Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pirosalma

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ágy - asztal - tv Tengerparti ház 2013.01.14 13:09:33
Egy ilyen havas napon, amikor még a FB-ból is percenként vág arcba egy télvanesikahó-hógolyó, legjobb lesz, ha el(le)húzunk délre, Dél-Afrikába. Valahogy még pár hét után sem tudnám megunni ezt a fehér-barna színpárosítást...na jó, tőlem rettenetkéksárga is lehetne, ha…..
Tényleg érdekes kérdés, miként jutottunk el a népegészségügyi termékadótól a Coca-Cola gyártósor Orbán Viktor miniszterelnök általi felavatásáig - főleg annak tükrében, hogy előbbi keretében már lassan egy éve megy a macska-egér játék a kormányzat és az energiaitalok…..
pirosalma 2012.07.23 13:54:33
@kondiotthon:

Nem (csak) a cukor eszi meg a fogakat, ha kólát iszol, hanem a foszforsav. Nagggyon durván roncsolja a csontokat, mert rengeteg calciumot von el.
pirosalma 2012.07.23 14:00:19
Minden mentes ételek Rólunk 2011.08.25 12:00:00
Úgy gondoljuk, hogy az oldal indulása óta eltelt idő indokolttá teszi, hogy kicsit írjunk magunkról, miért is csináljuk ezt. Fogadjátok szeretettel ezt a kis bemutatkozást. Pearl.79 Kisfiamnál, Bencénél 4 hónapos kora körül merült fel, hogy valamire allergiás - ekkor még csak…..
Mindenkinek van emléke az iskolai verselemzésekről, amik sok esetben úgy kezdődtek, hogy a vers keretes szerkezetű. Nos, keretről most is lesz szó, de nem versek, hanem kertek kapcsán. Kerttervezés során az esztétikus látvány mellett további szempont a későbbiekben könnyen…..
pirosalma 2012.04.24 17:09:32
“Schmitt Pál  2012. április 2-án köztársasági elnöki mandátumáról az alábbi indokkal mondott le: „Magyarország és a nemzet egysége érdekében köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok.” Az ettől eltérő valamennyi információ nem felel meg a…..
pirosalma 2012.04.04 13:49:45
Mi volt az utolsó bútor, amit vásároltál? Hol? Mennyiért? (Ha kérdezek valamit tőletek, azt nem játszásdiból teszem, hanem azért, mert érdekel. És ugyanúgy működik a dolog, mint az életben. Ha a Zember nem kap választ, előbb-utóbb nem kérdez többet. Én szóltam.) Addig…..
A délelőtti nemzetközi éttermi körút meghozta a kedvem egy kis olasz ottakaroklennihez. Jössz? Zenemeg: Massimo Ranieri "Si Ardiera La Ciudad" by Emy1.Versmeg: Cesare Pavese - Nyár Tündöklő, tiszta kert törpe falak közt, száraz a fű, napfény süti a földet.…..
Tegnap, azaz 2010. szeptember 14-ére rendőrségi kihallgatásra kapott idézést a www.tozegto.freeweb.hu kezelője dr. Kriska György, az ELTE biológusa. Az AUCHAN MAGYARORSZÁG Kft. rendőrségi feljelentést tett a honlapon szereplő ál-reklámújság miatt. Rágalmazás és…..
Vegyünk tíz magyar alkotmányjogászt, vagy európai hírű magyar jogtudóst. Képzeljük el, hogy meglátogatja őket Orbán Viktor és azt mondja nekik: tiéd a Sándor-palota legalább öt évre, cserébe mellőzni kellene az amúgy is gyenge alkotmányos jogköröket, és ha probléma van…..
pirosalma 2010.06.30 16:29:15
@Shinjuku:

