Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ködlámpa

466 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Roli. Elég komoly elképzeléssel rendelkezik a világról a kis pasi, főleg a tekintetben, hogy úgy kb. minek kéne körülötte történnie. Eközben tanul beszélni, így egyre könnyebben kommunikálja is a környezete felé az akaratát. Jellemző, hogy ha felteszel neki egy kérdést,…..
Ködlámpa blog Napi Roli 2013.03.04 21:13:23
Roli meglát egy feszületet és így kommentálja:-- Hepüjő! (=repülő):)))..
Ködlámpa blog Arduino 2013.02.27 23:00:48
Ismét egy tech írás. No jó, aki nem ezért jött, annak leírom, hogy Roli tudja az ötnél kisebb prímszámokat (magyarul mondja, hogy ketőőő és hájom, de az egyet még nem). Innentől azonban már tényleg Arduino, de azért igyekszem közérthetően.Egy klasszikus számítógépben van…..
Ködlámpa blog Kisembe! 2013.02.27 09:59:47
Roli fiam zenét hallgat. Ez a kedvence, kb. kívülről tudja. Viszont még csak most tanul beszélni, ezért nehezen érthető, illetve csak egy-egy szót mond. Az eleje kicsit talán uncsi, 1 perc körül lesz interaktívabb. A vége kicsit poén. ..
Ködlámpa blog Hírek 2013.02.26 22:08:12
Pár totál hír máról, amit nem akartál tudni... 1. Láttam a Loch Ness-i szörnyet. Felúszott a Dunán, de már visszafordult! (Mobillal fotózva, azért ilyen) 2. Eszter elszámolt 16-ig. Kétszer :) 3. Életem legszörnyűbb autóbalesetét láttam ma este, ilyet eddig csak képen láttam,…..
Roli (nincs még 2 éves) benn járt Eszter ovijában, ahol meglátott a fogason egy Micimackóval és Tigrissel díszített tornazsákot. Így reagálta le:- TÍÍS!! TÍÍS! MICICKÓ! MICICKÓÓÓÓ! ... MAACKA NIIINCS! MAACKA NIIINCS! e-TŰŰNT!! e-TŰŰŰNT!!Eközben megnézte a tornazsák…..
Ködlámpa blog Tesók 2013.02.14 22:43:04
Valamelyik reggel Roli jön elő a szobájából, még álmosan, mindkét lábán felcsúszva a pizsi a vádliján.Eszti már ébren játszik, odaszalad hozzá: - Jaj, kicsim! - azzal letérdel és lehúzza az öccse pizsiszárait.Ilyen egy lány tesó...
Ködlámpa blog Majdnem 21 hónapos 2013.02.02 22:15:32
Lassan jár a csiga-bigatáskájában eleség.Várja otthon lánya, fiacsiga-biga feleség. Ezt a mondókát szoktam mondogatni Rolinak, amikor Esztiért megyünk az oviba, hogy ne aludjon el. De mivel Eszti másfél hete nem volt oviban, így vagy két hete biztos nem hallotta. Ma -- egy Bogyó és…..
Igen, Roli még mindig beszélni tanul, nem még nem mond mondatokat, de tud már három szótagú szavakat is: az elsőre ugye nem vagyunk büszkék "családilag": basszuskulcs de hamarosan követték a többiek, úgy mint: porszívó, egészség, Esztié Folytatás bizonyosan következik...
Ködlámpa blog 4 2013.01.29 21:17:39
Eszti ma négy éves. Tényleg repül az idő, hol van már a blog fénykora, a születése előtti izgalom?! Hol vannak már a hónaplók? (Nos, technikailag ez a 48.!) Van itt viszont egy tündéri kiscsoportos, akinek még mindig olyan a haja, amiről minden melírozott hajú nő álmodik (és…..
Ködlámpa blog Bumba 2 2013.01.25 17:04:13
Ma már többször elhangzott Roli szájából, teljesen tisztán: "MACI" Szerettünk Bumba!..
Roli leültet egy papír és ceruza mellé és felszólít:pont - pont - vessző!helyette mondom tovább, közben rajzolom, ő ezeket teszi hozzá:feje... (ny)aka... hasa...  basa Majd a végén vigyorogva mutatja: pocak!..
