Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Züminyúl

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez pedig itt a reklám helye! Ti csalódtatok már kedvenc írótokban? Aki már évtizedek óta szállítja a legjobb történeteket, ami szórakoztat, ami megüti a nívót, ami kikapcsol. Aztán a könyvek színvonala mélyrepülésre vált, elhatalmasodik rajtuk a kényszerírás izzadtságszaga, közhelygyűjteménnyé,…..
A Nyúlcipő Ülj le Marika, egyes! 2019.04.18 15:04:49
Ha jól emlékszem, hat éves lehettem, mikor a szüleim először elmagyarázták, miért is nem illik olyanhoz hozzászólnom, amihez nem értek. Fogalmam sem volt akkor még, miért égő az, ha valaki csak úgy belepucsít egy témába annélkül, hogy megnézné, tiszta-e az alsóneműje, esetleg van-e rajta egyáltalán.…..
Ha az alapokat vesszük, hogy miért is kreténség a nyúlbérlés (a bérbeadásba inkább bele sem megyek), akkor első körben tegyük fel, hogy minden más ünnepre lehet az alkalomhoz pásszintos résztvevőt kölcsönözni. Némelyiknél piaci rést vélek felfedezni, például: Karácsonyra rénszarvast! Lezabálja a…..
Miért ne vegyél nyulat a gyereknek? Mert nem gyereknek való. Vegyük végig. Tehát megvetted. Vettél neki mindent? Nagyméretű ketrec, tálak, itató, jó minőségű széna, jóféle táp, szőroldó paszta, játékok... Befér a kocsiba?Aztán irány az orvos: egzotikus dokit fogsz találni? Ja, olyan is van!…..
A Nyúlcipő Van pár kérdésem. 2018.04.11 11:17:54
Van pár kérdésem, mert ledobta az agyam az ékszíjat. Ez most nem gasztro. Hogyan lett Magyarország az az ország, ahol a választások előtt telenyomják a kormánymédiát hamis hírekkel? És amint kiderül, hogy hazugság, legyintetek, hogy hát jó, más is hazudott már nekünk! Ki volt az? Őket is…..
Imádom az angol ihletésű kajákat, a feketesörben főtt marhahúsos pitétől a skót cock-a-leeky levesig (skót tyúkhúsleves), lenyűgöz ahogy rengeteg mindenre valamilyen tésztát tesznek (de még a snickersre is). Az alábbi is egy olyasmi pite, tavasziasan, soksok zölddel. Igazából bármilyen zöldséggel…..
Ez tényleg az a kaja ami mindennel együtt nagyjából három napig készül az ember: bevásárlás, pácolás, sütés. Ha szerencséje van az embernek és van jól bejáratott, megbízható hentese - ami nekem még nincs - akkor két nap alatt is lazán le lehet zavarni a dolgot. Nekem sajnos nincsen sem szmókerem -…..
Budapesten a mai napig legkedvencebb éttermem a Hachapuri, ahol bizony azzal a bizonyos hajóval sikerült levenniük a lábamról, nem sokkal azután hogy megnyitottak, amikor az áraik még nem jelezték hogy ez a hely az Andrássy-Deák-Bajcsy sarkán található. Mivel most macerás lenne átugrani a Deákra…..
Múlt hét végén, mikor vacsorapartit szerveztünk az egyik sráchoz, mindenki vitt valamit a saját hazájából: a kínai srác meg a tajvani lány főzték a vacsora fő fogásait, a katalán csaj marhajó sonkákat meg szalámit (ami nem szalámi, mint megtudtam, de úgy nézett ki) hozott pan…..
Nem, amire gondolunk, az egyáltalán nincs. Nincs benne sem liszt, sem tej, és cukor is csak annyi amennyi a hozzávaló gyümölcsökben van, vagy esetleg az ízlés szerinti mézhasználattal jár együtt. Sőt, tovább megyek, ez nem is igazándiból palacsinta. De azt, hogy banánlepény,…..
Mindenmentes fanok biztos szívszélütést kapnak majd, ezt megelőzvén máris kattintsanak el, mert ebben aztán az összes ősellenségük szerepel: fehérliszt és -cukor, és még olajban is kell sütni!! Persze mivel legalább száz éves a recept, ami anyáról lányára száll, így aztán…..
Manapság sajátos módon próbálom kikerülni a fehér lisztet és a cukrot egy diéta részeként, de sajna a sütiket nem tudom elhagyni . De akkor legalább valami minimálisan egészségtelent egyek: éljen a zabkeksz!!! 120g nagyszemű zabpehely 120g teljes kiőrlésű liszt 120g…..