Én is ezen a véleményen vagyok!
Anthon Berg – régi de nagyszerű márkanév Dániából Dániáról többségünknek valószínűleg az jut eszünkbe elsőre, hogy nem sok minden jut eszünkbe róla. Megvannak persze az általános iskolai tanulmányok (főváros, királyság, szigetek stb.), és hamarosan megérkezik a…..
ágy - asztal - tv Valami vörös 2010.03.24 11:24:00
Share | Ó. Nem is értem miért nem írtam eleddig erről a színről, pedig például nálam van ilyen, nem is kevés, de előtte egy kis játék: Szemeket behuny... időben visszaugrik mondjuk 8-10 éves korához... és visszaemlékszik, mi volt a kedvenc szine. És úgy 5 éve?…..
Share | Rejtett képességem (volt régebben) a lomtalanítások kidobott koffereit összeszedni, most is ott figyelnek szépen egymás tetejére téve egy nagy szecessziós szekrény tetején. Még nem tudom mi lesz a sorsuk, egyelôre nagyszerûen "felszívják" a sok-sok…..
Keserédes történet alapítástól a privatizáció utánig. A mostani üzem helyén 1880-ban állították üzembe az ország első kekszgyárát, amelyet Bach Hermann győrszigeti gőzmalmából alakítottak át. Bach az üzemet 1892-ben eladta Koestlin Lajosnak, aki akkor települt át…..
pirosalma 2010.04.21 10:40:49
@fourgee:

Ezt támogatnám!
pirosalma 2010.04.21 10:54:01
@minimalista:

Köszi. A Bahlsent kóstoltam már; finom, de nem hasonlít arra.
Meg próbálok magyar dolgokat venni ugye.
Az első nagy, össznemzeti "reklámfail" a jelek szerint nem más volt, mint az 1848 március 15-én elterjedt és a forradalom szimbólumává vált nemzeti színű kokárda, a nemzeti összetartozás és büszkeség jelképe. Eredetileg ugyanis, a heraldikai szabályok szerint…..
Share | Egy csomóan nem tudják, hogy mit jelent az, hogy TV paprika. Azt, hogy töltenivaló.   Lehet, azt sem tudja mindenki, hogy a WC „szavunk” egy angol eredetű kifejezés. Jelentése: water closet vagyis vízöblítéses mellékhelyiség.   A…..
Share | A megfelelő falszín-keresős posztok sorában, a mai adásban, a zöld fal a téma.   Tényleg jó-e ezt a színt választani, és miért, és nem véletlen, hogy pl. a műtősök ruhája ilyen színű? ... meg végülis ezt a színt látjuk tavasztól őszig a…..
Share | Ma a konyha közepén elhelyezkedő, többfunkciós gasztro-oltárról, a konyhaszigetről kérdeznélek benneteket.   Praktikus, mert körülállható, körbejárható (e körül szoktak ugye veszekedő házaspárok konyhakéssel fogoócskázni)... és ha…..
Egy olvasónk szerint miközben a budai Várnegyedben egy tetőablak vágása is óriási jogi hercehurcával jár, a Dísz tér foghíjtelkén a korábbinál rondább és magasabb bódésort húztak fel. Ráadásul úgy tűnik, az ügyben senki sem illetékes:   A vári Dísz téren, egy…..
ágy - asztal - tv Chillout-zugok 2010.01.22 10:45:00
Ha egy ideje miénk már a lakás, előbb-utóbb ösztönösen is megérezzük, hol jó lenni, ücsörögni. Olyan ez, mint az urbánus legenda, miszerint: engedj a hálószobádba egy macskát, nézd meg, hová fekszik, és na, oda ne tedd az ágyad :)   Napközben visszavonulni egy…..
Nyár végén indul a Tv2-n Vágó új vetélkedője, ami azt jelenti, hogy addig a műsorvezető bevándorolja a csatorna összes műsorát a Mokkától a Naplóig, talán még a 100 csodában is feltűnik, vagy az Időjárásjelentésben. Megmutatják mindenhol az arcát, ahol csak lehet, és…..
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
A víztorony.hu a tök laikusok számára is remek olvasmány, akiket meg kicsit is érdekel az épített környezet, azok egész biztos követik a tematikus blog posztjait, meg böngészik részletes adatbázisát. Az Urbanista-olvasóknak pedig ugye nem kell bemutatnom, hiszen többször…..
pirosalma 2009.04.18 08:44:22
A hasnyálmirigyrákkal küzdő Swayze fájdalomcsillapítók és mindennemű gyógyszeres kezelés nélkül forgatta le a The Beast című sorozata első évadát, úgy, hogy közben hétvégenként folyamatos kemoterápiás kezelésekre járt. A színész döbbenetesen le van fogyva, egyesek…..