Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dün

24 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[A Long Way Down, 2005.] ford. M. Nagy Miklós Európa, 2006   moly.hu          ~39.~       New York Times~41.~       "Kurvára kiolvasok minden könyvet, ami a kezembe kerül. Szeretem…..
Jelenkor Kiadó, 1999  Legeza Ilona, moly Garaczi szövegei […] utalnak a magyar olvasók számára ismert valóságra, néha azonban csak a Garaczit ismerőkhöz szólnak… A teljes társadalmi és morális rendet játékosan megkérdőjelezi egy lemur, akinek egyes szám első…..
Könyvlelző Mindenki tudja 2011.07.25 16:32:00
Mindenki tudja, hogy egy macskás képtől nem lesz jobb… Igazából kettőtől sem… Egy háromujjú lajhár sem tud megadni neked mindent... Egy cipőtől sem lesz jobb…  Egy szépen festett szemtől sem… Sem az ékszerek, sem a körömlakkok sem teszik…..
Magvető Kiadó, 1998  moly.hu               ~7.~     "(Tél és hó van. És lesz-e halál?)" > Vörösmarty ~11.~   "Főhőst Szibériában hagyni dosztojevszkiji hagyomány." ~16.~   …..
Jó könyvek Díjat kaptam 2010.07.28 08:52:00
 Akkor folytatom is a rendhagyó bejegyzések sorát, mert mire hazaértem a nyaralásból kiderült, hogy díjat kaptam, duplán is. :-) Köszönöm, hogy gondoltatok rám! Mivel Hóvirág és Fiorella szinte egyszerre kértek fel a játékra, ezért remélem nem haragszanak meg, ha egy…..
 Már talán észre lehetett venni, hogy sorozatfüggő vagyok, így Small rabbi történeteiből sem hagytam ki egyet sem. Jelen esetben nem jöttem rá a gyilkosra, bár nem volt túl bonyolult a megfejtés, de azért elég jól keverte a kártyákat Kemelman, hogy ne legyen unalmas a sztori.…..
Magvető, 2010 moly.hu, részletek:könyvesblog, moksha , könyvesblog/wolferl   Rengeteg találatot nem észlelhettem, lévén még mindig csak medvebocs az EP-filológiában, de azért hajrá, lehet segíteni, be! :)  (A zenei utalások jegyzéke pedig Dün kolléga mazohista…..
 moly.hu           -10-     "Sok van mi csodálatos..." > Szophoklész: Antigoné -13-     "Gabriel García Márquez is a magyar televízióban mesélte, hogy ha sárga rózsa…..
moly.hu           PANASZKÖNYV -10-     Júdás -11-     Horác -15-     Midász -60-     Bernard Shaw -73-     Hermann és Dorothea > Goethe -103-   Anatole…..
  Magvető, 2009, ford.: Rakovszky Zsuzsa moly.hu, cseri, egy ember "Az angol királynő éli az uralkodók dicsőséggel teli, ám roppant unalmas életét: gyárakat látogat, fogadásokat ad, megnyitja a parlamenti ülésszakot, negyedszerre is megnézi a Niagara-vízesést, és…..
Azt hiszem, sok korábbi bejegyzésem tükrében korántsem meglepő, ha a Nagy Gatsbyről szóló írásomat is azzal kezdem, hogy: olvastam már tizenévesen, majd aztán... Nos, valóban, a Gatsbyt is, mint annyi más könyvet, valamikor gimnazista koromban olvastam először, gyanítom, hogy egy…..
főszerk. Sipos Pál, 2010A Lyukasóra hagyományait folytatja az MTV-ben a Szósz, amely közismert írók, műfordítók, színészek részvételével a Kazinczy-emlékév kapcsán szól a magyar nyelvről, éspedig azzal a sokféleséggel, amellyel a nyelv képes kifejezni a világot. A Barna…..
A legjobb filmzenék Oscar egy éve 2010.02.15 17:31:00
Sziasztok Sokan még nem nézték a blogomat a mostaniak közül, ezért gondoltam a közelgő Oscar átadó előtt mesélek és "idézek". Leginkább a nyitányt szeretném felhozni, ami annyira zseniális lett, hogy az Emmy díjat (az amerikai TV-s díjat) is elnyerte. Érzitek azért az…..
