Adatok
V.Feri
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A hobbiszinten művelt BBQ két másik szabadidős tevékenységhez hasonlítható: a fotózáshoz és a horgászathoz. A fotózással való első számú analógiája az esszenciális készülékigény. Ahhoz, hogy barbecue technikával süthessünk, mindenképpen szükséges egy stabil eszköz. Bármelyik típushoz is tartoznak, a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Második alkalommal 1,5 kg sertés oldalas (a vastagabb fele) került a rácsra, amit a blogon ajánlott egyik száraz páccal kezeltem.
A tűzelőkészítését úgy végeztem, hogy a készülék egyik oldalára brikettet tettem 4 sorban (kettő alul és rajta is kettő) és 3 db külön begyújtott brikettel indítottam a tüzet. A rácsra a tűz fölé vízzel teli tál került a másik felére a hús.
A hőmérsékletet ennél a tüzelési módnál könnyen tudtam stabilizálni felső hőmérőn mérve 130 fokon a rácson 88-90 fokon. A rácson lévő hőmérő nem volt rögzítve ezért a mérés bizonytalan. A húst 3 órán át sütöttem így, óránként almaecet és -lé keverékével permeteztem majd zsírpapírba csomagoltam a következő 2 órára. A tűzre a 3. óra után még 4 db brikettet tettem. A tűz főlé helyezett tálkába a sütés folyamán több mint 1 liter vizet öntöttem.
Nem írtam még a füstanyagról. Egy 5-6 cm átmérőjű 10 cm-es száraz szilvafa darab felét használtam el 2 részletben. Kellemes nem túl erős aromát kaptam eredményül, na meg remek ízű és állagú húst.
A leírtakról készült képek : plus.google.com/u/0/photos/113036088332052742998/albums/6062560109552617601
Köszönetemet szeretném még tolmácsolni Az Őrház Sörkert vezetőjének aki sok jó tanáccsal és biztatással segítette a kezdeti sikert.
Kellemes sütögetést Mindenkinek
V.Feri