Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnár Kristóf

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A tudósok két hét teljes csend után végre megkérdezhették a mesterséges intelligenciát, melynek az eddigi összes tudásunkhoz zárt láncú hozzáférést biztosítottak, hogy biztató javaslatokkal álljon elő a gazdaság rendbetételével kapcsolatban, ám sokként érte őket az öntanuló program mondatai.   …..
Molnár Kristóf Lovak a mezőn 2023.09.01 10:00:00
    A rétre terelt ménes békésen legelészett. A legmakacsabb csődör volt egyedül nyugtalan.    – Mit lehet tenni, hogy megszabaduljunk az Embertől? Hasztalan dolgokhoz fognak be minket, kényük kedvére irányítanak. Még azt is ők döntik el, kivel párosodhatunk, és meddig tehetjük meg. El sem tudom…..
Hogy folyik az idő?Mint egy buggyos redő;Felkelés után a lepedő;Áthullámzik a mosolyodon,Meglátszik az arcodon,Ahogy bámulsz ki az ablakonMeg is lepődsz magadon.Rendben, a földnek kell eső,Mert így lesz a kertem jól termő;De hova folyik az idő?Kicsi házban sírnak a polcok:Hogy lehetek nélkülük…..
Molnár Kristóf Ezt is megjártam 2021.10.19 22:12:51
   Történt egyik születésnapomon, ritkán látott ismerőssel találkoztam, és pár közös barátunkkal együtt kocsival kimentünk a város szélén lévő benzinkút mögötti non-stop étkezdébe ünnepelni. Aki vezetett, hamar lelépett, nem is ihatott, a többiek sem bírták hajnalig, így ismeretlenekkel iszogattam…..
Molnár Kristóf Hess múlt! 2021.10.15 14:10:00
Hess innen, te gondolat!- Honnan jött ez, agy? -Ne fess ide gondokat,Te nem az enyém vagy!Útvesztőt teremtesz,Akadályokat emelsz,Csapdákba terelsz.Ez, mit hinni mersz.Mind csak múltból maradt,Valami rég holt alakÁltal kezdett mozdulatSzerint épült falak!Hess innen, te idegen!Be ne épülj itt nekem!Ha…..
Molnár Kristóf Kritika 2021.09.03 19:36:08
    – Tudod, nekem mi a bajom a műveiddel? Kibaszott hazugságok! Mindegyik előadja a tökéletes világot. A legtöbb párbeszéd cenzúrázott. Baszd meg, ki a fasz beszél így? Nincs benne semmi természetesség, erőltetett, szépített. Jársz te, baszd meg, emberek közé? Én már hallottalak káromkodni nem is…..
Molnár Kristóf Az uralkodó 2021.03.04 08:30:00
     – Megmondom őszintén, nem volnék jó király – mondta a fáradt munkásember, ahogy a politikára terelődött a szó, és mélyen belenézett a szemembe –, így aztán megítélni sem tudom sem az uralkodókat, sem a kormányokat. Legtöbbünknek nem való a hatalom. Én konkrétan visszaélek a sajátommal, ha…..
     – Gyere, gyere – lépett elém egy barátom a kocsmában –, ezt neked hallanod kell! Hátha te megírod a történetét – és szinte elráncigált a társaságtól. Kedélyesen elnézést kértem és kezemben a sörömmel követtem őt a sarokban lévő asztalhoz, ahol már egy nagyobb csapat nevetgélt. – Nagyon nem…..
Molnár Kristóf Mindenki Gondolat 2021.01.05 07:20:00
MINDENKI GONDOLAT, Szerzői kiadás: Molnár Kristóf 2021...
Molnár Kristóf Bogyó 2019.12.18 09:40:00
     – Mondtam, hogy ne egyél abból a bogyóból, mert mérgező! – Magyaráztam a barátomnak, aki erre csak fájdalmas grimasszal válaszolt. Tehetetlenségemben és csalódottságomban elvesztettem a dühöt is, vagy bármi érzelmi reakciót. – Azt is mondtam, hogy nagyobb adagban halálos, ugye?     Bólintott.…..
Molnár Kristóf Temetőkert 2019.05.08 17:06:26
     - A Művész Úr fiához van szerencsém? - szólítottam meg egy régen látott, igen távoli rokont a temetőben. Felém fordult, bólintott, megállt. Odaérve hozzá kezet nyújtottam. - Talán emlékszel, negyvenöt évvel ezelőttről, apád születésnapján, összeöntöttük mindenki piáját, amíg nem figyeltek.    …..
Molnár Kristóf 2140 2019.01.27 22:35:46
     A kislány papucsa alatt apró kavicsok csikorogtak, tétován megállt és lehajolt, hogy közelebbről szemügyre vegye őket. Mind hófehéren ragyogott a szikrázó napsütésben és sima felületük érintésért könyörgött. Ahogy ámuldozva közéjük túrt, felemelt párat, ujjai közt vígan kergetőztek a gömbölyded…..
