Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukolya

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizony, az AMC a comment:comnak adta csak oda ezt az immáron magyarul is beszélő extra tartalmat, egy Flight 426 című websorozatot amit a The Walking Dead epizódjai alatt sugároztak eddig és sugároznak jövő héttől tovább (mármint az USA-ban) , és egy repülőn játszódik, a zombijárvány kitörésekor. A…..
kukolya 2018.09.22 14:26:06
A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja, hogyan veszthette el uralmát járműve fölött egy keszthelyi férfi. A police.hu képes beszámolót adott ki arról, hogy 2014. március 5-én este 20 óra 5 perckor elesett egy kerékpáros. Az jármű 52 éves vezetője az elsődleges orvosi vélemény…..
kukolya 2014.03.06 18:11:53
@panaszmuki: Csak annyit szeretnék elmondani a képen látható gombelemes, szilikonos, könnyen fel/leszerelhető lámpák védelmében, hogy nekem is ilyen van (2 led van benne), és sokkal erősebb a fénye, mint a két ceruzaelemmel működő, sorledes, hagyományosabb, másik fajta lámpámnak. Vaksötétben ugyan még nem próbáltam, de az 1000 Ft-os kategóriában semmi gond ezzel a lámpa típussal.

Láthatósági szempontból pedig sötétben, városon kívül a láthatósági mellényt úgysem pótolhatja semmilyen lámpa.
Magyar Opera 11.62 RC1 (b1347) 2012.03.26 11:44:27
.... két javítással. :-) De RC-nél ez nem probléma. A lényeg, hogy minél hamarabb kijöjjön a már kiadása pillanatában elavult verzió és teljes erővel a jövőre koncentrálhassanak. Változások listája: CORE-32642 Ctrl+F5 és Shift+F5 támogatás kényszerített…..
Itt a Magyar Opera blogon is több cikk született már a tartalomszűrésről, hétköznapibb nevén reklámblokkolásról. Az Opera ugyanis több ilyen képességgel is rendelkezik ezek közül a legismertebb az URL alapú tiltólista, azaz az urlfilter.ini fájl. Bár a jobb kattintás, Tartalom…..
kukolya 2011.11.09 07:22:35
@Teddy Beer: Pontosan mire gondolsz, adnál egy linket ehhez? Vagy egy újabb, jól működő filter fájl is megfelelne. A Firefoxból próbáltam átmásolni a tökéletesen működő listát, de ez a módszer nem működik.
Eddig toleráltam a port.hu-n megjelenő reklámcsíkokat, de most már túlzásba estek, és meguntam, szűrni akarom, de ezzel az urlfilterrel nem működik.
kukolya 2011.11.09 07:32:30
Közben rátaláltam erre a leírásra: magyaropera.blog.hu/2011/04/28/adblock_plus_operaban_harmadik_felvonas . Működőképesnek tűnik, most nincsenek reklámcsíkok a port.hu-n.
Egy hosszabb kitérő után végre megint nyár van - legalábbis ebben a pillanatban. Az első, ami eszembe jut a nyárról, az a meleg, a második meg - ezzel összefüggésben - az izzadás. Az izzadást bizonyos helyzetekben könnyebben el lehet viselni, máskor viszont tud igencsak kellemetlen…..
Vasárnap Sanghajban véget ért az úszó-világbajnokság. A magyar válogatott csak a férfiak révén szerzett érmet: Gyurta Dániel 200 mellen aranyérmet nyert, míg Cseh László 200 vegyesen, Gercsák Csaba a 25km-es hosszútávúszásban, Kiss Gergő 800 és 1500 gyorson is bronzot nyert.…..
Frissítés (június 30.) - Szépen halad a letöltés-számláló. Nemrég már elérte, és azóta bőven meg is haladta a 14 milliót! Az elmúlt napok ilyenkor szokásos RC esője után szerintem senkit nem ért váratlanul, hogy az Opera ma kiadta asztali böngészőjének legfrissebb,…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
kukolya 2011.03.14 20:08:35
@penge™: A sima F5 egyszerűen csak újratölti az oldalt, ha a html kódban változás van, akkor az persze látszik, de ha egy szerver oldali képet megváltoztatnak, viszont a neve ugyanaz marad, akkor nem az újat látom, hanem a gyorsítótárból szedi elő a régit. A kódban lévő külső css és javascript fájlokról nem is beszélve, és így elég macerás webfejlesztés keretén belül tesztelésre használni az Operát, mivel a háttérben történő változtatásokra a füle botját sem mozgatja.

