez ne tudott volna hozzászólni. Tele volt tervekkel,…..
Schmetterlingi 2017.12.03 16:02:32
@Anjo19: mégis miért kapna ápolónö büntetést?? Vérhígító elrendelése nem a növér kompetenciája, az meg szubjektív, hogy itt azt írták, hogy a növér kiokatatta, elképzelhetö, hogy csak tájékoztatta... A növér azt fogja mondani és tenni amit az orvos elrendel.

Alapvetöen azt sem tudjuk, hogy milyen mütét volt, mennyire volt a beteg mobil a mütét után, hogy valóban szükséges lett volna-e a vérhígító alapból.
Rengeteg fiatalt láttam már trombózissal, tüdöembóliával, nem mütét után, hanem csak úgy kialakult, sokaknak genetikai háttere van, amiröl addig nem is tud az ember, amíg tüdöembóliát nem kap...

Azt sem gondolom hogy ennek a történetnek köze lenne az eü szar helyzetéhez. Ha valaki hanyag volt, akkor az a kezelö orvos, de nem ítélkezem, mert nem ismerünk minden részletet.
A légiutas-kísérők mindennapjairól rengeteg információ kering, miközben sokan úgy gondolnak erre a munkára, hogy az milyen nagyszerű buli a rengeteg utazással, repüléssel. A valóság ennél azért sokkal keményebb...
Schmetterlingi 2017.11.28 10:50:49
@gforce: én ápolónö vagyok. Néha, mikor a konyhai személyzetnek már lejár a munkaideje, én viszem be a betegnek a kaját. Ettöl még se hös, se pincér nem lesz belölem...
Azoknak, amiket leírtál, nincs alapvetöen köze a szakmádhoz. Pl. akinek jogsija van, mindenkinek kellene tudnia újraéleszteni, mert részt vett elsösegély tanfolyamon... A Heimlich müfogást meg szintén jó ha ismeri az ember, föleg ha gyereke van, de egyébként is...
Schmetterlingi 2017.11.28 11:44:30
@gforce: de biztosan felmenne a pumpa, értem is mire gondolsz, és igen, az emberek buták akik ilyen sztereotípiákban gondolkodnak, nem csak az ápolónökröl, hanem a légiutaskísérökröl is.
De szerintem ennek ellenére nem jó a példa amit hoztál.
A növér munka nem csak ágytálazásból áll, söt. De amit mellette csinálni kell, azok szakmai dolgok, vérvételtöl kezdve gyomorszondáig stb. Viszont amiket itt te példának hoztál, hogy mi mindent csinál még egy légiutaskísérö, azokat egy laikus is meg kellene csinálja. De egy laikus nem fog katétert vagy branült betenni, Ennyi a különbség. Nem véletlenül tart egy növér képzés 3 vagy 4 évig, egy légiutaskíséröt mennyi idö alatt is képeznek ki?
A megbecsültséggel kapcsolatban igazad van, nem véletlen, hogy 7 éve már nem Mo-on dolgozom, ott semmi pénzért nem lennék ápolónö, söt, mielött külföldre költöztem, már 10 évig otthon is más területen dolgoztam, legalább 2,2x-es fizetésért...
Előző bejegyzéseimet a világ legszebb autóútjairól és vasútvonalairól több, mint 100.000-en néztétek meg! Ezt a szeretetet és a támogatást a sorozat folytatásával szeretném nektek megköszönni: a legújabb cikkemben a legszuperebb hajóutakról olvashattok, melyek garantáltan örök emléket szereznek…..
A hírhedt amerikai producer nemcsak önmagát, hanem egy jól menő családi bizniszt is tönkretett az elmúlt napokban kirobbant botrányával. És itt nem a testvérével alapított filmes vállalkozásokra, produceri irodákra gondolok, hanem fiatal felesége luxusmárkájára, a Marchesa divatházra. Az olasz…..
Schmetterlingi 2017.10.14 23:19:50
@Haveravera: vagyis szerinted az egész csak kitaláció, hogy W. egy aberrált f.sz, akit egyébként egy nö se piszkálna meg még bottal se ha nem lett volna befolyása, és pénze. Mert ugye hitelrontásról akkor beszélünk, ha nincs igazság abban amit állítanak róla...
