Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biciklitolvaj

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Gumikerekűek, csak úgy 2022.07.02 07:00:00
Régen voltak már belső égésű motoros gépsárkányok, úgyhogy ha már egyszer megint Pozsonyban jártam, fotóztam párat, hogy addig se kelljen rendes blogbejegyzést írnom: A Tatra gépjárművek régi kedvenceim, és szerintem Tatra 114-est eddig még nem is láttam ilyen közelről. Valószínűleg nem sok…..
biciklitolvaj 2022.07.09 20:52:35
@nyelv-ész: A csomagtartó alatt, egy külön leengedhető ajtó volt a kocsi orrán. Nagyon kicsi csomagtartója volt, de a hátsó ülés mögött volt még egy kis hely pakolni.
Mindig is tudtam, hogy a harci pilóták a kanyarban nincsenek a mezőgazdaságiakhoz képest, de jó ezt így videón is látni! Vajon milyen lenne a Csillagok háborúja "trench run"-ja ilyen Kamovokkal? :)..
biciklitolvaj 2021.10.31 15:27:14
Annak idején egy teljes bejegyzést szenteltem gyerekkorom tévéreklámjainak és tévéreklám-szignáljainak, de volt egy olyan fajta, amit akkor nem találtam meg a youtube-on: a Mahir reklámblokk, melynek megkülönböztetését már akkor se értettem, mert nem tűnt fel, hogy gyökeresen más dolgokat…..
HamPLÓ "Anteusz" 2020.12.23 07:00:00
Amikor Antonovokról van szó, a sportrepüléshez közelebb állók általában az An-2-esre gondolnak, a haditechnika iránt rajongók az An-26 "Ordító Egérre", a témára kevésbé érzékenyek pedig a jókora An-124-esre, vagy a még észveszejtőbb méretű An-225-re. Pedig létezik még ő is, az An-22 "Anteusz"*: A…..
Gyerekkoromban a mainál sokkal több helyen lehetett a fény- és félsorompók helyett teljes szélességű tekerőseket látni (általában szakállasakat). Már úgy értve, hogy bent Budapesten: ilyen volt például a lajosmizsei sorompónál, vagy éppen a pécsi és balatoni vonalakon azon a környéken, ahol ma az…..
biciklitolvaj 2020.11.28 16:54:49
@Hamster: Máriaudvar és Vácrátót együtt
Míg nálunk 1984 után már nem közlekedtek kéttengelyes villamos motorkocsik, pláne motor+pót+pót szerelvények, a keletnémet területeken egészen az ezredfordulóig lehetett ilyenekkel találkozni. Utoljára 2003-ban Jénában jártak ilyenek nagyvárosi körülmények közt, de még a sokkal inkább szem előtt…..
Tizenhárom éve vonultak nyugdíjba az utolsó UV-k. A legutolsó menet végén meghatottan fotózkodtunk a budafoki Városház téren, amikor a feldíszített szerelvény hirtelen ajtót csukott, és elment a kocsiszínbe, maga mögött hagyva körülbelül száz közlekedésbarátot. Profán vége volt ez az 51 üzemben…..
HamPLÓ Felső-sziléziai anzix 2020.07.02 07:00:00
Ha már a hét elején a Ruhr-vidéki városközi villamosokról volt szó, most az ott is említett felső-sziléziai interurbánokról mutatnék egy tavaly decemberi videót. És kivételesen nem egy szokásos, két és fél perces szösszenetről van szó, hanem egy majdnem hét percesről - ez nálam már Sátántangó…..
Sokan nem is tudják, hogy bárhova lépünk Budapesten a belvárosban, minden bizonnyal egykori sírokon taposunk. A mai jól ismert temetők – köztük a két ikonikus nemzeti sírkert, a Fiumei úti és a Farkasréti temető – csupán az aranykorban jöttek létre, hogy kielégítsék a fokozatosan fejlődő város…..
Nem kell megijedni, nem kell tudni, hol van Siechnice, vagy hogy miről híres - én se tudtam. Aztán Wrocławba érkezve azt láttuk, hogy a távolban ég az ég alja. Biztos valami külszíni fejtés van ott, vagy kőolajfinomító, ahol este is dolgoznak! Aztán másnap Katowice felé indulva még közelebb…..
No, mostanában kicsit túlzásba vittem a vaskerekűeket, úgyhogy autózzunk, pontosabban garázsozzunk egyet! Ugyan Mercedeseztünk, Ferrariztunk, mindenféléztünk már onnan az elmúlt hónapokban, azért még maradjunk egy kicsit a régi és/vagy drága kocsik berlini gyülekezőhelyén, a Classic Remise-ben! (Ha…..
