Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Henrik_

11 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Azután 2011.03.02 16:00:00
Van egyszer egy Steven Spielbergünk, mint producer: a film nagy lesz és fontos. Aztán van egy Peter Morganünk (Az utolsó skót király, Frost/Nixon), mint író: a filmben szépen kibontott karakterek és remek dialógusok lesznek. Van egy Clint Eastwoodunk, mint rendező: a film elegáns,…..
_Henrik_ 2011.03.02 22:33:09
@Rusznyák Csaba:

annyi a kunsztja, hogy azok játszanak benne, akik, és olyan szerepet, amilyeneket, ezen kívül semmi.

Van olyan film , amire ez nem igaz?
_Henrik_ 2011.03.02 23:04:27
@Rusznyák Csaba: Csak amennyire az állításod...
Geekblog Fekete hattyú 2011.02.16 08:28:00
  „Good Poets Borrow, Great Poets Steal.”  (A jó költő kölcsönvesz, a nagyszerű lop.) A jeligeként önállósodó idézetet Nancy Pragertől kölcsönöztem, aki azt a hakniszaki Bill Hammack kommentárjai között találta. Ő sokadmagával T. S. Eliotnak…..
_Henrik_ 2011.01.05 11:24:31
Kicsit kezdem magam zavarban érezni :-S
Szerintem ez a film leginkább felszines.
Első percétől kiszámítható cselekményen halad, ami nagy fordulatoktól tökéletesen mentes-hálistennek- mert az alapötlet egyszerűen nem viselné el a csavarokat. A nyílegyenes szálra felfűzött (ál)konfliktusok csak aszisztálnak a főszereplő fejlődéséhez, ugyanúgy mint a férfiszereplők, amiből csak 1 van mindösszesen (ugyanis az összes többi androgűn szerepet tölt be) és nem hajtják előre azt. A rendező, forgatókönyvíró, mittudoménki, vagy bárkiakárki , aki kitalálta hogy majd a művészeti igazgató magához ragadja a kezdeményezést és nem sokkal azután a hattyúkirálynő nunális prizmáját is, hogy csábító végzetasszonyát faragjon(kőbaltával) a frigid szendéből, kb annyira volt kifinomult mint én. A történet úgy siklik át az anya-lánya konfliktus felett mint libafos a trombitán. Az egyetlen momentum amikor anya mártírkodásba kezd és bőszen taglalja, hogy a karriert amit a szereposztó díványon szezett meg, beáldozta alányáért aki akkor fogant ( höhö) meg szimplán szájbarágós. Elsikkad a balett ( és bármely más mozgásművészet) lényege, amikor is az 1 000 000- szor elismételt mozdulatokból előadás válik. A film ( rendező, forgatókönyvíró stb stb...) szexuális szempontból a nőt tárgyként kezeli. A főszereplő ezirányú érését szimplán a testiség szintjére degradálja. Szerintem a filmet a morfózis és a zene viszi a hátán, az egyetlen őszinte pillanatig, amikor a fekete hattyú megcsókolja a rendezőt és bár szerintem itt vége a filmnek még következik a kötelező utolsó kör,ami meg sem közelíti a felemlített Pankrátor utolsó jelenetét...
Vagy én vagyok tahó.
Random Képregények RANDOM #1 2010.12.06 07:00:00
Nagyszakállú Télapó, jó gyermek barátja. Random Virtuális Képregénymagazint rejteget a zsákja. Hát íme, itt van, Miklós bácsi elhozta nektek puttonyában az első magyar virtuális képregénymagazin bemutatkozó számát, amit reményeink szerint milliók vártak, de bízunk benne,…..
_Henrik_ 2010.12.07 17:26:16
@NeroBlanco: Nincs mentségem, legközelebb átgondoltabban próbálok szürkézni. Ha lesz legközelebb :-)
_Henrik_ 2010.12.07 17:41:47
@NeroBlanco: Milyennel?
Ez esetben nem volt időm kísérletezni, de elképzelhető , hogy igazad van, ezért írtam, hogy legközeleb...
Képregényes interjúsorozatunk folytatódik, és bár sajnálatos módon a Galaktikomix megjelenése határozatlan időre eltolódott, azért minket még mindig főként a szerzők érdekelnek, akik az antológiában jelentek volna meg, így most a reflektorfényt Horváth Henrikre (és részben…..
_Henrik_ 2010.12.04 23:43:22
@Tungsram777:

"Először is nem értem mit keresnek itt a szövegkörnyezetükből kiragadott idézetek a Képregény.net fórumából, hetekkel ezelőttről..."

Gondoltam a mondandómat konkrét tényekkel , idézetekkel támasztom alá pl, olyanokkal amiket te mondtál a szájaddal a a knet fórumon. Mivel ezek, itt ezen az oldalon nem hangzottak el.

