Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skillPOOL

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy sóhaj „A mi ágazatunkban nem olyan egyszerű az IT projektek kezelése, mint a banki vagy a telco szektorban!” – sóhajtott fel egy logisztikában dolgozó informatikai vezető kolléga a közelmúltban, amikor a különböző cégek project governance – vagyis projektirányítási – gyakorlatáról…..
Válasz a 2016-os év banki informatikai kihívására. A GLPC SEPA Gateway elnevezésű – a skillPOOL klaszter tagcégei által fejlesztett – termék 2014. vége óta elérhető az euró átutalást egyszerűen, gyorsan és olcsón lebonyolítani kívánó pénzügyi szervezetek, vállalatok számára. Az EU pénzügyi…..
Az alábbi megállapítások alapja nem módszeres felmérés, hanem saját és ismerősöktől, kollégáktól valamint IPMA vizsgázóktól szerzett tapasztalatok. Ezek nem csak a bankszektorban figyelhetők meg, de az informatika komplexitása miatt itt vetődik fel a legélesebben...
A MENSA szervezettel előszőr külföldi munkám során találkoztam. Cégünk új német cégvezetőt kapott, s suttógó hírekben terjedt, hogy MENSA tag 145-s IQ-val. Persze volt írígykedés, de senkinek nem jutott eszébe megméretni magát. Igaz ez a "MENSA dolog" ekkor még nagyon…..
A pénzügyi informatikában eddig eltöltött pályafutásom során az egyik legrosszabb tapasztalataim közé tartozik a blog címében szereplő „vs./versus”, vagyis a szembenállás. Mi okozza vajon ezt a helyzetet, a kézzelfogható nézetkülönbséget? Hogyan lehetne ez ellen tenni, „with”, vagyis együtt…..
A Guidance Kft 2015 március 5.-én részt vesz a Central Europien Business Centre által szervezett rangos szakmai rendezvényen.A 2015-ös E-banking konferencia Magyarország vezető banki technológiai, informatikai eseményévé nőtte ki magát.  Braun Péter úr (OTP Bank Nyrt.,…..