És hiába van a "Személyes adatok törlése" menüponton belül a "Gyorsítótár teljes kiürítése", plusz a Haladó beállításokon belül az "Előzmények" résznél a "Törlés most" gomb, egyik sem használ. Hiába nyomkodom ezeket, az oldal frissítése után ugyanúgy a régi, egyszer már betöltött képet, és css fájlt tölti be az új helyett. 5 órája írtam az előző üzenetem, még mindig ugyanaz az Opera van megnyitva, és még mindig hiába frissítem azt a bizonyos weboldalt, az 5 órája lecserélt képet mutatja továbbra is. Egyéb böngészőkben ilyenkor elég egy CTRL+F5, és mindeképpen a valóban a lekérés pillanatában szerveren lévő kép jelenik meg.

Minden általam ismert böngészőben (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari) ugyanaz az F5 és CTRL+F5 funkciója, pontosan hogy a CTRL kombinációval történő frissítés egy abszolút teljes frissítés, minden képet, és weboldal leíró külső fájlt frissítenek olyankor, sima F5 persze jóval gyorsabb, mert a nagyját a gyorsítótárból szedik ki.

Társítottam a Ctrl+R-hez az általad ajánlott "Refresh display" parancsot, de ez nem újratöltés, csak valamiféle újrarajzolás. Nem először futok már neki a problémának, nem csak én hiányolom ezt a funkciót, nemzetközi fórumokon mások is panaszkodnak emiatt, volt hogy a "Reload stylesheets" parancsot javasolták megoldásként billentyűkombinációhoz, de hiába, nem működik ez sem.
December 25-e nem csak a karácsony, de az ősi magyar népszokások szerint az újramikrózott halászlé és az újramikrózott családi vígjátékok ünnepe, amikor is a legények a fotelben bebejglizve bámulják a már jól ismert, megfáradt poénokat, és néha azt kurjongatják, hogy mikor…..
Az MTI OTS üzleti sajtószolgálata az a rendszer, amiben minden cég megjelentetheti pr-anyagát legújabb fejlesztéséről, vagy esetleg a minden eddiginél nagyobb osztalékfizetésről. Az MTI hírek közé csempészett anyagokat nem a távirati iroda munkatársai írják, az MTI minden…..
kukolya 2010.11.18 08:28:40
@Bumpi: Anélkül, hogy védeni akarnám a letöltés nem teljesen igazolható elvét, azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy egy digitális jelhalmaz lemásolása teljesen más, mint egy fizikai dolog eltulajdonítása, pl. egy bolti lopás. Sokszorosíthatod ezerszámra, aztán akár le is törölheted anélkül, hogy bármi kárt okoznál a tulajdonosnak. Ha pl. egy filmet sose néznél meg moziban, meg sem vennéd lemezen, de letöltöd, megnézed, letörlöd, azzal semmi kárt nem okoztál. Viszont ha az említett cipőt lopod el a boltból, akkor azzal biztosan megkárosítod a tulajdonost, mert fizikailag is hiányozni fog az az 1 db.

Az pedig teljesen elfogadhatatlan, hogy "ártatlan" torrent szervereket foglalnak le úgy, hogy közben az efféle ftp-warez szolgáltatásokkal nem is foglalkoznak, pedig ezekben az esetekben még csak vitatni sem lehet, hogy jogdíjas tartalmakat kínálnak PÉNZÉRT letöltésre. Kicsit ahhoz lehetne hasonlítani, mintha a graffitiseket bevinnék, a maffiózókat meg békénhagynák..
  Volt ugye a nagy sikert aratott meztelen nőkkel felturbózott lakáshirdetés, amelyben bájos hölgyek pózoltak a fürdőben - igaz csak utólag voltak odafabrikálva, nem is tökéletesen. Na de itt van ez a remek, kibérelhető testvérhegyi házrész, amelynek kádjában egy hús-vér…..
w Ahogy tetszik 2010.06.17 04:45:00
Beindultak végre a vuvuzelaszűrők. Engem ugyan alig érint, mert magát a meccset is kikapcsolom, ha nálam van a távirányító, viszont a kultúrsokk, az mindig izgalmas. A vuvuzela ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy érdekes és tipikus reakciókat hozzon elő a nyugati emberből. A…..
A képen látható Alyona Osmanovát -aki szerintem teljesen normálisan, egészségesen néz ki- ugyanis így szerződtette a Ford modellügynökség 'dundi' divíziója, a Ford+.Van pár indulatos mondat a tarsolyomban arról, hogy ha ő már plus size, akkor a normális testtömegindex…..
kukolya 2010.05.14 15:41:40
@Gyagyás Tóni: Hol látjátok ti azt az óriási picsáját? Szeretném megnézni, de még az eredeti honlapon sem találtam képet róla..