Napi Eszti: -- Mi volt ma az ebéd az oviban, Eszti?-- Kara.... karabáléleves.-- :), és mi volt utána?-- Kenyér.-- Kenyér?-- Igen. És beledobáltuk a levesbe!!Viki még elmesélte, hogy hallotta, hogy ugyanezt a pirított kenyérkockás eseményt egy másik kisgyerkőc így magyarázta el a…..
Ködlámpa blog Eszter vegyes 2013.01.06 21:08:20
A padlásszoba nála: "legemelet"*****-- Eszti, el kell búcsúznod a Karácsonyfától.-- De miért?-- Mert éjjel elmegy innen, el a hóba.-- .... de a szaloncukrokat azért itt hagyja?*****-- Eszti már megint megcsípett téged valami. Lehet, hogy egy pók. Megkeressük, jó?-- Jó!!!…..
Avagy "Eszti nem megy zenetagozatos suliba" :)(jobb alsó sarokban HD választható :) )   ..
Ködlámpa blog Roli beszél 2013.01.04 21:18:35
Roli beszélni tanul. Imádom ezt az időszakot, nem győzzük egymást kérdezni: "Tudtad, hogy már ezt is tudja?"Mindent mond utánunk, mindent... Vannak azonban szavak amiket tudatosan használ és beépített már a rendszerébe.Ezek két csoportra oszthatóak: 1. Mindenki által jól…..
Ködlámpa blog Kép 2012.12.26 22:44:08
Akkor a kötelező Karácsonyfás együtt-a-családos izé :) Ott a két bumba is. Ezúttal Eszti a legjobb :) Boldog ünnepeket! (katt a képre a nagyításhoz!) ..
Ködlámpa blog Bumba 2012.12.25 23:50:37
Viki nem engedte, hogy az alvó gyermekeket vakuval fényképezzem, pedig szerintem kibírnák :)Mindegy, leírom. Szóval mindketten kaptak egy-egy naaagy plüssmacit Karácsonyra. Az egy dolog, hogy az egyiken a címkére felrajzoltunk egy apró jelet, hogy tudják, melyik kié, és ez csak arra…..
Sehogy.Egy katasztrófa ez az egész Ubuntu Unity felületestül, mindenestül. 3D gyorsítás kell ahhoz, hogy egy ablakot odébb lehessen húzni olyan sebességgel, amit a 3.1-es Windows már egy 386-oson röhögve tudott. Nonszensz. Igazából az is kevés egy zsír új, felső kategóriás PC-n…..
Ködlámpa blog Nemissiradom 2012.12.01 21:03:16
No, vajon mit dúdolt tegnap Eszter? Leírtam gyorsan, így szó szerint tudom idézni az ő verzióját:"A nótában nemissiradom.Egyszer aztán szívedbe tekints!"..
Elalvás előtt Eszti:-- Apa, mesélj arról, amikor kicsi voltál!Épp ott tartok, hogy én is nyaraltam a Balaton mellett a szüleimmel. Fontos kérdés:-- És mit reggeliztetek?-- Hááát, például zsömlét.-- Sajttal?-- Igen, sajttal, meg felvágottal. Az olyan, mint a párizsi.Most nyáron…..
Ködlámpa blog (Teg)napi Eszti 2012.11.29 00:14:50
Viki: -- Eszter, ne húzkodd ki azokat a fiókokat! Olyan dolgok vannak benne, amik nem gyerekeknek valók. Ráadásul a Roli is megtanulja, ő is kihúzza és akkor nagyon mérges leszek.Eszti: -- Rolira vagy rám?..
Jó lett volna írni a múlt szombati versenyről, de a munka és a család mellett örültem, hogy ott lehettem, leírni már nem futotta. Amúgy is leírhatatlan volt. Szerencsém van, mert Tamás megtette helyettem, így úri dolgom van: itt olvashatjátok. Igazán nagyszerű volt dobogóra…..
Napi Eszti:-- Eszter, most te hívhatod a liftet.Erre ő komolyan, nem viccből:-- Jó! LIIIIIIFT!!!..
Napi Eszti:-- Viszket a csuklóm, pont ugyanott, ahol a Rolinak. Lehet, hogy azért viszket, mert már nagyon régen ettem csokigolyót...