Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agent007

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címben feltett kérdésre az ember hajlamos rutinból rávágni az igent, ám ha jobban belegondolunk, nem biztos, hogy ez a jó válasz. Magyarországon (csakúgy, mint a régió más országaiban) is voltak már legalább névleg erre kitalált programok, ám egyik nagyobb kudarc lett, mint a másik. Noha az okok…..
agent007 2017.04.30 08:05:07
@puhacica: Tervezgetes? Az nem egyenlo az ingatlanvasarlassal. Kulimunkasoknak egy bank se fog kolcsont adni, hiaba "tervezgetsz". Nem hallottal arrol, hogy egyre kevesebb rizikot vallalnak a bankok?

@somlobodog: fogalma sincs hogy mirol beszel, csak abrandozik
Mutatok neked egy valódi lakást, ami tényleg kevesebb, mint 40 négyzetméter, mégis több helyisége van, mint a legtöbb 100 m2-es lakásnak. Nem árulok el nagy titkot, hogy egy multifunkcionális lakásról van szó, telis-tele multifunkcionális bútorokkal. És pont ettől nagyon izgi és neked is látnod…..
Megdöbbentő statisztika: Budapesten tízből két lakás külföldiek kezébe kerül. A belvárosban és az előkelőbb kerületekben ez az arány még rosszabb. A statisztikai adatokat nézve pedig úgy tűnik, saját országukban válhatnak kiszolgáltatottá a magyarok: Az ellentmondásos trend…..
agent007 2017.04.30 06:10:00
@DoctorMorreau: Semmit, befektetok.
A nyugati civilizációban, ahova hazánk -- legalább a törekvéseiben, de ezer éves politikájának nagyobb részében is -- eddig biztosan tartozott, a liberális demokrácia választásának nincs reális alternatívája. A liberális demokrácia néha ügyetlenül, de a legjobb eséllyel egyezteti össze a többségi…..
Lássuk be: Orbán nem nyerhet a Nyugattal és a liberális demokráciákkal szemben, nemhogy Orbán nem, de Putyin sem. Ennek semmi realitása, mégis az érvénytelen népszavazás bajnoka úgy elgaloppírozta magát -- egyszerre Nyugat-ellenességben és kormányzóképtelenségben --, hogy nem tud visszafordulni már…..
Theresa May jövő tavaszra ígérte az 50. cikkely érvénybe léptetését. Ez azt jelenti, hogy Nagy-Britannia legkésőbb két és fél év múlva bezárja kapuit az EU-munkavállalók többsége előtt. Várhatóan emiatt bevándorlási dömping indul...
Hamar körbement a világon az a videó, amelyben a magyar külügyminiszter összeszólalkozott a BBC riporterével a no-go zónák létezése kapcsán. Az angolok felháborodtak és hevesen tagadták, hogy volna ilyen Londonban. Körbejártuk a kérdést mi is...
Éles szóváltás az USA és az Egyesült Királyság politikai vezetője között Fotó: Telegraph Az USA, Japán és Kína is figyelmeztette az Egyesült Királyság új kormányfőjét, hogy egyáltalán nem tetszik nekik a brexit, és az azzal együtt próbált új brit szerepvállalás.  A G20-asok találkozójára úgy…..
Mi is van hát Magyarországgal? Van egy inkompetens kormány, amelyben a miniszterelnök a szűk keresztmetszet, aki nem lát az orránál tovább (amely kifejezés arra utal, hogy nem lát túl a maga horizontján), nem látja az ország következő harminc évét, legfeljebb a következő harminc hetét. Az ország…..