"Nem, ez a szövetség NEM közhasznú, hanem egy kulturális egyesület. Igen nagy a különbség, érdemes utánanézni! Ezért történhet meg az a sklandalum, hogy tagdíjakból finanszírozunk kiadványokat, kiállításokat, rendezvényeket... mégis miből kellene? A pályázatok leadása tudod nem jár mindig sikerrel."

De, ez a szövetség Közhasznú egyesület. Legalábbis ha hihetünk az MKSZ honlapján elhelyezett információnak. Idézem: "A Magyar Képregény Szövetség egy közhasznú egyesület, mely hivatalosan 2007 óta létezik."
Talán inkább neked kellene utánanézni, hogy pontosan milyen szerveződést is képviselsz.

"Nem sokezer, de több száz olyan emberről van szó, aki foglalkozik képregénykészítéssel, legtöbbjük nagyon amatőr szinten. "

Őszintén örülnék, ha ez így lenne, de sajnos nem hogy több száz, de még száz alkotó sincs itthon. Konkrétan a tavaly karácsonyi knet-es nyereményjátékra 32 alkotót sikerült összegyújtenünk. Nem minden alkotó szerepelt rajta, de kizárt hogy a többszöröse létezne itthon.

"Ha túl is lépünk azon a tényen, hogy minden ehhez hasonló rendezvényen a világban ennél sokkal magasabb asztaldíjakkal kell kalkulálni, akkor is belátható, hogy egy rendezvény jellegét erősen meghatározza, hogy kik árusítanak."

Talán azon az egyszerű tényen, hogy nem máshol vagyunk a világban nem kellene túllépnünk. Mellesleg ez nem válasz a kérdésemre. Nem tudom publikus-e az adat, hogy hánymennyi alkotó (akik CSAK a saját szerzői kiadásukat szeretnék árulni) fordult hozzátok asztalbérlési szándákát jelezve?
Igazándiból nem is lényeges, csak nagyságrendileg érdekelt volna a dolog, tehát nem is kell rá válaszolnod. Pontosan kiknek is kellene árusítaniuk egy olyan fesztiválon amelynek egyik főszervezője egy olyan szervezet melynek célkitűzése "Szövetségünk célja, hogy meg- és elismertesse a hazai képregényt, elősegítse a képregénykiadványok megjelenését, támogassa a hazai alkotókat."

"Vesd össze a Képregényfesztivált ebből a szempontból a Börzével, ahol 300 Ft az asztaldíj. Nem azt állítom, hogy a Börze bolhapiacos hangulata ne lenne jó, de mi egész másra törekszünk."

Pontosan mire is? Kicsit konkrétabban megfogalmazhatnád, mert ha megosztanád velem ezt az egészen mást, lehet nekem is egészen más lenne a kialakuló véleményem.

"Azt már szinte kár is megemlíteni, mert látom, hogy ilyen mélységekig nem gondoltál bele a körülményekbe, de egy 3000 Ft-os asztaldíj nem sokkal több, mint amennyibe maga az asztal és a szék bérlése kerül külsős cégtől egy rendezvényre."

Igen, elhangzott már, hogy a fesztivál megrendezése milliós kiadás, de hogy jön ez ide?

"Az, hogy a nyilvánosság előtt, hozzászólásokban kell helyesbítenem a cikkben megjelenő tévedéseket, az eléggé kellemetlen. A tény ugyanis az, hogy ebben a közösségben sokan fogalmaznak meg kritikai észrevételeket az MKSZ-el kapcsolatban, de a döntő többség egyetért, hogy szükség van Magyar Képregényfesztiválra, Alfabéta-díjra, Pinkhell-re, kiállításokra, képregényes pályázatokra szakmai háttérrel, stb. Ha nincs MKSZ és MKA, ezek sincsenek."

Ugye megengeded,hogy legyen véleményem? És ha megengeded, akkor ne akard őket helyesbíteni. Ha valamely állításom nem helyes és ezt tényekkel alá is tudod támasztani, akkor ezt nyugodtan jelezheted, ugyanis engem nem zavar ha valaki egy bármely tévedésemre figyelmeztet vagy netalán kritikai észrevétellel él.
_Henrik_ 2010.12.05 09:28:37
@NeroBlanco: Börze kontra Fesztivál értetlenkedés?
Nem értetlenkedtem, hanem kérdeztem az egészen más irányát. Azért idéztem be a teljes mondatot, hogy ne legyen kiragadva Tungsram mondandója a szövegkörnyezetéből. Bocsánat ha félreérthető.
A The Walking Dead negyedik része egyben a legjobb is volt a pilot óta. Aggodalmakkal telve álltam hozzá, hiszen az írója az a Robert Kirkman, aki a képregény párbeszédeit előszeretettel fogalmazza dagályosan és szájbarágósan, és inkább mond, mint mutat. Ehhez képest az eddigi…..
A hazai képregényszcénával foglalkozó interjúsorozatunk egy különösen örvendetes megjelenés kapcsán mászik ki Swamp Thing-ként az aggkori (hja, harminc felett...) feledés mocsarából és tér vissza a Geekz virtuális hasábjaira, mégpedig a tervek szerint a december 18-i…..
Fritz Zoltán karikatúrájaA képregényes interjúsorozat megállíthatatlanul robog tovább, ebben az epizódban a Kepregeny.net egyik szerkesztőjét szegeztük a falhoz, aki egyúttal a Panel című képregényes szakfanzin születése felett is bábáskodott és zoli79 felhasználónéven…..
_Henrik_ 2010.06.24 08:26:53
A képregényes interjúsorozatunk következő installációjában egy nemzetközi ismertségben szorosan a Boros-Szikszai páros sarkában lévő magyar grafikust szólítunk elő, aki egyúttal a Magyar Képregény Akadémia jelenlegi elnöke, Hungária kapitány vizuális megálmodója a…..
Geekblog Predators-teaser 2010.03.19 06:02:00
Most nem azé', de ez ölég szarul néz ki... More Predators Videos..
_Henrik_ 2010.03.19 09:30:04
@Gulandro: Bogarat tettél a fülembe. Összedobtam egy listát, hogy kiket kellett volna elviniük, ha jól láttam 8-an vannak, ezért a nyolcas lista.

