Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ridgeback

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Írd ki a blogodra, hogy a Duna mindenkié, aztán köpjél az égbe és álljál alá." Ezek voltak egy volt barátom utolsó hozzám intézett szavai, miután megszakította velem a kapcsolatot, mert azt vélelmezte, hogy az ő helyén fogtam a decemberi harcsámat. Mennyire fontos a tuti horgászhely? Egy barátságot…..
// Ahogy levonultak a kora-nyári áradások, szépen lassan beállt egy állandó alacsony víz az öreg Dunán. Az ilyen körülmények általában nem a pergető horgászok barátjai, de kitartó keresgéléssel, jó megérzésekkel, ilyenkor is horogvégre keríthetőek a táplálkozó…..
Horgászkalandok Éjjeli madarak 2015.10.14 08:00:00
// Lassan, nesztelenül csorogtunk csónakunkkal a tiszai éjszakában. Éppen ráfordultunk a legígéretesebb külső ívre, mikor a túloldalról reflektorfény borított el minket. Légy szíves ne világítson ránk! - kiáltottam át a kíváncsiskodó féljózan sporinak. A fény…..
ridgeback 2015.10.14 12:06:10
@Bogyo_bacsi: Örülnék, ha így lenne. Olyan feszített horgászévet, mint amit Te csinálsz nyilván nem tudok végigvinni 3 gyerkőc mellett, de egszer-kétszer szívesen becsatlakozom, ha kell sofőr! ;)
ridgeback 2015.10.14 12:15:23
@Bogyo_bacsi: Nálam nyilván nem kérdés, ha a gyerekekre és a pecára egyszerre kellene időt szakítanom, akkor a gyerekek. No, de ezért tanítom őket horgászni! ;)
Lám, újra eltelt egy esztendő és a blogom immáron iskolás korú lett. :o) Ha visszatekintek az elmúlt évre, egy rendkívül küzdelmes, kihívásokkal teli időszakot tudhatok magam mögött. Az őszi és tavaszi csukás etap igen soványan mérte a sikert, a téli gumihalas szezon pedig…..
// Nos, akkor folytatnám a történetét, hogy az erős szezonkezdet után hogyan is alakult számomra az idei dunai wobbleres idény. Az általam rendszeresen látogatott kövezéseket továbbra is nyalogatta a félig zavaros, magas vízállással hömpölygő folyam, kitűnő terepet…..
Horgászkalandok Tiszaháton 2015.08.18 08:00:00
// Tavaly nyár végén – ősz elején pár alkalommal már nyomába szegődtünk a bajuszos ragadozóknak az öreg Tiszán, ám sajnos, az évtized egérúszását éppen lekéstük és csupán néhány harcsakapásig jutottunk a szőke folyón. Szépen fogtunk azonban balinokat és akadt…..
// Végre-valahára elérkeztek a melegebb évszakok. Az elmúlt hónapok szerényen mérték a sikert az öreg Dunán. Késő ősz óta néhány momentum adódott csupán, mikor kedvezőnek bizonyultak a körülmények a gumis süllőzésre, harcsázásra. Bár ezeket szituációkat…..
ridgeback 2015.07.29 17:51:14
@Bogyo_bacsi: Ha azt mondod nem PS, hiszek neked. Akkor viszont tuti, h valami ilyesmit használtok! ;)
coolthingstobuyfor.com/wp-content/uploads/2015/04/Fish-Fingers-860x573.jpg
ridgeback 2015.07.31 18:08:13
@Bogyo_bacsi: Rosszul látod. A jászt azért igazgattuk annyit, mert akkora volt, hogy le kellett cserélnem az obit egy nagylátószögűre! ;)
// Immáron harmadik alkalommal keltünk útra, hogy harcsák után áhítozva, próbára tegyük szerencsénket a Pó deltában. Eddig egyszer sem tértem haza fogás nélkül, ám igaz, degeszre sem fogtam magamat az olasz folyón. Két éve csónakba húzott 47 kilós harcsám emléke már…..