Lawrence Block: Az apák bűnei(Matt Scudder sorozat 1.) Agave, 2004 [The Sins of the Fathers, 1976] ford. Pék Zoltán     A belépő Matt Scudder világába. Erős kezdés: egy kevés szóval máris tökéletesen megrajzolt sötét nyomozófigura, és egy szokatlan bűnügyi történet: már…..
Üdvözlet Földlakók Optimus fővezér vagyok, az autobotok vezére. Olyan zenei aláfestésem van, hogy néha még az én fémhátamon is feláll tőle a szőr. Hallgassátok csak: Én fölemelkedem, te elbuksz. És ezt a "Bukott"-nak mondtam. Ugye milyen stílusos? Itt…..
[Fever Pitch] Európa, 2005ford. M. Nagy Miklós moly.hu, pontilyen, Dün (kis önreklám)  A Fociláz-at 1992-ben, amikor először megjelent, minden idők legjobb focikönyveként reklámozták az angolok, s talán nem is tévedtek: a könyv ma már a futballirodalom klasszikusa (sőt a…..
Sziasztok Van egy olyan magyar mesejáték / hangjáték, amiről ha van egy ajánló, az általában velem egyidős, vagy idősebb emberektől származik, és úgy kezdődik: "mondd ez valakinek valamit?". Sokaknak semmit. Viszont aki egyszer hallotta végig, beleszeret. Szerintem még 10…..
Dün 2009.12.10 04:13:32
@Sceurpien: Ja, ne csinálj ebből ügyet, nekem pl. kimaradt a közeledésetek meg a satöbbi, csak az ő karcát láttam, szóval én meglepődtem, nem úgy, mint a többiek :)
Majd megszokod, és hát majd az érdeklődés is lanyhul.
Dün 2009.12.10 04:44:30
@Sceurpien: lehet, hogy csak látták, amit ti még nem, hogy jobban kedvelitek egymást, mint nem :)
No mindegy, ne vonjuk el a figyelmet szegény Gépkutyától :)
Tényleg, a második részét ismered?
Jelenkor kiadó, 2009 ford.: Selyem Zsuzsa m.anna/könyvesblog.hu , részlet  , RC/wiki , B+   [EP Egy nőjének feminin verziója]     mottó: Horátius8. (fejezet) "...anélkül, hogy egy szement Don Quijote kimérája volna e földön." 15.  "..erotikusnak…..
Európa Könyvkiadó, 2007 ford. Sóvágó KatalinZadie Smith, moly.hu, origo Multikulturális, globalizációs, kaotikus világunk tragikomikus reflexiója Zadie Smith regénye, amelyben gyakorlatilag minden jelenkorunkat jellemző toposz - a vallás, a faji előítéletek, a nemzedékek…..
Szépirodalmi Könyviadó, 1990 moly.hu, a szerzőről   Asbóth regénye egy állapot látlelete, önnön kiábrándult állapotáé. Gyógymódajánlat is akart volna, persze, lenni; s véle így az állapot kialakulásának kórtörténete is. [...] Lélektani kezdeményező s epikai…..
Dün 2009.11.21 23:40:26
[Trouble dans les Andains] ford. Rózsa László PolgArt, 2000 online , könyvaukció , index fórum Vianról    Voltaire: a Popótepertő nevű szereplő miatt gondoltam rá - ld. amikor a kalózok megeszik a nők fél alfelét a Candide-ban... Jean…..
és néha írok még az indexnek.Volt egy interjú Király Ferivel. Amit a Csillagos könyv blogformában való megjelenésének apropóján készítettem. Erről is cikk itt.Aztán voltak kurva szar fantasztikus könyvek. Kossuth kiadó scifi-pályázat.Aztán Kleinheincz Csillának megjelent egy…..
Dün 2009.11.05 00:53:40
"Az író mindenekelőtt olvasó."   Sontag, Susan (1933-2004) Egyidőben : esszék és beszédek ford. Barkóczi András et al. Európa, 2008  libri , zóna.hu/Kolozsi László [esszék - bár néha inkább tanulmányok, interjú és beszédek. Témák:…..
 Európa Kiadó, ford. M. Nagy Miklós moly.hu, ekultúra, rpg.hu, darkcorners, a film     Elöljáróban: Itt már feltűnik a későbbiekben az Amerikai pszicho-ban megjelenő Patrick Bateman, aki a Vonzás szabályai Sean Batemanjének testvére. Valamint: Igyekeztem sokat…..