HamPLÓ Villamosok és emberek 2019.08.20 02:06:00
Régen voltak már régi képek a blogban, utazzunk hát kicsit vissza a hetvenes évek második felébe Balt Korthals Altes felvételeivel! Ezúttal olyan fotókat válogattam össze, amelyeken nem csak a járművek és házak látszanak, hanem egy kicsit az emberek is. Elsőnek az örök klasszikus 65-ös villamost…..
Hihetetlen, hogy már hét éve, hogy Debrecenből Pestre érkezett egy kicsit kopott, kék csíkos villamos! Rá se lehet ismerni: Idén rendesen beindult a nosztalgiaszezon: szombaton a 2-esen, vasárnap az N19-esen pörög mindig valamelyik régi tuja, és ebben a nagy forgásban végre az…..
biciklitolvaj 2019.07.03 18:57:49
@Csokis: Ha jól emlékszem, a Jagelló út földút volt még 1971_ben is. A MOM park egyik határa volt.
HamPLÓ Sárga, fekete-fehérben 2019.01.05 07:00:00
Bár a külföldi fotósok képeit elsősorban azért szeretem, mert készítőik a hazai közlekedésbarátok többségével ellentétben jó minőségű géppel jó minőségű színes filmre dolgoztak, a múltkor megismert Balt Korthals Altes fekete-fehérben is igen hangulatos utcaképeket örökített meg. Hideg, nyirkos…..
HamPLÓ Végállomás, leszállás! 2018.08.26 07:00:00
Ez itt a bevezető hűlt helye. Normál esetben nyakatekert módon kellene felvezetnem, hogy mi a bejegyzés témája, és miért az, ami, de most egyszerűen csak pár érdekes régi képet szeretnék mutatni Ab van Donselaartól :) A budafoki Városház téri végállomás ma sem néz ki…..
Térjünk kicsit vissza a schwechati reptérre! Egészen eddig nem figyeltem meg, hogyan működnek azok a vonórúd nélküli masinák, amikkel egy ideje a hagyományos (vonórudas) gépek mellett találkozni lehet a reptereken. Láttam, hogy valahogy körbeölelik az orrfutót, de nem értettem, pontosan hogyan…..
Nem akarok rálicitálni az atombombás posztra, de megint találtam egy videót, amiről az jutott eszembe, hogy egészséges életösztönű ember nem lett volna ott, amikor készül. Konkrétan a csernobili 4-es reaktor romjai közt, a szarkofág belsejében járunk... akarom mondani járnak a készítők. Nem is…..
Na jó, ennyire konkrétan én se, de a minap a youtube-on való elkalandozás (eredetileg Csernobilra kerestem rá, aztán jöttek az ajánlások) során azt tapasztaltam, hogy a legtöbb atomrobbantásos videó alatt vagy valami dübörgően sötét zene szól, vagy rákevertek valami robbanáshangot a képre: amint a…..
Nem biztos, hogy a hír mindenkinek ugyanazt jelenti, mint azoknak, akik a magyar tévés meséken nőttek fel, de én személy szerint kifejezetten örülök annak, hogy az eredetileg 1974 és 76 között két évadot, 26 részt megélt rajzfilmsorozatból már készül egy harmadik, 15 részes évad is. Jó, tudom, Vuk…..
Elkészültem végre az ígért videóval a TIVEDA szoftver feltöltéséről. A Wemos D1 mini a CH340 meghajtót igényli. Ezt windowshoz itt találjuk meg, ha telepítettük, akkor csatlakoztatás után egy új COM portot kapunk. Ennek a száma gépenként eltérő lehet, általában a legmagasabb lesz a megfelelő. Az…..
biciklitolvaj 2016.09.22 19:01:34
@Mr. Big: Köszönöm a segítséget, de ami Esptools nekem van Linuxon azzal nem tudok ilyen paramétereket beállítani. Valahová telepítenem kell egy Windows-t, és előröl kell kezdenem az egészet, hátha az útmutatások alapján nagyobb sikerem lesz.
Pár hónapja mutattam egy videót a budapesti állatkertről, és említettem, hogy a Vidám Park egykori területének egy részét is elkezdték benépesíteni, egyelőre félideiglenes jelleggel. Ez a cukiság-cluster például nem akárhol hangoskodott... ... hanem az egykori…..
biciklitolvaj 2015.05.15 17:47:45
@KullWahad: Kiskölyök koromban Nagyszüleim elvittek a Vidámparkba, és ekkorról emlékszem erre a Velencére. Utána otthon meséltek az igazi Velencéről, ahol ők még a háború előtt jártak.
1976 fontos év volt a budapesti villamosokról készült képeket illetően: akkor látogatott ide először Ab van Donselaar, Tim Boric, és akkor kezdett rendszeresen idejárni Heinz Heider. Ez egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy innentől kezdve vannak rendkívül jó minőségű képeink meghökkentően komoly…..