Horgászkalandok Tisza-tavi tavasz 2015.06.17 08:00:00
// A csuka tilalmat követő napokat a Tisza-tavon töltöttük barátaimmal, bízva a még érintetlen víz varázsában. Abban reménykedtünk, hogy a vízleeresztés óta nem zargatott területeken élő rablóhalak talán bátrabban támadják majd az orruk előtt táncoló műcsalikat,…..
// A február végén átélt felejthetetlen dunai harcsás kaland után, mondanom sem kell, keményen ráfeszültünk a bajuszosok gumival való becserkészésére. A kezdeti sikereket azonban több betlis próbálkozás követte. Hiába pihentek az ismert helyen a harik, ha egyszerűen nem…..
// Február második felére végleg elengedtük a süllőzést. A beköszöntő felmelegedés és az enyhe áradással bezavarosodó víz végérvényesen lezárta az amúgy sem túl eseménydús téli gumihalas szezont. Ám, az új körülmények új lehetőségeket szültek. Ahogy…..
// Egy hosszú, csapadékos, frontos és süllőkben igen fukar téli gumihalas szezont tudhatunk a hátunk mögött. Mindenki kínlódott... akár partról, akár csónakból horgászott, akár lelkes kezdő volt, akár tapasztaltabb spori. A tüskéshátúak bizony nem gyakran mutatták…..
ridgeback 2015.04.10 13:03:06
@Bogyo_bacsi: Pedig már kezdtem azt hinni, hogy Paks környékén horgásztatok! ;)
ridgeback 2015.04.14 13:48:46
@Bogyo_bacsi: Paks helyett talán jó lesz a Pó is! Tudod, ha ló nincs ... ;)
// Általában a zord téli hónapok kecsegtetnek a legszebb süllőkkel a Dunán... na de hogyan is indult ez az esztendő? Hát horgászati szempontból bizony katasztrofálisan. :o( Az év elején beköszönő erőteljes felmelegedés magával húzott egy zavaros árhullámot, ami egészen…..
// Lassan közeledtek már az ünnepek, mikor beköszöntött végre az igazi tél. A hőmérő higanyszála az éjszakai órákban mínusz tizenöt fok alá kúszott, a fákat belepte a fehér zúzmara és az esős hónapok nyomán felduzzadt tócsák is teljesen befagytak végül. Mindenki…..
ridgeback 2015.02.27 09:15:53
@jimmba: Köszönöm! A blog leglelkesebb olvasói a gyerekeim, és a horgászatban is nagyon lelkes kísérők. Idén már a legkisebb is beszáll spiccbotozni, most lett 2 éves. Bogyó blogját is lelkesen olvassák, megmutatom nekik a hozzászólásodat, örülni fognak, mert nekik ti igazi legendák vagytok! :)
Horgászkalandok Nyár a télben 2015.02.04 08:00:00
// Novemberben igen szép süllőfogásokkal ajándékozott engem és barátaimat az öreg folyó. Gumival és wobblerrel is egyre-másra kerültek horogvégre a szebbnél-szebb tüskés hátú haramiák. Kíváncsian vártuk hát a folytatást. Vajon, ha beköszönt a decemberi hideg,…..
ridgeback 2015.02.04 09:00:14
Mivel lapletöltési adataimból tudom, hogy ezeket a svéd bejegyzéseket gyakorlatilag senki sem olvassa, ezért bátran írtam le benne olyanokat, amik sérthetik a felületes olvasó magyar érzületét vagy a büszke horgász önérzetét. Ha valaki mégsem riadna meg a rengeteg karaktertől,…..
// Túl vagyunk az idei ősz első Tisza-tavi horgászkalandján, ám sajnos a tó nem azt az eredményt hozta számunkra, amire titkon számítottunk. A hirtelen jött tiszai áradás okán zavarossá változott a tározó fekete, tőzeges vize és csupán az eldugottabb, tisztább…..
ridgeback 2015.01.14 15:44:50
@Bogyo_bacsi: A színvonalra itt semmi panasz nem lehet kérem szépen. Látszik a sok munka, ami mögötte van, de azt gondolom, ez édes teher. Inkább egy sz.r peca, mint egy jó nap a munkahelyen, ugye! :)
// Az őszi csukaszezon igen gyengén sikerült számomra. A Tisza-tavon kifogtunk egy zavaros áradást, ami szinte ellehetetlenítette a horgászatot, a Balatonon idő előtt távozott az idei, talán legnagyobb krokim, a Dunán pedig egyszerűen bottal ütöttük a csukák nyomát. Ez azt…..
