Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ArtLove

24 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műalkotások egy-egy kiállításon számos veszélynek vannak kitéve, kezdve a környezeti hatásokkal, például a páratartalom vagy a hőmérséklet ingadozással, arról nem is beszélve, hogy a csomagolás és a szállítás is rengeteg kockázatot rejt magában. A legnagyobb károkat…..
Amióta a Google elérhetővé tette a Deep Dream forráskódját, az egész internet rákapott a pszichedelikus képekre hajazó fotók előállítására. Természetesen a klasszikus festészet remekei sem maradhattak ki a Deep Dream őrületből, ezek közül mutatok néhány újrakreált…..
Gondolkodtatok már azon, hogy vajon egy-egy híres festmény szereplője hogyan jelenne meg napjainkban? El tudna vegyülni köztünk? Hova járna szórakozni, hol élne? El tudná sajátítani a digitális vívmányokat? Ezeket a kérdéseket már számos mém feszegette, közülük talán az…..
A Street Art francia képviselője, Charles Leval vagyis Levalet, csempészett egy kis humort Párizs utcáiba. A művész minden alkotásával valamilyen módon kihasználja a város adta lehetőségeket, a szobrokat vagy épp az omladozó falakat. Levalet elsődleges festővászna a fal, és az…..
    Szergej Polunyin a világ egyik legjobb és legtechnikásabb balett-táncosa. A 25 éves ukrán balettsztár 2012-ben tett szert világhírnévre, amikor otthagyta a Royal Balett szólótáncosi pozícióját, mert nem bírta az intézmény szigorú rendjét, és egy barátjával…..
Előző bejegyzésemben bemutattam már öt híres festményt, most pedig újabb öt ismert alkotásról írok részletesebben. Pablo Picasso: Guernica, 1937 Pablo Picasso 1937-es festménye a háború okozta borzalmak jelképévé vált, az értelmetlen és embertelen szenvedés és a pusztítás…..
ArtLove 2015.01.30 11:23:59
@Magánvéleményem: @OkoskaTo:rp: @Ancilla: @pythonozok: @Ssipak: @Kacsura: @erol: @Torghelle AIR Sándor: @Simlicske:
Köszönöm a véleményeket! Tény, hogy a kísérőszöveget nem én írtam, és nem is volt beleszólásom, de nem volt semmi rossz szándékom a poszttal. A művészet az én személyes ügyem, szeretném picivel több emberhez eljuttatni, hátha legalább egy pillanat erejéig felkeltem az érdeklődésüket. Senkit nem nézek le amiatt, hogy nem ismeri ezeket a festményeket, teljesen szubjektív volt a kiválasztás alapja is. Néhány évvel ezelőttig engem sem érdekelt túlzottan a művészet, nem volt jó rajz vagy művészettörténet oktatásban részem. De pár éve felfedeztem magamnak a művészetet, és azóta tart a szerelem. Matematikai tételeknek nem tudom a nevét azokon kívül, amiket az érettségire kellett anno tudni, de igazán becsülöm azokat az embereket, akik értenek a matekhoz, fizikához vagy bármihez.
A világ 10 legdrágább festményéről itt és itt írtam korábban. A legborsosabb áron elkelt festmények azonban nem feltétlenül jelentik, hogy ezek a legismertebb alkotások is. Mostani, valamint a következő bejegyzésemben bemutatom a világ 10 leghíresebb festményét. Vannak ugyanis…..
Az olasz művész Francesco Camillo Giorgino, azaz Millo hatalmas tűzfalfestményeiről ismert. Egyszerű fekete-fehér vonalakat használ, itt-ott csipetnyi színnel megbolondítva az alkotásokat. Millo 2014-ben megnyerte a  B.Art – Arte in Barriera nevű versenyt, amely lehetővé tette…..
Mit lehet kezdeni a régi, poros könyvekkel, amelyeknek már a lapjai is teljesen megsárgultak? Néhány művész rég nem használt regényeknek, szótáraknak és enciklopédiáknak adott egy második életet azzal, hogy szobrokat készített belőlük. Összegyűjtöttem ezek közül a legszebb…..
Li Hongbo, kínai művész, aki papírból készült szobrairól ismert, a közelmúltban létrehozott egy új, sziluett-műalkotásokból álló sorozatot késekből. Hongbo elmondása szerint a művek célja a figyelmeztetés: "az emberi lények végül el fogják pusztítani önmagukat a…..
