Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molekula

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkoba Netanyaról vonattal a legegyszerűbb menni. El kell hogy áruljam, Izraelben egy élmény vonatozni. Főleg akkor, ha valaki a MÁV-hoz szokott… A vonatok gyorsak, csöndesek és kényelmesek. A gyorsaságot nem kell magyarázni. Csöndesek. Amikor nem utazik sok ember, nincs…..
Ez volt az első Jom Kippurom Izraelben. És összehasonlíthatatlanul más volt, mint az eddigiek. Teljesen más dolgok határozzák meg az ünnepet otthon, a diaszpórában, mint itt Izraelben. Otthon Jom Kippurkor már javában ősz van. A vastagabb harisnyámat veszem föl a szoknyám alá. Ha…..
Molekula 2009.10.09 16:33:03
@Normanka: "Van a vallásnak egy sokkal gyakorlatiasabb, a mindennapokat konkrétan befolyásoló, sőt, ÉLETBEVÁGÓ szerepe: összetart, közösséget épít, jövőképpel szolgál az egyénnek stb. A fenti írás is ezt az erőt illusztrálja."

Azért érdekes, hogy csak 4-5 országban verik a buznyákokat buznyáknapon, és Izrael a legpusztítóbb nagyhatalom ebben a tekintetben, mert ami itthon volt a buznyákfelvonulásnál az az Izraelihez képest békés tüntetés volt.

Összetart, épít a vallás. De idegengyűlöletet, sovinizmust is hirdet.

Mi lett volna ha Jom Kippurkor Raanana városában a főutcai tömegben valaki felvállalja hogy:
a) buznyák?
b) muzulmán?
c) sertéshúst eszik?
A Lángoló város az a film, amelyet Tarantino legádázabb kritikusai még ma is véres kardként hordoznak körbe, bizonyítékul a rendező plagizátor voltára, így aztán sorozatunkból sem maradhat ki. Nem láttuk ugyanakkor értelmét, hogy új cikket írjunk a témáról, hiszen a két…..
Megcsaltalak Pocsék az ágyban 2009.06.06 09:45:00
El kell ítélni azt a nőt, aki azért keres magának "kalandokat", mert a férjétől nem kapja meg azt az ágyban, amire vágyik?Férjnél vagyok 7 éve, a párom a mai napig mondja, megcsókolná a lábam nyomát is. Nagyon szeret, mindegy hogy nézek ki, ha zsíros a hajam, vagy…..
Az AXN hamarosan bemutatja a So You Think You Can Dance című amerikai táncos-reality-t, azt, aminek egy vadhajtása már nálunk is ment Megatánc címmel a TV2 jóvoltából. A műsort az American Idolt (is) jegyző Simon Fuller készíti, és célja, hogy felfedezzenek olyan táncos…..
Molekula 2009.05.04 15:26:59
Igen, tudom, hogy napokkal ezelőtt történt és a Reakció is írt már róla. Csakhogy amikor megláttam, lefagytam kis időre, meredtem magam elé, és csak azt dünnyögtem, hogy ez durvább, mintha Lakat T Károly élő adásban olajozná be Bajnai Gordon felsőtestét. A reggeli tévés…..
Pontosan tíz éve – 1999-ben – történelmi tettet hajtott végre egy székely származású vajdasági magyar ember: Dani Zoltán. A világsajtót bejárta a hír, hogy Dani és katonái lelőttek egy F–117-es lopakodót. Szerbiában nemzeti hősként tisztelik, tettéről filmet…..
Molekula 2009.04.11 18:57:56
A Deák tér forró hely faji identitás szempontjából. Itt zsidózta le egyszer ordítva egy ellenőr a Homár egy barátját, aki a világon csakis a zsidókra jellemző módon szakállt visel. És itt teljesít szolgálatot egy másik fajkutató szakember, aki olvasónk, Szilvia, és még…..
Molekula 2009.03.17 07:46:22
@johndoe83: Na de Borzi
A Viasat továbbra is számít a magyar sorozatfüggő társadalomra, és a Halottnak a csók után egy újabb sorozatnak is itt, a neten keres címet, éljen a webkettes életérzés. Adott egy középiskolás amerikaifutball-csapatról, annak játékosairól és edzőjéről, no meg az egész…..
 Krisztiánt ruhatárban lopták meg, de meglehetősen arcátlanul:Vasárnap ellátogattunk feleségemmel és kisfiammal a Klauzál Házba (hosszabb nevén Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ, címe 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33 - a Campona mellett) egy…..
Molekula 2009.02.16 23:35:03
@zsoci: A nyugtatömb sorszámozva van, el kell számolni vele. Ha valóban kidobtad akkor nem kis bajban vagy.
Az akkreditáció intézménye a gyakorlatban – nálunk – a kilencvenes évek egyik legnagyobb bulija volt. Többé-kevésbé hozzáértő szervezetek, erős politikai lobbiháttérrel rátelepedtek egy-egy rendes szakmára és tanfolyamokat, vizsgákat kezdtek el nekik szervezni jó…..
Véleményem fenntartom, miszerint az ÁFA mellőzése nem maga a probléma, hanem a problémának tünete.- zárja az előző poszthoz - roppant kedves hangnemben - írt kommentjét Molekula.Öröm a szívnek, hogy valaki, aki a halál faszára kíván engem blogostul, belátja végre, hogy az áfa…..
Molekula 2009.01.29 14:10:37
Abban nagyon is egyetértünk, h nem a vállalkozókat kell motiválni számlaadásra, hanem a fogyasztói társadalmat arra a szintre nevelni, amit a válság előtti liberálkapitalista rendszer követelt volna meg.

