Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter Nap

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt halljuk napelem, gyakran automatikusan a háztartásokban helyet kapó energiatermelő berendezésekre gondolunk.Néhányan már a kezdet kezdetén bátran bele is vágtak egy-egy napelemes beruházásba és így mára már javában élvezik az ingyen energia előnyeit. Olyanok is akadnak, akik barátkoznak a…..
A technológia folyamatosan fejlődik, ma már ismerünk hibrid autókat, melyek kímélik a környezetet és egyre több megújuló energiát hasznosító géppel találkozunk. Az ember rohamosan rombolja az őt körülvevő világot. Fontos ezt minél előbb észrevenni és nem akkor kapkodni,…..
Napelem a házra Napelem szótár 2016.07.29 10:46:00
A különböző stratégiák, illetve felújítási lehetőségek segítségével könnyen megalkothatunk egy energiatudatos otthont. Így hónapról hónapra a lehető legalacsonyabb lesz a számlánk, a kiadásainkat egyszerűen minimalizálhatjuk. Azonban ha szeretnénk „továbblépni”, akkor…..
A Nap a Naprendszer központi csillaga, a Földtől kb. 150 millió kilométer távolságra található. És még ilyen messziről is nélkülözhetetlen. A benne lezajló kémiai folyamatok során keletkező energia az élet nélkülözhetetlen feltétele, nélküle a bolygónk egy sivár pusztaság lenne. Az életünket…..
Egyre elterjedtebb, hogy az emberek otthoni használatra vásárolnak napelemet. Hosszú távon bizony jelentős összegeket spórolhat meg azzal, hogy a természet megtermeli az Ön számára a villamos energiát. Egy napelem élettartama kb. 50-60 év. Eleinte nagyobb kiadással kell számolni, hiszen „valamit…..
Egy lakás utólagos felújítása rengeteget számíthat az energiatakarékosság szempontjából. A tapasztalat szerint az épületek újjá alakításával akár 30-60%-os megtakarítást is elérhetünk, aminek köszönhetően jelentősen csökkennek a havi kiadásaink. Mint ahogy korábbi cikkünkben említettük, az…..
Egy új épület tervezésekor több dologra is érdemes odafigyelni, főleg ha szeretnénk minimalizálni a mindennapos energiaszükségletet – erről előző cikkeinkben bővebben írtunk. Azonban a már meglévő lakásban is érdemes lehet alkalmazni néhány praktikát, amelyek segíthetnek a kiadások csökkentésében.…..
Egy újonnan megépített házzal kapcsolatban megannyi elvárás van. Ezek közül a legfontosabb, hogy költséghatékony legyen, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy hosszú éveken keresztül mennyit költünk a havi számlák rendezésére. Emellett természetesen lényeges, hogy minden igényt kielégítően tökéletes –…..
Sokan álmodoznak arról, hogy milyen jó lenne egy alacsony költségű házban élni, ahol a fűtés számla nem emelkedik az egekbe télen, és ahol nem kell kifizetni egy vagyont a nyári meleg elleni küzdelem során. Éppen ezért megannyi praktikát alkalmaznak, amivel igyekeznek minimalizálni a kiadásokat.…..
Előző írásunkban bemutattuk, hogy az épületek esetében mindig számolni kell bizonyos mennyiségű hőveszteséggel. Ennek mértékét a megfelelő hőszigeteléssel csökkenthetjük, aminek köszönhetően kevesebb energia lesz szükséges a fűtéshez. Azonban a szigetelés mellett további tényezők is hozzájárulnak az…..
A mindennapok során megannyi alkalommal hasznosítjuk az elektromos áramot, ugyanis rengeteg eszköz működtetéséhez szükség van rá. A napelemes rendszereknek köszönhetően mindezt saját magunk is megtermelhetjük, ráadásul az otthonunk melegen tartására is felhasználhatjuk. De milyen lehetőségei vannak…..
Bár volt idő, amikor a gyertya fénye mindenhez elegendő volt, az elektromos áram ma már az élet elengedhetetlen része. Éppen ezért rejlik hatalmas lehetőség a napelemes rendszerekben, amelyek segítségével megtermelhetjük a szükséges áramot, amit akár a fűtéshez is felhasználhatunk. ..
Az elektromos áram szerves része az életünknek. Volt idő, amikor még nem volt ennyire szükséges a megléte, amikor az emberek még petróleum lámpával vagy gyertyával világítottak, valamint tűzön főztek. Azonban a feltalálásoknak és a modern eszközöknek köszönhetően lehetővé vált az elektromos áram…..
Tegyünk különbséget azon termékek között, amiknél van esély a megtérülésre és azok között, amik esetében kizárt, hogy valaha hasznot hozzon! A gázkazán soha nem térül meg, mindig költséget fog jelenteni, azonban a napelem pár év után jelentős összeget fog termelni…..
Ma már nehezen találnánk olyan embert, aki nem hallott még a napelemekről vagy a napkollektorokról. Hiszen ezek szinte már minden nagyobb beruházású fejlesztésben, átalakításban vagy pályázatban helyet kapnak. De mik ezek és miért jók? És egyáltalán mi a különbség a…..
Állítólag park és közlekedési csomópont lesz az 1930-ban átadott Isten háza helyén. A minap lebontott kelenföldi régi Szent Gellért templom...
Peter Nap 2014.10.27 10:02:22