Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SegAn

71 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Skylark Field Drága jó Lajosom... 2018.01.07 19:45:21
Lajos Szigetvárról érkezett Mercitől kaptam ajándékba. Szeretem őt nagyon, második volt a sorban az antik darabok közül. Új életem új bútorai. Ráadásul ugyanolyan ruhája volt, mint a szófának, szóval passzoltak, egy család tagjai voltak. Ja, nem említettem, Lajos a szék. Múlt az idő, változtak a…..
Mézeskalácsot sütni nem is olyan egyszerű. Puha mézeskalácsot meg főleg nem. Kísérletezem minden évben több, kevesebb sikerrel.  Idén alaposan utánaolvastam a témának és Rupáner konyha mézeskalácsát találtam a legjobbnak. Bögrés mézes néven található meg az oldalukon. Jó szívvel ajánlom a…..
Például arra, hogy egy szép antik üvegtálat jó alaposan elmossak és tönkretegyek.  Ezek után senki sem mossa le rólam, hogy ez nem direkt történt. Pedig de. Mióta Miss Bosch itt van a konyhában, a vizes munkálatok nagy részét ő végzi. Többek között gondoskodik arról, hogy legyen festenivalóm. Tehát…..
Szinglilétem legnagyobb öröme, hogy azt festek le amit akarok, és amilyen színre csak akarom. Ja, és akármikor ! Életem újratervezése során felfigyeltem a régebbi bútorokra. Tetszett bennünk a sok gömbölyű elem, a hajlított vonalak. Így jártam ezzel az éjjeliszekrény párral is. Első látásra…..
A Fortepan tárta az ország elé Bauer Sándor fotós hagyatékát, amelyen keresztül egy letűnt korszak vendéglátó- és szórakozóhelyeibe pillanthatunk be.  "A hagyaték fő vonala az 1957-ben indult Vendéglátás c. lapnak készült sokezer fotó. Itt dolgozott főállásban Bauer…..
SegAn 2017.02.20 11:22:49
@Treff Bubi: Nem forgott az étterem :-)) Dolgoztam a szállodában pár évet a '80-as évek vége felé, elég sok mindent láttam, de az biztos, hogy nem forgott ott semmi. Főleg azért sem, mert az étterem nem a szálloda tetején volt.
Skylark Field Kiskert 2017. 2017.01.11 11:23:45
  Itt az új év, új lehetőségek, új remények. Elvileg jön a tavasz is, tehát lehet gondolkodni a kiskert az ablakpárkányon ötleten. Egyelőre még csakis a belső párkány ajánlott a hideg miatt. Lehet ugyan kapni az élelmiszerboltokban kész, ültetett fűszernövényeket, de azok gyökereztetés híján nagyon…..
Skylark Field Bengáli ösvény 2014.09.29 10:19:47
Hozzám már a letisztultabb, finomabb színek illenek, ezért úgy döntöttem, hogy elkezdem a lakásfelújítást. Egyedül. Ilyen sem volt még, mert azért mindig állt mellettem egy férfiforma, aki elvileg intézte a munka gyakorlatibb részét. De közben meg nem is, mert az is rám maradt,…..
Az októberi CT-m nem lett jó. Sajnos a kezelések állandó halasztgatása, a rossz vérképem hozzájárultak ahhoz, hogy a daganatok újból erőre kaptak és nem is csak azok kezdek el újra megnőni, amik még megmaradtak, de sajnos újak is lettek.  Ennek örömére kiszedtek a klinika vizsgálat vak szakaszából,…..
SegAn 2017.01.07 09:03:11
A szürke eminenciás. Pontosabban a fehér cipős/kendős/napszemüveges szekrény az előszobában. Régi darab, sárguló tetőlappal. Adta magát, hogy itt valamit tenni kell.  Hozzávalók: egy unalmas szekrény, Otex alapozó, Trikolor Aqua matt fekete festék, gumikesztyű, maszkolószalag, ecset, esetleg OBI…..
Skylark Field Kösz Jean-Paul! 2016.05.09 13:44:34
Amikor jó dolgomban már azt sem tudom, hogy mit fessek le, akkor jön valami rendkívüli ötlet. "Fiam, fesd le az ablakot! - A keretet is?" - effektus. igen, a régi ablak üvege rémes volt, kívülről rücskös üveg, ami kipucolhatatlan. Mivel a ház régi, az ablak is az. Kilátás a lichthof-ra van,…..
Itt a tavasz, valamit újítani kell a lakásban. Ez a kis etrüszk már évek óta várja a végleges formáját. Nagyon leromlott állapotban vettem, és akkoriban még fogalmam sem volt, hogy hova kerül. Az egyszerű formája, letisztultsága lehetővé tette, hogy bárhova betehessem. Szerepelt a terveim között a…..
Ma már, hogy minden cipőhöz más táska dukál, így van ez a napszemüvegekkel is. Illetve pontosabban szerintem minden nőnek több szemüvege van. Tárolhatjuk őket a tokjukban - ha éppen van - vagy fiókban. Vagy éppen így bekeretezve :)  Szem előtt van, egy pillanat alatt le tudjuk…..
