Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Narancs Karamell

161 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álomtöredékek, gyerekkori emlékek, a meghágott forradalom, a kínai üzletben vett nadrág vagy a csomborillat – az érzékletesség miatt is megtapadnak a versek. Külön-külön szerethetők, mondogathatók, de milyen jó egyvégtében olvasni az egész füzért, ezt a megint csak epikai…..
„ Fényképezni annyit jelent, mint visszatartani a lélegzetet, amikor az illékony valóság pillanatában minden képességünk egyesül. Akkor a fej, a szem, a szív is ugyanazért működik. A fényképezés egyfajta kiáltás, de nem azért, hogy eredetiséget bizonyítsuk. A fényképezés…..
1989 december 1. Szepesi Attila AZ ERDŐ [1989 tél]     A visszanéző nap sokféleképp világítja meg a fákat. Üszkös tömböket hasít ki belőlük, míg sugárkévéjében porszemek vibrálnak. Teleszórja a cserjét nyugtalanul vándorló fénypöttyeivel. Kékes ködbe vonja,…..
"Amíg a Nemzetit vezettem, úgy kezeltek, mint a rendszer ellenségét. Az ellenünk folytatott politikai lejárató kampány annyira igazságtalan és röhejes volt, hogy emiatt a nemzetközi figyelem fókuszába kerültünk. Lehet, a Nemzeti utáni első külföldi meghívások a…..
Ha azt állítjuk, hogy 2014 különös év volt, azzal szerintem Top10-be lehet kerülni az Évszázad Eufemizmusa versenyben. Ezzel együtt voltak szép pillanatok, muszáj volt nagyon sokat röhögni. Igyekeztem összegezni a legfontosabb 14 személyes tanulságot, hátha jók valamire, de ha…..
  Melyik az a pont, ameddig egyet tudunk érteni az érzékek kiszélesítésének, a tapasztalat kultuszának életprogramjával, és honnantól kezdve válik már számunkra, XXI. századi olvasók számára is elfogadhatatlanná? - Írók írókról sorozatunkban Takács Zsuzsa…..
 Negyedszerre törlöm ki és kezdem újra, ezt a jegyzetet.. Törlés, újrakezdés, 2014. Utáltam, megtört, megerősített, újraindított, átformált, szétszedett, meggyötört, reményt adott. De nagyon várom már, hogy vége legyen... Sokszor, sokmindenről szerettem volna írni Nektek,…..
„Urizálni a szó szoros értelmében úri gyerekek tudnak, én parasztgyerek vagyok, sajnos, annak születtem” – kezdi Rogán Antal a magyarázkodást az egyre sűrűsödő, kicsit sem plebejus Fidesz-vagyonok és luxusköltések botrányairól. Hadd mondjak pár szót amolyan érintett…..
  “Mi szórakoztató irodalmi könyveket gondozunk. Az athenaeumos könyvek akkor segítenek, amikor az olvasó ki akar szakadni hétköznapi problémáiból, feladataiból, és valami izgalmat keres” – vallja Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője, aki felfedte…..
Narancs Karamell 2014.12.16 16:42:04
@Rajongó Tibor: Köszönöm a javaslatot! El fogom olvasni! :)
    Hagyj el bébi, engedj felszállni az égbe,Az álmaink elmennek, talán egyszer visszatérnek,Most élj tovább, és láss csodát,Sajnálom, hogy nem tudtam többet várni Rád! A csillagokban meg van írva,Szerelmünket az ég is tiltja,Menj el kérlek, tűnj el végleg!Most örökre,…..
"És akkor észrevettem, hogy már nem ért engem - hallja a szavaimat, de nem érti; látja a szemem, de nem figyel, néz rám, de nem lát már. Talán az élet az oka, hogy néha úgy sodródunk el egymás mellet, mint a reggeli gyorsvonat, talán mi magunk tépjük fel a síneket és kerüljük…..
"Kétféle ember létezik. Az egyiket a tiszta szíve és az őszinteség hajtja. A másikat az önérdeke, amiért hazudni is képes. Mindekettőre építhetsz, de teljes mértékben egyikre sem. Az egyiknek, ha a szíve vagy az igazságérzete azt diktálja, elfordul tőled, akár a saját kárán…..
“ I no longer have patience for certain things, not because I’ve become arrogant, but simply because I reached a point in my life where I do not want to waste more time with what displeases me or hurts me. I have no patience for cynicism, excessive criticism and demands of any nature. I lost the…..
  " Ha ma körülnézek, azt látom, teljesen mindegy, hogy jobb- vagy baloldal, senki sem vállalja a felelősséget a kimondott mondataiért vagy a tetteiért, és azoknak nincs is semmi következményük. Itt nem a tények számítanak, hanem a kidumálás. Nem az a probléma, hogy a Magyar…..
Nagy titkolózás övezte, hogy fest a decemberben debütáló Játékkészítő című darabban Alföldi Róbert (46), aki a divatdiktátor szerepét ölti majd magára. A gyerekeknek és felnőtteknek szánt interaktív pop - musicalben Alföldi egy valaha dadogós kisfiút alakít, akit sokat…..
Bánfalvi Eszter mostanában Török Ferenc új filmjében, a Senki szigetében domborít. Kaszkadőr nélküli helyzetekről, a Nemzeti Színházról és Hollósi Frigyesről is beszélgettünk vele. magyarnarancs.hu: Mit szólsz a film hideg-meleg fogadtatásához? Bánfalvi Eszter: Vannak, akik…..
Néha az ember csak ül a foteljában, vagy elfekszik a kényelmes kanapéján és gondolkodik. Az életén, a hétköznapjain, a barátain és nem utolsósorban a családján. Azokon, kikkel már nem él együtt, s azokon, akikkel még egy fedél alatt van. Végigpörgeti az éveket, a…..
Jövő héten, a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja alkalmából rendezvénysorozatot szervez a szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A rendezvénysorozat keretein belül a megszokott felolvasószínház mellett ismét megtartják azt a gálaestet is, amelyen kihirdetik az előző évad…..
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást.   Íme a híres tételsor, aminek…..
A párizsi Montparnasse-on található Paris Gare Montparnasse vasútállomás egy vasúti szerencsétlenségnek köszönhetően vált ismertté. 1895. október 22-én a Granville–Párizs expressz túlfutott a megállóhelyén, majdnem 30 métert tett meg az állomáscsarnokban, áttört egy 60…..
2012-ben olvastam először ezt a történetet, lélek melengető! (: (Az eredeti dátumnak nem jártam utána. Úgy gondolom a történet önmagáért beszél és ez a fontos.)   " Néhány nappal ezelőtt tűz ütött ki egy Chilei házban. Múlt csütörtökön Santa Rosa de Temuco városában…..
Beutazási tilalom: Már kormánytagok is szóba kerültek   Egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, hogy magyar kormányzati tisztségviselők azok, akik nem léphetnek be az Egyesült Államokba, amiért az amerikai hatóságok…..
A készen kapott történeteket általában nem tudom megírni. Rengeteg családi, kocsmai történetbe beletört már a bicskám, nem is próbálkozom már velük. A saját történeteimet én találom ki. - A napokban jelent meg a Magvetőnél Cserna-Szabó András, Veszett paradicsom című…..