Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferencz Hajnal

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy adódott, hogy országunk lobogója merőben hasonlít egy másik európai ország zászlójára, az olaszra. Ennek különösen akkor van jelentősége, ha a zászlót 90 fokkal elfordítjuk. A 90 fokos elforgatást leginkább sporteseményeken, olimpiákon szokták használni. Budapesten gyakori jelenség, hogy a…..
Megfogadtam, hogy felhagyok az írással, mivel több cikkemet nem odaillő, politizálással összefüggő kommentekkel illették, a viselkedés pedig minden, csak nem politika. Pedig annak idején azért indítottam el a blogolást etikett és illem témában, mert komolyan érdekelt, mit gondolnak az Olvasóim erről…..
Ebédet, vacsorát ad barátainak karácsonykor vagy szilveszterkor? Íme néhány tipp, hogyan vegye ezt könnyedén, kápráztassa el vendégeit, ahelyett, hogy felteszi magában a kérdést: „Hogyan élem ezt túl?”. Előkészületek Kezdjük a végén: semmi nem a tökéletesre megírt forgatókönyv szerint alakul…..
Az utóbbi években egyre több helyen döntenek úgy, hogy a „céges karácsonyi buli” elmarad, de ez korántsem jelenti azt, hogy kollégák egymás között, vagy ügyfeleikkel ne ünnepelnék valamilyen formában a karácsony közeledtét. Miért is ne? Hiszen ilyenkor mindig fokozottabb a hangulat. Szeretjük…..
Napról napra lazulnak a formális öltözködési szabályok részben a lazaság felé vezető XXI. század hordalékaként, részben pedig az újra és újra a hagyományos határokat feszegető divat miatt. Viszont tény, hogy amit magunkra öltünk nap, mint nap, arról mindenkinek van…..
Protocol International Kézfogás 2015.06.02 21:54:51
Úgy érzem, az alábbi cikk a címben jelzett témáról már nagyon megérett a megírására. Naponta fogok kezet másokkal, és egyre égetőbbnek érzem, hogy felhívjam – mindenekelőtt – a fiatalabb generáció figyelmét arra, hogy az első benyomás alapvető „kelléke” a…..
Bárkivel előfordulhat, hogy nem a megfelelő megszólítással illeti Címzettjét. Mégis érdemes igyekezni, hogy a legmegfelelőbben szólítsuk meg emberünket, hiszen mindenki számára az egyik legbecsesebb kincse a neve és/ vagy a beosztása. Utóbbi esetében ez fokozottan igaz, ha…..
Sokan többször kérdezték, kérték, hogy ne csak a hölgyeknek írjak arról, milyen legyen a megjelenése a sikeres üzletasszonynak, hanem férfiaknak is. Ezt a cikket ajánlom minden olyan férfinak, aki úgy gondolja, hogy igényes megjelenése alapvető fontosságú és elengedhetetlen…..
Sikerült megint megsérteni a királyi protokollt. A kulturális különbségek és viselkedéskultúra azt eredményezi, hogy ami az egyik embernek természetes, az a másiknak főben járó bűn. „A királynő protokollja” c. cikkben már érintőlegesen beszéltem a monarchia protokolláris…..
Ezt a témát nem tudom megunni. Sajnos Magyarország kellő mennyiségű példát szolgáltat arra, hogy írni is tudjak róla. Nem kell a vexillológia tudorának lenni ahhoz, hogy tudatában legyünk annak: egy ország, egy nemzet szimbólumát, a zászlót, illik becsben tartani, tisztelettel…..
Carolina Herrera, amerikai-venezuelai divattervező fogalmazott úgy, hogy: „A tanultság a legfőbb öltözék az élet ünnepléséhez” („La educación es el principal vestido para la fiesta de la vida”). Igaz! De ez csak azután mutatkozik meg, hogy az ember beszélgetni kezd valakivel.…..
