Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaul

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a középiskolások a casus belli fogalmával ismerkednek, tanáruk az esetek 99%-ában az első világháború kitörésének klasszikus példájával szokta illusztrálni az új fogalmat. Aehrenthal kolléga bemutatkozó posztját olvashatjátok a szarajevói merényletről (amelynek komoly konteó-irodalma is van,…..
H2SO4 Lábmosás méregdrágán 2007.08.08 16:41:00
Méregteleníteni fontos! Főleg akkor, ha az ember mérges. Külön öröm, ha a folyamat lábmosással kombinálható a földi halandók számára. Nemrégiben egy méregtelenítő lábkádat ajánlottak figyelmembe, mely egy "ionizált lábfürdő" és bőrön keresztül salaktalanít.…..
H2SO4 Vízilabdás PiO víz 2008.07.12 13:10:00
A pi víz már több évtizede borzolja a természettudományokhoz értők idegeit. A japán találmány honlapján azok tudnak legkönnyebben tájékozódni a pi víz lényegéről, akik képesek adott ütemben pislogni. A pi vízről szóló információ ugyanis villog a honlapon és csak a…..
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
Az Ötödik Hadoszlop a sajtó volt. Nyomtatott sajtó, meg a filmhiradó -Franco valamelyik fasiszta tábornokától terjedt más nagyáltalános-jelentéstartalomba széjjel, állítólag , ez a kifejezés. Az "ötödik hadoszlop"kifejezés Emilio Mola Vidal…..
magyar-magyar szótár icig 2010.05.17 12:37:00
Ti icigek tényleg körül vagytok metélve, kérdezték egy alkalommal Diogyenest. Igen, mondta és elővette./Diogynesnek cselekedetei  - vidéki alföldi és cselédmentalitású tajtparaszt munkatársunk füzérregényéből [kézirat]/ icig - zsidók kriptoantiszemita gyűjtőneve a…..
A pontosan 150 éve elhunyt Gróf Széchenyi Istvánról az utókor az íróasztalánál körmölő nagy gondolkodó képét alkotta, a közvélekedés szerint a legnagyobb magyar a béke embere volt és idegenkedett a háborúskodástól. Ezt a képet kicsit árnyaljuk a következő cikkben,…..
A magyarigasságot, aztat nagyon tuggyuk, a három a'. Már a Legnagyobb Magyar Értetlen, a Cigány Fiktórr se tanult egyszer se, holott meg lett neki mondva, ne naggyűljön, mégis a móresig el kellett menni a leckéztetésbe, de még harmadjára se fogta föl, hogy ne fusztátójjon mán…..
magyar-magyar szótár drogjárat 2009.12.25 00:01:00
Elfekvőkben, ápolási-és re[ja]bilitáci[j]ós osztályokon, de rendes kórházi folyosókon is esténként elindul az egyik éjszakás nővér a gyógyszerekkel. Nem azokkal, amiket már kiosztott, ez egy különjárat, de rendszeres. Altatókat, nyugtatókat kínál körbe, az…..
ICA tovább gondolkodott a Geréb-jóslaton, miután a róla szóló cikkre számos komment érkezett.  A két szerkesztő fogalmazta meg a hozzászólások olvastán a gondolatait. Köszönjük az olvasók figyelmét és a kommenetket. Mondataik olykor egyeznek, máskor…..
mondták volt... kopja 2009.11.17 09:00:00
2-2,5 méter hosszú döfőfegyver, amelyet a magyar csapatok a 17. század végéig használtak. A lovassági kopja nyele a 12. századtól hosszú, masszív fanyél, míg a gyalogosoké karcsúbb és rövidebb volt. A kopjanyelek a késő középkorban vastagodtak meg. A 13-14. században…..
Professor Pizka, a lemilblog házi zenefelelőse és klasszikus zenésze mai posztjában a katonazene alfáját és omegáját (bocsánat: Antonját és Zürichjét) jelentő német (porosz) zenés díszszemlét veszi górcső alá. A maga nemében hibátlan dolgozat (és ennek zenés mellékletei)…..
 Dedicated to jógyerekek & Hannibal Lektűr A  Felhomályosulással az enciklopedizmus, a mindenttudásvágya, a besorolás, a rendekre rétegzés, az osztályozhatóság általános igénnyé vált. Az alkémiából kifejlődött az a tudomány, amit már kémiának nevezhetünk.…..
Merthogy azért Tarantino egy kicsit Guy Ritchie is lett, már ha ez azt jelenti, hogy nem tud szabadulni a saját maga által felépített, és aztán el is csépelt közhelyektől. A zene, a vágás, a kilencvenes évek elején még szokatlan inzertek, a gyorsítások mind itt vannak egy kupacban,…..