Már egy ideje kaptam a kommenteket a képeim, videóim kapcsán, hogy nem bánok elég kímeletesen a halakkal. Se szák, se kőnyőrűlet. Hiába engedem vissza a halaim 95%-at, akkor is a lip grippel megsebesítem a száját, a harmashorgomon ott a szakál és mennyire fáj mar a halnak, amikor…..
ridgeback 2014.12.15 09:32:54
Horgászkalandok Balatoni pofon 2014.12.10 08:00:00
// Balatonon átélt sikeres nyári túránkat követően rögtön felmerült egy esetleges, őszi csukás támadás ötlete a magyar tenger nádasokkal szegélyezett útvesztői mentén. Októberben szebbnél szebb fogásokról érkeztek hírek, de ahogy lenni szokott, mire a kitűzött…..
ridgeback 2014.12.10 09:52:08
@Bogyo_bacsi: "Persze, ez vigasztal. :oD" Ha jól emlékszem, te is hasonlóképpen vigasztaltál, mikor elment Levi 8,30-asa ... :D
// Már türelmetlenül vártam, hogy újra beköszöntsön az igazi ősz és régóta tervezgetett Tisza-tavi túránkba végre belevágjunk barátaimmal. Mikor kezd lerohadni a sulyom, a hínár, ott a helyünk a végeláthatatlan nádas tenger labirintusában, falánk csukákra portyázva.…..
ridgeback 2014.11.28 20:19:03
@Bogyo_bacsi: Egyetértek, csak vitzeltem. Nagyobb halakat fogsz vadvízen, mint én kockatavakon! :)
// Az idei év hihetetlenül szeszélyes, mint időjárást, mint vízállást tekintve. Jönnek-mennek a zivatarok és árhullámok folyóinkon. Ha az ember jó ütemben csípi el a közelgő áradást, szép fogásokat könyvelhet el magának, ám amennyiben a körülmények…..
Horgászkalandok Csorgásban 2014.10.20 08:00:00
// Ebben az esztendőben, az enyhe télnek köszönhetően, régóta nem látott mennyiségben úszott az egér a Tiszán. Persze, a falánk ragadozók gyorsan ráálltak a potya táplálékra és rendre érkeztek a hírek szebbnél-szebb harcsa, balin és jász fogásokról. Izgatottan…..
ridgeback 2014.10.20 20:41:41
@Bogyo_bacsi: Négy méterre egy megvadult vaddisznó kondától azért óvatos lennék! :) Egyszer egy kan két kutyámat hasított fel, az egyik ott is maradt! :(
Kereken öt esztendő telt már el, mióta útnak indítottam horgászblogomat. Ilyenkor az ember megáll egy pillanatra és eltöpreng: Vajon mi célt szolgál mindez? Mi értelme, a hihetetlen mennyiségű befektetett munkának, időnek és energiának? Úgy gondolom, hogy a belül szunnyadó…..
// Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy éves horgásznaptáramban az egyik legnagyobb kihívást jelentő időszakot a nyári, dunai wobbleres pergetés jelenti. Szinte minden év más és más, újra kell tanulni, értelmezni a módszert. A folyó viselkedése és az időjárás nagyban…..
ridgeback 2014.09.28 17:50:06
@Bogyo_bacsi: Szia Tamás!
Nincs facebook accountom, a feleségemével küldtem egy üzenetet.
Üdv,
István
ridgeback 2014.09.28 19:44:31
@Bogyo_bacsi: Email ment, remélem ezt nem bénáztam el! :)
ridgeback 2014.09.28 20:18:30
@Bogyo_bacsi: ÁMEN! :)