Annak, hogy óriási mértékben szemetelünk, mindössze egy oka van, és az nem a pénz. Kényelmes. Legtöbb esetben a szemét nem kerül szétválogatásra, a kajamaradék pedig komposztálás helyett a kukában köt ki, mégpedig azért, mert az egyszerűbb, és éppen nincs kedvünk hozzá. Ismerős helyzet lehet…..
Molnár Kristóf 7 - Szemle sütve 2019.01.03 22:49:00
Mindenki arról beszél, miért nem szúrja a szemét szemét a szemét? Érthetetlen. Kedves Emberek! Sokukat hallottam morgolódni, és úgy tűnik, mindenki egyetért abban, hogy a szemétnek nem a természetben van a helye. Bárkitől is idéznék, a lényeg ugyanaz. Bosszantó szembesülni a butaság és lustaság…..
Ahogy a nemzet összefogása nemzetség, az itteni sok szemét már szemétség. Szedelőzködjünk. Nem arra gondolok, hogy el kéne költözni, hanem fel kellene szedni magunk után a szemetet. Elsősorban pedig az volna az igazán jó, ha el sem dobnánk. És most ezt egészen komolyan gondoljuk végig. Te elnyomod…..
Miért gondolják a pincérek, hogy nekik köteles vagy plusz pénzt adni? Számoljunk. Neves helyen, melyet épp nem kívánok megnevezni, igen nagy az idegenforgalom. Külföldiek jönnek főleg, egy marék magyart alig látni. Hullámzóan ellepik a környéket, minden étterem és kocsma sarka tele van velük, itt…..
Mire valók a fogak, és miért van nyál a szánkban? Falatozzunk. Mint rágcsáló, azt gondolom, tudnék erről mit mesélni. A legtöbb ember tudatában sincs annak, hogy helytelen étkezési szokásaival okozza magának a gyomorpanaszokat és az ebből kialakuló betegségek kockázatát növeli. Alapos rágás nélkül…..
Avagy a türelmetlen szobaegér hívatlanul betoppan. Beestem. Kegyetlen csendes este lett, azt mondták ráérnek. Benyitok, házibuli. A társaság egyik fele ismeretlen. Ami nem azt jelenti, hogy nem rendelkeznek ismeretekkel, csak azt, hogy még nem találkoztam velük ezelőtt. A hangulat lassan…..
Kerékpárod legyen hajtható, de te hajthatatlan! És csak semmi sártól való meghátrálás! Elmesélem. Ragyogó vasárnap délutánra esett az eset. A kölcsön bringát már az oda úton lehajítottam volna a hídról legszívesebben. Kerékpártúrájukból hazajövet csapódtam hozzájuk. Meg-megálltunk, és nem csak…..
Könyveken nőttem fel. Tévé előtt játszottam. Éjjelente aztán az ablakon kilógtam. Tisztázzuk. Nem úgy nőttem fel, hogy ágynak használtam a könyveket. Olvastam. Minden egyes nap valamennyit. Mostanában kevesebbet. Jártam végtelen tájakon, esőerdőben kergettek őslények, idegen bolygók felszínéről a…..
Molnár Kristóf A Földnek 2018.04.23 13:52:07
A Földnek Te vagy Mi testednek az agy A többi részét csak Működni hagyd   Tüdőd ezer erdő lombja Ásványaid vized hordja Sodró patakban Kavics alakban   Szemed az ég kékje Miért kell mindenki mérge Ez itt nem egy birtok Nincs rajtad kívül álló ok Neked csak ez van Ezo-tér ez a tér Minden…..
Molnár Kristóf A lány 2017.03.12 20:50:06
   Nyár volt. Vagy talán már ősz eleje. Sütött a nap, zöldelltek a fákon a levelek. Friss fű illata szállt a széllel.    Egymást néztük. Nyeltem egyet. Ő lenge ruhában, én rövidnadrágban és pólóban. Idősebb volt nálam, de nem volt magasabb. A ruhája átlátszott. Világos rózsaszínű volt.    Vállamra…..
   Rájöttem és megvilágosodtam. Áttörtem a saját magam játékszabályait akarattalan. Szörnyű ez az egész. Isten létezik. És itt ül mellettem. És én vagyok. Én vagyok Isten és aki melletem ül, szintén Isten és ebből következik, hogy ő is én vagyok. Én voltam Napóleon és Kolombusz, a fa a kertben és a…..
Feldolgozandó lélekgombóc vagyok az élet torkánAzt várom, hogy jöjjön értem a legpusztítóbb orkánDobjon fel lendülettel, pörgő gyorsulássalSzívben dübörgő erős érzelmi rándulással Eldolgoznak az évek és elszállnak az érvekElveszik a bérlet és romlanak az érmekKérdés, mindez mit ér…..
Ma nem fog az eszemS bármit is eszemÓvatosan iszomMégis megszomjazom Hiába a sok gondolatHa nem űzi a gondokatBonyolult a megoldásHa nem így látja más És az ember kint rekedOnthatja a rímeketAlig van aki itt figyelS ne rohanna messzire el Mert nehéz itt megélniS túl könnyű remélniA gondokról…..