agent007 2016.08.28 18:50:34
En forditva gondolom, es nem Orban vedelmeben mondom, de a "nep", vagy legalabbis annak egy resze hozta ki a legrosszabbat egy egyebkent narcisztikus, hatalomra ehes, opportunista politikusbol es partjabol. Orban a magyar tarsadalom moralis valsaganak, erkolcsi osszeomlasanak a mellektermeke. Ez a moralis valsag mar nagyon regota folyamatban van amire minden uj rendszer csak ragtapasz megoldasokat alkalmazott. A magyar nepnek nincs igazan kovetheto pozitiv peldaja a sajat tortenelmeben (emlekezeteben) es rendszerrol rendszerre, valsagrol valsagra bukdacsol elore. Az lenne a fura ha ilyen korulmenyek kozott adott lenne egy eros polgari reteg amire alapozni lehetne jobboldali konzervativ politikat. Attol tartok Orbant kiszavazva a moralis csodtomeg talalna maganak egy uj szemelyt, melyen keresztul kielne a belso kaoszt, remenyvesztettseget, csalodast es nihilizmust. Persze szep gondolat hogy adott lenne egy allamferfi aki pozitivan befolyasolja a tarsadalmat, de szerintem a mai individualista vilagban ilyen mar nem letezik. Nyugaton is populistak a politikusok mind a jobb, mind a bal oldalon, es a szavazo azt nezi hogy mi marad a zsebeben illetve hogy mi a sajat erdeke, nem azt hogy mi lenne a tagabb kozosseg erdeke.

Mindezt tetezi, hogy a Nyugati liberalis demokraciak, melyek pozitiv peldaval szolgalhatnak, jelenleg kulonbozo valsagokkal kuzdenek (amit szerintem meg fognak oldani), illetve valtozasokon mennek keresztul, ami tovabb noveli a kaoszt. Igy a magyar nep most "joggal" allithatja hogy ez az ut szamara nem jarhato.
A magyar liberalizmus, ez a speciális rétegélmény, a francia forradalmi ideológia (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség) és a bolsevizmusból történő kiábrándulás közös gyermeke, minden ízében doktriner hitvilág, doktriner alapítókkal, doktriner érvrendszerrel. Jelszavak és konstrukciók mentén képzelve…..
Az európai kultúra több forrásból táplálkozik, ezek nagyjából: a hellén-római világ, a zsidó-(reformált)kereszténység, a felvilágosodás, a nacionalizmus, a polgárság (a szabad piac) és a szekuláris szocializmus rendjei. Ez utóbbi hármat ritkán szokták az alaprendek közé sorolni, inkább politikai…..
agent007 2016.08.06 23:42:52
@Khonsu: Sztem a hangsuly a "tomeges muszlim migracio"-n van, itt valik el az elviselheto multikulti az egyre inkabb problemat jelento kaosz halmaztol. Elfogadom hogy mas tengelyek menten is tortent/tortenik szegregacio, elidegenedes, szethuzas, megis, az iszlamizacio kerdes foglalkoztatja az embereket mostanaban. A felszinen a terrorizmus miatt, de valojaban az egyre novekvo tarsadalmi feszultsegek miatt. A problema nem uj, de a "valasz" tobbnyire az volt az elittol hogy a Nyugat a hibas, jobban kell probalkoznunk, legyunk meg toleransabbak, stb. Most kezdunk el mas, joval nyomasztobb problemakat boncolgatni, esetleg szembenezni azzal, hogy teljesito kepessegunk hatarat suroljuk, hogy tulbecsultuk sajat magunkat, vagy azt hogy hibasan a sajat kulturankat vetitettuk ki mas kulturakra, igy teljesen felreertelmeztuk azokat.
agent007 2016.08.06 23:49:07
@neoteny: Kanadaba szurve jottek be a sziriaiak, mintha az lett volna hogy egyeduallokat nem, de csaladosokat hoztak be inkabb meg arvakat, na meg keresztenyeket. Harper a 30 ezerbol 10 ezret meg alaposabban eloszurt. Most meg jol mukodik, de ha Kanadaban is a Merkel fele migrans/menekult politika lenne, akkor gondolod hogy mindenki olyan tolerans lenne?