Anthony Perkins
Kevin Spacey
Anthony Hopkins
Javier Bardem
Jack Nicolson
Steve Buscemi
Brian Thompson
Hókuszpók
Geekblog Alice Csodaországban 2010.03.07 12:12:00
Tim Burton legújabb egészestés filmje, az Alice Csodaországban minden bizonnyal erősen meg fogja osztani a nézőket, lesznek, akiknek nem fog nagyon tetszeni, és lesznek, akinek nagyon fog tetszeni. Utóbbi csoportba inkább fiatalabbak fognak tartozni, előbbi csoportba meg olyanok, aki már…..
Geekblog Éli könyve 2010.02.18 20:00:00
POSZT-APOKALIPSZIS MOST! - SOROZAT, 15.Denzel Washington bízik Istenben, és szárazon tartja a puskaport: Hollywood legújabb posztapokaliptikus rémálmában az Úr küldetését teljesíti, de nem rest szitává lőni, és szeletekre vágni mindenkit, aki az útjába áll.  A…..
Kodály 2008-2016 Farsang 2010.02.10 23:00:00
    Itt a  farsang Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár.…..
 ..
 ..
    ..
 ..
Geekblog Avatar 2009.12.16 12:19:00
Hónapok óta szól a tremoló, hogy most aztán fú de tyű lesz: három dimenzió, I és MAX, ráadásként meg Brand New Beginning is. Hogy ezt innovatíve nem is illendő a dagerrotípiához vagy a Lumiere bátyók eredményeihez mérni, ez most kérem akkora grádicsa lészen az emberi…..
Csomó CGI-szörny metálra vonul. Moziban lehet hatása, de nézek helyette inkább Harryhausent bármikor. ..
Geekblog New Moon - Újhold 2009.11.20 13:11:00
Tuti, hogy az „undorító”, „nyálas”, „szar” Twilight-széria második fejezete „szörnyű” és „rettenetes” lesz mindenki szemében. Lássuk be, a frencsájznak 18 éves kor fölött nincs túl jó híre, ráadásul a trailer nem…..
Visszatértek. Egykoron, eonokkal ezelőtt egy rövid ideig már köztünk voltak, azonban a 90-es évekbeli Nagy Képregény Leépítés idején az Idegenek a Ragadozókkal együtt teljesen odavesztek. De nem borult rájuk a feledés homálya, az elszánt rajongók megőrizték, sőt tovább…..
Két korábban megkezdett sorozatunkat igyekszem most egyszerre rezurrektálni: a különféle Golgo 13 feldolgozásokat bemutató szériánkat, és a Grindhouse Klassix alá besorakoztatott Sonny Chiba klasszikusokat taglaló rovatunkat, amit hát…izé…szóval csúnyán hanyagoltam…..
Kodály 2008-2016 Tanévkezdés 2009.08.18 22:00:00
 Kedves gyerekek!Bizonyára mindenkinek nagyon jól teltek a szünidő napjai. Reméljük, hogy megerősödve, kipihenve, az iskolai kihívásokra felkészülve érkeztek vissza. Várunk Benneteket!Készítsetek képet, rajzot a nyári élményeitekről, hogy a faliújságunkat ismét…..
Kodály 2008-2016 Gondolatok... 2009.08.18 13:13:00
  Iskolai élet Az iskola bizony nem Eldorádó többé, sőt a kisdedóvó sem czukros kása-hegy, ugy megrendszabályoztunk mindent, hogy maholnap ismét ... előnyt kell adnunk a magánnevelésnek a nyilvános felett.   De hát a §§-ok ennek az okai? Nem biz az; valljuk…..
Kodály 2008-2016 Aktuális 2009.08.16 16:35:00