1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja,…..
gaul 2009.08.23 23:09:10
@desmentir: Pontosan ezért, mert a vasutat szeretjük/védjük, és nem a "működtetőket".
Ha privatizálnák, szerinted nem kapna baszottnagy állami lét valahonnan? (Mondjuk ez is rejtett munkanélküliség, a vasútasok tömkelege.)
Dosztojevszkij Ördögök című regényének címadó alakjai szociálisták. A helytelen á a XIX. századi magyar jegyzés -és á-val halljuk Révaitól vagy Rákositól, hangfelvételekről. Dosztojevszkij is volt egykor szociálista, az egyikféle azok közül, akiknek enciklopédiája ez a…..
gaul 2009.08.23 22:47:32
@magyar-magyar szótár: ne legyél sértődött, nincs rá okod. 100 hires regény diafilmen?! Vicc.
Bartók érettségire? Az nem vicc. És azért mert valaki kölökként olvassa, hallgatja azt ami ma nekem/neked 40/60/80 évesen mást jelent már, ne vedd el tőle az élményt! Neki is más lesz évek múlva.
(Jónéhány évvel korábban Hessét olvastam doszt, ma már ki se birom nyitni. stb, egyénileg folytatható)
 Az Isteni Youtube hajnalán az első szó, amit beírtam az oltárablakba, a woodstock volt. Tágabb volt az időkorlát - vagy még nem is állítottak? - negyvenötperces részekben volt fönt a film. Akkor fogtam gyanút, amikor megláttam a csalitban, az árkon át avázó hippiket a…..
gaul 2009.08.21 15:17:02
@magyar-magyar szótár:
Ezen tervek kifundálása és véghezvitele sose egyszerű az olyasfajta formátumú embernek. Ahogy Venyicska Jerofejev se jutott el sose oda, ahova. Aztán mégis, csak nem a perlasez-be.
ördög  -A magyar nyelv, mint abrosz, visszafejthető az irány, nyilván az ázsiai pusztákon hallottuk ezt el türk, mongoloid szomszédainktól. A magyar zárt hangokat hallatott (ezt jegyezte az idegen így szümtükkel és vogymuk, próbaképpen hangoztassuk szemetekkel és vagyunk, de…..
gaul 2009.08.21 00:28:06
@bs395: tán egyszerű az eszem, én mégis ugy mondamám elsőre, hogy a sátán nem bonyolult, amint Isten sem az(Vagy-vagy). és ahogy látod, nekem a nagybetű is számit, legyen igy. Amint szótár is irta, a gyáva dörgölődzik a kazánfűtőkhöz...
gaul 2009.08.21 00:48:47
@bs395: nem, nem te. a sátánista, s azért, hogy nem benne az üstben, hanem a kokszot hordná inkább, ilyest irt a szótár, ez volt a dörgölődzés. ne haragudj.
én neked arra válaszoltam, miszerint az ürdüng a rossz ember szinonímája volna.
gaul 2009.08.21 15:03:51
@bs395: nem vagyok benne biztos, hezitálok rajta, mit gondoljak. Annyiban a rossz ember szinonimája, amennyiben az ember is természetfeletti. Szerintem az, talán. Nem ufó, de többre érdemes olykor, mint az enni-szarni-baszni triptichon főalakjaként lehúzni egy életet.
Semmibenhívők Egyháza - A világ semmibenhívői  egyházainak számát mintegy félmilliárdra becsülöm. Minthogy az egodeista istensége személyisége is, ennek egyháza korpusza, ami a kétségtelenül lángelmét hordozza. Jogiértelemben   egyházi szervezetbe többtízezer…..
magyar-magyar szótár bűn 2009.08.18 06:01:00
Teherautósofőrként számtalan bűn -t követem el, pedig még be sem vezették az un. "pihenőidő"-t az egyébként bontás és megkisebbítés alatt álló államunk költségvetési bevételiek növelésére. Történt egyszer, hogy a belsősávból a külsőbe soroltam volna át,…..
Port Chicago neve nem túl ismerős erre mifelénk. Erről a hajdani, San Franciscótól alig 50 kilométerre északra elterülő kaliforniai kisvárosról elsősorban (esetleg) katonai büntetőjogászok hallhattak vagy olvashattak, tudniillik ehhez a településhez kötődik az amerikai…..
Tisztelt Bírónő, tisztelt egybegyűltek!Kaptunk a minap egy nagyon érdekes levelet, amely központi témája a jog. Sajnos Jóska és Tibor sem ismerős a jogászok belterjes berkeiben, de nagyon díjazná az esetleges szakmabeliek vagy az őket ismerők bármiféle hozzájárulását az…..