Pontosan ezért, ha a blog címe "tudatos fogyasztói és demokrata társadalmat waze" lenne, nem pedig "lássa a világ hogy hol húztak le a kávémról 15 Ft-ot waze" semmi bajom nem lenne.

Hidd el, aki jellemzően nem ad számlát, de önző módon luxuscikkeket vásárol ahelyett, hogy visszaforgatná a pénzt a körforgásba (magyarul nem adja ki bér vagy egyéb formában), azt vagy utolérték már, vagy utol fogják érni. Nem hülye az Apeh. Nem kell félteni.

(Egyik ismerősömet megvágták -vagyonosodási vizsgálat- 12 millió (!) forintra. Ezt egyben, szinte azonnal befizette, majd megvágták még 4 millióra, hogy honnan volt ilyen sok pénze ilyen hamar. Mellesleg teljesen jogos volt mindegyik ilyen vizsgálat a környékemen)

A fő mondanivalóm valóban ez: hiába csinál a kormány számla-beküldő nyereményjátékot, hiába vesz fel az Apeh 3600 új ellenőrt, hiába ellenőriznek pofára is, a helyzet nem tud változni. Ez az egyensúlyi helyzet, így van a költségvetés is összeállítva, miszerint a vállalkozók nem kis része mellőzi az áfát.

Lényeg: ha a társadalmat szeretnéd egészségesebbre nevelni, még anyagilag is támogatnálak, de olyan cégeket vagy üzleteket kirakni, amikről fogalmad sincs mit miért tesznek, továbbá ellenőrizni sincs módod vagy jogod hogy valóban mellőzik a blokkadást, ugyanolyan magyar virtusra utal, mint amire oly szeretettel hivatkozol.

Végül: soha nem mondott senki olyat, hogy az ÁFA-csalás frankó, vagy nem elítélendő. Pusztán a mi 20 éves kapitalizmusunk így működik. Ha mindenki adna blokkot, arról lennénk híresek, hogy a vásárlóparitás a fiskális intézkedésektől függ (mivel a magyar vásárlóerő 2 rész hitelből, és 1 rész adócsalásból épül fel). Az pedig már nem kapitalizmus.
 Némiképp felhúztam magam Hajós András legújabb interjúján. Pedig a kötelezően Hello tourist-rajongó iskolatársnőimen kívül én voltam az egyetlen ismerősöm, aki néhol egészen bírta, többnyire jóhiszemmel követte ennek a figurának a bohóckodásait. Most…..
Vastagbőr Napközis erőszak 2009.01.24 16:19:00
Öt, 10 év alatti fiú erőszakolt meg egy kislányt egy szegedi iskolában. Az eset a napközis foglalkozás közben történt.Basszus, amikor én voltam kisiskolás, soha nem történtek ilyen mókák a napközis foglalkozás alatt! Bár visszagondolva napközi sem volt a suli után, csak az…..
Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknekcsak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?IgenNem..
Molekula 2009.01.20 16:55:47
"Tudtad?" blogján komment:
ügyfél ·
masszazs.blog.hu 2009.01.20. 15:38:35
Nagyon hálás vagyok neked hogy beírtál a blogunkra, ugyanis anélkül SOHA nem találtam volna ide, erre a bölcs, problémamegoldó és informatív oldalra!
Köszönöm és megintcsak köszönöm!

Elhamarkodott a következtetés, vagy tényleg egy masszőr vezeti az adjál számlát blogot? Hová fajul a világ?

Mellesleg kitettem az ívet a cég ajtajába egy tollal. Nem mondom mennyit gyűjtöttünk, de ha más is ugyanígy egyszerre küldi majd be a határidő vége felé, nem kell aggódni. De ez persze nem indok hogy leálljunk. Meg arra se hogy minden törzsvásárlónak blokkot adjunk :)
Quiang Hua 88 Kft.1072 Budapest, Rákóczi út 8/AEgy előítéletes dög vagyok.Az történt velem, hogy ebédre vágyva tanácstalanul ténferegtem a Rákóczi úton, végül beletörődtem az elkerülhetetlenbe: jó, legyen kínai. Kínai gyorsbüfé, és akkor legalább két legyet ütök…..
A poszt címét nem én adtam, hanem kopiészt a Fitta által küldött mail subjectjéből - de nem gondolom, hogy vitába kéne szállnom vele.Mindenki tudja, hogy a vállalkozók nagy része nem díjazza, ha kérsz számlát, ilyenkor elgondolkozhatsz, és kereshetsz másikat is, de mi van akkor…..
Következzék Erika levele, úgy gondolom, fílingjében passzol a mai időjáráshoz.Szia!Nap mint nap volánbusszal járok dolgozni, nekem bérletem van, de látom, ahogy a sofőr saját zsebre dolgozik és nem ad jegyet sokaknak, ha jól tudom ebben az esetben a jegy a nyugta.Így nem csak a…..