Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perz

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állásinterjúk kívánatos menetéről mindenkinek van egy kialakult képe, de az valahogy sosem egyezik a valósággal. Az álláskeresők időnként nem értik, miért az történt, ami, és ez vajon jót jelent-e számukra. Mindez arról jutott eszembe, hogy zsenge koromban, átlagos…..
Perz 2014.05.31 07:17:43
@jobangel: Csütörtökön felhívtak, hogy nagyon jól sikerült az állásinterjú, így szeretnének velem jövőhét csütörtökön újra találkozni. Nagyon megörültem, ez már a második körös céges interjú lenne, plusz volt már egy tanácsadós szűrés is. Rá egy órára visszahívtak, hogy mégsem lenne jó az időpont, hanem lenne egy 2,5 hét múlva, sajnos más választásom nem volt, elfogadtam, azonban nagyon távolinak tűnik. Mi állhat ennek a hátterében? Szabadságolás, a HR tanácsadó bénázása vagy esetleg valami más, ami rontja az esélyeimet?
Perz 2014.05.31 15:49:18
@jobangel: Köszi a választ. A próféta szóljon belőled. Csak sokallom a két és fél hetet, pláne, hogy úgy indult az egész, hogy gyorsan kell az ember, akár már májusi kezdéssel.
JobAngel Állások a túlélésért 2014.02.20 09:00:00
Az álláskeresés folyamán felmerül a kérdés, hogy a rossz állás jobb-e, mint a semmilyen? Nemrég itt a blogon egy kommentfolyamban is előkerült, ez adta az ötletet, hogy részleteiben is körbejárjam a témát.Határozott véleményem, hogy igen, a rossz állás jobb, mint a semmilyen,…..
Perz 2014.03.06 20:12:12
@jobangel: elég megterhelő munka nélkül etalonnak lenni:(. Bízom benne, hogy igazad lesz.
Perz 2014.03.07 09:32:19
@jobangel: a cvmet mar tobbszor bekuldtem meg az utolso interju utan is, mikor nem jott valasz. Felmerult bennem a kerdes, hogy ha x ideje allaskereso vagyok, de alkalmi projektmunkakat elvallalok, azt hogy tegyem fel linkedinre vagy a cv-be. Most jelolva van, hogy projektmunkak, de kulon nincs feltuntetve hogy aktiv allas azaz inkabb lehetoaegkereso.
CV-fényképekről akartam írni, és kutatás közben ráakadtam egy érdekes cikkre. Ez a cikk a Linkedinen jelent meg, "Labeled 'World's Ugliest Woman' – Would You Hire Her?" címmel. A cikk Lizzie Velasquez kapcsán íródott (ő látható a képen). A Linkedinen sajnos már nem elérhető…..
Perz 2014.02.03 15:45:17
@Szelid sunmalac: Anyósom ilyen, volt szerencsém még a régi életemben együtt dolgozni vele, a pénzügyi osztály vezetője volt. Hát a 60 fős cégből csak én és az MD jött ki vele. Nehéz természet, makacs, de mindenre volt megoldása, sok-sok milliót megspóroltunk vele. Közel a 60hoz, miután elkezdett oszlani a cég, épp ez lett a veszte neki is:(. Nagyon nehezen talált munkát, pedig közel 40 évnyi tapasztalat, x szakirányú diploma van mögötte.
Az előző posztban szétszedett álláshirdetéshez rengeteg hasonló van. Az egyik tanulsága az volt a posztnak az olvasók szerint, hogy ha az álláskereső megteheti, ilyen hirdetésekre ne jelentkezzen, ne pazarolja az idejét. Sajnos van, aki ezt nem teheti meg, mert pl. olyan régióban…..
Az előző posztban a cégek kommunikációjával foglalkoztam, és találtam egy igen rossz példát is, amin keresztül megmutathatom, miért nem jó általánosságokba burkolózni. (Több hirdetést jelöltem meg erre magamnak, de ez lett a "tuti" - mert ez az a munkakör, ahol a lehető…..
Perz 2014.01.28 16:25:21
@monddazigazatmar: en pl. allamositas miatt veszitettem el a vezetoi allasom egy piacvezeto cegnel. Azota a multibol magyar mutyiceg lett. Ez szemelyeskedes??
Perz 2014.01.28 18:30:26
@monddazigazatmar: mert megváltoztak a piaci körülmények. Az én iparágamban 4 piacvezető cég volt, ebből kettő multi. Mindkét multi kivonult az iparág ellehetetlenítése, államosítása miatt.
És igen, kerestek fejvadászok, annak ellenére, hogy kipróbáltam magam az interjún, nem tudtak elcsábítani, maradtam a cégemnél.
Perz 2014.01.29 06:02:05
@Perz: azt hiszed nem gondoltam ra! De van egy csaladom, ket gyerek. Es van egy parom, aki bar most kenyerkereso, de nincs tul jol.