Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makosbagel

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WinMagazin Grand Theft License 2014.10.21 09:00:00
A szokásos előszó most nem lesz hangsúlyos, mert szeretném hinni, hogy a szerkesztőség tagjai hasonlóan állnak az illegális dolgokhoz, mint ezen sorok szerzője (aki, megelőzve az idevágó forumhozzászólásokat, nem kap egy megveszekedett petákot sem a véleményéért a…..
makosbagel 2014.10.22 20:52:32
@Ianas:
Valóban, szoftvert a szó szoros értelmében nem lehet ellopni, hiszen ahogy említetted is, gyakorlatilag nulla befektetéssel sokszorosítható a végletekig, azonban így tekinteni rá szintén elavult nézet. Legális vásárlás esetén többek között a mögötte álló terméktámogatást is megvásárlod. Persze fel lehet emlegetni az etikus/etikátlan magatartást, de a kalózfelhasználó szemszögéből ugyanúgy etikátlan, hogy évekig használ egy olyan szolgáltatást amiért egy fillért sem fizet. Az feltételezhető, hogy tényleges kárt nem okozott a fejlesztőnek, hiszen kalózverzió nélkül valószínűleg más alternatívát keresett volna.

A példákkal élve a gog, gmg, steam stb. azért (is) működik ilyen jól, mert mindenféle akciók keretében kvázi fillérekért szórják rád a különféle jó játékokat, így még ha meredek is elsőre a 40-60 dolláros kezdőár úgyis lesz leárazás.

A kickstarter is jó, hisz gyakorlatilag egy nulla kockázati tényezőjű megoldást kínál. Segíted a fejlesztőt céljának elérésében mert tetszik neked az ötlet, de ha bedől, visszakapod a pénzed. Ennek viszont negatív ellenpéldája pl. a steam early access, ahol semmilyen garancia nincs arra, hogy a fejlesztő befejezi a játékot és ha bedől, akkor maradtál Xezer forinttal rövidebben és keserű szájízzel. Tehát a bizalmasságnak is vannak határai.

Természetesen egy ideális világban úgy működne, hogy a felhasználót nem kezelik reflexből tolvajként, de ezt viszonozva a felhasználó sem "megérdemli" magatartással viszonyulna a céghez. Na meg ha az emberi természetet teljesen a feje tetejére állítva nem min-max alapján keresnénk a megoldást a problémáinkra/igényeinkre.
Orbitális szívás az ultra fapados utasnak, ha kénytelen felhívni a légitársaság ügyfélszolgálatát. A Ryanairé például szextelefon árú és mégis sokszor nehezen elérhető. Tudjuk ezt mi jól, mégis benéztünk egy foglalást, nem volt mit tenni, el kellett érni az illetékeseket.…..
makosbagel 2014.10.12 14:54:35
@Basilisk Captain:

Az chatsupportnak jóval nagyobb az átbocsátóképessége és sokkal rugalmasabb, mint a telefonos.
Értsd: míg telefonnál vársz, hogy egyáltalán kapcsoljanak neked egy ügyfélszolgálatist, online esetben egyből aládtolják a supportost és ha nagy a leterheltség, akkor X időközönként küld egy "nyugi még itt vagyunk csak sok a panaszos" tartalmú üzenetet. Te a várakozás alatt tudod tovább intézni az aktuális dolgaidat, nem kell tűkön ülve várnod a visszajelzést. Továbbá egy chatsupportos egyszerre több panaszt is tud kezelni (és az ügyfél is lassabban kap idegbajt).
Jóval kevesebb emberrel elvégeztetheted ugyan azt a mennyiségű munkát és csak azért mert ingyenes, lehet belőle több hasznod.

Tehát lehet örülni annak, hogy lapátolják rád a kakát mert legalább meleg van, de ettől függetlenül más még elégedetlenkedhet a szag miatt.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi terror!   Szeretném az elején leszögezni, hogy teljes…..
makosbagel 2014.10.07 15:39:06
@rémTündér /aprócska kismacska./:

Első munkahelyemen alapjáraton engedélyezve volt a dohányzás, de egy alkalommal pár órára (kb 9-14 óráig, tehát nem is egy teljes műszakra) azt mondták, hogy most nincs cigaretta senkinek, mert fontos emberek jönnek, ne azt lássák, hogy mindenki kint dekkol.
Volt, aki elsírta magát és úgy szóltak a műszakvezetőnek, hogy baj van, míg mások iskolás szinten kilógtak a wc-be.

A kedves posztírót sajnálom, rossz helyen volt rossz időben, aztán ott már tényleg reszeltek neki, amikor magára vállalta az egészet. Persze feltételezem elég nagy hidegzuhany lehetett az is, hogy Piri egyből ráhúzta a vizeslepedőt, nem mindig tud az ember lereagálni egy idáig elmélyült helyzetet.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Besokallva írom le 2 hónapos munkakeresési kálváriámat. Hogy…..
makosbagel 2014.09.22 19:23:07
@Deepblue Noir:

Elhiszem, biztos nehéz lehet úgy élned, hogy az emberek túlnyomó többsége értelmesebb nálad. : (
makosbagel 2014.09.22 13:33:25
@estónia:
"Van a lányomnak két szakmája érettségije és hidd el nagyon nehéz munkát találni neki."

Az ilyen dolgok mindig viccesek, mikor valaki felhozza, hogy X mennyiségű szakmája van és/vagy diplomája és mindezek ellenére milyen nehéz.

Természetesen legtöbben azt már elfelejtik megemlíteni, hogy az a bizonyos szakma/képzés olyan n+1 büfészakról van, amiből már három Dunát lehetne rekeszteni (ne adj isten alapjáraton értéktelen).
makosbagel 2014.09.22 14:59:42
@Deepblue Noir:

Talán érzékeny pontra tapintottam, kedves ruhatáros szakmenedzser uraság? : )