Régi fazék volt ez már , de valami nosztalgia miatt eltettem egy nagy dobozba pár lim-lom közé. Aztán most a kezembe került. Kicsi fazék, jó formájú, mit is lehetne vele kezdeni - gondolkoztam, és rájöttem, hogy festeni nagyon szeretek, de lassan már nincs mit. Kedvenc festékem a…..
Skylark Field A "Kis fekete" 2015.03.23 13:42:02
 A kis fekete ruha  a farmerhoz hasonlóan örök darab, mióta Coco Chanel feltalálta, nem ment ki a divatból ésnem véletlenül. Egyszerű, mindenki találhat magának olyan fazont, ami jól áll neki, és az sem utolsó dolog, hogy nem kell a komplett outfiten gondolkozni, elég csak a…..
Skylark Field Lángos zöldekkel 2015.03.15 20:38:53
Tavasszal már igencsak ki vagyok éhezve a zöld ízekre. Az igazi tavaszi friss salátára, zöldhagymára, zöldkaporra. Ezeket szoktam ültetni ablakládába is, tehát már tavasz elején is elérhető számomra a friss házi zöld. Ilyenkor szoktam elkészíteni ezt a zöld lángots. Nem…..
Sokkal egészségesebb, mint az eredeti, és ráadásul nincs egy óra, mire elkészül. Na ezeket az újításokat szeretem én. Meg a láthatóan emberi kéz alkotta házi sütiket. A házi süti menő! A kuglóf, a pite, a keksz, a kalács! Süssetek otthon sokat! (Mondom ezt úgy, hogy most…..
Mitől népszerűek a kerti törpék? Rémesek, giccsesek, de valami miatt mégsem kopott meg a régi fényük. A XIX. század közepén készültek az első kerti törpék Németországban.  De honnan jön ez a csodálat a törpék iránt? A forrása egyértelműen a mesék és mítoszok világából származik. A mítosz szerint a…..
Új divat a paleo az egészséges étkezések sorában. Némileg kételkedem a dologban, de van néhány rendkívül jó recept, ami ugyan paleo és nagyon finom :) Mint ez a csokis fudge. A fudge szó magyarul jelenthet dumát, butaságot, maszlagot, de talán mégis jobb ha tejkaramellának…..
SegAn 2015.03.11 10:05:49
@tisztapista: Egyetértek ! :)
SegAn 2015.03.11 10:41:25
@Nazareus: Sajnos nekem sem az igazán. Küzdök a cukorfélék kikerülésével, és ez igencsak nehézkes.
Nincs is jobb, ha a saját kiskertedből, ablakpárkányodról szeded a bazsalikomot az elkészítendő ételhez. Hét lépésben gyönyörű bazsalikom bokrod lehet. 1. Ültessük el a magokat néhány hónappal azelőtt, mielőtt a levegő meleg lenne. Ez kb. február, március környékén…..
Skylark Field Csokis mandarin 2015.03.08 12:55:03
Gyors csokis, gyümölcsös édesség, rekord idő alatt elkészíthető Hozzávalók:5 darab mandarin1/2 csésze félédes csokoládé vagy étcsokoládé darabkák tengeri só vagy durva szemű só Elkészítése: Tegyünk egy tepsibe sütő- vagy zsírpapírt. Hámozzuk meg a…..
Skylark Field Kész, rajt, piknik! 2015.03.05 20:08:41
Ugyan még cseppet sincs piknikszezon, de legalább van idő rá, hogy ezt a helyes kis takarót addig megvarrjuk. Rém egyszerű. Kell hozzá egy mintás anyag, jó nagy, amin elfér a család egy része legalább. Ha nincs olyan minta, mint amilyet szeretnénk, akkor nyomtassunk stencilre és…..
  Csokis keksz / Hozzávalók 200 g liszt 80 g cukrozatlan kakaópor ¼ teáskanál (1,25 ml) só 200 g hűtött vaj 100 g porcukor 40 g melaszszerű cukor 3 evőkanál (45 ml) méz Csokoládé ganache / Hozzávalók 450 g étcsokoládé 125 ml tejszín Elkészítése Melegítsük elő a…..
Skylark Field Öltöztess fel ! 2015.02.25 15:26:01
Tudom tapasztalatból, hogy nem mindig könnyű egy gyerek figyelmét lekötni. Főleg, ha az időjárás, vagy egy betegség miatt a szobában kell a napot tölteni. Ez itt egy szuper ötlet. Még az elkészítése is az. No, persze kell egy kis kézügyesség is a rajzoláshoz, de elég egy…..
Skylark Field Ajándék párna 2015.01.28 21:38:19
Ajándékpárna Ezt a párnát karácsony előtt nem mutathattam meg, hiszen ajándékba készült. Ráadásul meg kell mondjam, hogy 23-án este 8 után fogtam hozzá. A hozzávalók kipakolásától a párnára húzásig kb. 1 óra volt az egész, de ez ráérős 1 óra. Először is a…..
Skylark Field Mazsolás kenyér 2014.12.30 13:59:45
Ez, az a kalácsféle, amit minden mazsola rajongónak meg kell kóstolnia! Ebben aztán tényleg van mazsola, csak rajtad múlik, hogy mennyit is teszel bele. A külső kérge ropogós, a belseje puha és mámorítóan mazsolás. Vajazva vagy fahéjas cukorral megszórva is is mennyei. Húsvétra…..