agent007 2016.08.07 18:24:28
@neoteny: Na igen, de az EU-n belul mar eleve van szabad mozgasos migracio, a muszlim menekultaradat ezt tetezi. A bevandorloktol se tudnak elkerni $ 20 000-et belepo gyanant. Nincsenek olyan bombabiztos hatarok mint Kanadaban. Mas szituacio. En gondolom az elso menekult hullamokban voltak azok a sziriaiak, akik penzt is vittek magukkal, meg szaktudast es ilyeneknek mindenki orul. De a kesobbi hullamok egyre szerencsetlenebb korulmenyek kozott eloket hoznak. Nem csoda hogy a humanizmusra mint liberalis ertekre hivatkoznak, egy tragedia az egesz. De egyszeruen tul sokan jonnek, tul gyorsan, ez kaoszra kaoszt general. Meg mielott le lehetne telepiteni az elozo hullamokat normalisan, mar jon is az uj tomeg. Kanada egesz egyszeruen levonja a megemelt menekult kvotat az egesz eves bevandorlo kvotabol. Nem lesznek menekultek kozep-amerikabol, afrikabol, azsiabol, (romak ne is szamitsanak semmire), csak sziriaiak akik nem pluszban jonnek. Ez nagyon jo strategia, ugyesen tudjak a kvotakat tervezni a hatterben, es van annyi eszuk hogy nem az Average Joe-ra bizzak ezt a feladatot. Amig az atlagember szamithat arra hogy nem lesz Merkel fele ultralib dontes, addig a hoki korul balhezik - bar milyen balhe lenne mar ha egy nap a noi hokisok burkaban tologatnak a puck-ot. :)
Mint minden kérdés -- és következésképp minden válasz -- ebben a témában, úgy a fenti is pontatlan. Európa egy többrétegű, komplex válságban van, amelynek a legnépszerűbb eleme az iszlamista terror -- de ez sem véletlenül a legnépszerűbb. Erre lett ugyanis optimalizálva a komplex válság domináns --…..
agent007 2016.07.28 06:16:28
Javasolnam Szaudit felvenni a konteo listara...

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem kellett nekik benyelni semmit, egyszeruen tudtak hogy csokkent az eletszinvonaluk, ezert lazadtak fel.
Megvédhető-e -- a populista demokráciától? A migráció seregnyi vetülete közül az egyik legfontosabb, hogy véget vetett annak az automatizmusnak, hogy az elitek és intézményeik nagyjából egységesen állnak szemben a démosszal (populus-szal). Érzékelve a nyugati társadalmakban tapasztalható kulturális…..
agent007 2016.07.23 17:29:11
@unionista᠋: Az allamvallas tema az a te vitad, en a posztra reagaltam. Szamomra a szekularis allam a felallas, igy a vallasoknak nincs jelentosege a politikaban - termeszetesen vallas szabadsagot beleertve, jozan hatarok kozott.

Nem hiszem hogy a magyarok igazan visszavagynanak a feudalizmusba, hiszen nem is tudjak hogy mi az, nincs tapasztalatuk.. Inkabb elhiszik amikor Orbanek beadjak nekik hogy az szep vilag. A Horthysta maszlag a cirkusz, a felszin, escapism a realitastol - a kommunista gyokeru Orban maga se hisz benne.

Nem igazan ertem hogy jutottal el a magyar zsido kulturahoz es miert vizionalod hogy megszunik. De szerintem ez lenyegtelen, mert a magyar zsidok is magyarok elsosorban, akar megtartjak, akar elvesztik a kulturajukat.
agent007 2016.07.23 18:27:29
@unionista᠋: Ezzel a paraszt bunko stilussal velem nem mesz semmire, ebbol csak arra kovetkeztetek hogy baromira frusztralt egyen vagy. Te nem vagy azon a szinten hogy erdemben reagaljak a pampogasodra. Hogy mi a picsat keresel ezen az oldalon, azt nem tudom, de a szemelyeskedo bofogesed kb. annyit szamit nekem mint a legy zummoges.
agent007 2016.07.24 06:19:21
@unionista᠋: Nade az emberek jo resze meg csak nem is vallasos. :) Vagy nem kereszteny, hanem mas vallasu. A kozossegi letet meghatarozhatjak kozos celok, ertekek, erdekek, meg az hogy milyen mertekben szocializalodtak egyuttmukodesre, tarsadalmi szolidaritasra. Ehhez nem vallas kell hanem oktatas es kozosseg fejlesztes. Persze nekem nincs bajom a vallassal, ez maganugy, sot a kozossegben is jatszhat szerepet, de nem allami szinten. Nekem.