Vannak szinte mindenki számára jól ismert festmények, melyeket lehetetlen kikerülni életünk során. Nem kell különösen nagy műértőnek lenni ahhoz, hogy felismerjük ezeket az alkotásokat, hiszen beépültek a mindennapjainkba. Ez vajon elegendő ahhoz, hogy meg tudjuk nevezni őket és…..
José Manuel Ballester spanyol művész mindenki számára ismerős képeket alakított át, ezzel helyezve őket egy teljesen új megvilágításba. Rejtett terek című képsorozatában a klasszikus festményekről eltávolította a szereplőket, így fedve fel az észrevétlen, rejtett tereket…..
A robotok jelen vannak életünk egyre több szegletében, úgy tűnik, előretörésüket lehetetlen megállítani. Azonban vannak területek, például a művészet, amelyekben a robotok megjelenéséről álmodni sem mertünk volna. Egy francia művész, Patrick Tresset szerint ez mégis…..
Dario Fo Nobel-díjas olasz író hat “hamisított”, lemásolt Picasso-festményét állították ki a stuttgarti Abtart Galériában. Dario Fo a festő alkotásait szerette volna használni a Meztelen Picasso című színpadi és könyves projektjéhez, ám a művész fia olyan magas összeget…..
Minden kornak megvan a maga botrányművészete. Ami az 1900-as évek elején felháborítónak számított, az ma már teljesen elfogadott, nem sokkolja a kiállítások látogatóit. Vajon azok a műalkotások, amelyek napjainkban közfelháborodást keltenek, 100 év múlva ugyanígy alapműnek…..
FRISSÜLT   Korábban már írtam a világ 10 legdrágább festményéről itt és itt. Ebben a bejegyzésben pedig az öt legdrágább árverésen elkelt magyar műtárgyról számolok be részletesebben. Mindenki ismeri a Mona Lisát vagy Michelangelo Dávid-szobrát, mindenki hallott már A…..
Robert Capa magyar származású fotográfus, a 20. század egyik legjelentősebb fotósa, Friedmann Endre néven született Budapesten. Idén lenne 101 éves. Rövid, de annál tartalmasabb életet élt. Negyven éves korában hunyt el, és ez idő alatt öt háborúban fotózott: a spanyol…..
  Egyre általánosabb probléma, hogy az úgynevezett magasművészet nem jut el a szélesebb publikumhoz, csupán egy szűk réteg tekinthető rendszeres fogyasztójának. Úgy gondolom, hogy ebben nagy szerepe van a hivatalos művészet szereplőinek is, akik „fentről” kommunikálnak, és…..
Előző bejegyzésemben bemutattam a lista második felét, az 5-10. helyezettig, amelyben szerepelt Andy Warhol, Pablo Picasso, Jasper Johns, Edvard Munch és Gustav Klimt egy-egy híres festménye. Most pedig végre kiderül, melyek a világ legdrágább festményei.   5. Willem de Kooning:…..
Tavaly ősszel a nemzetközi aukciós piac virágzott, sorra dőltek meg a rekordok. A Christie’s-nél megszületett az abszolút műtárgypiaci árrekord, 1,1 milliárd dollár összértékben árvereztek el 1945 után készült műalkotásokat. Egy nappal később a Sotheby’s-nél Andy Warhol…..
Gyerekként és tinédzserként teljesen megbabonázott a mágia, a boszorkányság világa. Ahogy sok más gyereket, engem is elkapott a Harry Potter-láz, majd pár évvel később jött a Bűbájos Boszorkák iránti rajongás. Rengeteget olvastam a témában, és egy apró részem még mindig…..
Vasárnap 15 órától mi is részesei lehetünk a Törpék korának, ugyanis ekkor kezdődik az azonos című kiállítás megnyitója a Werk Akadémia kertjében (1085 Budapest, Salétrom utca 4.). A kortárs képzőművészeti projekt keretében felkért művészek feladata, hogy…..
Nem is tagadhatnám, mennyire odavagyok Frida Kahlo művészetéért. Érzelmekkel, sokszor fájdalommal teli festményei, amelyekhez hozzájárul rendkívül fordulatos életrajza, egyszerűen lenyűgöznek. Egész életében igazi harcos volt, minden értelemben. Küzdött az életben maradásért…..
Sandro Miller, amerikai fotográfus, napjaink egyik legismertebb fényképésze. Számtalan alkalommal dolgozott már együtt John Malkovich-csal, akivel a késő ’90-es években találkozott először. Több mint 16 év alatt barátokká váltak, és továbbra is szoros együttműködés van…..