Üzleti tárgyalások során hölgyek többször panaszkodnak arról, hogy nem veszik őket komolyan, vagy nem tekintik őket egyenlő tárgyalópartnernek ellenkező nemű kollégáikhoz képest. Bizonyos esetekben éppen a hölgyek azok, akik – kvázi – tesznek azért, hogy ez az állapot…..
Ferencz Hajnal 2014.12.10 11:21:13
@Márton Lendvai: Kedves Márton! Köszönöm az észrevételt. Pontosítottam, javítottam! Szép napot kívánok! Üdvözlettel, Hajnal
Protocol International Időjárás 2014.12.04 08:27:07
Az időjárás viszontagságaival mindig minden esetben számolni kell. Ha nem számolunk vele – Murphy törvénye alapján – akkor lesz a legnagyobb baj. A protokollra ez hatványozottan igaz. Korábban már említettem, egy protokollos munkája akkor láthatatlan, ha egy rendezvény vagy…..
Kevesen tudják, de igen, ilyen is van. Ráadásul milliónyi szabály vonatkozik a méretre, színre, kihelyezésre, félárbocra helyezésre és egyáltalán: a megjelenésre. Viszont nagyon kevesen alkalmazzák helyesen, mivel kevesen tudnak a létezéséről. A minap láttam egy hipermarket…..
Bizonyára nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, hogy karácsonykor nagymamától zoknit, pizsamát, harisnyát kaptam ajándékba. Jolly Joker ajándék, ahogyan nőknek virágcsokrot, férfiaknak pedig egy üveg alkoholt, leginkább bort ajándékozni. Ez az egyszerű verzió. A dolog azonban…..
Őexcellenciája, Luis Ritto nagykövet úr mindig úgy fogalmazott, protokollosként ragaszkodjak a szabályokhoz, viccesen hozzátéve: „Mi a különbség egy terrorista és egy protokollos között? A terroristával lehet alkudozni, de egy protokollossal nem.”. A történelem számos…..
A „Felkelő Nap Országa” egy csodálatos ország, gazdag kultúrával. Ahogyan az európainak, úgy a japánnak is megvan a saját történelme, hagyományai, szokásai és viselkedéskultúrája. Japán alkotmányos monarchia, ahol a császárnak korlátozott hatalma van, és a…..
Thomas Sladko, az Osztrák Szövetségi Kancellária Protokoll Osztályának helyettes vezetője az első órán úgy fogalmazott: a jó protokollos láthatatlan. Láthatatlan, mert csak akkor hangos tőle a sajtó, ha a zászló fordítva van a zászlórúdon, ha az egyébként vegetáriánus…..
A protokoll lista, bár íratlan szabály, komoly jelentőséggel bír, be nem tartása súlyos kockázattal járhat. George H. W. Bush volt amerikai elnök alig néhány hetes hivatali idejét töltötte, amikor őfelsége Shōwa japán uralkodó 1989-ben elhunyt. Temetésére a világ vezetőinek…..
A minap olvastam egy napilapban, hogy David Cameron brit miniszterelnök elszólta magát, amikor éppen Michael Bloomberg volt new york-i polgármesterrel társalgott arról, hogy II. Erzsébet királynő „dorombolt”, amikor elújságolta neki, hogy Skócia lakossága eldöntötte a…..
Sokszor látom az utcán egymás mellett sétáló pároknál, hogy a férfi ide-oda kerülgeti a hölgyet, nem tudván eldönteni, hogy melyik oldalán kell állnia. A válasz egészen az ókori római katonákig nyúlik vissza. Több oka is van annak, hogy miért hordták a katonák a kardot a…..
2013. szeptember elején a G20 vezetők összegyűltek Szentpéterváron. Ahogyan az lenni szokott, a média csoportképet készített. A protokollosok gondosan előkészített címkékkel jelölték a vezetőknek, kinek hol a helye. Természetesen az ilyen fotózásokra nem véletlenszerű…..