2015-ben rekordot ért el az elvándorlók száma: 2014-ben 31 ezer 500-an hagyták el az országot minimum egy éves külföldi tartózkodás szándékával, tavaly pedig ennél is többen, 33 ezren szedték a sátorfájukat és költöztek külföldre dolgozni. Közülük több százezren vannak…..
agent007 2016.07.22 22:58:23
@siriq111: Klasszikus hibat kovetsz el, amikor a sajat helyzetedet vetited ki altalanoskent. En sem vagyok mosogato de ettol meg a bevandorlok tobbsege betanitott segedmunkat vegez. Gondolj bele, ezekbol a munkakbol mar eleve tobb van, es sokan is jelentkeznek ra, ezert is fizet olyan keveset. Azt is gyakran hallani angliai magyaroktol hogy ok olyan munkakat vegeznek amit a helyiek nem hajlandok elvegezni - hat bizony ez a "mosogatas" jellegu munka.
A B1 blog tudósítója jelenti Franciaországból..
agent007 2016.07.16 22:11:34
@lol7: Ugy nez ki hogy barmi problemaja van Juszufnak, ezt tomeggyilkossaggal tudja csak megoldani, mert olyan merteku benne a gyulolet. Mar eleve antiszocialis, kisstilu bunozo a tarsadalom peremen mert nem akar es nem kepes integralodni a "hitetlen kutyak" vilagaban. Juszuf akkor erzi Europaban jol magat ha reszesedhet a joletbol es a kokorszaki ill. feudalis "kulturajat" gyakorolhatja 100 %-ig. Pl. hogy mert az az asszony lelepni amikor a magassagos Koran megigerte neki hogy az az o rabszolgaja lesz orokre? Juszufnal ez mar eleg ahhoz hogy jihadra lepjen. Ergo Juszuf es tarsai tulajdonkeppen ket labon jaro fegyverek...
Lumens A Brexit és a rasszizmus 2016.07.05 08:21:57
Úgy tűnik, a brit népszavazás után még nagyobb a bizonytalanság, mint előtte. Miközben mindkét tradicionális nagy párt vezetői válsággal küzd, és nem tudni, mikor kezdik meg a várhatóan évekig tartó kilépési procedúrát, szinte semmiről sem lehet biztosat mondani az Egyesült Királyság politikai…..
agent007 2016.07.06 16:21:12
@desw: Megcsak nem is utalatrol van szo, hanem ellentetes erdekekrol. Ha a bevandorlok sertik az erdekeimet akkor meg akarok toluk szabadulni, ha kedvelem oket, ha nem, ez igy mukodik. Nem az angol munkasosztaly erdeke volt a tomeges bevandorlas hanem a felso tizezere (olcso munkaero) es a felso kozeposztalye (olcso szolgaltatasok).
Az egész kicsit orwelli bukéja nem véletlen, csak még azt nem tudjuk, hol van Óceánia. Azt viszont régóta lehet tudni, hogy Oroszország versenyképtelen gazdaság, és a belepumpált nyugati működő tőke hatását könnyedén felülírja a korrupt államigazgatás, a putyini autokrácia és a népesség korlátozott…..
agent007 2016.07.02 17:17:41
@Varjú: Egyetertek, hosszutavu folyamat a tarsadalmi fejlodes, turelem kell hozza. Tulajdonkeppen el se lehet varni bizonyos generacioktol hogy masok legyenek, el kell fogadni, meg kell turni oket, mert nyilvanvalo hogy megkovesedtek bizonyos ertekrendekben, es eroszakkal nem lehet oket "atnevelni". A fokusz a jovo generaciokon kell hogy legyen, es oktatas minosege lenne az alap, valamint nyitottsag a progressziv nyugati demokraciak fele (pl. hogy ottani egyetemeken tanulnak).