Krémes, gyümölcsös, és nem ördöngösség, de előző nap el kell készíteni. Hozzávalók: 250g zabkeksz 150g puha vaj 115g cukor 900g Philadelphia krémsajt VAGY mascarpone két nagy tojás 115ml habtejszín egy csomag vaníliás cukor egy citrom reszelt héja A…..
Ma főpróbáltunk berlini életünk eddigi legkomolyabb vendégjárásához, és azt hiszem egész jól sikerült. Nem is húzom az időt, íme itt van mit alkottunk! Jah ezt nem kétszemélyes feladat lenne mindet megenni, de mivel a nyúl vega, ketten voltunk 12 minire. Ki is fogott…..
Előre szólok, ez egy tradicionális édesség lesz, nem a manapság oly népszerű "egészséges" vagy ilyen olyan mentes sütiutánzat. Aki nem szereti az ilyet, máris kattintson el, kímélje meg magát a szenvedéstől amit az epres pite utáni sóvárgás fog okozni! Ez egy régi recept,…..
Elég rég jutottam el oda hogy valami újat is kipróbáljak mióta Berlinbe költöztünk, és ez az első olyan hétvége amikor szombaton nem kirándulunk és nem lébecolok fél nap a piacon meg a fűszeresnél. Mindehhez hozzájön a hét közepi gyomorrontásom, ami óta kekszen és kefiren…..
Az alábbi ötlet egy lengyel barátnőmtől származik, akitől mindig tanulok valami újat valahányszor meglátogatom őket. Ez egy egyszerű de nagyszerű változata a szokványos lapos omlettnek, nem igényel több türelmet vagy időt. Muffintepsit használtam, a 12 lukat a következő…..
Mostanában izzik a burgerláz kis hazánkban, egyre több ilyen étterem és bisztró nyílik szerteszét az országban, és természetesen ez a mánia engem sem kerülhetett el. Lelkesen kipróbálok mindent amit a különböző blogtársaim publikálnak, ajánlanak. Budapesten régesrég egy…..
Biztos nem vagyok vele egyedül de amit nagyon nem szeretek, az a hétfő reggel, és ilyenkor bármit megteszek azért, hogy csakazértis jól induljon a napom. Sokszor elég egy bögre forró tea vagy egy pirítós fűszervajjal, de sokszor vetemedek hajnali reggelikészítésre, mint például ma…..
Mikor legutóbb Brüsszelben jártam, az első dolgunk az volt hogy kerestünk egy gofris bódét és mindenféle gondolkodás nélkül betoltunk két-két forró, igazi belga gofrit, nem törődve a minden bizonnyal bekövetkező cukorsokkal. Utána itthon Budapesten is találtam egy belga gofrist, a körúton futottam…..
Megint egy egyszerű és gyors tésztával készültem nektek, akkor kreáltam amikor baráti vacsorára hívtam többek közt Buttercupcake barátnőmet is. Én imádom a kéksajtot és a szárított paradicsomot, gondoltam összehozom őket, íme a végeredmény.  Négy főre szükség…..
Amíg nem csináltam magam, addig nem is ettem még quesadillát, nem is izgatott. Aztán kaptam egy receptet messze földről az óperencián is túlról, és hát nem tűnt agysebészetnek. Egy ideje már kísérletezem vele, és azt hiszem most jutottam el a tökéletesig.   Quesadilla…..
Egy régi barátnőm egyszer négy hónapig Észak-Olaszországban nevelőnősködött, és hozta magával az alábbi receptet, amit többé-kevésbé megtartottam eredetinek. Az igazi olasz carbonara, ahogyan az igazi olasz család készítette el, fél óra alatt kész mindennel együtt, nagyon ízletes és…..
Tegnap a Viking feladta a leckét: nincs külön kívánsága vacsorát illetően, lepjem meg. Eltartott egy darabig, de egy igencsak megalapozott döntés született. Három alapvető indokot kellett figyelembe venni: a) már délelőtt megvettem a desszertet ad hoc jelleggel (a Viking állítólag…..
Kenyér. A kajauniverzum azon összetevője, amit lehet bármilyen egészségtelen, bármennyit meg tudok belőle enni. Lehet igazi magyar kenyér a keri kemencéből, francia bagett, olasz ciabatta, bolgár burek, német zsemle vagy lengyel bagel, bármelyikkel akármikor le lehet venni a…..