Schmetterlingi 2017.10.14 23:23:18
@Éhesló: nem mind szopta le, van akiknél csak bepróbálkozott. Van akit meg megeröszakolt... De te is tipikusan az vagy aki az áldozatot hibáztatja... Egy férfinak érteni kellene ha azt mondják hogy nem. Söt, egy ilyen dagadt pöcsfejnek mint W. tudnia kellene hogy önszántából egy normális nö se akarna szóba állni vele.
Az évkönyvek bizonyára csak azt örökítik meg, hogy 2017. június 21-én, szerdán Pesthidegkúton Orbán Viktor miniszterelnök államférfivé nevezte ki Horthy Miklós hajdani kormányzót. Holott a napnak volt egy nemzetközibb hatású eseménye is. Néhány órával korábban, 7 óra 2 perckor a világ talán legjobb,…..
Schmetterlingi 2017.06.25 22:40:51
@Gyúrótermi BUNKÓ: a kívánságodat olvasva inkább te vagy egy pszichopata...
Schmetterlingi 2017.06.25 22:41:27
@Online Távmunkás: na akkor fuss neki még egyszer annak a levélnek, mert valami neked kimaradt...
Lázár Úr! 31 éves megélhetési menekült vagyok, Ön szerint rabszolga.  Immár évek óta Németországban élek - távol a gyermekemtől, családomtól, barátaimtól,  otthonomtól. Terveimben szerepel egyszer hazatérni ahová tartozom, a gyökereimhez, egyre többször merengem el ezen. De aztán egyből jön a…..
Schmetterlingi 2017.04.30 23:34:18
@exlex: na megpróbálok leereszkedni a szintedre, de nem biztos hogy menni fog, mert nagyon mélyen vagy. Téged vagy molesztált az anyád gyerekként (még rosszabb esetben az apáddal együtt) és azért lettél ekkora lelki nyomorék, vagy anyád még a szülés után ott hagyott az út szélén, mert mikor meglátott, azt hitte csak egy szardarab esett ki belöle és nem egy gyerek...
Bármi legyen is az oka a leki nyomorékságodnak, ezekkel a kommentekkel senkit nem fogsz felbosszantani, mert mindenki számára egyértelmü, hogy pszichiátriai eset vagy, ily módon nem beszámítható, így teljesen irreleváns hogyan kurvaanyázol és szarozol le bárkit is te pöcs (nem, nem foglak leszopni, bármekkora pöcs is vagy, mert az hogy egy nagy pöcs vagy nem jelenti azt, hogy a szerszámod is nagy, söt, gondolom ez is frusztrál, és nem élvezném a mikroméretü péniszedet a számban, akkor meg minek). Orvoshoz ne menj, mert már úgyis késö, esetleg ajánlom akaszd fel magad az elsö villanyoszlopra.
Az egészségügy helyzetét jól mutatja az ezer főre vetített elvégzett MRI vizsgálatok száma, ezek ugyanis az egyik legfontosabb diagnosztikai, vizsgálatok, ezek segítségével már korai stádiumban felfedezhetők komolyabb betegségek is. Az OECD 28 országának átlagában 52 ilyen…..
Schmetterlingi 2017.01.20 14:03:17
@teeszmalac: a német eü haldoklik, jó ha tudod... Benne dolgozom, jobb ha elhiszed... Még nem olyan rossz a helyzet, mint Mo.-on, de szépen haladnak, lassan, de biztosan lefelé a lejtön....
Praxis Fizess és halj meg! 2016.09.05 06:00:00
Rák gyanújával gyomor és vastagbél tükrözésre küldtek, a Bajcsy kórházba 2017 januárra tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot. praxisblog!     48 éves vagyok, férfi, álláskereső. Előtte 26 évig folyamatos alkalmazotti…..
Schmetterlingi 2016.09.06 02:57:39
@Tempus.Anh:
"A háziorvosi kivizsgálás az kb. a vérnyomásemelkedést - és ha egy kissé szerencsések vagyunk és az illető EKG-ban is jártas - egy esetleges ischaemiat vagy intermedier tünetcsoportot, pitvarfibrillációt vagy lezajlott infarktust tudna megállapítani.