@nu pagagyí: Szerintem senkinek az erdekeit nem kepviselik, hanem ide-oda csapodnak, ahonnan valami leesik nekik. Az EU-tol zsozso, az oroszoktol erzelmi tamogatas (melldongetes). Mar eleve kettos retorikat alkalmaznak - egyet az EU fele, egyet a szavazok fele. Tisztan hatalom megtartasra vannak berendezkedve, nincsenek kulonosebb elvek, ertekek, amit kepviselnek. Inkabb azt nezik hogy hol vannak a szavazatok es a tobbsegnek dobalnak igereteket (populizmus). Orban valszeg BoJo-val jart egyutt a koponyegforgato szakra valahol. :D Nezd meg a legutobbit, kozlemeny hogy de sajnalnak hogyha a britek brexitelnek, aztan egy het mulva meg "lehetseges Hunxit". Az egyik kifele, a masik befele szolt.
agent007 2016.07.02 17:23:43
@Diorella Queen: :DD

@Gery87: Mas kulturkorbol van ott a tobbseg, angolszasz, nem szlav.
Egész Európát, de még magukat a Brexit-pártiakat is sokkolta, hogy nyertek az EU-ból való kilépést támogatók a Brexit-referendumon. Persze a mutogatás is rögtön megkezdődött: a hülyék, a vidékiek, az öregek hibája a „rossz döntés”, amivel esetleg az EU, vagy az Egyesült Királyság szétesését is…..
A legfrissebb közvélemény-kutatások alapján már a kilépéspártiak is lemondtak arról, hogy sikerül győzelmet aratniuk. Ezek után mindenkit hatalmas meglepetésként ért, hogy a szigetország mégis kiszavazta magát az Európai Unióból: 52-48-ra győztek a kilépéspártiak.  Ahogy…..
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely, a Pénzriport szerzőjének írása   A kilépés valójában nem kétkimenetelű (igen-nem) folyamat. A szavazás hatására tárgyalások kezdődnek az EU-val. A tárgyalások azonban sokáig eltarthatnak, emellett pedig elképzelhető, hogy végül olyan megállapodás jön létre, amely a…..
agent007 2016.06.26 07:16:47
Összeomlik-e a világ a Brexit után? Való igaz: nekünk az lett volna a legjobb, ha maradnak és együtt tudunk dübörögni az angol elefánttal, némi egyensúlyt teremtendő a német elefánttal szemben. Putyin és az Egyesült Államok örülhet, mert egy fajsúlyos szereplő kiszállt az EU-projektből. Számos…..
Már 7 éves korban tanulják, hogy az érzelmek helyett hogyan alapozzák a véleményüket megbízható információkra. A választás és vélemény szabad, de tudni kell megbízható információkat felsorakoztatni az érvelés mögött. Flickr Creative Commons - Nekem még egy fogam sem hullott ki! Tom nemsokára 7…..
agent007 2016.06.26 07:09:00
@dt03av: :DD
Kovács Csaba Köztudottan van néhány ország Európában, ahol sokkal több figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, mint más országokban. Ilyen értelemben Svájc, Dánia (öko sorozatunk első, Fenntarthatóság és a világ: 1. Dánia cikkében írtunk róla), Norvégia és Svédország is…..
agent007 2016.06.26 06:59:54
@Warlimont: Nagyon erdekeseket irtal, koszi. A kis hipokratak :D
András Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy ez a cikk egy erősen szubjektív, és tényekben szegény összefoglalója annak a tragikomédiának, ami mostanában az Egyesült Királyságban folyik. Az egyik oka ennek, hogy nem vagyok sem politikus, sem közgazdász, és így nagyon sok mindent nem tudok és nem…..
agent007 2016.06.26 06:56:23