Megtapintja a hasad és leírja, hol észlel rezisztenciát vagy érzékenységet. megkérdezi, milyen az étvágyad, a vizeleted, a székleted.
Legszerencsésebb esetben.
Ennyit a "kivizsgálásról" a háziorvosi rendelőben.

A háziorvosi kivizsgálás egy dolog, de nyilván vannak olyan tünetek amik erösen felvethetik a daganat gyanúját. És épp ezt a gyanút kell vagy megerösíteni vagy kizárni a szakorvosi illetve egyéb vizsgálatokkal.

Olvasva a hozzászólásaidat, nem tudom ki vagy mi vagy, de meg kell állapítsam hogy egy csepp empátia nem szorult beléd és akkor még finom voltam hogy nem érzéketlen tuskónak tituláltalak.... Gondolom majd megváltoztatod a véleményed ha te vagy egy hozzátartozód kell várjon a vizsgálatokra hónapokat amikor is egy daganatos betegség megerösítéséröl vagy kizárásáról van szó.
Nem gyözi az ember hallani, milyen fontos a daganatos betegségek minél hamarabbi diagnosztizálása illetve a kezelés minél korábbi megkezdése a kimenetel szempontjából, és akkor te le mered hurrogni azt, aki szóvá teszi, hogy 5 hónapot kell várnia egy ezzel kapcsolatos vizsgálatra?? Nem vagy te normális.
A legendás szupermodell, Cindy Crawford gyönyörű tinédzser lánya, Kaia Gerber megállíthatatlanul hódítja meg a magazinok címlapjait! Itt a legfrissebb termés, a Pop magazin őszi/téli számának borítója! A fotókat Charlotte Wales lőtte...
Kevés téma képes annyira megbízhatóan kihozni az átlagpolgárban lakozó vicsorgó fenevadat, mint a melegek ügye. Szelíd kisnyugdíjasok, keményen dolgozó kisemberek válnak gombnyomásra lila fejű dühöngővé, ha szóba kerülnek meleg honfitársaink. Kidagadt nyaki ütőérrel megy a buzizás a kocsmában, a…..
Schmetterlingi 2016.07.03 10:55:13
@Látens Inszinuáció: ja persze, mert csak a buzik csinálnak ilyet, ugye? Szerinted hány nöt molesztálnak, eröszakolnak meg hetero férfiak?? Kár hogy képtelen vagy különbséget tenni és mindenkit egy kalap alá veszel. Itt nem a nemi identitásról van szó, hanem az adott személyröl. Mindegy hogy milyen nem iránt érdeklödik valaki, fel kellene fogni, hogy a szex kölcsönösségen alapul... Elhiszem hogy szar élmény volt, de akkor is iszonyú bután gondolkodsz. Ha nö létemre engem molesztálna egy pasas, biztos rossz élmény lenne, de nem írnék le minden férfit... Ok, ok, tudom nem mindenki egyformán intelligens...
Manapság már egyáltalán nem meglepő, ha az ember belefut egy-egy sokkoló fedélzeti kamerával készült felvételbe valamelyik videomegosztón, sőt minden évben több gyűjtemény is készül ezekből. A legtöbb ilyen videó Oroszországból származik ettől függetlenül mindenkinek tanulságul szolgálhatnak a…..
Schmetterlingi 2016.05.30 15:07:51
@HgGina: na és? Sokan még ezeket se látták.
Lassan itt a strandszezon, előkerülnek a bikinik és a fürdőnadrágok. Mindenki szeretne tökéletes alakot a nyárra, bár biztos vannak olyanok, akiknek nincs meg a megfelelő motivációja ennek eléréséhez. Ebben a posztban pár fotót hoztunk el nektek, hogy motiváljunk benneteket. Kemény munkával és…..
Schmetterlingi 2016.05.28 15:52:22
@cirrmurr: valami hibádzik ott a fejedben... Fogyás közben nem tetováltathatta tele magát??? Ha fordítva lenne, ok, de ebben mi kellene hogy fotoshop legyen, vagy miért??
Az a baj, hogy a magyarok sokaságának jobban tetszenek az elötte fotók. Addig nem kell csodálkozni hogy a magyar az egyik, ha nem, a legelhízottabb népség.